Отговори
# 30
Ти лично не си видяла приятелката му да изневерява. Нямаш никакви такива ЛИЧНИ наблюдения.
С този твой колега се занимавате с интриги и клюки. Бил му най-добър приятел - дръжки. Изобщо не му е никакъв приятел, след като си позволява да развява някакви свои подозрения, представени като факти (или реални факти, които не са твоя работа изобщо) пред съвсем страничен човек. Като му е най-добър приятел, защо не каже на съседа ти какво знае, а казва на теб? Възмутително. С такива приятели, врагове не ти трябват.

Не е твоя работа. Как да го обясня по-разбрираемо... И накарай този мъж, твой колега и не знам на кого началник, да престане да те залива с помия за уж най-добрия си приятел. Ти го подстрекаваш, като го слушаш, и то с интерес, с чувство, с наслада даже.

Отвратителна история и е само в твоя власт да я прекратиш.

Последна редакция: пн, 05 окт 2026, 20:43 от Uncommon

# 31
Бихте ли казали на човека, ако имате реални доказателства, или бихте си замълчали, защото това вече не е ваша работа?
Ще замълча.

# 32
Затова по-назад писах да си говорят по мъжки. Големия приятел, знае и има доказателства, че гаджето на приятеля му изненерява. Евала. И не му казва, а го разнася.

Така поставено аз бих загубила желание да общунам с всичките. Кочина и клюкарник.
Сигурно и облози въртят.

# 33
Още по-зле, значи живееш в драми стил "пети клас голямото междучасие". 
Не знам защо за вас това е драма – за мен е просто една неприятна и доста деликатна дилема. Смятам се за честен човек и лично според мен не е редно някой да бъде лъган постоянно и то от човека, на когото има доверие. За мен изневярата е предателство и към човека до теб, и към самия избор да бъдеш с него.

С този човек аз нямам и не искам да имам абсолютно нищо повече от приятелски и съседски отношения. За мен той е приятел и съсед – нищо повече и нямам никакви намерения да променям това.

В момента виждам три варианта: да му кажа директно, да му кажа по по-деликатен и тактичен начин или изобщо да не му казвам. Каквото и да избера, не смятам, че имам някаква лична изгода от ситуацията.

Единствените ми колебания са да не изглежда, че се опитвам да ги разделя, защото това е последното нещо, което искам, и най-вече да не се стигне до излишно напрежение между нас. Все пак сме съседи и държа отношенията ни да останат нормални, приятелски и спокойни, а не да се превръщаме във врагове.

# 34
  • София
Малко ти се иска да му кажеш. Добре, де, много.

# 35
Представям си как, като човек извън училищна възраст, отивам при някой съсед да му обясня, че жена му му изневерява. Страшен разговор ще е. Следващата стъпка е да приседна при бабите пред блока. Grinning

# 36
Ти лично не си видяла приятелката му да изневерява. Нямаш никакви такива ЛИЧНИ наблюдения.
С този твой колега се занимавате с интриги и клюки. Бил му най-добър приятел - дръжки. Изобщо не му е никакъв приятел, след като си позволява да развява някакви свои подозрения, представени като факти (или реални факти, които не са твоя работа изобщо) пред съвсем страничен човек. Като му е най-добър приятел, защо не каже на съседа ти какво знае, а казва на теб? Възмутително. С такива приятели, врагове не ти трябват.

Не е твоя работа. Не е твоя работа. Не е твоя работа. Как да го обясня по-разбрано... И накарай този мъж, твой колега и не знам на кого началник да престане да те залива с помия за уж най-добрия си приятел. Ти го подстрекаваш, като го слушаш, и то с интерес, с чувство, с наслада даже.

Отвратителна история и е само в твоя власт да я прекратиш.
Май пак има неразбрали и вече се чудя как точно да го обясня. 😄 Моят колега е приятел с любовника на момичето, а не със съседа ми. Колегата ми и съседът ми са се виждали само веднъж и нямат никакви други отношения помежду си.

# 37
Демек, любовникът я разнася като показва чатовете им из офиса.
Покъртително. Joy
Ведра групичка добри приятели и колеги сте се събрали.

# 38
  • София
И ти си малко влюбена в комшията, ама нищо.

Какви са тия всекидневни срещи с обвързан мъж? В красивата ти къща ли си гукате? Смяташ ли, че тази интензивна близост е нормална? Ти, защо се буташ там, а?

# 39
​Леле, каква заплетена турска сапунка съчини само ,Първан, Иван, фирми за почистване, IT сфери... И Първан чисто приятелски ти препрати чуждите чатове и видеа, а?

​Нали осъзнаваш колко нелепо звучи? Никой нормален мъж не снася подобни доказателства на колежка, освен ако ти сама не си си изпросила клюката с конкретна цел. Спокойно, няма да се "притесняваме",че ще го откраднеш ,той просто ще разбере каква "доброжелателка" има за съседка и сам ще бие шута на "приятелството ви".

# 40
И така да е, пак не ти е работа да се месиш. А и да се занимаваш с клюки и интриги.
Но да, щом те влече, иди и кажи на съседа си.

# 41
​Леле, каква заплетена турска сапунка съчини само ,Първан, Иван, фирми за почистване, IT сфери... И Първан чисто приятелски ти препрати чуждите чатове и видеа, а?

​Нали осъзнаваш колко нелепо звучи? Никой нормален мъж не снася подобни доказателства на колежка, освен ако ти сама не си си изпросила клюката с конкретна цел. Спокойно, няма да се "притесняваме",че ще го откраднеш ,той просто ще разбере каква "доброжелателка" има за съседка и сам ще бие шута на "приятелството ви".
Ами няма проблем, нека разбере колко дружелюбна съм. 😄 Аз по принцип се смятам за такъв човек, така че не ме притеснява.

Благодаря на всички за мненията. Очаквах някой да погледне малко по-зряло на въпроса и да обсъди самия проблем – че според мен не е редно да изневеряваш и постоянно да лъжеш човека до себе си. Но както и да е, ще си преценя сама как да постъпя.

Искам само още веднъж да уточня, че аз нямам абсолютно никаква облага от цялата ситуация, въпреки че някои явно така я разбират. Дори въпросният човек да има някакви симпатии към мен, от моя страна няма такива и няма как да се получи нещо повече.

И още нещо – винаги, когато сме се събирали, е имало и други хора с нас. Никога не сме оставали насаме.

Благодаря още веднъж на всички, които дадоха мнение, и приятна вечер! 😊

# 42
А защо на теб точно се споделят тези интимни компромати? Ти като каква се явяваш- на кого си най- близка от тримата?
Абсурдна история.
Направо хващай приятелката и и кажи, че знаеш всичко и я питай вярно ли е. Кой знае онези" мъжкари" с чатовете дали не се подиграват с теб. А приятелката да няма нищо общо.

# 43
И после жените били клюкарки?! Любовникът от какъв зор показва "дела и документи" на приятеля си? Не го намирам за хвалба да се хвалиш с баджанак, ползващи обща дупка, но явно за него е значително събитие.
И, естествено, че съседът се усуква около теб. Най-малкото си му на близо.
Аз бих казала на мацката, ей, така от женска солидарност.

# 44
Би било добре някой ей така на шега да подхвърли на изневеряващата приятелка, че нейни добри колеги и хм (изкашляне) - приятели споделят лична информация с интимен характер и е добре да си пази ду... гърба.
Че от толкова доброжелателни любовници, колеги, приятели, съседки, накрая и да нямаш сестра, стават поне 2.

Общи условия

Активация на акаунт