Витамин D - приемате го, но достигате ли достатъчни нива?

• 702
  • 104
  •   1
Отговори
# 60
Иследвала съм си вит Д няколко пъти през годините сега ми предстои наново да го погледна,често съм на слънце и ходя на плаж,зимата си пия от витамина .

# 61
Изследвах го като бях бременна , скоро не съм си пускала изследвания.

# 62
Последно се изследвах преди месец и имах голям дефицит. Бяха ми назначени таблетки, но все още не знам дали има ефект

# 63
  • Варна
Приемах вот.Д когато се сетя, но след като се тествах разбрах че имам дефицит и започнах да го приемам по редовно.

# 64
  • Лясковец
Изследвах си витамин Д преди няколко месеца,беше 15 при норма 36 ,усещах умора,все не ми достигаше сън,косопад,чупливи нокти,пих хапчета Солигамма 20 000 IU,но все още единиците ми са 22.

# 65
  • София
🔵 Изследвали ли сте нивата си, какво ви подтикна да го направите и изненада ли ви резултатът? Приемате ли витамин D сезонно или целогодишно и проследявате ли нивата си с последващо изследване?
Изследвах витамин Д и първия път беше под нормата, приемах няколко месеца вит. Д от друг производител, но на контролния преглед и изследване нивото отново беше под нормата.

🔵 Ако досега не сте ги изследвали, разкажете ни как решавате кога да приемате витамин D и какво бихте искали да знаете за проследяването на резултата.
Всеки личен опит, въпрос или наблюдение може да бъде полезен и за останалите участници в темата.
Изследвам витамин Д по препоръка на ендокринолог

# 66
  • Пловдив
Често си изследвам нивото на витамин Д. За съжаление, въпреки, че често пия витамин Д съм с дефицит. С радост бих пробвала този и бих споделила мнението си.

# 67
Обикновено през ранната пролет изследвам показателите на витамин D. Последните резултати бяха добри, в норма. Аз го следя, защото знам, че е важно. Целогодишно приемам витамин D, най-често под формата на капки, но понякога използвам и капсули.

# 68
Аз съм с Хашимото и нивата на вит Д. за съжаление са ниски при мен. Приемам вит Д под различна форма (капки, спрей, хапчета).
С удоволствие бих пробвала този продукт. Ще се поинтересувам веднага

# 69
  • София
Не се изследвам за витамин Д, набавям си го чрез излагане на слънце.

# 70
  • Варна
Изследвам вит Д на няколко месеца. Определено заболяване ме подтикна да проверя нивата му и резултатите не бяха добри - нивото беше под долна граница. От тогава приемам целогодишно с малки паузи, когато се налага проверка. С интерес бих пробвала Вашия продукт.

# 71
Не съм го изследвала никога, защото не ми се е налагало. Приемам хранителни добавки, в които е включен като допълнение.

# 72
  • Плевен
Скоро не съм се изследвала, но имам намерение.
И при двете ми бременности съм приемала Вит. D по лекарско предписание.

# 73
На всеки 3 месеца го изследвам и винаги е под 20. Всеки един вид,който съществува съм ползвала и няма ефект за съжаление. Иначе целогодишно го приемам, като преди всяко изследване го спирам за 10 дни.

# 74
  • Велико Търново
Мъжа ми си го изследва редовно, тъй като е с дефицит. Всеки път му изписват различни добавки не разбираме защо.

Общи условия

Активация на акаунт