Странно поведение

• 4 867
  • 109
  •   1
Отговори
# 60
Започнали сте връзката от позициите работодател-работник.
В неговото глава това не се е променило, а и не е имал намерение да го прави.
Просто елегантно е разширил длъжностната ти характеристика без да увеличи пропорционално разходите за труд.

====
И все пак разсъждаваме без да знаем цялостната картина.

# 61

Точно така. И работят заедно, започнат бизнес от 0.
Тоя зевзек какво се гласи, не става ясно.

Ама нейното име не фигурира.
Ако има някъде ще е на трудов договор.
В други държави нямаше да има нужда за и фигурира. Направо съда всичко ще и даде.
Ама в бг не мисля.

# 62
За апартамента, освен ако нямате изричен режим на разделност, е наполовина твой, до тук няма какво да го мислиш.
За бизнеса, ако той се води управител и 100% собственик на ЕООД-то по документи, значи е такъв, а ти работиш на някаква длъжност, за което получаваш заплата и си до там.
А защо го прави... Някъде към 45 години хората започват да си преосмислят живота, и може него да го е ударило това мисляне и преосмисляне. И от мисли някои хора преминават към действия, защото е факт, че животът е един и с краен срок. И кога да направиш това, което искаш, ако не сега и веднага.

На твое място щях да говоря с него. Ако има някаква неудовлетвореност в него, нека си я изговори. А и ти си изговори твоята. Все пак 20 години са това, близки сте си, би трябвало всеки да може да си каже какво му тежи и с добро или с лошо да се разберете. По-добре с добро, и не само заради децата.

# 63
А защо не приемем фактът, че той е движеща сила в бизнеса, дохода и финансовата стабилност в семейството. Защо не приемем, че придобивките и всичко останало са иницирани от него, развитието на бизнеса, продажбата след това, контактите, клиентите са изградени от него... А жена му е помощник в това и затова го казва, което не омаловажава нейния принос. Друг е въпросът авторката какво всъщност ни пита, защо мъжът и е мъж и се изтъква или какво може да направи, за да не е Аз, а Ние. Някои хора просто така си говорят. И сред приятели, колеги, жени, Аз-ът е много голям и просто във времето вече му е като запаметена реплика.

# 64
  • Шоплука
Той е отгоре, ти си отдолу, така е започнало от самото начало.
Вероятно нещо си почнала да си вириш носа и той ясно ти е показал къде ти е мястото. Ти не си наясно къде ти е мястото, но той много добре си е наясно.
Притесняваш се, че ще загубиш придобитото и започваш да играеш коз - ама ние сме семейство, ама аз ти отгледах децата, прах те, готвих и работих за тебе. Този коз е по-слаб от неговият - всичко е мое. Той държи асото, а ти само попа.
Помрънкай тука да ти мине и пак влез в коловоза. Картите с които играеш са слаби, а и ти си явно слаб блъфьор.
В този филм имаш само поддържаща роля.

# 65

Не мога по никакъв начин да визуализирам ситуация с подобно изказване. Може ли някакъв пример на разговор - съответно "с повод" и "без повод"?

В едни нормални, стандартни - да кажем - семейни отношения, изобщо не виждам място за подобни уточнения ни в клин, ни в ръкав. "Трябва да направим ремонт на апартамента - А, той апартамента е мой!", или "Искаш ли да обновим сайта на фирмата? - Фирмата ли, тя е моя!" Не знам, само някакви абсурдистки разговори ми идват наум.
Наистина ще съм благодарна на някакви примери.

# 66
Има конкретен повод или събитие, нейно поведение, което е отключило това, но тя не иска да го каже.
Няма ей така от нищото.

# 67
Той е отгоре, ти си отдолу, така е започнало от самото начало.
Вероятно нещо си почнала да си вириш носа и той ясно ти е показал къде ти е мястото. Ти не си наясно къде ти е мястото, но той много добре си е наясно.
Притесняваш се, че ще загубиш придобитото и започваш да играеш коз - ама ние сме семейство, ама аз ти отгледах децата, прах те, готвих и работих за тебе. Този коз е по-слаб от неговият - всичко е мое. Той държи асото, а ти само попа.
Помрънкай тука да ти мине и пак влез в коловоза. Картите с които играеш са слаби, а и ти си явно слаб блъфьор.
В този филм имаш само поддържаща роля.
Еха, много ми харесва вашия коментар. Да ви кажа на мен във филми не ми се играе и в картите също съм слаба. Вероятно мястото ми е там където не си вирят носа. Grinning

# 68
Така, така, женичките трябва да си знаят мястото и да не си вирят носовете.
Горното е ирония, за който не е разбрал.

# 69
  • София
Имаш ли заеми на твое име?

# 70
  • Шоплука
Така, така, женичките трябва да си знаят мястото и да не си вирят носовете.
Горното е ирония, за който не е разбрал.

В покера печелят смелите играчи. А живота/брака е най-сериозният покер.

# 71
  • София
Така е, за съжаление и аз го научих по трудния начин. Добре, че в крайна сметка имах късмет и даже спечелих като "станах от масата".
Но има много случаи на жени, които остават да плащат заеми или губят имоти.

# 72
  • Сф
Как бихте реагирали, ако партньорът ви (20+ години връзка) започне да подчертава, с повод и без повод, че жилището, фирмата и доходите са негови. Всичко сте създали/купили заедно и работите наравно. Имате деца, нямате скандали или изневери подтикващи такива думи.
Няма наравно и по равно в тоя живот. В масовия случай жените сме по - уязвими. При наличие на деца, съвсем. Затова не е лошо жената да е подсигурена по някакъв начин. В идеалния случай - от мъжа. Тези приказки, без повод по ваши думи са изключително груби и не на място при добри отношения. Бих се подготвила за изненада- неприятна. Даже ми прави впечатление, че и децата не се споменават, ако речем че на вас ви е хвърлил мерника за нещо. Всичко негово, вижда се сам. Брей...

# 73
В покера печелят смелите играчи. А живота/брака е най-сериозният покер.
В живота, за разлика от покера, играта продължава и след победата или загубата.

# 74
Бих си потърсила друга работа веднага, той да си гледа неговия бизнес. Ако го направиш сега, ще имаш време да се утвърдиш на новото място и да свикнеш. Ако нещо стане и си тръгне, ти си имаш заплата.

Общи условия

Активация на акаунт