За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 4 901
  • 151
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Uni, в големите градове много рядко съм виждала улични кучета. Котки да. Ама то котките на мен винаги си ми изглеждат маркови, защото обожавам котки. 😄 А в малките градове имаше доста улични кучета и си приличаха на песовете по нашите улици. В Чунцин откриха наскоро огромен спасителен център за котки, мисля, че имаха стотици животни вътре, исках да отида, но не ми остана време.

Но пък домашните наистина ги гледат като царе - и кучетата и котките. Даже бях чела наскоро, че индустрията за аксесоари за домашни любимци се развива най-бързо в Китай.

pppqqq, то е като при нас - за някои най-важни са телефонът, колата, марката. Само че в Китай с толкова население - като количество се виждат повече такъв тип хора.

Казвали са ми, че докато старото поколение (което май са милениълите) предпочита световните марки, младите започват да обръщат повече внимание на местните марки. Но и те са във високия клас и цените не отстъпват. Аз много исках риза на 13 de marzo - ами, оказаха се по 200 евро едната. 😂 Задоволих се със сок на марката от фирменото им кафене, на който слагат плюшено мече (ризите имат същото мече).

А заради тази разлика в броя мъже/жени (който също е исторически обоснован пак заради разбиранията им), за която е писала Виктория, напоследък стават много популярни смесените бракове - най-вече с жени от Русия и Украйна. Но са ми казвали, че като цяло семействата са много доволни ако детето си хване чужденец - за жените било престиж и младите дори не искали китайци, ами специално си търсели чужденци. Мъжете пък - освен, че няма толкова китайки, търсели чужденки, защото те не искали зестра и били готови да си стоят вкъщи, докато младите китайки гонели кариера и пари и не мислели за семейство и деца.

(всъщност точно тези думи съм чувала 90-те от мъже от Западна Европа, когато бяха станали много популярни браковете с жени от Източна).

Последна редакция: пт, 17 юли 2026, 07:53 от ElzaFB

# 151
Петък е, а моят човек продължава да се разхожда с прахосмукачка наоколо.
https://www.facebook.com/share/r/1CqDmcemoj/
МоарейнД- животът е несправедлив.
https://www.facebook.com/share/r/1DiE4XDEbr/

Общи условия

Активация на акаунт