Отговори
# 49 155
В изказването на Росен Йорданов има опомената поне някакъв очакван финален период за експертизите - септември.

Иначе е нормално да го пуснат сега, за да се намали напрежението ако има такова. Докато няма окончателен развой по случая е най-добре нещата в обществото да са балансирани на кантар.

# 49 156
  • у дома...
Е щом жената на Иван Савов му е казала, няма как да е друго! Все пак семейния мир трябва да пази.

Удобно пропускате , че :
Иван Савов  е   работил в Института по криминалистика към МВР.
"В практиката си съм участвал в разследването на доста тежки престъпления, включително поръчкови убийства. "
Каза, че е говорил е с психолози, а това че жена му е криминален психолог в МВР
 означава, че може да има  достъп вътрешна информация.
Удобно пропускате, че Савов е бил графолог в Института по криминалистика. Психолог е жена му.
Удобно пропускате, че Тодоров е бил криминален психолог в Института по криминалистика И все още е криминален психолог. И вещо лице по това направление. Бил е и началникт сектор там.
Чие мнение е по-меродавно - на психолога или на графолога? Е, Тодоров не е на ваша страна, а на Савов жена му му го говори.

# 49 157
Дори и да потвърдят официалната версия, защото няма как да си плюят на фасона и да кажат друго, има и по-висши инстанции като Европейската прокуратура. Особено когато е убито дете, мисля че няма да имат нищо против да направят проверка как е водено разследването и т.н.
Според мен роднините няма да се откажат докато не изчистят паметта на децата си.
Ако някой убие единствения ми син и видя, че претупват разследването и приписват вината на някой друг, за да покрият истинския виновник, докато дишам ще се боря истината да излезе наяве. До последния си дъх. И никой и нищо няма да ме спре или накара да се примиря. Аз просто няма да имам друг смисъл да живея.
И гледайки Ралица, мисля че точно това ще се случи. Тя няма да се примири.

А какво общо има Европейската прокуратура?
Има ли доказана злоупотреба с европейски средства ?

# 49 158
  • у дома...
А може ли да предположим, че в хижата е имало две групи. Едната на зелените "шушумиги", другата ДАНС, служби, за контрол на трафик или осъществяване на такъв?

Защо го предполагам.
Хижата те сами не могат да вземат - нито пари, нито връзки имат.
Оръжия, дронове, коли, кемпери...  - също.
Постоянно пребиваващите са десетина, но никой не може да каже кои са другите. Кмета е виждал "собственика", който се е оказал не собственик. Туристите наоколо са виждали само националната агенция.
Сякаш шестимата са били видимата част пред нещо или някой друг.
Фразата "ние екзитнахме, те както искат" - ако с екзитнахме са искали да кажат "самоубихме се" е малко раничко. И кои са те?
"няма да останат" - кой ще или няма да остане?
И разговорът на Калушев в София не ми дава мира. С кого е говорил и "всичко ми се изясни".
ДАНС имам съвсем други начини и методи за контрол на трафик и осъществяване на такъв. И въобще нямат нужда да се крият по паланки и землянки.

# 49 159
Значи септември ще е краят на разследването...бая време има ...

# 49 160
Скрит текст:
Дори и да потвърдят официалната версия, защото няма как да си плюят на фасона и да кажат друго, има и по-висши инстанции като Европейската прокуратура. Особено когато е убито дете, мисля че няма да имат нищо против да направят проверка как е водено разследването и т.н.
Според мен роднините няма да се откажат докато не изчистят паметта на децата си.
Ако някой убие единствения ми син и видя, че претупват разследването и приписват вината на някой друг, за да покрият истинския виновник, докато дишам ще се боря истината да излезе наяве. До последния си дъх. И никой и нищо няма да ме спре или накара да се примиря. Аз просто няма да имам друг смисъл да живея.

Няма, естествено. Освен ако не са успели да усвоят някакви средства, но май кочината е попречила да се развият в това направление.

Кубратова, ти добре цитира моите съмнения, защото аз допускам наистина да откажат нови огледи, след като са предали хижата и ще бъде съвсем в реда на нещата при опорочено местопроизшествие. Но с теб сме на различни мнения по този казус. За мен работят здраво и под лупа с ресурсите и капацитета, с който разполагат, защото е доста заплетен този казус, а и нали работят с партньорски служби. Ще се постараят максимално.
Колкото до това, че все пишеш за процесуалните забрани, така е. Но.
За мен Бузов в момента прави сттрашни дивотии, защото не говори от свои източници, които журналистите имат право да не разкриват, а говори от името на майките. Според теб, не трябва ли сега да го придзоват като свидетел, и да каже каква информация и от кои замесени има за тези гръмки простотии. И дали пък не целят точно пострадалите да разточат разследването. Защото- нов свидетел/ нови свидетели, нови факти и ново развитие, и айде, удължаване на срока заради спекулации.
Та не е толкова едностранно , че само разследващите изнасят доказателства. Те в Парламента ги изнесоха дозирано и след гласуване. Това че са отишли в медиите, не е вина на разследващите.

Соня Колтуклиева е питала Прокуратурата. Днес са и отговорили телеграфно, че работят. Не видях да пише септември. В официалния отговор.

# 49 161

Не знам, но само за злоупотреба с европейски пари ли може да се задейства проверка?
Нещо по ред и законност и т.н. Все ще има някоя нарушена директива.
Да му мисли прокуратурата пък ако се окаже, че няма доказателства за секта и педофилия.
Това очерняне на шест човека хич не е ок.

# 49 162
  • у дома...
Скрит текст:

Не знам, но само за злоупотреба с европейски пари ли може да се задейства проверка?
Нещо по ред и законност и т.н. Все ще има някоя нарушена директива.
Да му мисли прокуратурата пък ако се окаже, че няма доказателства за секта и педофилия.
Това очерняне на шест човека хич не е ок.
Принципно - да.
Тук, в България има три инстанции (ако не бъркам), пред които може да се обжалва. След което Европейският съд по правата на човека.

# 49 163
Бузов с четирите килъра е по-убедителен, нали.
Бузов не е длъжен и не му плащаме да е обективен и убедителен, но разследването трябва да е.
А по конкретния въпрос със "двойното" самоубийство на Ивей, определено не е и действително ще се наложи по този пункт да си промени версията, че е прекалено.
Таис, късно ти видях поста, та се дописвам, за което се извинявам.

Цитат
Кубратова, ти добре цитира моите съмнения, защото аз допускам наистина да откажат нови огледи, след като са предали хижата и ще бъде съвсем в реда на нещата при опорочено местопроизшествие. Но с теб сме на различни мнения по този казус. За мен работят здраво и под лупа с ресурсите и капацитета, с който разполагат, защото е доста заплетен този казус, а и нали работят с партньорски служби. Ще се постараят максимално.
Има една малка разлика - едно е обективно да е правилно да не допуснат нови огледи след предаване на хижата, друго е да го целят. Твоето съмнение ясно сочеше към втората хипотеза (която и аз не изключвам).
Как така заплетен казус, когато още в началото на разследването излязоха с водеща версия и друга не обсъждаха? Какво му е заплетеното и кое изисква (в производството по причиняване на смърт имам предвид) в такъв случай разследването да продължава и след основния тримесечен срок?
Тук все се сочи, че нямало защо и не било задължително да се изследват мотивите - е, ако е само заради тях, а не за основните факти, толкова месеци са много.
Те вече може и да влагат ресурс, за това не споря, но заключението по основните въпроси е предрешено още преди да е започнало разследването, не случайно и кампанията им беше такава. Освен това с времето голяма част от процесуалните действия не могат да бъдат повторени (включително огледи, аутопсии, някои изследвания - напр. ако е вярно, че във врачанската лаборатория не са могли да изследват количеството фенобарбитал в кръвта на Калушев, това няма и да се изясни никога, а е важно - и т.н.) и както и да са ги свършили, ще си останат така. После и да работят, след дъжд качулка. Не е да не сме виждали с теб такива разследвания, няма какво да си кривим душата. Инак десетки томове, ама мазалото не става по-малко от това.
Бузов няма какво да го дъвчем - не дължи в еднаква мяра нито да се позовава на достоверни и проверени източници, нито да е обективен в оценката си, на всичко отгоре не е фактор, от когото зависи каквото и да било.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 14:28 от Кубратова

# 49 164
Официално не са дали отговор ,но в края на статията пише септември.

# 49 165
Добре, за оръжията. Все пак не са 19, защото част от разрешителните са за допълнителни приспособления към тях. Калушев - 2 пистолета, Златков - 1 пистолет, И.Иванов - карабина, картечен пистолет, 5 пушки, не зная имал ли е пистолет. Не са малко, но всички разрешителни, освен пистолета на Николай Златков, са издадени 2021 година. Няколко пушки от различен вид - това за мен се връзва се с идеята за обучение на рейнджъри (както и с хора, които обичат да си играят с огнестрелни играчки). Понеже ягодка казват, че са били за друго - нека да кажат за какво са използвани според тях. Аз не се досещам. Като не забравят, че всички са издадени още през 2021 година, т.е., каквото и да е било това тяхно занимание, то е започнало тогава.
https://dnes.dir.bg/krimi/eto-s-kakvi-orazhiya-sa-razpolagali-iv … elite-mu-galeriya

# 49 166
За секта точно ако няма доказателства,  не знам за какво има. Всичко друго може да е под съмнение, но сектата е очевидна и доказателствата са безброй.
  Ама верно къде изчезна Лилов ?

# 49 167
Допълвам си предишното мнение - вероятно Ивайло Иванов е имал и пистолет. Така по време на събитията двата пистолета на Калушев са били в него, а пистолетът на Ники и на Ивайло са били в хижата, останалото са били пушките.

# 49 168

По-горе бях казал, че най-вероятно някаква информация ще излезе около месец преди президентските избори наесен. Не знам колко може да се вярва на ПИК, но президентските избори ще са някъде края на Сеп. или през Окт.

В "голямата игра" тази трагедия, освен всичко останало, предоставя и възможности за политическа употреба. Гадно е, но в таква държава живеем... за съжаление.

# 49 169
. А докладвайте сега. 

А де!

Септември тия "глупости и измишльотини" (цитат Росен Йорданов!) ще приключат най-накрая!

Общи условия

Активация на акаунт