Странно поведение

• 4 867
  • 109
  •   1
Отговори
# 75
И аз от карти не разбирам.
Предполагам обаче, че всеки силен играч е наясно, че друг раздава картите.
И в един момент може да се окаже с възможно най-слабата ръка, а другият да обере печалбата и да реши, че вече не му се играе.
Та, хубаво е да се изясни - покер ли играем, или семейство градим. Щото, ако е второто - там няма място за мое-твое при съвместни придобивки.
При така описана от авторката ситуация, подобни изказвания от брачен партньор са обидни и са индикатор за непочтеност от страна на човека.
ПП: направи ми впечатление, че от самото начало на темата авторката използва думата "партньор" за съпруга си, което ми се стори необичайно.

Последна редакция: ср, 11 мар 2026, 16:29 от Nephrite

# 76
  • София
Няма нещо много сложно.

Ако сте купили жилището преди брака, си само ипотекарен длъжник, т.е. доста прецакана.
Ако е след брака и не е придружено с договор за разделност, е СИО.
Бизнесът може да проима и пасиви, така че това не е толкова лошо положение.

Защо ти го казва - защото иска или планира да се разделяте. Очевидно.

# 77
  • Някъде там
Това семейство не трябва ли отдавна да е изградено и сега след над 20 години заедно, просто да надграждат и да се наслаждават на постигнатото продължавайки напред заедно, а не да го рушат със странни изказвания ?
Колкото повече чета толкова повече ми се струва, че има доста скрити изненади зад фасадата на разбирателство и стабилно семейство и от двете страни.
Тя за толкова години не разбра "къде й е мястото" и кое е лично и кое общо, а той сега се сеги да й го казва.
Ако не плануваш да останеш сам и да си е само твое някога, дори да не е сега, а напред във времето, какъв е смисъла да го казваш ?! Просто си остава същото, което е било и до тук.

# 78
Има много премълчани неща от питащата, та 1/3 гадател, 1/3 изпитващ и 1/3 адвокат няма да го играя.

Прилича ми на последваща съпруга ( поне втори брак), ако въобще има брак, въпреки написаното, че имат.
       Употребата на "партньор" говори много за това, как вижда мъжа питащата.

Много изводи правя, но спирам дотук.

# 79
А ти как се държиш в тези моменти? Опонираш ли му, искаш ли да се изясните или си замълчаваш и чакаш да му мине?

Не знам защо партньорът ти (странен избор на дума, ако сте наистина женени) ги плещи такива от нищото, но знам какво аз бих направила още при първото му такова неуместно изказване.
Веднага ще искам да се изясним по темата кой какво има, кой колко допринася и кой колко е вложил в семейството, бизнеса, имотите и каквото там имате. Ще настоявам всичко да се оформи документално наполовина, ако наистина знам, че съм влагала усилия и пари наполовина. Непонятно е за мен защо не си се погрижила за твоите неща досега и как така нямаш претенции. Ако знаеш, че той е работил основно, а ти един вид си се возила на гърба му 20 години, тогава може и да нямаш претенции. Каквото си изкярила досега все си на печалба. Ако не е било така, глупаво е от твоя страна да вдигаш ръце, защото има вероятност да останеш без работа и без жилище на улицата на 40-50 години, когато е трудно да се почва от нулата.

Според мен този мъж се е огледал някъде настрани и чуждата морава му се е видяла по-свежа и зелена. За мен има друга жена на хоризонта, ти вече му пречиш и му стоиш на пътя и той се ядосва, че при евентуална раздяла ще трябва да дели и да се занимава с тебе. Иска отсега да ти набие в мозъка, че нямате нищо за делене, защото всичко е негово. На твое място не бих била толкова спокойна и над нещата. Бих се консултирала с адвокат, естествено без да го уведомявам.

# 80
Мисля си, че щом пуска тема май си мълчи и не опонира.

# 81
Мисля си, че щом пуска тема май си мълчи и не опонира.

А трябва да се опонира на такива наглеци на момента. Да бъдат веднага поставени на място, защото иначе те се оказват в силната позиция и смяна на ролите е почти невъзможна.

# 82
Ти не мислиш за раздяла, ама той май да.

# 83
Струва ми се, че няма друга жена. Защо ще мъти водата с такива изказвания? Обикновено нещата стоят потулени, докато не гръмне бомбата. Мисля, че тя се е опитала да се противопостави на негови решения за бизнеса и затова така е казал. Щом той вече го мисли нищо повече няма да и припише и да и даде документално.

# 84
Тя едва ли има думата за решения в бизнеса. Доколкото разбирам той го е стартирал, тя е започнала като служител и си върви така 20 години.
За да започне един мъж да недоволства и да злобее без причина, да отправя хапливи забележки, според мен почти винаги има натиск отвън. Освен ако не е бил винаги такъв, но тя писа, че наскоро е започнал да я хапе. Нещо го провокира и нещото вероятно е 20 години по-младо от жена му.

Каквато и да е причината няма значение. На нейно място бих се консултирала спешно с адвокат за да си изясня какви са моите права при евентуална раздяла.

# 85
  • 2860 км северно от Екватора
Тя едва ли има думата за решения в бизнеса. Доколкото разбирам той го е стартирал, тя е започнала като служител и си върви така 20 години.

Не.
Жената каза, че са приключили първата фирма и са стартирали нов бизнес заедно. И с парите от бизнеса изплащат жилището си.

# 86
Лъки, благодаря, пропуснала съм го това. Ами тогава всичко би следвало да се дели поравно. Ако са женени не разбирам как всичко може да бъде само на негово име документално и той да я плаши с това. И деца имат, така че съвсем става невъзможно той да притежава всичко, а тя нищо.

Продължавам да мисля, че някоя му е завъртяла главата и той стреля нахалост.

# 87
  • 2860 км северно от Екватора
За жилището, ако имат брак е ясно, но за бизнеса наистина не знам. Трябва професионалист да и каже, какви са и там активите.

И да се потретя, зависи децата колко са малки.

# 88
Не.
Жената каза, че са приключили първата фирма и са стартирали нов бизнес заедно. И с парите от бизнеса изплащат жилището си.

(Давам друга гледна точка и възможен сюжет, без да твърдя, че са правилни.)

Между приключването на първата фирма и стартирането на новия бизнес има две общи неща - съпругът и парите. Парите от първата фирма, които няма как да са се изпарили, нито за втория бизнес да са дошли свише.
Например: имали са магазин, затворили са го и са отворили склад.
Дори и от оскъдната информация става ясно, че мъжът е човека с предприемчивостта и капитала. Най-голямото предприемаческо умение на жената, изнесено дотук, е успешното обвързване с шефа.
И, моля, не възприемайте думите ми като сексизъм или генерализиране за ролята на жената. Има случаи, в които ролите са разменени, но в конкретния си е според написаното по-горе. Иначе мъжът щеше да е работник при авторката и щяхме да четем друга тема.
(Авторке, нищо лично, просто спекулирам с оскъдна информация.)

Оттам-нататък не му правят чест тия натяквания. Може интересно CV да е получил от кандидатка за работа, може амбициозна млада дистрибуторка да установява трайни делови отношения с него, а може авторката да го е изнервила с мрънкания и претенции, ей така, просто да разтовари емоции, а пък той да го е приел навътре.

# 89
  • Варна
Без да нападам авторката, принципно говоря, ама това жените в по-голямата си част сме много загубени. Като наденем едни розови очила и зорлем ги държим, дори и след като вече наоколо няма и намек за розово, а всичко свети в яркочервено. Сума жени допринасят безвъзмездно за "семейството", за "общия" бизнес и си мислят, че всичко е цветя и рози, щом дават няма нужда да се бетонират нещата с документи, нали, вижда се приноса. Да, вижда се ама само на думи, черно на бяло няма нищо. После един ден онзи, който е титуляр по документи, се събужда на друг акъл и започва филма.

Последна редакция: чт, 12 мар 2026, 10:19 от HighSpeed

Общи условия

Активация на акаунт