Скорпиончета,стрелци - през НОЕМВРИ ще ги видим ний:)))

• 13 881
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
STELKA_B ...знам какво ти е.Мен от снощи ме боли кратунаа ...цяла нощ също! И сутринта пак ставам с главоболие...не мога да повярвам,че глава може да боли и през нощта.Не съм посегнала към аналгина,обче.

sladurka
 да за солариума страшно няма.Особено,ако кожата ти не е много чувстивтелна.Само каза,като усетим,че ни става топло да се махаме.Аз в разни сайтове четох,четох и аз бях стигнала до тоя извод,но исках и доктора да питам.Все пак никъде не съм чула сърцето да ти се увреди от слънцето - само кожата се уврежда...а бебо е защитен с много неща...кожа,мазнинки,матката,плацентата,околоплодните води...и даже мисля че съм пропуснала нещо Simple Smile така,че - аз също се успокоих и пак почвам всяка седмица да си се печа.
            Пумпал...аз и аз знам за тези сурови неща.Но да си призначе не срещам проблем,защото и без това не ги ям Simple Smile
            Но мили момичета...нямате ли усещането,че понякога прекаляваме Simple Smile Може би прекалента стерилност не води до кой знае колко добро.Аз след седмица си взимам котенце,защото установих,че без котка не мога да живея.Много съм изнервена.Конултирах се и съм органицирала всичко.Ваксини,няколко дни изолатор ала бала...че да няма опасност.Но лекаря ми каза,че сигурно имам имунитет,защото от 4-годишна живея с котки и всичките взимани от улицата (такава съм си благородна).
         Вие измислихте ли вече имена? Аз съм готова вече и за момче и за момиче...за сега още се казва само бебо Simple Smile ... И..коя кръвна група сте? Ние и двамата с таткото сме 0+ доки каза,че не е опасно,но моя много добра приятелка сега е бременна и е отрицателна.
        За раждането - аз от сега съм си решила,че ще е секцио.Точно това казах и на доктора - и да са калцирали и да не са не ме бърка,защото ще раждам секцио.
       Дес .... моооля те не ме посрещай така рано сутрин Simple Smile сега ще опустоша хладилника....и се надявам после да не го върна Sad

# 76
Добро утро на всички ранобудни работещи като мене мами Grinning
ПростоАз-за сега и при мене името е само бебо,макар да ми се иска да е момче,защото и име съм му измслила вече-Давид Crazy За момиче още не знам-..никкое име не ми харесва,а и кактио неведнъж съм казвала хич ме няма по панделки,фиби подобни,да не помислите,че съм хеви метъл мъжкарана Laughing
Аз от няколко дни също усещам леки болки и едно като придърпване в слабините,а и гърдите ми спряха да растат и не са толкова напрегнати и се притесних..ама май няма за какво. Мисля утре да ида на солариум-поне една-две процедури,че така не се изтрайвам JoyЗа храните..какво да кажа-всеки ден различно ми се яде,нещата,които обичах преди вече не ги ям-само ориза и фасула са ми фаворити,сега като се замисля една боб чорба с наденица на обед добре ще ми дойде Joy

# 77
lightblue, имаш мноооого чаровно детенце - дай Боже всекиму. Да ти е живо и здраво.
Честито на всички, които са станали съпруги. Да сте много обичани и желани от половинките си.  bouquet
Prosto Az напълно те подкрепям по въпроса за стерилността. Аз имам куче и смятам да го задържа, защото то не е просто домашен любимец, а си е член на семейството. А и ако всичко е наред и бебо расте с куче вероятността да се превърне в малко егоистче сякаш е по-малка. Разбира се ако кучето не се държи адекватно или бебо прояви алергия ще се разделим, но за сега лекарите с които говорих ми казват, че най-големия проблем е кой ще се грижи за кучето, защото аз ще съм заета нон-стоп с бебчето. Hug

Дес, да ти е живо и здраво мъжлето! Wink

# 78
  • София
Добро утро Simple Smile
Stella_B, честито!Пожелавам ви много любов и дълги години семейно щастие Grinning И чакаме снимки, ей да не забравиш ....Grinning
Момичета и аз от няколко дни чувствам леки тъпи болки в корема, нещо като придърпване...и аз немога да го определя точно...и даже се замислих дали да не пия Но Шпа (Док ми каза, че може), но сега като чета какво е написала mishunka малко се поуспокоих Grinning Дано да е нормално Simple Smile
И ние двамата с таткото сме 0+ група Simple Smile
Относно имената и аз съм ги измислила...и за момче и за момиче...
Хубав ден на всички smile3525

# 79
Добро утро!
Честито на мъжа на Des!Много да те слуша! Wink
Честито бракуване и на Стела В!Обичайте се много!Бъдете щастливи!  bouquet
  ProstoAz, и аз от както се помня съм обградена от котки и коте много ми липсва  Heart Eyes, но мисля да изчакам бебо да се роди и може би другото лято ще си вземем.Иначе при нашите живее най-любимия ми и прекрасен котарак на света, но тъй като излиза навън и гледам да не го бутапм сега...и то,милото, усеща, че нещо страня от него и така жално ме гледа и само се бута в краката и ръцете ми...
Момичета в 12-13-14 г.с. още ли ви гледат на вагинален?Или вече се вижда и през корема?Аз съм на преглед чааааак на 20ти май и..не че ми е притеснено, но искам всеки ден да си го виждам мъника. Mr. Green
Голям зор ни е с мъжките имена,ама айде да понаближим и може да обменим идеи! Grinning
лек ден!  bouquet

# 80
Дес, честит ти рожденник!    
Честито на младоженките!
ProstoAz, и аз съм 0+, мъжът ми е В-, но не е проблем, сложното е ако жената е с отрицателен Rh.
Ние измислихме име на момиче преди месец, но вече ми омръзна Shocked, като разберем пола ще мислим по-сериозно. При нас е малко трудно, защото искаме да е българско име, но трябва да се произнася лесно и да не е смешно на унгарски и така много ни се ограничава периметъра на действие. Все пак добре, че в България са разпространени и интернационални имена и вероятно ще се спрем на такова. Тук е доста често срещано да си с две имена, с които се представяш само официално, а едно от двете ти е за близки и приятели. Затова се бяхме спрели на името на Анна-Виктория, но вече ми се струва много кралско и ще мислим друго. Няма да е на никой от родителите, вече са уведомени и не протестираха  Grinning
Ох, и аз умирам за коте - в България си имах едно бяло сладурче, което целувах по цял ден Cry Сега гледам котета на снимки само.
Ditta, аз бях тази седмица на ехограф и ме гледаха и с коремен и с вагинален.

# 81
Момичета в 12-13-14 г.с. още ли ви гледат на вагинален?Или вече се вижда и през корема?
мен пък от самото начало си ме гледат на нормален ехограф и всичко си се вижда Shocked

# 82
Дес, честит ти рожденник!   
Честито на младоженките!
                                                                                                   Ditta , мен  винаги още от      първият път ме преглеждат с коремен ехограф (в 7 г.с.) и се видя всичко.                                                                                  mishunka     ,абсолютно същите болежки имам и аз- и долу ниско почти постоянно ме дърпа ,и отзад към кръста и дупето   все едно ми прищипва нещо и едва ходя,  напоследък от умора ме боли главата ,а за гърдите да не говорим.........Станали са 3-4 пъти по-големи и ужасно болят( напращяла съм като кравичка) .Аз другата седмица съм на консултация ,и вече нямам търпение да видя бебо! На вас казаха ли ви  нещо за ФМ?Чета,че сега някъде се правила........ newsm78       А кръвната ми група е В+                                                                           

# 83
   А кръвната ми група е В+                                                                           
и аз съм B+ Peace,но за ФМ нищо никой и не казва newsm78

# 84
Мислех си ,дали да не си запиша час още от сега.Като чета как другите мами се оплакват ,че им записват часове края на този и началото на другия месец и не знам какво да правя.Вярно,че с първата ми бременност нямаше такива прегледи ,нито фолиева киселина и всякакви там.......и всичко си беше наред!Но сега постоянно нещо ме тревожи,сякаш ми е за първи път .В главата ми се въртят все едни налудничави и шантави мисли smile3514 

# 85
ЗДРАВЕЙТЕ!

Честит Рожденник ДЕС да ти е здрав,
много да те слуша и да ти помага...Весел празник

Честито на новите "госпожи"...
От сърце Ви желая щастлив и изпълнен с радост
семеен живот!
   bouquet

Аз днес съм на ЖК. Днес ще ми правят картон и после ще Ви пиша какво що...
мислех си пак да видя бебо, на видеозона, че ако може и всеки ден да го виждам
ще ми е най добре  Blush
За кръвната група - и двамата с мъж ми сме 0+
Да ви се похваля още че вчера си купих плитки дънки - 1 номер по-големи
и леко еластични...Днес ще ги занеса да ми ги скъсят, иначе са супер удобни и определено има
накаде да ми расте коремчето, че вече се измъчих с вечно разкопчани панталони...
Целувки от мен и до после...

# 86
  • София
Уф, колко сте изписали  ooooh!
Докато четях все отговарях по темите, ама сега нищо не ми идва на акъла.

За болките- нормално е, ако са тъпи или като подърпване. Даже ще се засилват по-нататък.

За свалянето на килограми- и аз бях свалила 5кг, бях се ошашкала, но после бързо ги наваксах, та и 20 отгоре  Twisted Evil

За солариума- няма нищо вредно. Само имайте предвид, че от бременността се появяват едни безумни кафяви петна по кожата (особено по лицето), които особено се радват на слънцето...Една година след като родих се мажех с Виши 60-ти фактор. Тази година започвам от рано, защото после нямат махане.

За котките- може да се изследвате за антитела, дали сте изкарали токсоплазмозата. С/у нея не можете да ваксинирате котката. Тя е само носител. Опасното са акитата и муцунката (нали се ближе). Мен би ме било трах да имам котка и бебе...малко са ми неконтролируеми животни.

За кучетата- имам си едно и смея да кажа, че не то е опасно за бебето, а бебето е опасно за кучето. Разби го от скубане, катерене и пищене по него. Но определено съм ЗА куче и бебе. Стига да не спят на едно легло, де....Мога да изпиша тонове смешни случки за дребното и кучето Simple Smile

За името- още не съм мислила да наричам детето  Simple Smile Не ми се започва от Петко, че не знам докъде ще я докараме  Wink

Вчера ходих на ЖК. Бебока е 6см, има си 5 пръста на ръчичките, гръбначе, сянка на всички органи, 4 камери на сърцето и 2см глава  Simple Smile Видях го и да мърда  Simple Smile Голям кеф, ей...леле каква си е тръпка.

mishunka, тази болка, която слиза от кръста към левия крак според мен не е от нормалните болки за този етап на бременноста. Но това със сигурност само специалист (невролог)може да го каже.  Иначе, човека е прав- тепърва започват странни болежки. Simple Smile

Стела Б, не ти ли изписа хапчета за регулиране на кръвното? В толкова ранна фаза, при качени само 4кг, трябва много да внимаваш...не искам да се впускам в обяснения колко е опасно високото кръвно. Килограмите са обяснение за това в по-напреднала бременност. Каза ли ти да ядеш белтъчини основно? Но трябва да свалиш кръвното на 120 с или без хапчета възможно най-скоро. Успех!

# 87
Ето ме отново...
видях бебо как си шава, направо се мяташе Joy
първата ми консултация беше миииии незнам...нормално...
само, че се чудя уж по здравна каса, пък за преглед си
платих, за изследвания също..., а не би трябвало...
както и да е, НАЙ-важното е че бебо е добре и аз също!
Взеха ми кръв и за цитонамазка...на Вас правиха ли ви?
Поздрави от мен и Ви желая спокоен и щастлив уеекенд.  bouquet

# 88
Браво на теб!Не би трябвало да плащаш нищо щом си по ЗК.Само за изследванията на кръв и урина платих 4лв., а цитонамазка и др. такива изследвания си направих преди да забременея.Сетих се - сигурно си платила за ултразвука,защото повечето лекари гледат 2-3 пъти безплатно (по принцип от ЗК се поемат само толкова).За сега моята лекарка ме гледа всеки път с ехографа,дано и в бъдеще да е така!

# 89
Оф, омотах се. Търся един сайт, който е за лекарства, съвместими с бременността. Трябва ми да си проверя лекарствата за сенната хрема. Моля ако някой е попадал на него да ми каже адреса  Praynig 
Сигурна съм, че съм го мяркала във форма "Майки - бъдещи  и настоящи", но го няма в библиотеката.

Теди, ако си с направление, не би трябвало да плащаш даже прегледа. Плащаш последно при джи-пи-то, за да ти издаде направлението за гинеколог и оттам нататък всичко е безплатно за бременни. Ако обаче си отишла при гинеколог, който не е по ЗК си е платено. Защо не попита? Както и изследванията, за тях трябва направление от гинеколога и пак е безплатно. Имаш право на всякакви направления, аз бях с един куп бележки първия път при бремненността с Иво Simple Smile за каквото се сетих всичко си поисках Simple Smile

Аз правих вече първия комплект изследвания без кръвна захар и цитонамазка. За кръвната е още рано по преценка на лекаря (а и защото предната бременност не съм имала проблеми), а цитонамазка - щото правих през декември и няма сми да правя пак.

Мен нищо не ме боли, само кожата почна да ми става суха и адски ме сърби на кръста.

Айде чао от мен, че ще водя малкия на консултация. Днес ще му слагат и ваксината за шарки и заушки на горканчо  Cry добре, че тате ще е с нас за морална подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт