Витамин D - приемате го, но достигате ли достатъчни нива?

• 702
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
Редовно изследвам нивата на витамин D,тъй като със диагностицирана с остеопороза.
Целогодишно приемам препарат и поддържам оптимални стойности на витамина.

# 76
  • София
Не се изследвам за витамин Д, набавям си го чрез излагане на слънце.

# 77
Имам диагностициран недостиг на витамин Д и приемам добавки за постигане на оптимално ниво.
Все още не съм го достигнала, затова ще се наложи да е целогодишен приема.

# 78
  • София
Витамин D съм изследвала профилактично, но доста отдавна и ми беше в норма. Но майка ми е с остеопороза и го приема редовно на таблетки или на капки особено през зимата, когато няма слънце и не можем да си го набавим...
Жените след 50 години задължително трябва да си изследваме вит Д и костна плътност, защото в нашата държава не се говори често за профилактика на остеопорозата, хората си чупят ръце, прешлени...крака и пак не се изследват...

# 79
🔵 Изследвали ли сте нивата си, какво ви подтикна да го направите и изненада ли ви резултатът? Приемате ли витамин D сезонно или целогодишно и проследявате ли нивата си с последващо изследване?
- Да, изследвам го всяка година, през последните 5-6 години. Беше на долната граница, от две години е на горна, последно го  изследвах през май, беше 49.5, при горна граница 50.
Пия Вигантол по 6 капки всеки ден, спирам за 3 месеца през лятото. От юли до октомври. Като ходя и на плаж.
🔵 Ако досега не сте ги изследвали, разкажете ни как решавате кога да приемате витамин D и какво бихте искали да знаете за проследяването на резултата.

- Сама си го назначих.  От темите във форума си определих дозата. След като вече съм наваксала се чувствам много добре, не изгарям от слънцето, пека се спокойно и придобивам чудесен загар. Скоро правих изследване на костна плътност, всичко е нормално.
Имунитетът също ми се подобри и много рядко боледувам от вируси.

# 80
  • София
Изследвах витамин Д преди 2 години за пръв път, за съжаление се оказах с голям дефицит и от тогава приемам витамин Д под формата на хранителна добавка. Бих се радвала да опитам този препарат.

# 81
  • София-Младост
Изследвала съм преди две години, когато бях в едно проучване за лекарство. Пия Вигантол през есенно-зимния период, но май и целогодишно да го приемам няма да  е лошо.

# 82
Тази година изследвах нивата на витамин С и са в долна граница. Изследвах на децата и техните резултати са така, което ме притесни. Истината е , че не си набавяме този витамин достатъчно, и трябва да го приемаме н хапче, тъй като е много важен. Не знам дали ще има ефект, след време ще направи контролно изследване. Simple Smile

# 83
От две години не съм го изследвала. Последно беше в норма. Опитвам се да набавям чрез излагане на слънце и пълноценна здравословна храна.

# 84
🔵 Изследвали ли сте нивата си, какво ви подтикна да го направите и изненада ли ви резултатът? Приемате ли витамин D сезонно или целогодишно и проследявате ли нивата си с последващо изследване? - Изследвам витамин D два пъти в годината. Приемам почти целогодишно и го проследявам. Регулирам дозите според различни обстоятелства и сезони.

# 85
Не съм се изследвала и не съм приемала витамин D, но ме накарахте да се замисля дали не е време да го направя.

# 86
Не съм изследвала, но приемам от време на време, вероятно съм с дефицит.

# 87
  • София
Изследвам го редовно и приемам поддържаща доза целогодишно.

# 88
Да, преди две години ми откриха много голям дефицит на вит. Д

# 89
  • София
Изследвам редовно витамин D и все съм на долната граница.

Общи условия

Активация на акаунт