Има ли все още мъже с нормална ценностна система?

• 1 613
  • 85
  •   23
Отговори
# 45
Този дето ви се присмя за морала е мъж.
Ето как седят нещата и какво виждат мъжете.

# 46
Този дето ви се присмя за морала е мъж.
Ето как седят нещата и какво виждат мъжете.

И така да е. Нека се забавляват хората като им е забавно.
Прочетох толкова анализи за мен и начина ми на общуване, кой ме харесвал и кой не, които нямат общо с истината, че е безмислено да напиша и дума по темата. 🙂

Отново ще благодаря на всички коментирали. За мен това бе достатъчно, което прочетох. 🙂

# 47
Значи излиза, че жените трябва да сме някакви палячовци и да забавляваме мъжете Joy
Не може една жена на всички да се харесва. Не е ракия.

# 48
  • Обран бостан ;)
Здравейте!

Чета понякога тук или в някои групи по темите за отношенията мъж-жена и безкрайно се разочаровам от това, което чета.
Скрит текст:
Какво мислите по темата семейство в днешно време?
Винаги съм си представяла "някой ден" да имам стойностно семейство, изградено на база взаимна любов, харесване, уважение, разбирателство, спокоен тон, когато трябва да се дискутират сериозни теми.
За съжаление така и не успях да създам до ден днешен такова. Имам развод в далечните години и това съжителство дълго време ме държеше без желание да допусна някого отново в живота ми за сериозни отношения.
Какво е това днешното мислене и опити да се нормализират извращения, изневери, отворени връзки?
Има ли нормални хора все още - с нормална ценностна система, търсещи нежност, обич, разбиране, топлина, взаимност? Да държат на вярност и да имат морален компас?
За радост чета и коментари на такива, но да откриеш партньор за сериозни отношения, с когото и да има взаимна обич, ми се струва голяма заблуда.
Провокирана от разговори с мъже в годините, искам да ви попитам вие бихте ли се съгласили на несериозна връзка (тип срещи ориентирани само към интимност), като ясно е заявено, че отсрещната страна иска да е свободна през другото време, но има някакви очаквания вие да сте сериозни и отдадени?
А бихте ли били в отношения, в които обичате човека, но той е споделил, че обича друг/а, но въпреки това иска да се срещате?
Скрит текст:
За мен по всичко личи и ясно се заявява, че всичко е за безплатното ползване на плътски удоволствия, докато се накани обекта на любовта да се съберат. Отказах се от този вид отношения поради самоуважение. Нямам намерение да запълвам нечии липси докато бъда заменена, и то да ми е ясно, че е така. Макар в същото време мъжът да дава объркващи сигнали, но не си падам по четенето на сигналите и това съм го оставила на екстремистите, които обичат да си играят на "Отгатни какво мисля, какво искам да кажа, защо се държа така", както и гонитби на "котка и мишка" и т.н. Идват ми в повече, предвид че вече съм на 40г.

Признавам си, че не смея да допусна мъж в живота ми за сериозни отношения, защото наблюденията ми са, че няма мъж, който да не изневерява. Или ако има, то е сложно да се попадне на такъв партньор. Разбира се има и такива жени, но къде и защо се изгубва умението на хората да се свързват по-дълбоко? Както и защо ако им се ходи толкова по други, се обвързват тези мъже/жени? Задавала съм въпроси, а отсреща инфантилни отговори на емоционално незрели за годините си мъже.

Предполагам сте забелязали, че в днешно време не търпим нещо да ни носи излишно напрежение и с лека ръка може да отстраняваме хора, които ни натоварват или не вибрират на нашата честота.
Как обаче да се стигне до желание да опознаваш някого, след като докато се прави, че те харесва, то не спира да говори за други жени и техните изживявания.
Ако това е начин да ме накара мъж да ревнувам и да разбере дали и колко го харесвам, не е възможно, и просто приключвам контакт. Отново ми е незряло поведение.

Имам и друг въпрос, към дамите с деца. Успяхте ли да допуснете нов мъж в живота си? Срещнахте ли след развода си подходящ партньор?
Към двата пола- Какво бихте избрали - Да бъдете обичани или да обичате? Ясно е, че здравословното е да има взаимност, но според мен е изключителна рядкост.

Извинете ако не е много подредено написаното, но ще се радвам да споделите какво мислите.
Благодаря ви!

Всички връзки в началото са несериозни. Ако още в началото ми натякват за сериозна връзка, нещо не е в ред.

Относно "срещането" с мъж, който е заявил, че обича друга - няма проблем да се срещате, ако е с предспазни средства. Wink

# 49
  • София

Всички връзки в началото са несериозни. Ако още в началото ми натякват за сериозна връзка, нещо не е в ред.

Точно така е. Учудвам се, че продължава да има хора, които искат и мислят, че е възможно преднамерено и директно да започнат сериозна връзка. Ами ако човекът, сексът и прочее не ти харесат? Ще стоиш, защото си сериозен?!

# 50
Има свестни мъже, да но на тази възраст и с дете ще е нужно да правиш компромиси, ако не искаш да си сама.

# 51
Просто излизайте с всеки, който горе долу става. Забавлявайте се и наблюдавайте. Все някой ще ви грабне поне за втора среща.
Аз пък имам следния въпрос колко бихте чакали свестен мъж, за който се съмнявате че иска или е способен на сериозна връзка?

# 52
Няма как да направиш омлет без да счупиш яйцата. Тва е положението.

# 53
Здравейте!

Чета понякога тук или в някои групи по темите за отношенията мъж-жена и безкрайно се разочаровам от това, което чета.
Скрит текст:
Какво мислите по темата семейство в днешно време?
Винаги съм си представяла "някой ден" да имам стойностно семейство, изградено на база взаимна любов, харесване, уважение, разбирателство, спокоен тон, когато трябва да се дискутират сериозни теми.
За съжаление така и не успях да създам до ден днешен такова. Имам развод в далечните години и това съжителство дълго време ме държеше без желание да допусна някого отново в живота ми за сериозни отношения.
Какво е това днешното мислене и опити да се нормализират извращения, изневери, отворени връзки?
Има ли нормални хора все още - с нормална ценностна система, търсещи нежност, обич, разбиране, топлина, взаимност? Да държат на вярност и да имат морален компас?
За радост чета и коментари на такива, но да откриеш партньор за сериозни отношения, с когото и да има взаимна обич, ми се струва голяма заблуда.
Провокирана от разговори с мъже в годините, искам да ви попитам вие бихте ли се съгласили на несериозна връзка (тип срещи ориентирани само към интимност), като ясно е заявено, че отсрещната страна иска да е свободна през другото време, но има някакви очаквания вие да сте сериозни и отдадени?
А бихте ли били в отношения, в които обичате човека, но той е споделил, че обича друг/а, но въпреки това иска да се срещате?
Скрит текст:
За мен по всичко личи и ясно се заявява, че всичко е за безплатното ползване на плътски удоволствия, докато се накани обекта на любовта да се съберат. Отказах се от този вид отношения поради самоуважение. Нямам намерение да запълвам нечии липси докато бъда заменена, и то да ми е ясно, че е така. Макар в същото време мъжът да дава объркващи сигнали, но не си падам по четенето на сигналите и това съм го оставила на екстремистите, които обичат да си играят на "Отгатни какво мисля, какво искам да кажа, защо се държа така", както и гонитби на "котка и мишка" и т.н. Идват ми в повече, предвид че вече съм на 40г.

Признавам си, че не смея да допусна мъж в живота ми за сериозни отношения, защото наблюденията ми са, че няма мъж, който да не изневерява. Или ако има, то е сложно да се попадне на такъв партньор. Разбира се има и такива жени, но къде и защо се изгубва умението на хората да се свързват по-дълбоко? Както и защо ако им се ходи толкова по други, се обвързват тези мъже/жени? Задавала съм въпроси, а отсреща инфантилни отговори на емоционално незрели за годините си мъже.

Предполагам сте забелязали, че в днешно време не търпим нещо да ни носи излишно напрежение и с лека ръка може да отстраняваме хора, които ни натоварват или не вибрират на нашата честота.
Как обаче да се стигне до желание да опознаваш някого, след като докато се прави, че те харесва, то не спира да говори за други жени и техните изживявания.
Ако това е начин да ме накара мъж да ревнувам и да разбере дали и колко го харесвам, не е възможно, и просто приключвам контакт. Отново ми е незряло поведение.

Имам и друг въпрос, към дамите с деца. Успяхте ли да допуснете нов мъж в живота си? Срещнахте ли след развода си подходящ партньор?
Към двата пола- Какво бихте избрали - Да бъдете обичани или да обичате? Ясно е, че здравословното е да има взаимност, но според мен е изключителна рядкост.

Извинете ако не е много подредено написаното, но ще се радвам да споделите какво мислите.
Благодаря ви!

Относно "срещането" с мъж, който е заявил, че обича друга - няма проблем да се срещате, ако е с предспазни средства. Wink

Ама как мъж ще откаже секс докато му се случат нещата. 🙂
Всеки уважаващ се човек, би си спестил да си губи времето с някой, с когото няма потенциално случване ако е налично харесване или не само.
За това оценявам искреността, която дава възможност за решение и избор. 🙂
Предпазните средства принципно са задължителни. 🙂

Просто излизайте с всеки, който горе долу става. Забавлявайте се и наблюдавайте. Все някой ще ви грабне поне за втора среща.
Аз пък имам следния въпрос колко бихте чакали свестен мъж, за който се съмнявате че иска или е способен на сериозна връзка?
Случвало се е да чакам, но го определям като грешка в моя случай. 🙂

Точно така е. Учудвам се, че продължава да има хора, които искат и мислят, че е възможно преднамерено и директно да започнат сериозна връзка. Ами ако човекът, сексът и прочее не ти харесат? Ще стоиш, защото си сериозен?!

Пак анализи, че мисля по този начин. 🤦

# 54
  • Обран бостан ;)
Всеки уважаващ се човек, би си спестил да си губи времето с някой, с когото няма потенциално случване ако е налично харесване или не само.

Аааа, не, не, не.
Тоя филм с искренността съм го гледал 2-3 пъти. Не свършва добре за мен.

# 55
Разбира се, че трябва да се намират, но не мисля, че става дума за такива мъже. Да го кажа така: ти имаш разбирания, модели и очаквания, които си оформила и приела, това е нормално, мисля че повечето хора сме такива. Но тук идва въпросът, виновни ли са другите, че не отговарят на тях? И тук не визирам конкретно само теб. Това важи и за жени и мъже. Ще дам отделно няколко примера от написаното от теб.
Пишеш за "извращения", колко много се обсъжда интимният ти живот - сякаш темата секс е някаква мръсна. А дали това не е някаква травма от преди? В една друга тема, една съфорумка беше написала "ако не прекопаваш градинката на жената, тя ще си намери някой друг да го направи", защо и мъжете да не мислят така? И после този изневерявал, онзи изневерявал. Разбираш ли какво имам предвид?
Пишеш "но не си падам по четенето на сигналите" - а нима жените не очакват мъжете да разчитат сигналите на жените, а ти какви сигнали изпращаш? Ясно и директно ли говориш?
Пишеш "Няма ги онези автентични мъже, които да те накар да се чувстваш жена на среща," - ок, а какво разбираш от автентичен мъж? Какво разбираш под "жена на среща"? Това са разбирания и очаквания нали? А другите има ли как да ги знаят?
А нима при комуникация всички неща са ясни от самото начало? Няма как да стане.
Още един пример, ти си с деца и се срещаш с някой, а сега обърни нещата. Мъж, разведен с деца, а ти излизаш на среща с него. Дали реагирала по същият начин?
Това не е критика към теб, а разсъждения.

Не обвинявам никого, че не отговаря на моите очаквания. Ще е доста незряло да се сърдя едва ли не, че някой не отговарял на очакванията ми.
Не знам доколко сте водили задълбочени разговори с отстрещния пол и доколко бихте приели истинската им същност, която те реално не показват на всеки и пред света, защото може и никога да не бъдат допуснати в отношения ако са открити и себе си.
Предполагам затова виждате темата от общоприетия ъгъл. 🙂
Всеки си коментира и анализира според опита си. Съответно аз от своя. 🙂

Аааа, не, не, не.
Тоя филм с искренността съм го гледал 2-3 пъти. Не свършва добре за мен.

Да си дойдем на думата. 🙂 Ако всеки е искрен и честен, колко хора биха били в отношения или запазили сегашните си? 🙂

# 56
  • София
Ако си искрена и честна, да беше отговорила на въпросите ми?

# 57
Ако си искрена и честна, да беше отговорила на въпросите ми?

Преценила съм, че няма смисъл да ви отговарям. 🙂

# 58
  • София
Ами тогава ще си гадая.
Жена на 40 без нито една сериозна връзка и твърди, че до сега не е срещала любовта, а освен това не е правила секс от поне 5 г.
Питам публиката - в кого е грешката?

# 59
Мили дами, четейки осъзнах, че не само аз избирам вечно грешен партньор. Считам се за нормално момиче, нямам проблемен характер, но някакси привличам само идиоти. Наай- лошото е, че накрая аз страдам супер много като не се получат нещата даже след последната си връзка се наложи да работя с психолог и вече 5 месеца се борим с травмата. Добре, че той ме изкара от черната дупка на депресията, в която лбях паднала. Та така де, казват споделеното нещастие е по- леко. Поолекна ми като чета вашите коментари

Общи условия

Активация на акаунт