Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 98

• 35 978
  • 663
  •   5
Отговори
# 660
Aз гледах с пуканките отстрани, но през цялото време не ми стана ясно защо всички така низвергнаха този апартамент. На мен ми се стори съвсем нормален, с прилично разпределение (може би не супер, ама къде, къде по-лошо сме виждали). И в нова сграда с готин вид, наблизо до метро, от едната страна горичка с дървета (не зелена поляна, която ще се застрои), от другата страна калкан, ама без прозорци. Не е кой знае каква гледка, ама и никой няма да ти наднича, по-добре ли е ако беше съседен блок?  Пък ако този калкан е и от север ще пази завет.  Та що да не се продаде?

# 661
Ами аз ти казах, заслужава си. Аз ако имах време щях да му направя мръсна оферта 130-135к. Но нямах време, а той замина.

# 662
Той може и за 135- 140 000 да се е продал, това я се разбере, я не. Коментираше се по-ниската цена, и че има защо да е по-ниска.

# 663
продажбата на този апартамент е показателна, че търсене има и то немалко, когато цената е нормална и приемлива за хората, и това въпреки задаващата се криза и повишени лихви и рецесия. Пазара е замръзнал  заради нереално високите цени в момента.
Гледам мнението на Гого за лихвата по 10 годишните бондове. Само, че в България ние нямаме големи инвестиционни фондове, които да пренасочат пари от имотите към държавни облигации и това да намали търсенето. От друга страна, вдигането на тези лихви означава, че ни чака продължаващ период с висока инфлация, или другояче казано ще ни "готвят" бавно с по 5 процента инфлация на година сигурно следващите 10 години.
И пак стигаме до момента, в който да преценим, в началото на 2025 година, който купи за живеене дали спечели или ще спечелят тези, които не купиха и чакат в момента цените да паднат. Поне засега нищо не е паднало до цена януари 2025 година, когато цените пак не бяха ниски де. Аз някак си не го виждам, инфлация 5 процента на година, а цените на имотите да падат. По скоро ще си стоят на плато и ще се обезценяват от инфлацията.
 А и в България част от "инвеститорите" са с крадени пари и те ще си продължат набиването в имоти, защото незнаят друг начин какво да направят с тези крадени пари.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2026, 12:03 от dedri2

Общи условия

Активация на акаунт