Хайде на Бремелинска тема!

• 30 158
  • 510
  •   1
Отговори
# 150
Малиии много инДжинерки, бе...  Laughing
И ние с  _MEGI_  сигурно сме се разминавали по коридорите  Wink Аз 2002 завърших семестриално, а пък 2003 се дипломирах и до тогава все в района на ТУ се размотавах  Grinning Хубаво време беше... най хубавото ...

# 151
Само да кажа на бременните инженерки:))и на останалите де. Като бях аз бременна и много обикалях,и аз много харесах тия люлки. Имаше ги в магазина на Премаман в София. Виждала съм ги и в някои други детски магазини. Не се сещам сега името на веригата детски магазини...имат магазини на Ботев,на Дондуков,едни такива розовички са отвън,дали не беше Марсел?? Като минавам ще обърна внимание на името. В Премаман бяха най-скъпи. В другите магазини-мааалко по-евтинко,ама малко. Ама са много хубави,още във втория месец бременна бях като видях едната люлка... сигурно щях да я купя,при други обстоятелства...

# 152
  • Стара Загора
като е за глезене, да ви кажа какво купих на комшийката си  Mr. Green
Колежке аз като започна да завтарям бройката деца у нас ще имам ли такъв подарък от теб Mr. Green или туй важи само за затретване Crossing Arms Crazy

# 153
Ми ти вторите нали близнаци ще ги раждаш - значи може  Mr. Green
А да ви се похваля - в петък комшийката роди Simple Smile Има момченце Киан 2.88 и 47 см Simple Smile Голям сладур Simple Smile
Обаче нещо му има на коремчето - не му дават да яде начесто - само на 4 часа  newsm78 Мама го храни изкуствено, може би затова - незнам. И  му дават само по 40мл мляко  newsm78 Абе може и да е нормално, знам ли, аз никога моите не съм хранила изкуствено, де да знам бебе на 1 ден колко трябва да яде....Иначе той си е спокойничък, не плаче кокори се - голям сладур Simple Smile Стори ми се ужасно малък  Crazy Забравила съм Ерик каква беше въшка  Laughing

# 154
  • Стара Загора
Да и е жив и здрав момъка Hug
За едноседмично бебе е добре 40мл....аз нали пък цедях и давах та съм наясно с мл. Mr. Green

# 155
Да и е жив и здрав момъка Hug
За едноседмично бебе е добре 40мл....аз нали пък цедях и давах та съм наясно с мл. Mr. Green
Да, така е, 40 мл е добре!
Хера, аз да те питам ти като цеди, докога издържа тъй? Ние още сме на кърма, но от 2 месеца изцеждам едно и също количество независимо какво ям, пия, колко почивам и т.н. лактогонни средства... Та, преди ми стигаше и оставаше, ама моята мома много взе да яде и едвам и смогвам вече... Имам малко замразена и сигурно ще добутаме до 5-тия месец, а после се чудя? Да дохранвам ли, да захранвам ли?  newsm78 Ще съм благодарна ако споделиш как беше при вас   bouquet

# 156
твето бебе не яде ли от гърдата никак? даже като спи нощем?
Има начин да се увеличи кърмата и с цедене, с малко упортство може и на гърдата да го върнеш ако искаш.
За цеденето - цедене 8 пъти на ден само поддържа количеството кърма което произвеждаш. Ако искаш да увеличиш трябва да ги направиш 12/на всеки 2 часа, вкл. и нощем/Като стигнеш необходимото количесство може пак да се върнеш към сегашното цедене/ама плавно/. И така всеки път като ти е необходимо повече мляко. Ако бебето суче поне през нощта докато спи/много отбити бебета го правят насън без проблем/ ще си спестиш нощтното цедене ако след 12 вземаш бебето да спи с теб и да суче до сутринта спейки и кърмата ще се учеличи много по-бързо/ за 2-3 такива нощи да стане/

# 157
  • морето и сините вълни :)
бреййййй я гледай ти какви техники имало...аз се имам чувстовото че нищо няма да направя с мойте млекоцентрали ooooh! ooooh!

# 158
благодаря ти [desi] !
За гърдата - не, отказахме се вече и двете... Не ми пречи да цедя, все пак няма да е  за цял живот... Много ми се чудят, но това е най-малкото което мога да направя за детето си! Упорита съм достатъчно и ще пробвам така, както казваш... Правих нещо подобно, но не се получи. Цедях по често като сме по обяд вкъщи /иначе през 2 часа значи да не излизаме изобщо и по цял ден само да цедя... няма как да стане/, но кърмата ми явно се е нагодила през 4-5 часа цедене и почти нищо не можах да изцедя през по кратък интервал и така ми се обърка системата, че трябваше да вадя от резервите във  фризера... От 2 месеца цедя по 5 пъти на ден, тя яде 6 пъти /режим няма създаден, като огладнее - на 2, на 3, 4  часа/ . Сега яде около 140 мл и вече, като че ли не и стигат  newsm78 .Нощем изобщо не се буди вече /заспива към 9*30/, направо сутринта към 5часа ... съответно и аз спя дотогава и цедя в 5 сутринта двойна доза...
Във вторник си отиваме на село за 1 седмица и ще пробвам да цедя по начесто. Там поне има кой да гледа малката, а и не се притеснявам, че не мога да я изведа на въздух, защото по цял ден ще е в градината.
 GrinningМалко подробна станах, но ... да си кажа и аз проблема ... сред свои хора  Wink
А, и забравих да питам нещо Ренката... Знам че си ЗА хомеопатията и понеже чета за разни хомеопатични лекарства за подсилване на лактацията в Кърмаческия форум, но ме е страх да пия на своя глава, та исках да те питам -  Rolling Eyes случаааайно да имаш координати на добър хомеопат в Пловдив?
ani-bani, упорствай от начало да се научите да се кърмите, щото иначе не е много забавно... ако държиш да е на кърма бебока /мома, момък - живо и здраво  Wink/

# 159
Eй, ама няма жена която да не може да произведе всичкото мляко, от което се нуждае нейното бебе  Hug Ако всичко е правилно организирано и грешктие туширани веднага кърменето е нещо което няма как да ви избегне  Mr. Green както Чер казва - ако отначало се положи малко упорство после нещата стават ужасно лесни. Това със "спря ми кърмата" и "не произвеждах достатъчно" са бабини девитинини - всяка, ама ВСЯКА жена може да си кърми бебето, дори и никога да не е раждала и бебето да е осиновено  Naughty ако има подходящата подкрепа и информация.
Което не значи, че ако не се чувстваш комфортно да си кърмиш бебето, трябва да имаш някакви угризения ако не го правиш.

Чер - увеличението на кърмата и разходките наистина са несъвместими, дано имаш възможност като сте на село да го направиш. А иначе 5 цедения са малко и с тях няма да успееш да увеличиш наистина.
Но пък има неща които можеш да правиш винаги у дома за да наваксваш - примерно ако не излизате до обяд ако цедиш само по 5 мин. на всеки 1 час докато излезете... винаги да цедиш и двете гърди едновременно(това незнам как да стане, аз цедях с ел.помпа, с ръчна сигурно ти тряват 2  авентски...) ако цедиш на всеки един час дори и по 5 мин само, пак имаш повече стимулация за да се увеличи млякото отколкото цедене примерно в 8 и после чак в 12...това, че няма да изцеждаш почти нищо не трябва да те притеснява. Само след 48 часа отганизма ти ще се е алармирал, какво си искала да му кажеш. Другото е когато имаш възможност да цедиш да цедиш по 3-5мин. след като млякото спре да излиза. Това също "казва на мозъка" че се нуждаеш от повече мляко. Това правят и бебетата когато кърмата намалее докато сучат.
И ти сигурно си го знаеш де - задължителното цедене между 3 и 6 сутринта - когато проклатина ти е най-висок.

# 160
  • Виена
Шерче, ще се опитам да намеря подходящ хомеопат в Пловдив. Започнах да разпитвам, а днес ще пускам и инфо на моята хомеопатичка, та ще видим и тя кого ще препоръча. Ако можеш да отидеш до София, знам точно при кого да те изпратя, за да се задействат нещата веднага! Но, както неведнъж съм казвала, хомеопатът е адски важен да е кадърен и да се предпише правилното лекарство. Абсолютно си правя да не посягаш към самоназначаване на лечение, от това по-погрешен подход няма. Много ме дразнят приказките, че хомеопатията ако не помагала, поне не вредяла. Пълни щуротии са това. Не само че помага, ми помага невероятно много и понякога резултатите граничат с чудо, но само ако се прилага правилно метода. Е как тогава да повярва човек, че не вреди, ако някой некомпетентен или просто некадърен си позволи да "лекува"... Ама това е една друга дискусия... Ще ти пусна на лична всичко, което науча!
Методите на Деси ми се струват много ефикасни. Дано дадат резултат!
Айде и аз да попитам в тая връзка, че много ме впечатли това:
Eй, ама няма жена която да не може да произведе всичкото мляко, от което се нуждае нейното бебе  Hug ... всяка, ама ВСЯКА жена може да си кърми бебето, дори и никога да не е раждала и бебето да е осиновено  Naughty ако има подходящата подкрепа и информация.

пък нали, живот и здраве, ми предстои да кърмя след няколко седмички....  Praynig
Задължително ли е да имам помпа и да изцеждам или стимулирам с нея кърмата? От всичко прочетено, май разбрах, че има значение дори това дали е ръчна или електрическа. И май така и не прочетох за друга марка, освен за Авент, че е  подходяща... Все още не съм си купила никаква, защото не ми се ще да трупам продукти, дето няма  да ползвам, защото са се оказали неподходящи за мене. Както казва Мечо Пух, докато е заклещен в дупката на Зайо "Аз съм едно мече в затруднение"... Чудя се какво да направя, че хем да взема най-подходящата, хем да не рискувам да докарам нещата до спиране на кърмата още отначалото...  newsm78

# 161
[desi] благодаря ти още веднъж! Също и за толерантността! Аз не питам в Кърмаческия, щото всички едно и също казват - слагай я на гърдата, та слагай! Ами, да, ама аз вече съм се отказала и не искам да я пробвам повече... Ще направя всичко, което зависи от мен за да и осигуря нужното ... независимо от начина. Иначе, да, гледам да цедя задължително между 3-6 сутринта. Ако бебето ме събуди и по друго време - пак цедя. През деня  ooooh! ужас, през 1 час едвам -едвам по 20-30 мл... През 4 часа - по 150 мл! това с помпането напразно го знам, правя го  Wink Помпата ми е ръчна на Авент, но наистина няма как и двете гърди. Когато цедя едната, другата почва да капе и събирам в шишето  Laughing абе голям смях няма що...
Renny  Heart Eyes Но не се притеснявай, не е толкова важно и спешно! Иначе всичко което си написала и аз го мисля и затова не се самолекувам никога!
Пък за помпата не бързай. Всичко зависи как ще тръгнат нещата при вас и ако бебчо си суче няма смисъл от нея, защото кърмата ще ти се нагоди спрямо неговите нужди. При нас не се получи, защото тя се роди мъничка и нямаше сила да дърпа. Аз бях объркана, уморена и притеснена, че бебето ми е гладно. В болницата ме нашашкаха ужасно!!!! Постоянно ми повтаряха - тъпчи я, много е слаба, трябва да яде, трябва да расте... ОГРОМНА ГРЕШКА! Информацията наистина е важно нещо! Тя от началото изобщо нямаше сили да дърпа, дохранвах с изцедена кърма и шише. Стигнахме до етап, в който за 5 минути сучеше предното водно мляко и се отказваше и чакаше шишето и бибата... Много бързо се ориентира за какво става въпрос...  Така я карахме месец и половина и се отказах... Вместо тройна работа - кърмене /5мин. суче, ама половин час се приготовляваме, успокояваме, нагласяме/, после цедене и дохранване с шише... реших двойна работа - само помпата и шишето и така ...
Ако все пак ти се наложи помпа - Авент  Peace Пробвах 3 други вида помпи от по евтините и нямаше никакъв резултат освен болки в гърдите и ръцете! Но не бързай, пожелавам ти да имаш най-лакомото кърмаче  Hug
Моята кокона много бавно и трудно ядеше, сега е такава лакомия  ooooh! От 2,5 килца стана 6!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=119214
п.п. [desi] не знам дали случайно или не ама ти си първата, която ми улучи ника  Laughing Чер е..., идва от Черкезова  Wink ...но си свикнах отдавна на Шер...

# 162
п.п. [desi] не знам дали случайно или не ама ти си първата, която ми улучи ника  Laughing Чер е..., идва от Черкезова  Wink ...но си свикнах отдавна на Шер...
Ний сме франкофонЬЕ.  hahaha

# 163
  • Виена
Ний сме франкофонЬЕ.  hahaha
Е не е честно така се изпреварваш пък  Crossing Arms
Тамън отварям да напиша, че сме фенове на френското произношение , щот` сме много изискани Wink и... хоп - Рони се произнесЪла по въпроса!  Joy Joy Joy ЦАлувам те!  Heart Eyes
Шерче, (то се е видяло, че ще ти купуваме ризка!  Mr. Green), я оправи линка за снимката, че не излиза нещо... Аз я открих де, ма някой да не се чуди... Ще ти изям дъщерята, ако ми падне, да знаеш!

# 164
Рени, ако ще си у дома с бебето и няма да се връщаш на работа и да цедиш за да го хранят като те няма не ти трябва помпа. Единственото време през което ще ти се наложи да цедиш е 3-5 ден след раждането, когато слезе млякото. Гърдите ще се подуят и ще болят много. Това може да се реши по 2 чачина - ако бебето е при теб в болницата - слагаш го да суче постоянно докато те облекчи. Ако и след сукане те боли - леко наръка изцеждаш колкото можеш над мивката. Ама малко - колкото да се облекчи леко. Пиеш 2 парацетамола за болката и след 24 часа ще си забравила какво е подуване и болка. Организма ти ще произвежда само колкото ти трябва..
В БГ болниците съветват да се цеди до дупка - което пък кава на организма "Това мляко е недостатъчно, произвеждай повече!"  Naughty ... и се зацикля едни подути гърди, бебе, което неможе да налапа зърното, което заради препълването е твърдо, майката неможе да го постави правилно на гърдата поради същата причина, бебето се сърди, захапва неправилно, зърната се разраняват /още болка!/...и т.н.

това което трябва да се направи първите дни за да се избегне този кошмар е просто от ден НУЛА да слагаш бебето на гърдата на всеки 1 час като си будна, и на всяко промъркване на бебето. казвам промъркване, защото бебе а няколко часа или дни не плаче като е гладно. То промърква. Ако се разреве от глад то е вече толкова прегладняло, че шанса да го поставиш правилно на гърдата е много малък --> следва разраняване...
та с сучещо начесто бебе първите дни това препълване на гърдите като слезе млякото е почти незабележимо - болката е по скоро нещо като напрегнатост и си минава за няколко часа от самосебе си.
Идеалния вариант е после поне 6 седмици да се храните когато бебето промърка. Т.е. Тогава когато бебето иска. Незвисимо дали е яло преди 10 минути или преди 3 часа. Денем и нощем. След тоя период обикновенно бебетата си изграждат сами някакъв разумен режим на всеки 2 до 4 часа, който варира през денонощието - обикновенно сутрин сучат на 2 часа, следбред може и 5 часа почивка да направят.
Вечер обикновенно искат да сучат нон стоп преди да заспят. После повечето бебета се будят рядко през нощта.

Първите 6 седмици на бебето не се дава нито вода, нито шише, нито биберон залъгалка. За да не се обърка бебето и да стане като при Чер. От Вода всъщност кърмено бебе няма нужда пъррвите 6 месеца - след захранването може вече да му се предлага.  Кърмата най-общо казано има 2 части - предно и задно мляко. те са и различни по състав. Първото мляко което потича като засуче бебето е предното - рядко, утолява жаждата, много богато на вит.Д и минерали. После като се потруди да гуче идва задното - то е гъсто и мазно. Това "слизане" на задното мляко се усеща в гърдите като иглички или гъдилкане - всяка майка го усеща различно. та бебето се държи на гърдата докато задното мляко слезе и се отавя да папка толкова колкото му се яде. Не се мести от гърда на гърда на еди колко си минути Simple Smile Казвам го защото някои мами ги съветват да държат бебето по еди колко си минути на едната после на другата гърда...така може да хранят бебето само с предно мляко, то да не наддава, майката да се панира, да реши, че няма мляко и т.н. и т.н..

И още нещо - ако гърдите се разраняват и болят - причината е лошо захапване на зърното. Бебето не трябва да лапа зърното а цялата ареоло/или примерно 3 см от зърното всичко да му е в устата/ Зърното е точка през която изтича млякото  - формата му е без значение - то не суче от него, а притискайки с устни и езиче ареолата. Това в случай, че някой реши да ви обеснява че с плоски или вдлъбнати зърна неможе да се кърми Simple Smile Ако имате разранене гърди - намерете някоя опитна кърмачка да ви покаже как да слагате бебето правилно.

Ми май е това Simple Smile ако всичко потръгне добре, после няма оттърване от кърменето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт