Мъжът критик!

• 5 324
  • 199
  •   1
Отговори
# 180
  • Далечният изток
То въпросът е да ти влезе под кожата, а не колко е красива. А тая му влезе.

# 181
  • София
Не е вярно. Той през цялото време си е бил с Йоана. Между другото, съученичка на дъщеря ми.

# 182
То не съм сигурна доколко не беше сценарий това. Изиграха си го като пичове за пред камерите и двамата да си направят реклама, и после ергенчо се събра с онази неговата коригирана бивша. Даже излезе, че не са спирали грам контакт и преди, и веднага след предаването.
Извинявам се за офтопика.

# 183
Ъъъъ струва ми се, че май объркахте темата ?!?

Скрит текст:
Бънди гледах филма преди време и много го харесах, та не знам книгата дали така ще ме грабне. Така омотах нещата и с Белият Олеандър - книгата ме разби и после филма нещо ми бледнееше.

# 184
Към авторката:
Твоят описан модел на поведение има ясен огледален мъжки еквивалент. Това би бил мъж, който се заглежда по всички жени наоколо и флиртува с тях. Ако ти покажеш недоволство, той просто би казал, че не прави нищо лошо, а е общителен, и че трябва да спреш да го контролираш.

# 185
Махайте го тоя изрод!Опасен е,ще Ви съсипе нервната система заради едното нищо.Нищо мъжко не виждам,освен поредният нарцистичен женски полов орган!Това,че Сте с големи устни,не е  причина за привличане на насилници!Насилниците са си насилници и в това им е таланта,да омайват и после да мачкат,защото се хранят от емпатията и драмата!Колкото и да сме съветвани,винаги можем да бъдем подведени и излъгани!Важното е да го разберем на време и винаги да има къде да се оттеглим.Не може някакъв пенисоподобен да се бърка в работата и домът на жената,от сорта на:"Това не ти трябва!","Само разходи имаш!"Когато има проблем или нещо не е наред,не се подхожда така.Тя отворена книга,той неграмотен!

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 22:13 от Dark person

# 186
Аз не съм описвала моят модел на поведение.  Споделих ,че имам 2 корекции по себе си  ,за да придобиете представа какво и защо ,за да е пълна картината . Все пак те са едно от нещата ,които той не харесва....едно от многото 😃. Хора ,не си представяйте мутреса или фолк звезда ... Бих казала,че почти не ми личи нищо .

# 187
Аз не съм описвала моят модел на поведение.  Споделих ,че имам 2 корекции по себе си  ,за да придобиете представа какво и защо ,за да е пълна картината . Все пак те са едно от нещата ,които той не харесва....едно от многото 😃. Хора ,не си представяйте мутреса или фолк звезда ... Бих казала,че почти не ми личи нищо .
   Няма лошо човек да коригира нещо в себе си,което не харесва.Просто се пазете и от тези интервенции.Никой не е перфектен!Но това не е причина да прелъстяваме,да моделираме и захвърляме.А относно пари,не искам,мерси!Винаги съм била за отношението.Пари се изкарват,не може да ме впечатли със скъпи вечери и екзотични почивки.Цялото това любовно бомбардиране,бързане и нервене когато кажете"Не"отдалече свети червено!Пазете се,не приемайте нищо повече от този,работете си и винаги гледайте да Сте по-самостоятелна и независима.Препоръчвам филмите"Прислужницата",френският филм"Моят крал"и"Само ние двамата".Прочетете и книгата на психотерапевката Габриела Гатева"Капанът на нарцистичната връзка".Няма за какво да благодарите,нито да се обяснявате-край!Колкото и след това да се моли и да плаче"горкият",това е наглост и контрол!

# 188
Ма аз не разбрах ТОЙ да плаче и да моли. Кво ви става бе хора, не четете ли преди да си смучете съвети от пръстите за несъществуваща "опастност".
Човекът е казал "край" и е отрязал.  Какви драми ви се привиждат от негова страна. Авторката се оплака от поведението му, преди ТОЙ да инициира раздялата.  Какви молби за връщане , какви 5 ЛЕВА???

# 189
DP нещо се вживява / или рекламира книги и филми/
И тези измишльотини на джен З / нещо съм се филмирала на темата с генерациите в последно време, заради алфата изгледах доста ютуб по темата/ за любовното бомбандиране / направо килимни бомбандировки/ един мъж не смее да те изведе на една вечеря, барем букет рози да ти подари Grinning

# 190
Има случаи,в които такива типове се връщат,за да проверят дали имат контрол върху бившата.Достатъчно е на нея да й стане тъжно или нервно,на онзи ненормалник това му е достатъчно и отново хваща пътя.Понякога се появяват като"рицар на бял кон",сякаш нищо не е станало и дори може да реши възникнал проблем след месец или след години,но до тогава вече ще има някой зрял и нормален мъж до момичето или жената.Други не се връщат никога повече и най-добре така,идеално.Веднага ще отида да си купя шампанско и някакъв десерт,мога да поканя и приятели,а мога да си отразнувам спокойствието.Ставала съм свидетел на изброените случаи,имам и лично приживяни,както съм чувала същите разказани истории.Затова смея да си позволя да се изкажа по въпроса.Трудно е възстановяванено,отнема време.Нормално е.Един ден може да се чувстваме добре,в друг да ни е яд,става дума за отношението към нас и фалшивият образ,който ни е бил представен в началото.Това е шок,после страх,след това гняв и тъга,нормално е.Затова е важно морална подкрепа на приятелите,които да не съдят,да не прекъсват докато споделя,да не те карат да се защитаваш влизайки в обяснителен режим,защото понякога обяснениета са с цел да се улесни по-добре разбирането на ситуацията и причините.Ето няколко мои случаи.Първият ей така след месец се тръгна,после ми цъфна с обвинението какви били тези номера от мен,толкова ли не съм могла да му се обадя.Аз се обадих,но нямаше кой да си вдигне телефона,постоянно се държеше студено и дистанцирано от мен.Беше редно след седмица да си каже,че няма да се получи,нямаше да има драма.Той не комуникираше много,попитах го какво го вълнува и да предложи теми-мълчание.Не реагира на забавната история от училище,но продължи да настоява да се виждаме.След един месец разбра,че вече не иска,но реши да се появи и да ме обвинява мен-наглост и умишлена провокация да стоя далече.Зрелите хора,които знаят какво искат,не бързат,изчакват и след прекарване на седмица в общуване разбират дали това е  техният човек или не.Тогава на този му казах,че е много хитър,но аз съм по-зряла от него и с дете не ми се занимава,да хваща пътя.Прави ми демонстрации като се отзоваваше да свърши работа на наша обща приятелка,по която си падаше,но тя не му отвърна.Повече не ме е търсил и слава Богу.После се появи друг,който си носеше травмите от предишна раздяла-приятелката му била кръшкала.Тръгна да ми се заканва,че ако съм му изневерявала,щял да приключи.Аз му казах да не ме сравнява и бърка с някой друг.Започнаха се"Ще живеем заедно",на следващият ден"Видях те еди си къде,подмина ме.",отговорих,че това не е вярно,обясних къде съм била по същото време и нямаше как да бъда на две различни места по едно и също време,но той после продължи"Защо си с грим?С кой ще се виждаш?Махни го.",а аз се бях гримирала за срещата с него(очна линия,спирала,малко сенки и гланц),направих грешката да му угодя.После звънене посред нощ дали не съм с някой и да го докажа,аз го пратих по дяволите.На следващият ден ми дойде в работата(добре че бях сама)и с разговора провокира скандал,аз се приближих,за да спре да ми нервничи и той ме изблъска,паднах и си ударих главата.Извика колежката от съседният магазин да дойдела при мен,той си тръгвал,но преди това тя здраво го подкара.Оттам за всеки случай отидох на доктор,в случай че ми призлее да знам от какво е,как да процедирам и да не притесня баща си(ако беше разбрал какво се е случило,щеше да се разправя с него).Когато онзи се обади за пореден път аз му се разкрещях и му казах,че само да е посмял да припари до мен,да кръжи около блока или местоработата ми,ще си има сериозна разправия с баща ми,брат ми и двама приятели,като единият от тях е полицай,познава закона отлично,както разпознаването на психопатите.Онзи започна да се обяснява без нерви,но аз не исках да го слушам повече,затворих.Когато се почувствах по-добре,отидохме с приятелка да си сменя номера.Беше ми много трудно,посетих психолог.Приятелка започна да ме взима със себе си на тренировки,море,планина,кино.Аз реших,че ще продължавам напред каквото и да става,много пъти сме обсъждали разлика между видове психопати,незряли и грубияни,пред зряли и възпитани мъже.Година по-късно се запознах с един от нашето обкръжение,пак продължи месец,този се оказа женкар и аз му теглих една.Беше ми мъчно заради фалшивият образ,който ми се представи,преди това бяхме приятели,никога не беше показвал,че ме харесва като жена,беше навсякъде и винаги е помагал с каквото е можел,всички го уважавахме,децата го харесваха,но ето какво си крие понякога под външността.След четири години този ме срещна навън и поиска да говорим,аз отказах.Той тръгна след мен и започна да ми се обяснява как си осъзнал подлата постъпка,наистина съжалявал,искал да останем приятели,но аз казах само едно"Не!"сложих си слушалките и забързах крачка внимавайки къде стъпвам и да не объркам посоката си.Така го разкарах.Вече бях срещнала друг мъж,но и той отлично прикрит,там вече раздялата беше много тежка,след пет прекрасни години връзка,изведнъж се промени,а може и да се е разкрил какво представлява.Разделихме се,той ме остави заради друга,след година се върна,аз тъкмо си бях стъпила на краката и го приех,но с едно на ум.Започна игрички на топло и студено,да не идва на срещите,после настояваше да приема поканата за море,след това пак започваше да се държи грубо(отговаряше ми на висок тон,друг път,че не го интересува),имах проблем,за който бях споделила,той не направи нищо,дори ми каза да не се обръщам към негов приятел,защото на него му трябвал.Прекратих,блокирах го навсякъде и спрях да общувам с негови роднини и приятели.Не одобряват постъпката му,но си го търпят.Е,аз търпя ако си струва.Винаги съм се чудила колко помии трябва да изядем докато попаднем на някой истински.Е,най-накрая и неочаквано се появи.Макар някои различия понякога,сядаме,обсъждаме ситуацията,слушаме се и търсим решение.Надявам се да съм попаднала на точният човек,защото времето,в което живеем променя хората,смазва ги.За всеки случай имам свой дом,в момента съм го отдала под наем,работя,предстои ми и учене и ще видим.Но трябва всеки да е подсигурен до колкото му е възможно,а повечето за съжаление не са и това е огромен проблем.Ако не са и някои верни приятели останали наблизо,изгубени сме.Вижда се и в каква държава живеем.Надявам се да съм била полезна със историите си.Продължавайте напред,не си занемерявайте външният вид,пазете си здравето,учете и работете теми и дейности,които да Ви носят стабилни и високи доходи.Много е трудно понякога,не винаги,но спокойствието е щастието,а останалото то ще се нареди.Млада Сте,ще намерите своят човек,бъдете внимателна и не позволявайте да Ви се бърка в избор на работа,компания,външен вид,чувство за хумор и т.н.Повечето имат изкривена представа за много неща.Не е нормално човек да бъде буквалист,от една крайност в друга,това говори за незрялост при едни,а при други комплекс,краен егоизъм,нарцисизъм и неграмотен идиот.Критикарите са именно такива:комплексирани и глупави,не могат да мислят.Всеки има своя път,който трябва да извърви и той е индивидуален сам по себе си,което означа че може да стане така както е казано,но може и да не стане,затова трябва да има резервен свой план,защото никой няма да го защити,а понякога нещо може да се обърка и да нямаме време да реагираме веднага,винаги стават грешки,затова се премисля и когато не се иска съвет,нито мнение,да не се дават.Ако ще се дадат,да бъдат обмислени внимателно,да се преценят рисковете и за всеки случай още една упорна скала,на която да се стъпи.Който иска домакиня,ще се отнася с уважение и ще подсигурява добри условия.Който иска красива и послушна,ще проявява уважение и ще си плаща разходите.Ако иска работеща,пак ще уважава и да не си позволява да се меси!Ако ли не-сами!Не е толкова страшно!

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 10:10 от Dark person

# 191
Дарк персон - описаните от Вас особи по-скоро смятам, че имат изключително лошо възпитание, но не отговарят на нарцистичният тип.
Човек трябва да умее да се грижи за себе си, принципно, не само с оглед на романтиката, но и по принцип.
Това за държавата ме разсмива всеки път - като човек видял много по-тежки икономически сътресения на същата държава, трябва да знаете, че няма държава по земното кълбо, където да няма икономически сътресения, войни, тежки криминални прояви, лоши хора, зли хора и какво ли не. Не се оправдавайте с това.
Съхранявайте себе си. Радвам се, че сте намерила човек, с които се разбирате.
Проблема на повечето хора е, че са невъзпитани - това е голям препъни камък във връзките.

# 192
Дарк персон - описаните от Вас особи по-скоро смятам, че имат изключително лошо възпитание, но не отговарят на нарцистичният тип.
Човек трябва да умее да се грижи за себе си, принципно, не само с оглед на романтиката, но и по принцип.
Това за държавата ме разсмива всеки път - като човек видял много по-тежки икономически сътресения на същата държава, трябва да знаете, че няма държава по земното кълбо, където да няма икономически сътресения, войни, тежки криминални прояви, лоши хора, зли хора и какво ли не. Не се оправдавайте с това.
Съхранявайте себе си. Радвам се, че сте намерила човек, с които се разбирате.
Проблема на повечето хора е, че са невъзпитани - това е голям препъни камък във връзките. Аз не се оправдавам,споделям своето мнение и опит.Аз си се грижа за себе си,не чакам и не търся"Спасител",не се занимавам да рекламирам нищо.На мен също ми е много смешно когато на някой си въобрази,че много се вживяваме и се занимаваме с рекламиране на книги и филми и като ни ке казва,че човек трябва да може да се грижи за себе си по принцип.Колкото и да се грижи човек за себе си,той се уморява и е нормално да бъде изкушен пред някой,който се е появил и му се преструва,че му е всякакъв и може да му се довери.Работя,но с половинката сме си разпределили труда по равно.Не поема изцяло той всички разходи и къщна работа,а го правим по равно:той плаща парно и вадо,аз ток,данък на апартамента,един път пазарува той,друг път аз,затова се чуваме и разбираме.Това е грижа.Ако не се мувствам добре,той поема всичко за малко,после еко той не се чувства добре,аз поемам всичко за малко.Ако имаме някакъв проблем,обсъждаме,преценяваме рискове и какво да поемем по-бързо и какво може малко да почака.Това пак е вид грижа и отговорност,каквито почти не виждам,щом често чувам или чета за ей така за глупости озизоставени хора,които преди това са били много хубаво излъгани да намалят малко темпото и да се отпуснат за момент.Всеки има нужда от валка почивка.Ако стае постоянна и се изисква само единият да прави всичко сам-сбогом!Ако те застрашава психически,физически и финансово,тогава сбогом!Но не всеки е подсигурен и е жесноко да му са натяква,че си е виновен.Да"виновен е",че се е родил.Да"виновен"е,че повечето,не всички са се самопровъзгласили,че са нещо повече от другите и това им позволява да ме се подиграват на него или на нея.Хайде,моля Ви се!Нека не забравяме,че когато нещо се пише или прави,то е било видяно,чуто и преживяно някъде,лично или от някой друг.Заставам си зад мнението на държавата и не е само нашата.Никъде не е перфектно,защото перфекционизма е измишльотина на болни мозъци,които обаче се опитват да го налагат върху другите и ако не им се получи,ще ги смачкат.
По-добре по-малък хаос,от колкото огромен.Правя разлика между нарцисизъм и невъзпитани субекти.Благодаря.Чакам следващото споделяне,което Ви е разсмяло.

# 193
Цитат
Чакам следващото споделяне,което Ви е разсмяло.
Смях през сълзи.
Мен ми се дорева от стила ви на писане.
Ако така ви тече и мисълта без да си поемате дъх, трудна работа.
Бихте ли ни разсмели с обяснение какво общо има филма "Прислужницата" с казуса.

# 194
Басила ми е взела думите от клавиатурата - моля пишете по-разбрано.
Дори не дочетох чаршафа с това ужасно писане.

Общи условия

Активация на акаунт