Странно поведение

• 4 867
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде там
Аз претенции нямам, въпреки че сме създали всичко заедно. Странно ми е че от нищото дойде това. Сякаш някаква особена форма на егоизъм го прихвана. За раздяла и делба не мисля, думите не са повод за подобно нещо.
А имаш ли лична сигурност ? Както изведнъж го е прихванала  особена форма на егоизъм, така и желание за раздяла може да го прихване.
Ако нямаш, съветвам те рязко да те прихване да имаш. Не е нужно той да знае, както ти не си знаела 20 години, че всичко си е негово.

# 31
Аз претенции нямам, въпреки че сме създали всичко заедно. Странно ми е че от нищото дойде това. Сякаш някаква особена форма на егоизъм го прихвана. За раздяла и делба не мисля, думите не са повод за подобно нещо.

Ами след като ей така от нищото, планира човека нещо. Изпуска се явно. Такива грозни думи не са от нищото. Ей така утре и раздяла може да ти сервира.
Жалко, че не си се сетила още в началото на черно на бяло да ти присъства името.
Наистина консултирай се с адвокат.

# 32

Никой не е казал да се разделяш или да се делиш, а да изясниш за себе си нещата със собствеността, защото явно не си.
А щом нямаш претенции, тогава защо е темата? Приемаш каквото дойде и така..

# 33
  • София
Как бих реагирала? Ами аз съм такава, че ще започнат да ми светят лампи и звънят звънци. Сядам и смятам на един лист какво имам на мое име, че не се знае какво ще става.

# 34
То си е огромна червена лампа това изказване, след 20 г. брак.

# 35
Това са силни думи, не може да са от нищото. Или планира нещо или ще започне. Добре е да си подготвена за неприятни изненади. Аз лично, много бих се обидила на такива изказвания и бих му предложила сам да си върти бизнеса, след като аз с нищо не съм допринесла...

# 36
Ок. Благодаря на всички които отделиха време да пишат.

# 37
Означава, че живееш със съвършен егоист, който е трупал всичко общо само на свое име и го е правил методично, целеутремено и с  ясна мисъл.
А ти 20 години си живяла в заблуда. Явно по душа си по доверчива и добродушна, но той със сигурност не е. През цялото време си е правил сметката.

Послушай  съветите по-горе, стига с тази наивност, направи си сметка , с какво разполагаш и направи консултация с адвокат.
Бъзи подготвена, защото както от нищото след 20 години е дошло това "Всичко е мое", така може да дойде и "Събери си багажа и напусни дома ми".
Ако не си заделяла пари, почвай да го правиш, помисли, как и от какво може да отделиш нещо за себе си. Предполагам, че нямаш и лична сметка, а ползваш негова. Добре си е оплел мрежата твоя.

# 38
  • Melmak
Аз бих помислила, че може да има любовница.

Моите родители бяха в сходна ситуация, но баща ми дърпаше каруцата и бизнеса беше негов. Имаха брак с майка ми и той много пъти е изтъквал, че постиженията са негови. До една степен СИО урежда това, но да не се стига до раздели и разводи.
Аз като съм им гледала скандалите и драмите, изпитвам ужас от подобни изказвания. За мен постиженията в семейството не бива много да се делят, защото съм избрала човек до себе си и сме си казали “и в добро, и в лошо”.

# 39
В един брак започне ли се с мое и твое,пиши го свирен.
Не е хубаво това,червен флаг.

# 40
  • София /Абсурдистан
Не може да няма друга жена. Ако се разровите, ще я откриете. Трябва ви добър адвокат. Ей така, за всеки случай .

# 41
Ако подобно нещо се случи на мен, първата ми мисъл ще е ,,подготвя ме за развод".

Последна редакция: вт, 10 мар 2026, 20:57 от S^nny

# 42
Имам си спестявания. Не чак толкова  зле съм. Simple Smile
Според мен просто иска да ме постави в зависимост, което обаче няма как да стане.

# 43
  • София
Аз бих направила консултация с адвокат по семейно право, бих си изяснила къде, какво и колко имам  и на подобно натякване ще му дам отговор "Скъпи, в грешка си, защото..., това и онова се дели наравно, а 1,2 и 3 е едикак-си. Внимавай, защото при раздяла може да направя точка 1 и точка 2, съдилища, ..., детето е непълнолетно (ако е така) и можем да останем по закон в жилището, а ти да останеш бездомен".

Последна редакция: вт, 10 мар 2026, 19:29 от Светулчица

# 44
Как бихте реагирали, ако партньорът ви (20+ години връзка) започне да подчертава, с повод и без повод, че жилището, фирмата и доходите са негови. Всичко сте създали/купили заедно и работите наравно. Имате деца, нямате скандали или изневери подтикващи такива думи.
Ще си помисля, че го тряска криза на средната възраст. Почувствал е, че вече не е както преди, може да прави равносметки, и търси да се докаже сам на себе си и пред други, че за нещо го бива за нещо, че е постигнал нещо, че не е било всичко напразно. Дава си сам на себе си признание, самочувствие и затвърждаване.
Най-много да си помисля, че нарочно ме дразни.

Като почнете така да плашите хората за любовници, жени, после стигате до документите и на кого е жилището и накрая ги развеждате хората и всичко тръгва по мед и масло, важното е документ да има. Феноменално е просто.

Общи условия

Активация на акаунт