Мъжът критик!

• 4 992
  • 184
  •   1
Отговори
# 135
Жени като авторката са магнит за подобни мъже. Желанието им за корекции показва, че са неуверени в себе си, не вярват, че са достатъчно красиви каквито са. Отделно предложенията от нейна страна да се разберат, да има компромис са добре дошли. Сигурна съм, че след първоначалния меден период, тя е направила доста компромиси, да да вървят нещата, затваряла си е очите за негово поведение, думи, минало, които я дразнят или смята за неприемливи.

# 136
Може и да е уверена, може и да се харесва (както спомена), но това не значи, че не си пада по неподходящи мъже. В младостта си една жена често си пада и харесва по-шумни мъже, тип мачо, мафиот, мутра... Такива които се изтъкват, показват и са като паун с разперени пера. Ето той е бил женкар, мачо, хазарт, дискотеки, забавления, обаче зад това стоят комплекси, несигорност, страхове, травми. И когато тя направи нещо за себе си той вече не е силният мъж и почва с манипулациите. Не си прави корекции, не се обличай секси, не се развивай, не учи, не работи... Защо? Защото ще е привлекателна, ще е харесвана, ще е независима, ще я свалят други мъже.

# 137
Жени като авторката са магнит за подобни мъже. Желанието им за корекции показва, че са неуверени в себе си, не вярват, че са достатъчно красиви каквито са. Отделно предложенията от нейна страна да се разберат, да има компромис са добре дошли. Сигурна съм, че след първоначалния меден период, тя е направила доста компромиси, да да вървят нещата, затваряла си е очите за негово поведение, думи, минало, които я дразнят или смята за неприемливи.
Подкрепям това, плюс че вероятно следващия ще е подобен. Думите харесвам се нищо не значат, действията го показват, зад корекциите винаги има дълбока неувереност, страшни комплекси и проблеми, но сега изкарва, че станала неуверена заради него, а всъщност е привлякла него, защото не се харесва.

# 138
Истинският мъж не държи сметка.

Joy

Иска ти се.
Така ми казват. Joy
Аз не ти държа сметка и ти недей.

# 139
Бънди какво е истински мъж по твоите разбирания, че ми стана интересно?

# 140
  • Обран бостан ;)
Бънди какво е истински мъж по твоите разбирания, че ми стана интересно?

Накратко:
Мъж на който му тежи думата, не се поддава  на манипулации и взима решения спрямо собствените си разбирания.
Ако сбърка - признава си.

Корекциите не рядко водят до плачевни резултати.
Може би забраната за корекции е точно за да не се стигне до положението маймунски ГЗ.

# 141
О, искаш да кажеш, че й мисли доброто и я предпазва от загрозяване?
Дълбоко се съмнявам 25 годишен мухльо, чиято основна цел е да критикува всичко в гаджето си, да е истински загрижен за нея.
Без да споменавам неговият бекграунд с алкохол и хазарт, който е доста по-опасен и разрушителен от нейното желание за джуки и гърди.
Критика смятам, че може да се приема само от препатили, по-силни, умни и успешни хора.

# 142
  • Обран бостан ;)
Специално за корекциите - няма нужда да си се коригирал до неузнаваемост за да даваш акъл.

# 143
Това за лимита на корекциите е друга тема.
То едно е да си дадеш мнението безпристрастно, друго е да набиваш и дуднеш.
И двамата са се намерили е за мен положението.
Няма криви, няма прави.

# 144
  • Обран бостан ;)
Това за лимита на корекциите е друга тема.
То едно е да си дадеш мнението безпристрастно, друго е да набиваш и дуднеш.
И двамата са се намерили е за мен положението.
Няма криви, няма прави.

За разлика от нас, той вижда докъде се е коригирала и дали няма скоро да прекрачи границата.

# 145
Дори и така да е – не е негова работа да я прекроява. Тя е голям човек и си носи последствията като такъв.

# 146
  • Обран бостан ;)
Дори и така да е – не е негова работа да я прекроява. Тя е голям човек и си носи последствията като такъв.

Така е. Кой каквото си направи, никой не може да му го направи.

# 147
По темата за корекциите, се беше заформил един женски разговор в който нададоха уши и мъжете, които бяха в компанията. Изкуших се да попитам дали биха били окей, ако половинката им направи такива и откровените им отговори ме шашнаха. Нямат нищо против, но другите мъже щели да ги заглеждат много. Е, точно тази логика в мъжете, аз не я разбирам.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 13:07 от S^nny

# 148
Смятайте за какви разбирания иде реч, щом на някой най-важното му е “думата му да тежи” и много да се пази да не му влияят.

Между редовете: “страхувам се, че съм правил много грешки и са ме газили и мачкали и сега няма на никого да позволя повече това”.

Бикоз ху кеърс дали думата му тежи, ако се оправя с живота, има пари, прегръща хубава жена и гледа 5 деца, които го обичат. Какво налагане на дума, какви пет лева… всички доброволно биха го слушали/следвали/обичали.

# 149
  • София
Няма какво да се правим на ангели небесни, всеки човек си има мнение, има си его и доста често гледа да си наложи мнението. Въпросът е другият също да има силно его и да му дава отпор. И полека лека да се разберат в поносими граници и за двамата.
Но щом единият се усети, че го мачкат твърде много и не му понася на натюрела - става и тръгва. Това е то.

Имам една приятелка. По мое виждане нейния я прави на мармалад - следи й фейсбука, всички контакти, следи й парите, налага й мнение за всичко, но тя си го търпи и това е.

Общи условия

Активация на акаунт