Странно поведение

• 4 867
  • 109
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Отвращават ме мъже с такова мислене. И не са никак малко. Каквото и да го е треснало, според мен той винаги подсъзнателно така е разсъждавал, но сега нещо го тласка да го изкаже гласно.

Разбирам я авторката, че не й е материалният въпрос водещ, но наистина е добре да се консултира с адвокат, за да знае чисто юридически къде стои. Колкото до "тригъра" на това поведение, може да са доста неща. Аз лично бих била погнусена и мисля, че ще загубя всякаква лоялност към този човек, защото видно не ме третира като семейство. Няма как след 20 години брак да позволя да ме третират като натрапник. Въпросът е, авторке, ти как се чувстваш в тази ситуация?

# 46
Как бих реагирала ли?
Аз лично спасявам квот мога и бегам с 200, бате.........
Някои хора не осъзнават, че ковчег джобове няма и единственото ценно нещо в живота са човешките отношения и любовта.
Та, както писах - бегам с 200.
Коментарът ми сигурно ще се приеме като краен, но.....аз така мисля.

Последна редакция: ср, 11 мар 2026, 09:08 от Nephrite

# 47
Ясно ти е, че нещо му се върти в главата, но доколко твоите предположения могат да съвпаднат с реалността според теб? Дори това, което казваш, че той иска да ти наложи контрол пак повдига въпроса - защо сега? Кому е нужно след 20 години да иска да ти налага контрол? Или да прояви такъв егоизъм е странно. Има нещо неизказано между двамата.
Самият факт, че казваш, че имаш спестявания и не е страшно, значи че и ти си се подготвила. Което е супер, но пак говори много за цялото ви доверие един в друг.

Или има любовница и те предупреждава какво ще се случи, или има такива съмнения за теб и те предупреждава, че той ще вземе жилището, ако го напуснеш. Или му тежи отговорността за бизнеса.

# 48
  • 2860 км северно от Екватора
Според мен зависи колко са големи децата, ако са малки, тоя ми ти пичага само си чеше егото и езика.

Ако обаче децата са пълнолетни, и чичака се е захласнал по някоя фуста, като нищо да го тресне кризата на средната възраст и да заговори за гонитба (на жена си, която го е търпяла 20 г, отгледала му децата, че и в бизнеса го подкрепяла).

Казахте че има брак. Това е добре до някъде.

Не бих бързала за авдокат, но бих го бъзнала милия, "скъпи щом всичко е твое, нека си купя едно апартаментче да си имам за мен, ако решиш да ме смениш с 20 г по млада". И му гледай сеира.

# 49
Адвокатът е супер важен, за да е наясно тя къде седи като обезпеченост. От там нататък, лесно ще може да прецени дали да махне с ръка и да счете, че той говори глупости.

# 50
  • София
Айдеее, чаках да се появят коментари как ще бягат с 200 и не се наложи да чакам дълго.
Мъжът ти може да го е чукнала критическата... тя й мъжете не жали.
Апартаментът по документи може да е само негов, но на практика е 50 на 50, така че не му се връзвай на приказките. Колкото до фирмата - там вече ти би трябвало да си по наясно от нас как стоят нещата.

# 51
Е, що да бяга, той още не я гони.
Рибата е в морето.

# 52
- Добър ден, госпожо адвокат. Бих искала да се консултирам за семейното ни имущество и за фирмата.
- Развод ли подготвяте?
- А не, аз тука искам да знам какви са ми дяловете.
- Семейни проблеми ли имате?
- А, не. Просто мъжа ми напоследък все натяква, че всичко е негово ….
Това ще са едни от най-лесните пари, които ще изкара адвоката.
Какво става след като сме се консултирали? Ми нищо, знаем си какво ни се полага и какви са ни възможностите. Пъхаме един чадър в чантата и всеки ден го носим понеже можело да завали. А доверието между тях, споделянето и общуването? Ба какво доверие?! Важното е имат ли брак и на кого на името е натуралния акт.

# 53
Имам си спестявания. Не чак толкова  зле съм. Simple Smile
Според мен просто иска да ме постави в зависимост, което обаче няма как да стане.

Хм, повярвай не е това!
Той огражда територии. По някаква причина все пак е броил кое е негово и кое е твое.

Да, изглежда странно, но направи консултация с адвокат и да си наясно. Ако адвоката те успокои ще може да използваш тия му приказки по начин, който ти е угоден - да дадеш или да не дадеш контрол. Само никога не го опровергавай, признавайки за консултацията - така само ще го мотивираш и ще загубиш преднина.

Не е нужно да си вкарваш муха в главата, но бъди подготвена!

# 54
  • Пловдив
Ако апартаментът му е наследствен или от преди брака, трудно би могла да има претенции. По отношение на фирмата - зависи като каква фигурира в документите. Та може и да е прав човекът. И да, би било много нечестно и неприятно.
Жената пише, че изплащат ипотека за жилището.

# 55
Това съм го пропуснала.

пп. Едва ли разговор при адвокат, би протекъл толкова непрофесионално. Със сигурност би ѝ помогнал да е спокойна или не толкова спокойна след подобни изявления. И дори да иска само да демонстрира власт над нея, на мен не ми се струва никак добре. При всеки спор ли ще я плаши, с това, че всичко е негово? Ами, ако е вярно и утре я изхвърли от фирмата, като за начало? Дали не е по-добре да се е поподготвила? Защото такива изблици изведнъж никак не изглеждат безобидни. Изобщо, за какво доверие говорим, при подобно изявление от страна на мъжа ѝ?
Друг вариант, е директно да го конфронтира и да му каже, че изплащат заедно ипотека на общия им апартамент, а в бизнеса им, тя влачи колкото него поне и да види реакция.

# 56
Ама не им отнемай страстта да си фантазират и да проектират страхове и личен опит. Трябва им лош бял мъж, ако е мамино синче с наследство - още по-добре.

# 57
Нито страхове, нито личен опит проектирам, но не намирам нищо нормално в изказванията на този мъж. И не смятам, че не трябва да им се обърне внимание. Ако ѝ е важно на жената де. А щом и тема е пуснала, явно я е жегнало.

# 58
  • Somewhere far away
като се почне с тези подчертавания.. значи нещата не отиват на към  добро.

# 59
  • 2860 км северно от Екватора
Ако апартаментът му е наследствен или от преди брака, трудно би могла да има претенции. По отношение на фирмата - зависи като каква фигурира в документите. Та може и да е прав човекът. И да, би било много нечестно и неприятно.
Точно така. И работят заедно, започнат бизнес от 0.
Тоя зевзек какво се гласи, не става ясно.

Общи условия

Активация на акаунт