🏚Къща в съседство с Църква⛪️ ,хубаво или лошо е?

• 820
  • 18
  •   2
Отговори
# 15
Според мен не е зле, все пак не е до гробище.
Не съм християнка, но се е наложило няколко време да бъда много близо до църква. Със затворени врати, прозорци, камбаните не са проблем. Където има вярващи хора, там има възпитание, не е като да си в близост до хотел, ресторант или кафене.

Относно погребенията, не всеки ден се случват. И не се състоят цял ден.
За първи път, като видях опело се шокирах. Знаех, че тялото стои пред всички и се прощава, но не знаех, че ще видя ковчега, докато го вкарват в църквата, аз си мислех, че има задна врата и оттам се вкарва. Щото при моята религия, тялото на покойника се вкарва от задната врата на джамията, които са отпред не виждат.
И като видях ми стана мъчно. Но тъжната истина на живота. Седмица по-късно на същата улица пък взеха булка с песни, танци, живот.
Сигурно същия месец е имало и кръщенета.
Живота е такъв, едни се раждат, други умират.
По празниците е много населено и има много хора. Интересно е от друга страна.
Както при всичко има и плюсове и минуси, зависи от теб,кое ще надделее.

Между другото преди мъжа ми харесал една къща и ме заведе, беше близо до болница и както влезнахме в улицата, на всяка врата почти имаше некролози, на всяко дърво и на всеки стълб, бях се уплашила много.
Не стига това и влизаш в улицата, хоп, срещу теб се виждат гробищата. Това беше много ужасно за мен. Това, вече всеки ден трябва да видиш и може да съсипе психиката на човек, и ако вярваш в духове като мен, по-зле.

# 16
Благодаря на всички, които споделиха опит и мнение.
Къщата не е в България, църквата е католическа, мисля само по обяд и вечер в 6  звъни камбаната. Не мисля, че ще ми е проблем звука.,по скоро психологическа настройка .Както BernadaM писа ,точно от  това се опасявам ,че ако нещо неприятно ми се случи ще си втълпя,че е от църквата.
В смисъл, че домът, в който живея е в неблагоприятна енергия.
Wudu ,това с къщата до болницата ,че и към гробищата ,си го представих ,като начало на филм на ужасите😱  Докато четях ме побиха тръпки ,не бих купила дом на такова улица.
Следващата седмица до края ще трябва да решим,  и тъй като сме назор,а и къщата наистина си е хубава, везните накланят към  покупка.
Хубав уикенд на всички !

# 17
Благодаря на всички, които споделиха опит и мнение.
Къщата не е в България, църквата е католическа, мисля само по обяд и вечер в 6  звъни камбаната. Не мисля, че ще ми е проблем звука.,по скоро психологическа настройка .Както BernadaM писа ,точно от  това се опасявам ,че ако нещо неприятно ми се случи ще си втълпя,че е от църквата.
В смисъл, че домът, в който живея е в неблагоприятна енергия.
Wudu ,това с къщата до болницата ,че и към гробищата ,си го представих ,като начало на филм на ужасите😱  Докато четях ме побиха тръпки ,не бих купила дом на такова улица.
Следващата седмица до края ще трябва да решим,  и тъй като сме назор,а и къщата наистина си е хубава, везните накланят към  покупка.
Хубав уикенд на всички !

Католическите са по-шумни, правят много занимания с деца, от 5 годишна възраст нататък, + вероучение в събота, веднъж годишно и 2 седмици вечерни забавления за всяка възраст с музика до 23 ч.
Зависи и от страната де..

Но ако сте решили, гмуркайте се и да ви е на късмет новия дом! 🌺

# 18
Счита се, че черквите са на специално избирани благодатни места.
В чужбина и у нас около тях обикновено има и зеленина, паркова среда и пр.
 Бих купила.

Общи условия

Активация на акаунт