Юнче мъничко се появява, на мама то деня огрява

• 14 062
  • 273
  •   1
Отговори
# 225

ЛАленце, сподели кои са тези мами - сигурна съм, че не е тайна.

Айду сладурки, утре ако се загубя - да знаете - на оглед на автомобили съм  Joy.

Jutoo и Galini от Русе са бъдещите октомврийски майчета  bouquet

# 226
Привет на всички!
Честит Георги,Algara !Много се радвам че така бързо си се възстановила,та не само за бебо,но и за нас сили имаш Hug

lusia,аз малко се поуспах и ти сега сигурно си в болницата,но стискам палци всичко да е лесно и запомнящо се при теб!

detrixa,аз забелязах че те няма,ма с тоя наплив на бебета,смея ли да попитам Wink Честито!  bouquetДа сте много щастливи и пълноценно да си ползвате брака Wink .Мисля че наистина не е такава борба това с личната карта,а дори да не е готова картата когато влезеш сигурно (ескпресната поръчка) ще е готова,когато записвате имената,но дори и тогава да не е,свидетелството за брак е документ,който показва смяната на фамилията ти.Само няма да имаш нов номер на личната карта и тем подобни,но не е голяма загуба това.

Исках да попитам новите ЕГНта как се пишат с 07 отпред ли?

parleva ,никога през живота си не съм кърмила,но от всичко което съм прочела мисля че е страшно ако бебето започне да отслабва...другото е остаряла теория.Особено в днешно време,когато по-голяма част от човечеството страда от наднормано тегло и високо кръвно...а и твоят син никак не изглежда болнав,даже напротив Simple Smile

Laleto ,много ми хареса това което си казала за нормалното раждане.Не мисля че операция без нужда е кой знае колко цивилизовано решение.Вярно че хората си слагат силикон и си махат собствените си липидни клетки,щото не могат да поспортуват,но и това не бих нарекла цивилизовано,а по-скоро модерно (или дори безразсъдно).Аз все се чудя ако на 25 години ти направят секцио и на 42 се окажеш бременна с третото си (или четвърто) дете,какво правиш?Но понеже и аз не съм родила още нямам кой знае какво да кажа по въпроса,а по скоро имам една интересна статия която мога да пратя на която и е интересно да научи за един не толкова "нестандартен начин на раждане".Мен много ме плени...но е на word-ов документ и не знам къде мога да я кача,за това мога да я пратя по пощата.

Та така...аз като на всяка манджа магданоз,все пак да се отчета.Вчера мерихме тонове и са бомба.Контракции нямам,но акушерката каза да не с епритеснявам и да отида на 05.06 ако не почна да раждам до тогава.Имам всички телефони,остава само да чакаме принцесата,която явно ще закъснее за собственото си парти,ма ние сме чак с "К" WinkМайка ми ме посъветва да се скатавам и да не се шашкам,защото и аз съм била силно преносена (термин на 10ти декември,а съм родена на 04 януари).Е,с малко зор,но съм излязла...
Пък и тя бебка продължава да се върти.Ту и дупето щръкне,ту  крачетата напред.Аз от седмица се угоявам,та да и стане тясно и понатежи,за да се поприплъзне надолу,ма няма...то детето умно,знае какво прави...плаша се само че тая сумистка диета много ми харесва Wink

# 227
Здравейте и от мен!
ЧЕСТИТО НА ДИДКА-БАНДИДКА И АЛГАРА ЗА БЕБЕТАТА!!! ДА СТЕ МНОГО МНОГО ЩАСТЛИВИ!  newsm51
ЧЕСТИТО НА DETRIXA ЗА "БРАКУВАНЕТО"!! Mr. Green   bouquet  married
На всички, които ще се "обебват" тези дни - стискам силно палци.
Parleva, бебока е жесток! Пу пу пу! Да ти е жив и здрав и все такъв хубав да расте. За храненето не се трвожи. И моят син наддаваше по-малко от нормалното, ходех на контролни кърмения и т.н. Ами да ти кажа, радвам се, че не ми е дебело бебето - видях много дебели бебета със здравословни проблеми, така че по-добре да си е манекен. Grinning Ти само не се стряскай, кърми го по-начесто и бъди спокойна. Ако си изнервена, това може да се предава и на бебето. Ако пък лекарите преценят, че не наддава никак добре, те ще ти кажат какво да правиш. А по колко пъти на ден ака? Ако си върши работата нормално, значи и хапва нормално. Няма страшно, повярвай ми!  Hug
Аз вчера се запознах с лекаря, който искам да изражда бебето ми, и съм възхитена! Едно че е страшен професионалист, тук го знаят всички, едно че е много човечен и срашен симпатяга. Гледахме бебко на страшен видеозон поне 20 мин., като гледахме зениците на очите, езичето, бъбреците и всичко, което се сетите и всичко е в норма. Като размери е в норма, но в долната граница, което не ме притеснява, защото и Стефан се роди по-малък. Трябва да ви кажа, че докато гледах прикачения на тавана монитор, все се опитвах да намеря прилика с първото си дете... Луда работа.... А акушерката ми даже ме вкара в родилното, което вчера беше почти празно - рядко срещано явление за тази болница. Ами не е лукс, но е страшно чисто, има си всичко необходимо и акушерките бяха суууупер любезни с мен. Трябва да ви кажа, че вече с нетърпение чакам радостното събитие, макар че според лекаря ми ще си е около термин, т.е. има бая време още... Еееех...
Хайде чао засега, да поработя малко и до скоро четене на хубави вести! Heart Eyes

# 228
Привет и от мен!

Момичета, моля ви, стискайте ми палци.  Praynig  Моят доки, при когото ще раждам заминава утре за 3 дена да чете лекции на някакъв международен конгрес. Дано не се разраждам точно тези три дена, много съм се притеснила,  Praynig  стомахът ми се е свил на топка Sad Не че няма други акушери, ама нали разбирате, съвсем различно е да ти е познат и да му имаш доверие. Притеснява ме, дали ако се случи  докато го няма, другите акушери няма да се отнесат зле с мен, защото този моят вече ми е подпечатил паспорта за бременни с неговия печат... и другите да не си кажат "тая е негова и не ме интересува какво ще става с нея"  Thinking  Ох, просто не знам, ама честно да ви кажа направо ми се гади, толкова ми е притеснено Sad

# 229
bosilek  Stop  Душичката няма да се притесняваш ще вземеш да предизвикаш раждане от притеснение по спокойничко имаш време! Момичета днес е приятен ден за разходка отивам на консултациика и после ще се побъхтя! Сигурна съм, че имаме още мамчета които са родили, но не са се похвалили още! Wink Успех на всички мамчета!  bouquet
P.S. detrixa по едно и също време едно и също сме написали! Joy

# 230
bosilek, опитай се да не се притесняваш, че да не си докараш контракции или нещо подобно (какво ли ми разбира и на мен главата де  Embarassed). Мисля си, че ако си спокойна и няма да има причини да не си дочакаш лекаря Peace Вий други мами как се разхождат с 5 см разкритие и пак не са се разбурзали за болницата  Hug

# 231
  • welcome to the Jungle
bosilek, спокойно муцка, всичко ще е наред! Без притеснения моля, моля Mr. Green, полежавай си повечко, отдай се на приятни занимания в легнало-седнало положение и ще видиш тези дни как ще се изтъркулят. Пък и ако те подгони малшансът - няма страшно - само виж колко много мамета отиват без уговорка да раждат и са супер доволни от отношението на докторите! Спокич!

Уважаеми, потребителки, трябва да ви се похваля, че си харесах автомобил. Обаче нищо повече не казвам докато не го видят майсторите ни и докато не му броя париците. ПОсле ще наблегна на снимките Hug. Цялата "даливеръ" вероятно ще стане другата седмица, а аз междувременно се надявамда съм минала за някой и друг ден през родилното на СВ.София и да съм се завърнала в бащината къща.

Лаленце, много се радвам за двете ни октомврийски мамета!Ще им стискам палци октомври да бъде най-щастливия им месец!

dimitriana, gol@abv.bg е моята поща - ще ми пратиш ли материалчето?
А относно контракциите, които се измерват по време на меренето на тоновете ...нещо ми се струват изветряла бира ... Аз чат-пат вече имам и болезнени контракции, както и много подготвителни, но в онези 15-20 минутки, в които ми измерват тоновете, обикновено моите контракции се крият  Crazy. Та докторката ми говори, че съм нямала, ама да ми питат бебока - дали нянам.
И да те питам ...може ли да поразместиме малко азбуката, че моят младеж вероятно ще се казва с първа буква "Л", ама задължително трябва да изпревари дамата Heart Eyes. Зная, че не е джентълменска неговата постъпка, ама викам - ако разрешите - да му е за първи и последен път да припка пред дамите. После винаги след тях  bowuu.

Айде, хубав ден на всички. Аз отивам да измеря какво е разстоянието до детската кухня и обратно. НЕ за друго, ама днес не сме го правили, а храна дават там  Whistling Mr. Green.

# 232
Здравейте мами,

поздрави на всички новообебили се мами,
видях, че са доста вече!
Да са им живи и здрави отрочетата и много да ги радват!!!

Стискам палци и на тези дето днес и тази седмица трябва да минат по-реда си - юнско-майско.

Имам един въпрос - видях, че някои от вас посещават курсовете към bg-mamma в София, или се лъжа...
Имате ли представа какъв е сайта на курса и дали лекциите са платени. Днес се обадих на някаква дама, която беше много мила и каза, че не винаги има група, но че било със записване. Което ми се стори леко странно. Че само за мен ли ще провежда лекция?

Аз се записах за четвъртък 1 часа, ще се радвам, ако все пак има и други мами от форума.

Благодаря ви много предварително

# 233
Добро утро мамчета,то май е обяд вече ама аз такъв съм му дръпнах,ама нали затова са ни дали тези 45 дни да си почиваме.
Честито синче  на Алгара,да ти е жив и здрав и много послушен бебока.
Май останахме доста малко на линия явно има и други родили които все още се спотайват-ама хаиде споделяйте хубавите новини smile3521
Босилече не се шашкай,почивай си повече,полежавай си и си мисли хубави работи и да видиш как всичко ще се нареди по най-добрият начин.А й както е писала Детрикса виж аз от колко дни си перкам насам натам с 5 см и бебо още не е излязъл.Снощи бях на консултация и доки ме успокои че дори е възможно с тези 5см да си го наднося,така че да си чакам и да не се шашкам.
Така че хаиде на разходки в хубавото време.
Целувки на всички тумбаци и успех на всички раждащи днес newsm51

# 234
Здравейте мили мами и коремчета.Честито на Алгара за синчето с прекрасното име Георги/аз съм пристрасна с брат и мъж Георги/.Аз все още си чакам ,е не стана на 27 май но пък така ще имаме повече празници за празнуване.Уж доки каза много е ниско бебчето до 10 дни ще родиш ,та даже ми планува следващата консултация за след 10 дни ,а то не ще да излизааа.Май му е много хубаво вътре мама редовно го разхожда и му угажда как да излезе.Но какво е писано това ще е.Нали в 9-тия месец няма много място а ние постоянно си издуваме я дупе я краче.Момичета на някой притиска ли му пик.мехур на мен да все ме натиска като че ли ми се ходи до 00.Дали това е че е много долу вече.Само като си го помисля и ме е шубе.Ами това е ,а сега отивам да го разхождам пак.

# 235
  • Варна
Здрасти, мамита!

Честит мъж Георги на Алгара! Да ви е жив и здрав, да има много късмет за напред и всички змейове да преборва!

Честито и на госпожа Евтимова! Желая ви дълги години семейно щастие и разбирателство и дано любовта не променя силата си! Къщатата ви да се напълни с малки крачета!

Босилек, спокойно, не се притеснявай, че да не си докараш контракциики. Имаш 2 седмици. Лъвичката е права. Виж колко майки са отишли без уговорка и са супер доволни от лекарати. В крайна сметка те не са чудовища.

Нашата бебка май ще е с Е. Не ми казвайте, че аз съм наред. Искам поне тържеството на кака за първи юни да мине (то всъщност е на 31 май). Че тя като най-голяма в яслата се изявява като звезда  Mr. Green. Вчера лелята в яслата ме пита "Тя и вкъщи ли така говори?"  Laughing. Голяма балалайка е.

Лъвичке, стискам палци  Peace всичко с возилото да е наред. Пък наистина ти е време да се поотбиеш в Св. София преди това  Mr. Green.

Хайде и ще чакам още хубави новини!

# 236
  • София
Момичета ,много ви благодаря за окуражаването !!! Аз на поста си не съм уточнила ,че ние не се кърмим за съжаление,ние сме на АМ-храним се с Аптамил. Пълним памперса по веднъж на ден,онзи ден  4 пъти и то доволно.Вчера педиатъра от Токуда ми каза са си взема АМ за недоносени \ние сме си доносени по-размери и всички гънки си имаме по тялото,но сме злояди\Майка ми каза че и брат ми се е родил по-рано и е почнал да се храни когато е дошла датата на термина му.Сутринта в 9 хапна 60мл,това за него е най-голямото количество до сега.Сега в 12 ще се борим пак с шишето.

# 237
Здравейте и от мен !!!

Честит бебенца  на Аlgara i Didka Banditka!!!!!!!!

Parleva мисля,че всички си помислихме,че кърмиш Wink , може би защато това е типично за кърмените бебета да цокнат малко....успокояват се и заспиват.....после събуждането....трудна работа.Така бях с голямата дъщеря ... почти постоянно кърмех .
От опита ми обаче с втората дъщеря мога да споделя , че след като ми спря кърмата на 28-30 ден и трябваше да започна да я дохранвам се видях в чудо. Отказа да яде всички видове млека и предпочиташе да смукне едната капка кърма,която имах....., а аз изпитвах болка от това смучене напразно.С една дума отказа да яде 6 вида млека-плюеше, въртеше главата нервно и плачеше.В последствие намерих качествено кисело мляко-нали Иво беше бир парче ветеринар - аз си го квасях  -правех някакви смески , но поне го приемаше като вкус ..
Не знам дали е било най-правилното,но когато човек се види в чудо ,какво ли не прави Confused

Честито и на Detrixa !!!!! Мнооого хубав и щастлив семеен живот и желая !!!

Мен като ме бяха подпукали едни контракции , едни топли вълни и болки предменструални та направо си стегнах багажа,но да не отида да си изкипра прясна ,росна в болницата и да удивя всички с моите умозаключения,че ей на сега раждам..... newsm53 ме спряха други 2 симптома,които нямах .1:не ми беше паднала запушалката като първите 2 пъти и 2: болките в кръста почти бяха незабележими , а като върна лентата назад това ми се стори невъзможно и се услушах преди да вдигна   доктора на крак.Е,то се знае ,че Иво го отнесе като притиснения , но какво да се прави.Добре,че той поне се закрепи Hug Не му дават да вдига тежко и не знам на раждалите секцио как им дават да вдигат децата,не е ли опасно да не се отвори раната или да зарастне не както трябва  Thinking

Какво ли стана с Кетката ?!?! Дано при нея всичко е ОК !!!!

# 238
Lioness ,пратих ти го,сподели после какво мислиш. Иначе за "Л"-то давай преди всички дами,защото трябва да свикваш.Те мъжете близнаци тичат след две жени, а четири гонят тях Wink

# 239
Здраевйте мами.
Първо честити бебта на всички обебили се, да са ви живи и зцрави и да ви радват, а на вас бързо възстановяване.Аз преди малко се връщам от болницата и още не мога да повярвам колко много ми е пораснала момата за 7 дни, вече сме цели 2кг. папкаме с биберон по 45мл. и сме на легло а не в кувиоз. Все си мисля че утре като се обадя и ще ми казат че сме много по-малки.2 пъти питах да не са обаркаи бебето за което дават информация Joy
Пращам много целувки на коремите ви и стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт