Тибетска гъба

  • 136 478
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 1 249
Shedy,

Мерси много.
Стана перфектно като спазих твоя алгоритъм. Peace

# 226
  • Мнения: 6
Miraetta, радвам се, че е станало и ти харесва. Аз пък вчера заквасих кефира направо в бутилката  с мляко и днес си пия кефирче на работа. Значи отливам  от бутилката 150-200 мл. (това е следващото ядене на Тибито), слагам фуния и върху нея цедката и прецеждам вчерашното ядене на гъбчо. Гъбката слагам в малка бурканче и отлятото мляко пак там - да има какво да папака. Капачката на шишето, друд-друс, махам капачката и слагам салфетка, да диша и .....на сутринта - готово.

# 227
  • Мнения: 0
Zdraveite, vpechatlen sum ot vuzmojnostite na ..Gubeto.. i blagodaria na vsichki, koito sa dali dopulnitelna informacia i spodeliat opita si... No ima edin vupros, koito sigurno vulnuva poveche muje: vuprosut ot pulno vuzdurjanie ot alkohol po vreme na upotrebata na kefira. Ta vaprosat e pone edna-dve biri biha li se otrazili otricatelno ili birata ne se smiata za alkohol... blagodaria predvaritelno za otgovorite!

# 228
  • Мнения: 6
leo2352,
Доста потърсих в нета и естествено най-много има в руските сайтове, но като цяло пише, че не трябва да се пие, без да се обяснява защо. Порових се в специализирани сайтове, даже попаднах на един за нарко и алкохолно зависими, там смятат(докторите), че кефирът само може да помогне. На друго място пък лекарите го препоръчват срещу махмурлук:

Кефирът помага срещу махмурлука главно поради факта, че очиства организма от продуктите на разпада на алкохола  и помага за възстановяване на запаса на минерални вещества и витамини. Млечната киселина дава на тялото енергия, помага при усвояването на хранителни въглехидрати, има благоприятен ефект върху черния дроб. Млечно киселите бактерии защищават черния дроб, като потискат активността на метаболитите (продукти на междуклетъчния обмен).

Така, че всеки трябва да си реши сам за себе си. Не знам доколко тази информация ще ви е полезна. А и не знам доколко е истина, интернет е пространство, в което всеки може да пише.

# 229
  • Мнения: 0
Mnogo blagodaria! Az sushto se porovih, no poveche konkretika po vaprosa za alkohola ne namerih. Taka e, vseki sam triabva da si preceni. Zavisi sushto ot zaboliavaniata i v kakva forma sa. No ima hora koito sa reshili da napraviat edno prochistvane i ukrepvane na organizma, bez da tursiat opredelen ozdravitelen efekt. Za tiah estestveno che ne e ot znachenie ako srubnat edna-dve birichki na sedmicata, pa dori i vseki den. Predpolagam che zavisimostta mejdu alkohola i lechenieto s tibetska guba e kato pri antibioticite: ako se pie alkohol-koncentrat, to se zabavia ili dori eliminira deistvieto na lekarstvata. Nali na mnogo mesta sravniavat lechebnite svoistva na kefira s antibioticite...

# 230
  • Мнения: 6
Да по принцип Гъбчо има антибиотично действие, нали е пробиотик. На едно място пише, че съвместяването води до двойно натоварване на черния дроб, но според мен няма голяма логика в това, даже напротив, кефирът облекчава натовареността му, но аз не съм доктор, а кукловод, така, че нямам думата. Аз изобщо не пия, не ми е вкусно и нямам този проблем, но съпругът ми си пийва и от декември миналата година пие кефир и комбуча и...... водка или вино, и сме забелязали, че понася алкохола доста по-добре от преди. Това си е неговият избор.

# 231
  • Мнения: 2 214
Имам за даване комбуча и ориз така че който иска да пише.

# 232
  • Варна
  • Мнения: 67
Може ли да обясниш как се гледа оризчето? Евентуално ще искам да си отгледам и аз  Blush

# 233
  • Мнения: 2 214
Ориза се гледа по същия начин както и камбучата, разликата че на камбучата и трябва 5-6 до 10 дни да стане напитката ориза му е достатъчно 1-2 денонощия.

# 234
  • Мнения: 0
Търся си чаената гъба (Камбуча). Ако някой в София има да ми даде от нея , моля пишете. Благодаря предварително!

# 235
  • Мнения: 6
Junjolinna, писах ви на лични.
 

# 236
  • Мнения: 0
ЗДРАВЕЙТЕ, ИМАМ ЕДИН ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОС. МОЯТА ТИБЕТСКА ГЪБА РАСТЕ НЕПРЕКЪСНАТО, РАЗДАВАХ НАЛЯВО-НАДЯСНО, НО СЕГА РЕШИХ ДА СИ ПРАВЯ ПОВЕЧЕ КЕФИР. НАВСЯКЪДЕ ПИШЕ ДА СЕ КОНСУМИРА ПО ЕДНА ЧАША КЕФИР-250 мл НА ДЕН. МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ЯДЕ И ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО И КОЛКО? МИСЛЯ СИ, ЧЕ В ТИБЕТ, В КАВКАЗ, А И В РУСИЯ И УКРАЙНА, КЪДЕТО СЕ ПРОДАВА ПО МАГАЗИНИТЕ, НИКОЙ НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА С ТОВА КАКВО КОЛИЧЕСТВО МОЖЕ ДА КОНСУМИРА...

# 237
  • Мнения: 5 001
ЗДРАВЕЙТЕ, ИМАМ ЕДИН ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОС. МОЯТА ТИБЕТСКА ГЪБА РАСТЕ НЕПРЕКЪСНАТО, РАЗДАВАХ НАЛЯВО-НАДЯСНО, НО СЕГА РЕШИХ ДА СИ ПРАВЯ ПОВЕЧЕ КЕФИР. НАВСЯКЪДЕ ПИШЕ ДА СЕ КОНСУМИРА ПО ЕДНА ЧАША КЕФИР-250 мл НА ДЕН. МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ЯДЕ И ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО И КОЛКО? МИСЛЯ СИ, ЧЕ В ТИБЕТ, В КАВКАЗ, А И В РУСИЯ И УКРАЙНА, КЪДЕТО СЕ ПРОДАВА ПО МАГАЗИНИТЕ, НИКОЙ НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА С ТОВА КАКВО КОЛИЧЕСТВО МОЖЕ ДА КОНСУМИРА...
Консумираш си без притеснение,колкото искаш.Все едно да иймаш ограничение на киселото мляко,което ядеш.... Grinning
Там няма бактерията,която подквасва нашето кисело мляко,така,че хората са си намерили начин да си подквасват млякото.Това е! Чудо няма!

# 238
  • Мнения: 1
Здравейте! newsm53 newsm53
Търся кефирена (тибетска) гъба. През пролетта раздавах, сега обратното.
Който има насърце, да ми се обади. От Варна съм.

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 13:01 от Nobles

# 239
  • близо под тепетата
  • Мнения: 680
И аз се включвам в редиците на гъбарите Laughing
Приятеля ми има тибетска гъба и ще ми дава като се поувеличи малко Mr. Green
Той редовно си приготвя кефир от купешко мляко(аз ще ползвам домашно Whistling )
Не знам дали начина му е правилен, но ето така процедира:
Гъбките ги залива с мляко, покрива ги с кърпа, престоява 48 часа и прецежда. Разрежда с вода 1:1 и пием Mr. Green
Всичко с пластмасови прибори Laughing

Общи условия

Активация на акаунт