Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 27 995
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Sunshine.s, поздравления и от мен! Имате си сърчице! 💜 Да тупти силно и до е здравичко! Браво на мъничето!

Nanii1, ще отговоря на въпроса ти, но се извинявам, че ще бъде дълъг отговор.
Дотук имаме вече 4 стимулации, от първата никакво ембрионче дори на първи ден, от втората едничко борещо се за живота си мъниче, върнато на втори ден с лек опит за имплантация, от третата никакви ембриончета отново дори на първи ден и ето я четврътата, която я направихме януари и за която запазих тук мълчание, защото исках магията да подейства някак така в тишина.
Това, което промених е менюто си - след консултация с хранителен терапевт се оказа, че се храня разнообразно, но не достатъчно пълноценно според нуждите на яйцеклетките. Вкарахме бая протеини, признавам си, не съм им фен. Махнахме и възпалителните за мен храни - глутен и краве мляко. И така, стимулацията беше за първи път с Гон@л Ф и М€риоферт. Не съм била на Гон@л досега. Развиваха се едни мили 12 фоликула в единствения ми яйчник. Доста бяхме обнадеждени, нооо си ме държеше и страхът от третата стимулация, в която от 18 фоликула извадихме 4 яйцеклетки и нямаше никакво развитие след оплождането, освен едни пронуклеуси. На тази, четвъртата, извадихме 5 яйцеклетки, една от които незряла и една, която не се оплоди. Побърках се от притеснение за другите 3. Първия ден ми казаха, че имат делене и толкова щастлива, толкова неземно щастлива не съм била никога! Нашите мъничета! Имаме ембриончета, сърцето ми подскачаше от радост. Истинско, истинско щастие, за което си давам сметка колко смешно изглежда отстрани.
И така три дни минаха в мисли непрекъснато за малките цветчета и ме подготвяха за свеж трансфер. Отидохме, на трети ден и трите бяха живи!!! Безмерно щастие! Върнаха ми едничко и другите две замразихме. Никога досега не сме замразявали.
В края на миналия месец започна голямото чакане. Реших да си остана вкъщи, а и лекарят така препоръча. Имам немалко хобита, та ми дойде добре. Още от втори-трети ден ми се виеше свят, зверски ме болеше глава, припадах два пъти, на 12ти ден вече не понасях елементарни битови миризми от сорта на препечена филия и прах за пране и ми светна една лампичка. Уви, дотам. Оказва се, че явно високият прогестерон също е отговорен за тези бременни симптоми, освен чхг-то. И така, на 13-ти ден след свежия трансфер, резултатите са:
чхг<0,2
прогестерон=120...
Дори не е имало опит за имплантация, милото мъниче. Поплаках си, ядосвах се, повтарях си, че явно тялото ми не може да задържи живот, сърдита съм си в известна степен, но трябва да продължа. Някак. Макар че в мен са загинали две бебенца (знам, че не са съвсем такива, но аз така ги възприемам), вместо да съм им удобен и уютен дом.
Сега ме крепи мисълта за двете замразени мъничета, както и това, че поне веднъж имахме хубави ембриончета. Повтарям си, че щом веднъж е станало, ще стане пак. Започвам да възприемам инвитрото като част от ежедневието ми и част от мен. Отдавна не ме е страх от боцкането. По груби оценки дотук поставените инвитро инжекции са малко над 200.
А терапията със Зарзио я приложих, но ето на, не даде резултат. Ще пиша на Михайлова да видим какво ще каже.
Та, ако не беше това да съм ендометриозно осакатена и да нямам тръби, което да ме поведе по инвитро пътя, никога нямаше да обикна възможността за дете, откакто е 10-клетъчно ембрионче. Така че, всяко зло за добро! Успех, момичета! Продължавам да ви следя с интерес и да стискам палци на всяка една от вас ❤
Благодаря Leda! А имахте ли успех с терапията? Извинявай ако си споделяла и не съм разбрала!

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 18:20 от Leda*

# 121
Леда, какъв разказ само! Тръгнах да те чета и напрежението ми се качваше, очаквах да стигна до положително чхг, но уви. Съжалявам за неуспешния трансфер, но се радвам за добрите резултати и постигнатите ембриончета.
А всъщност защо не ги чакат до 5 ден, не е ли това стандартната практика, щом са се развивали добре всичките?

# 122
Sunshine.s, поздравления и от мен! Имате си сърчице! 💜 Да тупти силно и до е здравичко! Браво на мъничето!

Nanii1, ще отговоря на въпроса ти, но се извинявам, че ще бъде дълъг отговор.
Дотук имаме вече 4 стимулации, от първата никакво ембрионче дори на първи ден, от втората едничко борещо се за живота си мъниче, върнато на втори ден с лек опит за имплантация, от третата никакви ембриончета отново дори на първи ден и ето я четврътата, която я направихме януари и за която запазих тук мълчание, защото исках магията да подейства някак така в тишина.
Това, което промених е менюто си - след консултация с хранителен терапевт се оказа, че се храня разнообразно, но не достатъчно пълноценно според нуждите на яйцеклетките. Вкарахме бая протеини, признавам си, не съм им фен. Махнахме и възпалителните за мен храни - глутен и краве мляко. И така, стимулацията беше за първи път с Гон@л Ф и М€риоферт. Не съм била на Гон@л досега. Развиваха се едни мили 12 фоликула в единствения ми яйчник. Доста бяхме обнадеждени, нооо си ме държеше и страхът от третата стимулация, в която от 18 фоликула извадихме 4 яйцеклетки и нямаше никакво развитие след оплождането, освен едни пронуклеуси. На тази, четвъртата, извадихме 5 яйцеклетки, една от които незряла и една, която не се оплоди. Побърках се от притеснение за другите 3. Първия ден ми казаха, че имат делене и толкова щастлива, толкова неземно щастлива не съм била никога! Нашите мъничета! Имаме ембриончета, сърцето ми подскачаше от радост. Истинско, истинско щастие, за което си давам сметка колко смешно изглежда отстрани.
И така три дни минаха в мисли непрекъснато за малките цветчета и ме подготвяха за свеж трансфер. Отидохме, на трети ден и трите бяха живи!!! Безмерно щастие! Върнаха ми едничко и другите две замразихме. Никога досега не сме замразявали.
В края на миналия месец започна голямото чакане. Реших да си остана вкъщи, а и лекарят така препоръча. Имам немалко хобита, та ми дойде добре. Още от втори-трети ден ми се виеше свят, зверски ме болеше глава, припадах два пъти, на 12ти ден вече не понасях елементарни битови миризми от сорта на препечена филия и прах за пране и ми светна една лампичка. Уви, дотам. Оказва се, че явно високият прогестерон също е отговорен за тези бременни симптоми, освен чхг-то. И така, на 13-ти ден след свежия трансфер, резултатите са:
чхг<0,2
прогестерон=120...
Дори не е имало опит за имплантация, милото мъниче. Поплаках си, ядосвах се, повтарях си, че явно тялото ми не може да задържи живот, сърдита съм си в известна степен, но трябва да продължа. Някак. Макар че в мен са загинали две бебенца (знам, че не са съвсем такива, но аз така ги възприемам), вместо да съм им удобен и уютен дом.
Сега ме крепи мисълта за двете замразени мъничета, както и това, че поне веднъж имахме хубави ембриончета. Повтарям си, че щом веднъж е станало, ще стане пак. Започвам да възприемам инвитрото като част от ежедневието ми и част от мен. Отдавна не ме е страх от боцкането. По груби оценки дотук поставените инвитро инжекции са малко над 200.
А терапията със Зарзио я приложих, но ето на, не даде резултат. Ще пиша на Михайлова да видим какво ще каже.
Та, ако не беше това да съм ендометриозно осакатена и да нямам тръби, което да ме поведе по инвитро пътя, никога нямаше да обикна възможността за дете, откакто е 10-клетъчно ембрионче. Така че, всяко зло за добро! Успех, момичета! Продължавам да ви следя с интерес и да стискам палци на всяка една от вас ❤
Благодаря Leda! А имахте ли успех с терапията? Извинявай ако си споделяла и не съм разбрала!

Здравей, Leda, бих искала да те попитам къде правихте Инвитро процедурата и също така проф. Михайлова отговаря ли на имейл?

# 123
Проф Михайлова отговаря на мейл след като имате първоначален преглед и уговорени следващи стъпки.

Леда, успех с двете снежинки!

# 124
Съжалявам Leda за неуспехите и успех с другите 2 мъничета!

# 125
Леда, ще стане, няма как иначе, с толкова любов чакани бебчета, ще дойдат при теб.
Аз много се развълнувах от разказа ти. Толкова любов, тъга, надежда се чете в тези думи, излъчват сила, която всяка една от нас има.
Съжалявам, че сега не се е получило, но искрено ти пожелавам още следващия трансфер да е вашия положителен резултат и здраво бебче на финала.

# 126
Проф Михайлова отговаря на мейл след като имате първоначален преглед и уговорени следващи стъпки.

Леда, успех с двете снежинки!

И аз така знам от много жени, но мен след първичен преглед и назначени изследвания като тези, които пуска на всички останали ( КИР, НК и тн) ми каза да си запиша час пак и да отида с резултатите...

# 127
Съншайн, нека тупти и расте малкото сърчице 🙏
Леда, пожелавам следващия трансфер да е успешен, заслужаваш го след всичко, което сте преминали.
Не само ти, а всички дами тук 🙏

# 128
Здравейте!

Днес ми е 8ми ден след трансфер на 5дневен ембрион. Рано ли е да правя кръвен тест и би ли показал истината?

# 129
Благодаря, момичета!
Мноо сте мили всички! Всички заслужаваме да сме щастливи и до успеем да дарим живот, да възпитаваме деца и да имаме щастието, за които мечтаем! 
Тирамису, извинявай, ако съм те разочаровала. Да, и на мен си ме искаше да е положителен резултатът, а и някак покрай тия пусти симптоми си повярвах.
Ембриолозите казват, че ембриончетата са твърде малко на брой, за да рискуват до пети ден. Ако имахме повече, щяхме да ги чакаме. Наскоро имах консултация с турска клиника и ми казаха, че вече практикуват замразяване на трети ден, защото по-добре преживявали замразяването и размразяването. Това били световните проучвания от последните 10 години и те се придържат към тях. На базата на тези изследвания, не правят и никакви свежи трансфери.
princesscherry, в КИРМ Св. Елисавета сме. Както е писала и Semirra, проф. Михайлова отговаря на имейл като консултация след направени изследвания. И за допълнение на терапия, т.е. ако вече е запозната с историята ви. Не знам дали би ви насочила към изследване, ако не сте били на преглед при нея.

# 130
Princesscherry, aко тепърва предстои да разглежда нови изследвания, нормално, че иска нов преглед. Мейлите са по-скоро за преглеждане на контроли и дребни допълнения.
Pocinkata, съвсем навреме е тест на 8ми ден. Със сигурност ще покаже, ако има нещо.

# 131
Здравейте!

Днес ми е 8ми ден след трансфер на 5дневен ембрион. Рано ли е да правя кръвен тест и би ли показал истината?
Със сигурност ще покаже. При мен на ден 8 даже уринарен показваше, но най-добре кръвен.
Стискам палци всичко да бъде наред 🙏❤️

# 132
Sunshine.s прекрасна новина - нека бие силно сърчицето и накрая да си гушнеш живо и здраво бебенце Flowers Four Leaf Clover
Leda много съжалявам, че не се е получило със свежия трансфер, но от сърце ти желая двете снежинки които ви чакат, да се превърнат в живи и здрави бебенца Flowers Four Leaf Clover

# 133
  • Sofia
Leda, мила, наистина се надявах ти да повлечеш крак с положителен резултат, защото наистина го заслужавате! Стискам палци за следващият трансфер и силно се надявам, да е успешен!

# 134
  • София
Leda* съжалявам за неуспешния трансфер! Радвам се, че имате две ембриончета, знам колко трудно се постигат. Аз вече втори месец пропускам пункции, заради високи стойности на хормоните. Леко започвам да се притеснявам, че съм изпуснала момента и чакам да дойде време за преглед, за да обсъдим с репродуктивната какво ще правим, ако тази тенденция се запази.
При мен също назначената терапия със Зарзио и Програф от проф. Михайлова не даде резултат. След неуспешния трансфер през Септември се видяхме и тя иска да направя контролни изследвания около месец преди следващ трансфер, за да актуализира терапията.

Общи условия

Активация на акаунт