Витамин D - приемате го, но достигате ли достатъчни нива?

• 647
  • 97
  •   3
Отговори
# 15
  • оттам, откъдето започва България
При рутинни прегледи на работа ми откриха остеопороза и оттам започна всичко. Направих си изследване на вит. Д и излезе, че е 14 ng/ml, т.е. дефицит.
Оттогава до момента редовно пия вит. Д и за 4 години успях до стигна до 47,43 ng/ml. Два пъти в годината правя изследвания на вит. Д, както и други изследвания, свързани с приема му - калций, йонизиран калций, магнезий, алкална фосфатаза, паратхормон.
Пила съм витамин Д на различни марки. Ежедневно приемам по 5000 IU вит.Д3+К2, като задължително пия и магнезий.
Откакто пия витамин Д определено се чувствам по-добре и не боледувам. Витамин Д е много важен за цялостното състояние на организма.

# 16
Изследвам витамин Д, тъй като имам Хашимото. В недостиг сум и приемам витамин Д дори и лятото, правя почивки разбира се.

# 17
  • Бургас
И аз изследвам вит. Д веднъж горишно. Не съм имала дефицит до сега, но и го приемам редовно заедно с вит. К2. През лятото намалям дозата, но не го спирам.
WEDO ONE Vitamin D не съм пробвала до сега.

# 18
  • При децата ми
Не не съм изследвала нивата на витамин Д. Може би скоро ще го изследвам.

# 19
От скоро приемам вит Д с вит К2. Важен витамин е.

# 20
Приемам витамин D предимно през есенно-зимния сезон и при по-продължително застояване на закрито. Винаги ми е било интересно след колко време от началото на приема е най-подходящо да се направи последващо лабораторно изследване, за да се отчете реалният резултат и да се види дали нивата са се стабилизирали.

# 21
От две години следи нивата ва В Д3. БЯХ В ЛЕК недостиг, започнах редовен прием. Следя го периодично и резултата е много добър. За съжаление трябва да го приемам постоянно, за да не се задълбочи начална форма на остеопороза..

# 22
Следя нивата от години и приемам витамина целогодишно, но в различно количество през различните сезони, а и според състоянието ми. Единствено не съм сигурна дали да спирам приема преди изследване, мненията варират.

# 23
Не съм изследвала витамин д но не съм имала причина. Зимата приемам вигантол на капки.

# 24
приемам сезонно (лятото спирам) и следя редовно защото съм на долна граница на нивото на вит. Д

# 25
С дефицит съм от години. Зимата приемам редовно вит Д, лятото спирам. Следя го на 6 месеца.

# 26
  • София
Следя го периодично! Изследвам, когато е в недостиг, приемам вит Д, за да компенсирам. Есента и зимата предимно.

# 27
Изследвала съм се по препоръка на лекар. Пия вит Д поради лек недостиг през зимата.

# 28
  • Бургас
Не съм изследвала досега вит.Д, но мисля есента да го направя.

# 29
  • БГ
Изследвали ли сте нивата си, какво ви подтикна да го направите и изненада ли ви резултатът? - Да, изследвах се и се изненадах много неприятно! Оказа се, че нивото ми на Витамин D е не просто ниско, а имам дефицит. Чувствах умора, отпадналост, разсеяност, забравях.

Приемате ли витамин D сезонно или целогодишно и проследявате ли нивата си с последващо изследване? - Започнах ежедневен прием, от скоро, може би ще е за дълъг период.

Общи условия

Активация на акаунт