Хайде,бебета,с термин ЮНИ,приготвяйте се за гушки и прегръдки от ухилени муцуни

• 23 472
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
  Аз съм в 34 седмица и не съм си приготвила багажа за родилнотор. Какви превръзки ще ми препоръчате да си взема? И за памперсите ако може да ме посъветвате.
И аз тъй. За превръзки - мислех нощните на Always (по принцип само тази марка ползвам от години), а чух, че в аптеката на болницата тук продавали и някакви по-подходящи, но не съм питала. За памперси мисля да взема 1 пакет за новородени и после като се роди според нуждите ще пазари тати му.
Аз пък се чудя какви нощници да приготвя и халат  Thinking

# 76
  • София
Аз халат се отказах да купувам, защото по-принцип не нося и после няма какво да го правя. Нощница си купих една, много ми хареса и в последствие като се замислих, тя трябва да е с копчета, а моята няма, така че ще купувам нова.

# 77
  • София
 Кетката, честито със здраве да си я ползвате.  Laughing
 Едно въпросче, само обиколник мога ли да намеря, къде и колко стрева? Майче стана повече от едно Embarassed

# 78
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА ШОШИ!!!   newsm51

Желая ви много любов и разбирателство още дъъъъъги дъъълги години lovekiss и разбира се здрави и прекрасни дечица family4 (засега 2, после колкото искате  Wink )

Много съжалявам, че пропуснах днешната лекция и да се запозная с Blues  newsm45 , но трябваше да свърша една работа с мъжа ми и да купя подарък за едно детенце, на чийто рожден ден отиваме сега с дребния. Другият път съм на линия  newsm10

# 79
Здравейте!  Hug

Да се похваля, че и аз вече съм готова за родилното  bowuu  така де, поне що се отнася до багажа  Wink

Шоши, честита ви годишнина! Още много по пет такива и все така да се обичате!!!   bouquet

Маслинка, точно това ме притеснява и мен, че ако имам инфекция във влагалището, ще трябва да се наложи секцио, за да не се инфектира бебо  Cry  Хич, ама хич не съм доволна и въобще ми е много напрегнато. Другата седмица би трябвало да знам резултата. Уф, пусто течение   #Cussing out

# 80
Здравейте!
По повод течението - и аз имам проблем (само, че е прозразно, някаква слуз). Споделих това с гинеколожката си и тя ми изписа Положинакс, като ми обясни, че това са вагинални таблетки, които оказват влияние само във влагалищна среда и не стигат до бебето....Купих си 2 опаковки-за 12 дни и чета в упътването: абсолютно противопоказни за кърмачки и бременни. Сега се чудя какво да правя. Не искам да споделям това с лекарката, че се засяга. По добре ли е да остана без лечение?!
А за бебето ми - хълца често. Бях на фетална морфология и ми изместиха термина за 12.05 от 01.06, как става този фокус не знам?! Така, че почнах да се приготвям с почти всичко, ускорих покупките, ремонта, абе какафония...Това е и до скоро!

# 81
  • София
Здравейте и тази вечер,

Честита годишнита Шоши. Пожелавам ти дълъг и щастлив семеен живот. И много весели дечица. Simple Smile

Еличко да не те объркам, но мисля, че това е първата смяна (Биохим и Хеброс) и не касае Булбанк, ама звънни им профилактично по телефона.

Томми http://bgmaps.com/map.asp?sid=8719c81a340f199e1cfd72ad84e1a6b7&nID=47268 това е адреса.
МСЦ Медик ООД тел. 9290605; 9201702. От понеделник съм в отпуск и ще се разходя до там
и ако разуча още нещо ще ти пиша.

И аз да се похваля, бях днес на ЖК, бебето се е завъртяло точно както трябва. И си е нормално на размер за седмиците. Не се очертава да стане много едро, ами да си е съвсем нормално. Сиреч да ме улесни с раждането. Май има шанс да ме слуша поне преди да се роди. Simple Smile

# 82
А за бебето ми - хълца често. Бях на фетална морфология и ми изместиха термина за 12.05 от 01.06, как става този фокус не знам?! Така, че почнах да се приготвям с почти всичко, ускорих покупките, ремонта, абе какафония...Това е и до скоро!
Не се притеснявай за хълцането и моя бебок хълца, а акушерката ме успокой че бебетата който хълцат после много хубаво се уригвали! А това с термина ми се вижда доста странно!Как така с почти месец ще те объркат, ами то 12 другата седмица  ShockedМомичета вече имам паркет в детската а в събота ще ходим за кошара, а и перде си поръчах днес на мечо пук и магаренцето Йори  Wink За голямо мое съжаление няма да мога да си купя всичко необходимо! Парите нещо не достигат, а ако знаете как ме изнервя мъжът мииии направоо  #2gunfire Малко му е с пистолет да го стреляш, най-добре е с автомат! Малко съм изнервена, другите майки плачат а мен ме избива на агресия! Егати бременността ! ади чаву от мене   bouquet

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 21:03 от ycu

# 83
  • София
Ей,мамчета коремчето ми расте с часове.!
Аз на лекцията за следродилна депресия ходих преди 4 месеца,пък и имах работа до провинцията-та за това не се възползвах от поканата.

Eli4ko ,и аз съм от мамите раци,но не обръщам внимание на зодийте-ама хич !

Момичета мажете коремчетата редовно с кремчетата против стрии за да няма smile3511 !!

# 84
  • welcome to the Jungle
Бях на фетална морфология и ми изместиха термина за 12.05 от 01.06, как става този фокус не знам?!
Е, тия просто избиха рибата  #Crazy, как ти изместиха термина, БРЯ!
 ЧЕ термин се изчислява по последна менструация и само та ме меродавното изчисление!
Как по ултразвук ти изменят термина, при положение, че в последните месеци на бременността се отчитат грешки на измерваните бебешки части с +- 21-23 дни  Sick. И най-добрите ултразвуци, в комплект с най-добрите ултразвукови оператори ( защото работата с УЗ си е цяла професия и затова са малко спецовете по ФМ) не могат да отчетат с точност, а винаги има % грешка.
Иначе мога да те успокоя - СЛАГАЙ СМЕЛО ПОЛИЖИНАКС. Предписва се на бременни и миналата бременност 2 пъти си слагах. Естествено - проблеми нямах никакви!

УСИ, честит паркет на бебето!Пожелавам му на този паркет да го гази едно здраво и щастливо дете! Пък по-нататък - не само едно  Peace.

Мамита, мерят ли ви тоновете на бебешорите?
От доктор Персенска разбрах, че нормите са 120-160, но пък е по-важно да има вариабилност, т.е. често да се сменят тоновете  примерно - на 10 секунди да се отчитат тонове с разлика в десетите bowuu.

# 85
Кетката, честито със здраве да си я ползвате.  Laughing
 Едно въпросче, само обиколник мога ли да намеря, къде и колко стрева? Майче стана повече от едно Embarassed
Гери, за обиколник за креватче ли става дума, или за кошче-люлка?

Шоши, от все сърце ви желая да се разбирате и занапред и да прекарвате само щастливи мигове заедно!  Hug

Хайде и аз да се включа към отбора с вагиналните проблеми.. На мен пък ми изписа доки Ломексин за отвън и Гиназол крем за вътре, а и на двете пише, че 'употребата да се съобрази полза-риск'  #Crazy newsm78 #2gunfire Моля някой ако познава тези лекарства, да напише според вас риска заслужава ли си. Чак по повода се изпокарахме с Васко, защото той е на мнение твърдо, че без изследвания лечение да се препоръчва, при това по телефона, не му звучи никак добре, а аз се почувствах като някаква пикла, която не може да преценява елементарни неща, все едно съм в детската градина, а не възрастен човек. В такива моменти съжалявам дълбоко, че споделям с него и му искам мнението, щото ползата каква е, след като после рева и се чувствам мизерно. Абе мъже! #2gunfire Дано тези мои хормони се стабилизират по-бързо, че ми писна да съм толкова чувствителна и да се притеснявам за всичко и да рева за глупости.  Та уси, не си само ти с агресията, моя ми иде да го прегъна през коляно и на голо един хууубав бой да му тегля!! Ще ми казва той, че и да се притеснявам, и да не се притеснявам, това нямало по-бързо да боядише тавана!!  #Crazy Може ли в такъв момент така да си играе с нервите ми?!?  #2gunfire

Качих снимка на кошчето в моята папка, това за любопитковците Simple Smile

Algara, леле малеее, че то 12.05. е зад вратата !?!  #Crazy Верно, как ли става този фокус с преместването на термина  newsm78 , разбирам няколко дни, ама тук си е 2 седмици, ето и Лъвичката и тя май е така, лееллееее момичета, почва се май!!?!
Лъвичке, мен ще ми мерят тоновете другата седмица (демек 36г.с.), това нормално ли е, не е ли късно? И колко често трябва да се прави?

Хайде лека ви нощ, че такива нерви ме тресат, а не искам да ви натоварвам повече..  Hug

# 86
Чак по повода се изпокарахме с Васко, защото той е на мнение твърдо, че без изследвания лечение да се препоръчва, при това по телефона, не му звучи никак добре...
Ти пак ми обра точките и запетайките!
Реакцията на твоят благоверен ужасно ми напомни на моят.
На една ЖК в шести месец ми казаха,че ако се обърнело бебето с дупето надолу ще ме режат.То тогава няма и спомен накъде ще застане бебето,ама тя да ме изплаши моята прекрасна лекарка,така загрижена за комфорта на духа и тялото ми. Тогава само видях как на Калин му кървясаха очите ... Grinning

Ми да ти кажа-аз си го слушкам,защото съм склонна да не мога да преценя собствените си проблеми така трезво.
Така че-обичай го,не го малтретирай от сега човека Wink

# 87
УСИ, честит паркет на бебето!Пожелавам му на този паркет да го гази едно здраво и щастливо дете! Пък по-нататък - не само едно  Peace.
Дай боже!  Praynig
Та уси, не си само ти с агресията, моя ми иде да го прегъна през коляно и на голо един хууубав бой да му тегля!! Ще ми казва той, че и да се притеснявам, и да не се притеснявам, това нямало по-бързо да боядише тавана!!  #Crazy Може ли в такъв момент така да си играе с нервите ми?!?  #2gunfire
Лъвичке, мен ще ми мерят тоновете другата седмица (демек 36г.с.), това нормално ли е, не е ли късно? И колко често трябва да се прави?
Ketkata  За нашите спокойни мъже незнам ко да ти кажа! Явно такива сме си ги намерили,  #Cussing out Или тези хормони са много виновни! И мойте тонове ще ги мерят другата седмица. От тук нататък понеже съм влязла в 9-ти всяка седмица ще съм при акушерката за мерките и тоновете, а през 2 седмици съм при доки. Предполагам, че и при теб трябва да е така! Прегръщам ви  bouquet

# 88
  • welcome to the Jungle
Кетка, може ли да ти споделя какво знам относно лекарствата и написаните на листовката забранителни надписи. ПИша ти го съвсем лаишки, но ако държиш, ще ти изчопля и по-конкретна информация. фэжш5
 -има категорична забрана за лекарства, когато това е изпитано и има доказан ефект на вреда. Има забрана, когато се предполага, че даден елемент от лекарството може да е вреден, но не е или е тестван.
 - има лекарства, за които няма никакви изследвания и при тях се казва - "по преценка на вашия лекар". За тях няма данни да са вредни, но понеже е лекарството, не е тествано и няма 100% категоричност, винаги се пише така - " по преценка на лекуващия лекар".
 - има лекарства, които се счита, че са абсолютно безвредни, тествани са, нямат НИТО ЕДИН страничен ефект и те се считат за безвредни и на листовките пише, че може да се ползват...

Аз лично мисля, че ако имаш вярна на своя доктор, е редно да му се довериш, да си слагаш лекарствата и да не се притесняваш. На принципът съм, че каквото и както да го чета - не съм медицинско лице, нямам опит и моята информация може да е далеч, ама далеч по-неточна и неразбрана от лекарската   bouquet

Относно меренето на тоновете - трябва да започнат още от осмия месец - тогава са 2 измервания, а в 9тия трябва да се ходи всяка седмица. При някакви притеснителни индикации - трябва да се ходи даже по-често.
В Майчин дом преди 2 години ми взимаха по 5 лева за мерене, но ми даваха разпечатка и мереха поне 10 - 20 минути.
Сега д-р Русева (докторицата, при която ходя на "държавно") ми ги мери без пари, но меренето трае около 1 минутки и няма разпечатка  Whistling.

Кетка, 
Цитат
ето и Лъвичката и тя май е така
, аз не съм така. Моят термин си е известен и си е 01.06. Това, че бебето може да се появи по-рано поради индикации разни е едно, но терминът си е термин и той не се изменя според размерите на бебчо Blush

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 09:47 от Lioness

# 89
Здравейте!
По повод течението - и аз имам проблем (само, че е прозразно, някаква слуз). Споделих това с гинеколожката си и тя ми изписа Положинакс, като ми обясни, че това са вагинални таблетки, които оказват влияние само във влагалищна среда и не стигат до бебето....Купих си 2 опаковки-за 12 дни и чета в упътването: абсолютно противопоказни за кърмачки и бременни. Сега се чудя какво да правя. Не искам да споделям това с лекарката, че се засяга. По добре ли е да остана без лечение?!
Е и аз повлякох крак  с тези течения Simple Smile.Искам да ти кажа ,че когато ходих в аптеката  и ми бяха изписани 12 хапчета аптекарката ми каза,че са много силини за бремена и само половината да си ги слагам.Така,че ти препоръчвам сложи си само 6 хапчета и пак ще има ефект.Моите бяха друг тип Фламижил  и ефект от тях имаше само месец.След това всичко почна отначало.Сега съм доволна от това ми лечение.. WinkНадявам се така да изкарам ди края.Като гледам всеки доктор изписва различно таблетки ,на никой не съвпаднаха .
Ами вие момичета с термин начало на юни ще влизате ли пак.Щото аз съм чак в края и да не се окаже само две три да си лафим.Като гледам някой си излезли вече болничен,взехте една по една да влизате в 9 месец. Simple SmileАз взех тотално да изперквам от скука вече,чудя се всеки ден накъде да бягам,че и свекито ме нерви  из къщи.И цял ден по улиците. Joy

Общи условия

Активация на акаунт