Бременна

• 2 665
  • 119
  •   1
Отговори
# 15
  • Далечният изток
Не си в позиция да поставяш условия кой къде да живее. Можеш да отговаряш само за себе си. Чуждата къща си е чужда. Ти реши, че като си бременна и можеш да се разпореждаш ли? Ами не, объркала си се, не можеш.
Щом мъжът ти не е инициативен, хващай го за ръчичка и се изнасяйте. Или си стойте там и се научи да си траеш и да не се обаждаш в чуждата къща как да си живеят хората.

# 16
Ако сега не работиш или не си болничен, майчинството е минимално. Не знам кой месец си, грешка е било изобщо да седиш в такава среда, не да бременееш. Станалото, станало. Вариантите ти са два:
1. Заминаваш при майка ти и се устройваш там с тенденцията да си самостоятелна в близко бъдеще - до 2-3 години
2. Свързваш се със социалните, звено "Майка и бебе" могат да те подкрепят и настанят за известно време, след това ясла за детето, работа за теб, социално или общинско жилище (различно е) / излизане под наем.
Свекървата си е в дома си, бил ви е предоставен за ползване, но наистина не е ваш семеен дом и ти имаш толкова правя колкото ти дадат, а явно там те броят за безгласна буква. Мъжът ти е мамино синче, което винаги ще поставя на първо място семейството си, но не вашето, а неговото - родителите, братя/ сестри, а ти ще си на последното. Детето ти не знам къде ще е в картинката.

# 17
Най-разумно е да си затраеш временно. Да си родиш детето, да търпиш свекървата и да имаш план как да се преместите оттам. Ако мъжът ти не те подкрепя, да свикнеш с идеята, че може евентуално да се наложи да си гледаш сама детето.

Ако съм на свекървата на мястото и снахата ми предложи да се прибирам само след 22 часа у дома си, аз бих дала пътя на младото семейство да иде където реши. И ще си живея сама и спокойна. Това да гониш някой от дома му, пак си е тормоз, дори и ти да си бременна.

# 18
Няма смисъл да се залъгваме, ще става по-зле. Не е трябвало да забременяваш, след като нямаш подкрепа от най-важния човек, именно мъжа ти. Детето не оправя отношенията, особено когато партньорът ти не застава зад теб. Не знам как се търпи такова мълчание и липса на позиция, докато те мачкат. Единственият ти полезен ход е да приемеш ситуацията и да се заредиш с огромно търпение, защото ще ти трябват железни нерви.

# 19
  • Варна
Точно жени като теб, без близки и без шанс, трябва да се борят със зъби и нокти да са самостоятелни, независими и да не разчитат на никого. Защото попадат на ей такива мъже.

# 20
  • София
Не знам как си стигнала дотук. Или мълчиш и търпиш, защото реално ти нищо не си дала, за да живееш в този дом, или натискаш “мъжа си” за изнасяне на квартира. Ако не иска да излиза на квартира и те остави бременна сама да търсиш, по-добре още от сега да приключваш с него, защото нищо няма да се промени, като се роди детето. Ако мислиш, че като стане баща и магически ще стане свестен и отговорен, много жестоко се бъркаш. Не знаеш какво те чака просто.

# 21
Не си в позиция да поставяш условия кой къде да живее. Можеш да отговаряш само за себе си. Чуждата къща си е чужда. Ти реши, че като си бременна и можеш да се разпореждаш ли? Ами не, объркала си се, не можеш.
Щом мъжът ти не е инициативен, хващай го за ръчичка и се изнасяйте. Или си стойте там и се научи да си траеш и да не се обаждаш в чуждата къща как да си живеят хората.

Не казвам че съм в позиция , нито искам да гоня някого става въпрос за разбиране да идва малко по късно. Наясно съм че не мога да решавам нито да разчитам че като съм бременна мога да правя каквото си пожелая . В момента аз нямам средства , майчинството ще дойде доста по късно , с куче сме и едвам се намира квартира под 400 евро за да се изнесем .

# 22
  • София
Здравейте, момичета.
Пиша, защото съм бременна и психически съм напълно изтощена. Имам нужда от странично мнение, защото вече не знам кое е нормално и кое – не.
Живея в дома на партньора си, но постоянно ми се напомня, че „домът не е наш, а на баща му“. Свекърва ми се нанесе преди около година и половина и оттогава напрежението не спира. Тя много добре знае, че основните ни скандали са заради нея. Чувала е как си крещим, виждала е как се прибираме поотделно, знае, че сме били пред развод. И въпреки това остана.
Многократно е казвала:
„Знам, че преча“,
„Минавало ми е през ума, че се карате заради мен“,
а наскоро дори:
„Знам, че съм цирей, ама като такъв ще помагам.“
В същото време ясно заявява, че докато нейният свекър не умре, тя няма да се махне. Постоянно говори как или тя, или той трябва да умре, за да стане „свободно“. Когато стане дума да се изнесе на квартира, казва подигравателно, че „да не е глупачка“, за да го направи.
По време на скандалите съм чувала реплики като:
– „За коя се мислиш?“
– „За каква се мислиш?“
– „Пътувай!“
– „Няма да ти правя кефа на теб!“
– обвинения, че говоря на сина ѝ и го настройвам срещу нея
– че ще ме стигне кармата
Преди сватбата бащата на партньора ми ме е гонел от този дом, а след това отново съм чувала:
„Ти си никоя и нямаш нищо тук.“
Най-болезненото е, че синът ѝ не се размърдва особено. По-скоро мълчи и отлага. Когато стане дума за „ние“, чувам само:
„Ама ще изчакаме… пари…“
Всичко е изчакване, докато аз живея в постоянен стрес.
Опитах компромис – предложих тя да идва само за спане, към 9–10 вечерта, за да има някакви граници. И това не се спазва.
Истината е, че в един момент, знаейки че нямам спокойни условия за отглеждане на дете, дори обмислях да прекъсна бременността. Говорих открито с мъжа си и му казах:
„Страх ме е.“
Той ми обеща едно – че тя ще се махне или ние ще сме отделно. Това обещание беше решаващо за мен. А сега, когато стане дума за реални действия, отново чувам само „ще изчакаме“.
Важно е да кажа и друго: аз съм сама. Нямам подкрепа от собственото си семейство. Нямам имоти, нямам претенции за жилище, не търся нищо материално. Дори при евентуален развод не искам нищо. Единствената ми реална опция е да замина за Испания при майка ми, но там нямат финансови възможности и аз няма как да си позволявам прегледи и проследяване на бременността.
Аз не искам чуждо. Искам спокойствие, сигурност и нормална среда за едно дете.
Моля ви, кажете ми честно –
нормално ли е бременна жена да живее в такъв постоянен стрес?
Как се поставят граници, когато си в чужд дом,
без подкрепа и без реален изход?
Благодаря на всяка, която ще прочете и ще сподели мнение.
Много е далече от нормално.
В чужд дом не можеш да поставяш граници.
След като собственикът на дома те е гонил, защо си решила да останеш там и да забременяваш?

От прочетеното, според мен единственият ти вариант е да отидеш при майка ти. Мъжът ти не ти е подкрепа, след като е допуснал такова отношение към теб.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 16:32 от milenaka

# 23
Не знам как си стигнала дотук. Или мълчиш и търпиш, защото реално ти нищо не си дала, за да живееш в този дом, или натискаш “мъжа си” за изнасяне на квартира. Ако не иска да излиза на квартира и те остави бременна сама да търсиш, по-добре още от сега да приключваш с него, защото нищо няма да се промени, като се роди детето. Ако мислиш, че като стане баща и магически ще стане свестен и отговорен, много жестоко се бъркаш. Не знаеш какво те чака просто.

Мислех го наистина , той сам каза че е говорил с майка си че ако забременея тя ще се отръдпе и ще си отиде при мъжа в другия им апартамент.

# 24
Имате и куче значи. Къде бихте могли да отидете ти, мъжът ти, детето ик кучето? Ако ви е непосилна квартирата, може да смените града, има и по-евтини наеми.

# 25
  • Melmak
А твоя мъж не работи ли? Не е малко 400€ за наем, но все пак нямате много избор. Ти работиш ли? Имаш ли доходи?

Не знам къде я пращате бременна в Испания. Там като няма работа ще й дадат еднократно май беше 2000€ и после социално майчинство няколко месеца по 200€.

# 26
Такива претенции - кой кога да се прибира, за да ти комфортно на теб, са меко казано нахални. За това, че ти нямаш нищо, не са виновни хората, които са се постарали да си построят дом. Има поговорка "Хем голо, хем голямо".

# 27
  • Далечният изток
Пари нямаш, не работиш, живееш в чужда къща, където не те искат, нямаш никаква подкрепа от мъжа ти... Просто.... Добре си се подредила.
На твое място ще си налягам парцалите и ще си мълча, колкото и да не ти се струва справедливо. Пак ще го кажа - точно ти не си в позиция да казваш кой кога ще си влиза в къщата и колко време ще стои там. Не можеш да искаш свекърва ти да идва късно, за да не се засичате. Не можеш! Това е абсурдно.
Майка ти в Испания знае ли, че тук не се чувстваш добре и че мъжът ти не те подкрепя? Ако не знае, кажи ѝ, че търсиш помощ как да се изнесеш. Не вярвам да ти откаже помощ.
Два варианта имаш, щом не можете да си позволите квартира - при майка ти в Испания или си траеш там, където си в момента.
Отсега обаче се подготвяй психически, че като се роди бебето, ще стане още по-зле.

# 28
А твоя мъж не работи ли? Не е малко 400€ за наем, но все пак нямате много избор. Ти работиш ли? Имаш ли доходи?

Не знам къде я пращате бременна в Испания. Там като няма работа ще й дадат еднократно май беше 2000€ и после социално майчинство няколко месеца по 200€.

Работи и заплата му е толкова , аз в момента съм в болнични не знам как да си докарам допълнителен доход та да допринеса и да се махнем  .

# 29
Време е да помислиш. Не си ли работила преди това? Трай си да се роди бебето и се радвай, че свекървата не ви гони директно. Поне аз бих мислила най-вече да родя и си поотгледам бебето докъм годинката. После то тръгва на ясла, ти на работа и така.

Общи условия

Активация на акаунт