Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 98

• 23 193
  • 462
  •   1
Отговори
# 450
А адвокатите носят ли отговорност?

# 451
  • Бургас
Да, носят!
И не, адвокатите не използват AI, освен специализиран за съдебната практика на АПИС.

# 452
А адвокатите носят ли отговорност?

Няколко вида отговорности носят:

1)Наказателна,
2)Дисциплинарна ( има специален съд към всяка колегия и доста осъдени адвокати, вкл. със загуба на адвокатски права)
3) Гражданска - финансова.

Правят редовно задължителни застраховки, които не са никак евтини ако са за размера на НИ.
Всичките им данни са в публичния регистър.
На брокера освен първо име и то често псевдоним - друго няма.
Фирмите на брокерите са с капитал по 2 лв./50 лв. и пр. и до този размер отговарят.
Адвокати - измамници има, както във всяка професия има

Последна редакция: ср, 05 авг 2026, 11:11 от Deborana

# 453
  • Бургас
Адвокат и брокер в едно изречение трудно могат да стоят. Освен ако не говорим за брокер, който след третото кафенце вече се представя като правен консултант.

# 454
Попаднах на един доста парадоксален пост във фейса. Въпросния господин осмива хората, които смятат текущите цени за абсурдни, а по-долу в коментарите някой е извадил от имотния регистър собствеността на въпросния господин и (ако е вярно) се вижда, че човека има само имоти купени на дъното на пазара 2012 с изключение на един парцел от 2024, но няма нито един апартамент купен за баснословна цена и съответно няма нито един кредит за имот с цел отдаване под наем. Това за мен е голямо лицемерие, граничещо с измама. Защо имотните инфлуенсъри, брокери, кредитни консултанти дават съвети, които те самите явно не следват? Това в западния свят се води злоупотреба, финансов съвет и човек може да ги държи финансово отговорни, но в държавата на пирамидите, схемите и спекулите, това е напълно нормално. Аз съм потресен, защото този човек се води за авторитет в бранша.
Гого, откъде я изкара тази пишман логика?
Значи според теб само който купува по най-баламските и високи цени има право да се изкаже и има право на мнение!?
По-абсурдно нещо не бях срещал.
Значи по тая логика като си приказваме за краставици, няма да питаме краставичаря, дето ги купува с тонове за левче, ами право на глас ще има баа пена, дето ги купува от кварталния скубачен зарзаватчия по 6лв килото.
И тя ще ни обяснява за бъдещата пазарна крива на краставиците.

И какво пречи една цена да е абсурдна и в същото време съвсем реална и без переспектива да пада?
Малко ли абсурди има в днешно време?
Мигрантофилията, отричането от семейството и децата (да го кажем най-политкоректно, че иначе е забранено)
Абсурдно ли е, абсурдно е. Има ли изгледи за промяна? Не. Реално ли е. Да. Кой има право да се изкаже? Би трябвало всеки.

България е на 1 място с най-ниска безработица от 2.9%.
Ся, инженери, програмисти, преквалификация, локуми, лакърдии, пред статистиката и боговете мълчат.

ама пак се почна с лъжите за безработицата. Лично аз не разбирам защо и откъде разни хора изкарват тези проценти безработица. Дайте я тази статистика да видим как се прави, ама да не се окаже и тя стъкмистика.

Ето ти и статия от goverment.bg  https://www.az.government.bg/bg/news/view/nad-6-000-ikonomichesk … da-prez-uni-4239/
Тук пише, че безработицата е 5,21 процента и това са само активно търсещите работа, тоест регистрирани в бюрото по труда.
Като изключим големите градове като София, Пловдив и Варна, на всякъде другаде безработицата е огромна и хората бягат от там - или в чужбина или към някой от трите града. Реално има 1,05млн в България, които не работят( това е спрямо статистиката от НСИ, да не каже някой че си измислям), но не са и регистрирани в бюрото по труда, а и защо да се регистрират там ако нищо не получават. Хайде, не всички от тях търсят работа, има такива дето са в сивият сектор, има такива дето имат пари и няма да работят, но те не са чак толкова голям процент и едва ли надхвърлят 50 процента от тези един милион.

# 455
Да, България, Полша и Чехия ги дават с най-нисък процент. С най- висок (повече от двойна първите)- Финландия, Швеция, Испания и Франция. Сега кой как изчислява...

# 456
  • София
Аз съм си безкраен оптимист, ето  ВСЕ ПОВЕЧЕ РАБОТНИЦИ СА СЪС ЗАПОРИРАНИ ЗАПЛАТИ, както и от онзи ден вече работи  РЕГИСТЪРА ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА...
Някакси много оптимистично се чувствам за пазара на НИ...

# 457
Киро Брейка не излиза Grinning

# 458
  • Бургас
Преди да им запорират заплатите, явно са си купили коли вместо НИ.

# 459
  • София
Е аз затова съм оптимист - сега ще си купуват НИ.

# 460
Е аз затова съм оптимист - сега ще си купуват НИ.
Като не могат си купят жилище, купуват кола и ще си стоят под наем. Това добре, лошото е че ще търсят квартира с паркомясто.

# 461
  • София
...Това добре, лошото е че ще търсят квартира с паркомясто.
Ето ти бърз бизнесплан с 3% доходност Grinning

# 462
Бе то 7% ръст, ама в България и с него се купуват 8 нови коли на 1000 души годишно. В Германия 33, Франция 26, и така нататък по държави, хем това са държави, които се водят в рецесия и пак са 3-4 пъти по-добре от нас явно. А ние сме в ръст, пък като влезем в рецесия колко назад ще сме от тях не знам.
Виж, по цени на жилища ги догонваме, а съотнесено спрямо дохода и ги изпреварваме даже.

Общи условия

Активация на акаунт