Витамин D - приемате го, но достигате ли достатъчни нива?

• 678
  • 101
  •   2
Отговори
# 90
Не съм изследала витамин Д до сега. Преди време приемах капсули по свое желание в есенния сезон с цел превенция на грипните състояния.

# 91
  • Пловдив
Не съм го изследвала никога, защото не ми се е налагало. Приемам хранителни добавки, в които е включен като допълнение, зимата го пия и като отделен витамин.

# 92
Ходих на ендокринолог докато бях бременна.  От тогава задължително изследвам веднъж годишно вит Д .
Витамин д през лятото не приемам,но това го спазвам по препоръка на ортопеда на децата ми.
Нивата винаги трябва да са в норма иначе има много странични нежелани ефекти,които ще усетите веднага.
Вит д е полезен за всички възрасти .

# 93
  • София
Не съм изледвала вит Д никога, също така не приемам в момента. Почти сигурна съм, че имам недостиг обаче. Колко време след започване на прием трябва да се направи контрола на нивото?

# 94
Изследвала съм по време на бременност и заради препоръка на ендокринолог. Трябва да пия доста големи количества, но истината е, че много рядко се сещам да приемам добавката.

# 95
Имам дефицит на витамин D. Предимно през зимата приемам витамин D

# 96
  • Sofia
Имам хиперпаратиреоидизъм. Постоянно съм с нисък витамин Д. От много години приема вигантол на капки, но изследванията на вит Д продължават са под нормата.

# 97
Пих витамин D по време на бременността, бих пила отново, защото ми се отрази много добре.

# 98
Изследвали ли сте нивата си, какво ви подтикна да го направите и изненада ли ви резултатът? Приемате ли витамин D сезонно или целогодишно и проследявате ли нивата си с последващо изследване?

Редовно изследвам нивото на витамин Д - два пъти годишно, тъй като съм с дефицит. Изследването първоначално ми беше препоръчано от лекар ендокринолог. След това разбрах за връзката между Вит Д и изгарянето на кожата от слънцето, което е и причината да продължа изследванията.
Приемам Вит Д целогодишно.

# 99
Иследвам се редовно заради понижени стойности. Бих опитала този препарат.

# 100
Все още никога не съм изследвала нивата на вит. Д, но бих го направила, особено в есенно-зимния сезон.

Приемам вит. Д единствено ако е част от състава на някакви мултивитамини. Би трябвало да съм по-стриктна в това отношение.
Бих искала да знам как да тълкувам резултатите, както и колко време след започване на прием на вит. Д това се отразява в изследванията

# 101
За първи път изследвах нивата на вит.Д преди 5-6 години. Тогава причината беше косопад. Вече редовно приемам вид Д, чета и се информирам за неговото значение към здравето на човека.

Общи условия

Активация на акаунт