Есен тука щом почука, СЕПТЕМВРИЙЧЕ ще ни гука!

• 14 577
  • 313
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро  Hug ! Само минавам да се обадя, нищо конкретно няммам за казване. Лек ден на всички    love001

# 226
  • морето и сините вълни :)
ехоооо и от мен едно добрютро Mr. Green  bouquet

Няма и аз какво да се похваля освен че вчера бутнах и усетих главата на малкия  Crazy Crazy Crazy

Кво става вчера вечерта-лягам си аз по гръб и мамуната почва да шава,ха отдолу ха отгоре едновременно в синхрон  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И към триъгълника си усещам изведнъж нещо адски силно ме притиска-ама като ви казвам адски силно направо чак ме приболя леко и се отърква много силно в матката ми.И като пипам аз ко е туй и една бабуна голяма колкото голям портокал и се движи от ляво на дясно и се отърква яко.....

Аз викам на мъжо глей ся вече и главата му усетих на малкия пъцльо Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Та това е мойя сеир вчера айде лек ден мацки    bouquet  : bouquet: приятна почивка

# 227
Ехоооооооо здравейте и от мен. Wink
Аз днес се отдавам на честене,че вчера миткосвах цял ден. Crazy
Водих и малкия на манифестация, беше много очарован.Само дето аз се сварих, че такава жега беше............. ooooh! ooooh! ooooh!
Басилиск от къде се купуват тези етерични масла? newsm78
Хайде после пак ще пиша! Flutter

# 228
Ох, Ани, разсмя ме  Laughing и моята госпожица е така, през деня кротка, кротка, чак ме ядосва, а вечер като си легна и не се спира и мен стерео ме работи - отгоре и отдолу  Laughing Laughing Laughing
Нямам вече търпение да дойде 1-ви, че да я видя  Flutter
При нас времето много странно - през нощта вали страхотен тропически дъжд, а през деня е огромна жега  Sunglasses поне изчиства въздуха от праха и Сахарския пясък  Simple Smile
Лек ден, мацки Simple Smile
На почиващите, приятна почивка и хубави разходки, а на работещите - лека работа.
Аз съм от работещите днеска  Tired

# 229
На 37 години съм и очаквам второ дете.Голямото ми притеснение е, че досега моят лекар не ме изпраща на изследвания, с които да се се отхвърли вероятността от малформации на плода- като "синдрома на даун" и др.Какъв е опита на по-възрастните майки в това отношение?

Последна редакция: пт, 25 май 2007, 12:09 от Morena

# 230
Басилиск от къде се купуват тези етерични масла? newsm78

Ми от аптеката - особено в тези аптеки, които предлагат повече козметика, тука в София има едни "Ремедиум". Има абсолютно всякакви масла, не само етерични (ароматни), ами и базови като какаово, бадемово, авокадо, кокос, кайсиеви ядки, жожоба и един куп още, направо не мога да повярвам, все повече видове се появяват.
Берина, виж в Санита примерно какво има. Изобщо ако ми кажеш във Варна къде ги има, много ще ми помогнеш. Че нали от юли и аз съм при вас. Simple Smile

# 231
Lexy, радвам се, че болките не са от нещо сериозно. Дано да се оправиш бързо и да отшумят тези проблеми. Докторът обърна ли ти внимание достатъчно?

Кали, и аз се радвам, че всичко е минало добре и вече е приключило Wink

ани-бани, ама твоят човек много голям ще да е, че чак главичката да му се вижда. Flutter Аз някакви бабунки по корема от движенията на бебчо не съм виждала досега... Иначе почна вече често да не го свърта нощем и се върти насам натам Simple Smile

Колкото до сърбежите, при мен надявам се, че вече са отминали, отдавна не ме е сърбяло да чукам на дърво. Против стрии ползвам един стягащ крем на Leocrema с водорасли. За водораслите пише, че има този стягащ ефект, който прави кожата и по-еластична. Препоръчвам ви го, за съм доволна от него. Струва около 6-7 лв.

А вие мамита, как сте с перинеума да ви попитам? Като кихате и кашляте изпускате ли се? Защото на мен ми се случи снощи и се притесних. Доколкото четох и знам, това е доста важна мускулатура, която не е добре да се поврежда при раждането (така де, то нищо не е добре да се поврежда тогава!), и която може да се окаже слаба, ако има такива проблеми с изпускането през първите 6 месеца... Вашето мнение по върпоса какво е, ще се радвам да го споделите? Thinking Simple Smile

# 232
Още един фен на зехтинчето за козметични цели в мое лице Blush Освен на корема, краката и т. н., зехтинче вече си мажа вечер и на лицето и съм много доволна от ефекта. Но най-добре се получава като се намаже върху мокра кожа. Тогава влагата се задържа и кожата е и хидратирана. Мисля да опитам и с други натурални масла по лицето, ама още не съм ориентирана. Аз откакто прочетох че това което се намаже на кожата влиза в кръвта Sick Като гледам какви химии има във всеки козметичен продукт, направо настръхвам. Иска ми се и дневния крем да го заменя с натурално масло, особено сега като съм бременна, ама не знам има ли такова което попива бързо в кожата.

# 233
Evterpa, аз съм на 32 и това ми е първо дете, по принцип все още не влизам в групата рискова възраст обаче въпреки това моята лекарка ми пусна направление ли как се казва и ходих за изследване за синдром на даун и другите генетични заболявания
само, че това се прави по-ранко - 16-17 гестационна седмица  newsm78 вече ми се види малко късно да ти пускат такива   newsm12

Escarina, не се шашкай  Peace прави си упражнения - мускулите на влагалището се стягат и разпускат, стягат и разпускат - и така много пъти докато ти писне  Mr. Green не се шегувам - тези упражнения даже си имаха име - мисля, че Кегелови се казваха или нещо от тоя род - ако има мамчета, които са по в час да разкажат повече

иначе ние сега се връщаме от разходка до балчик newsm01   
голяяяяяямо удоволствие newsm08
шляхме се, катерихме едни стръмни улици от балчишки камък, пихме бира, ядохме рибена чорба, снимахме стари къщи от 19 век и се прибрахме каталясали  newsm44

# 234
Мисля да опитам и с други натурални масла по лицето, ама още не съм ориентирана. Аз откакто прочетох че това което се намаже на кожата влиза в кръвта Sick Като гледам какви химии има във всеки козметичен продукт, направо настръхвам. Иска ми се и дневния крем да го заменя с натурално масло, особено сега като съм бременна, ама не знам има ли такова което попива бързо в кожата.

Аз засега само нощния съм го заменила с масло от жожоба - то попива най-добре и не оставя мазен филм, даже и за мазни кожи го препоръчват. Други добри за тази цел са кокосовото (coconut oil) и това от кайсиевите ядки май, бадемовото също е сравнително попиващо, но оставя съвсем леко мазно. Повечето други са доста по-силни и бавно попиващи - той зехтинът също оставя як мазен слой, дории когато е в смес с други масла, присъствието му се усеща по мазния филм.
Абе пробваш и виждаш какво е добро за теб, може и някаква смес да си направиш.
А, пропуснах - какаовото попива страхотно и подхранва, само дето е твърдо на стайна температура, но върху кожата се стопява.

# 235
Кали, много се радвам, че са поотминали нещата. Ужасно е, когато детенцето го боли, а ти не можеш да му облекчиш болката... И като знам колко трудно, почти невъзможно е да му отвлечеш вниманието в такъв момент.... Аз например напоследък усещам, че при най-малкото притеснение за Теди, веднага ми се стяга коремът... Стискам палци!
За стриите: при първата ми бременност по местата, където се мажех с маслото на Икаров, нямах никакви стрии. Но тъй като не се бях сетила да се мажа по бедрата, там имам Cry Вярно е, че омазва, но все пак на мен ми помогна...
А сега за моите притеснения: все още нямам коластра, а при първата бременност през петия месец вече носех специални сутиени. Така че се чудя дали може да имам проблеми, да нямам кърма... И се притеснявам. Има ли някой с опит? Освен това при последните ми кръвни изследвания повече ми резултати са извън нормата: левкоцити (вярно, пак бях болна), еритроцити, хемоглобин, желязо, абе ужас направо. Добрата новина е, че от Тотема-та не ми става толкова лошо, та се надявам да овладеем положението.
А моето бебче доста рита и онази вечер имах неблагоразумието да кажа на мъжа ми в един от редките моменти, в които бяхме легнали да гледаме филм. И като се започна едно ритане отвътре, а мъжът ми почуква корема ми отвън и така 1 час Rolling Eyes Е най-накрая ми писна и му казах да престане, а той: е какво бе, говорим си. И продължиха така Laughing

# 236
Наде те си говорят по морзовата азбука.Относно кърмата- според мен не трябва да си притеснена-аз първата бременност пуснах за пръв път два дни след раждането и като почнах ,изхвърлях по две шишета кърма освен това което изяждаше  малкия   #Crazy

# 237
А сега за моите притеснения: все още нямам коластра, а при първата бременност през петия месец вече носех специални сутиени. Така че се чудя дали може да имам проблеми, да нямам кърма... И се притеснявам. Има ли някой с опит? Освен това при последните ми кръвни изследвания повече ми резултати са извън нормата: левкоцити (вярно, пак бях болна), еритроцити, хемоглобин, желязо, абе ужас направо. Добрата новина е, че от Тотема-та не ми става толкова лошо, та се надявам да овладеем положението.
Не се тревожи, нали знаеш, че всяка бременност е индивидуална. Аз при първата само веднъж имах изтекла капчица коластра, но ето че вече две и половина години кърмя  Grinning, макар и напоследък да се отбиваме май.
На някои жени изобщо не им изтича през бременността, но пак си я имат. Количеството кърма зависи само от това колко ще изсуква бебчето - то е въпрос на търсене и предлагане. Колкото повече суче (или ти цедиш), толкова повече произвеждаш. Затова и прекалено голямото количество кърма също е сигнал че има нарушен баланс - примерно майката ненужно цеди и затова има свръхпроизводство.
За желязото също не се тревожи - в кърмата има малко количество желязо, така че кърменето няма да те натовари прекалено в това отношение. Ниският ти хемоглобин няма да се отрази на количеството кърма - бебето ще получава нужното, твоите нужди са на второ място. За тях трябва да се погрижиш с правилно хранене и евентуално добавка от желязо, просто кърмата не я мисли, всичко ще е супер.  Hug

# 238
  • морето и сините вълни :)
Добро утро мацкиии

Тука май пестите страниците ми се струва  Joy Joy

Добрече е Базилискчето да ни обеснява тука за кърменето-аз съм много за за кърмене стига  вимето ми да има  Joy Joy Joy Joy Joy какво да пуска.

Нде и аз предната бременност от 5-тия месец имах коластра  чак до края.А сега нямам нищо.... и аз като тебе...Даже и аз се  бях притеснила дали ще имам мляко ,ама Базилискчето ме успокой..

Така че шапка на тояга  Joy Mr. Green ще видим какво ще излезе накрая

Тука гледам една скука се заформила....Всеки  се скрил или ходи по разходките.....

Ами аз няма какво друго да добавя много цунки от мен и днеска да не земете да се юрнете да перете еййй  Naughty Naughty Naughty

Черешова задушница е....Никво пране и чистене  Naughty Naughty

# 239
uinnki - 25г - първо дете

Общи условия

Активация на акаунт