От коремчето на ЯНУАРСКА мама по-удобно място няма!

• 12 900
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Честито на новите попълнения!!!
Усмивка, успешен старт ти желая и дълги години щастлив семеен живот.
Аз да се оплача пак - смениха ми антибиотика и ми изписаха антибиотик за 7 дни. Бях 3 дни с температура и болки в гърлото, доктора каза че без антибиотик няма да мина. Някой друг да е пил антибиотик в толкова ранна бременност? Много ме е старх, направо ви казвам, че се разбих.
Първата вечер ме накараха да изпия две хапчета ударно, и да си призная, на сутринта бях по-добре, но имам чувството, че гърдите ми малко са омекнали и не ме болят както преди, а това знам, че е лош знак. Не, пак ме болят, не е изчезнала болката, но по-малко. Лошото е, че няма как да разбера дали всичко е ок. Нямам кървене.
Незнам защо, но са ме налегнали много черни мисли.
Приятен уикенд!!!

# 61
мами помагайте!
от седмица съм ужасно зле  Sick  Sick  Sick  и вече не знам дали е добре, защото аз почти нищо не слагам в устата си а денонощно ми е лошо и повръщам стомашен сок. с 3.5- 4 кг. съм отслабнала а доктора при който ходих ми каза "пий Деган"
е как да стане като от него се чувствам още по-зле. спи ми се а не мога да заспя, вие ми се свят и съм като парцал.

# 62
Здравейте момичета.След четири положителни EFP тестчета реших и аз да се включа към мамите за януари 2008.Според калкулатора термина ми е на 28.01.Още не съм ходила на лекар!Вие в коя г.с. отидохте.В момента съм в четвърта и пети ден.Мисля някъде към шеста да отида.Или още ще е рано?
Аничка,аз се справям с гаденето само с фанта портокал!!!Опитай дано се получи и при теб. newsm51
Приятен ден на всички ви и по-малко гадене.Аз днес ще пътувам и незнам,заредила съм се с фантата  Grinning

# 63
  • София
Дано скоро ти премине! Опитай се да нацелиш някаква храна от която ти е малко по-добре (вероятно това което ти се дояжда в периодите на затишие на гаденето). При всеки е различна, така че универсално средство май няма. На мен ми помагаха солети и по лъжичка кисело мляко, на други газирана вода или други газирани напитки, обикновени бисквити или сухарчета.
За теглото не мисля, че трябва да се притесняваш, по-скоро да не се обезводниш или да почнеш да повръщаш кръв, че моя позната и до там стигна от много раздразване на хранопровода. Но пак си роди здраво детенце - спокойно.
Бях писала, че преди ми помагаше чай от коренче джинджифил (продава се в магазините за подправки, има го и в ХИТ при зеленчуците), но ето че този път пробвах и ефект никакъв. Дори напротив взе още повече да ми се гади от миризмата му. Сега съм набарала едно овче мляко и ми става добре от него. Хапвам по чаена лъжичка през около 30 мин.

Мен пък пак взе да ме наболва и подръпва, а беше престанало Confused Има още цяла седмица до датата в която би трябвало да ми дойде 2-рия цикъл след 1-вия пропуснат. Изпих 2-но-шпа, но ефекта не е голям. Може и от нерви да е, че в къщи имаме майстори, които зидат, детето се стряска и реве от тях, съседите протестират за нещо си, но го правят много грубо и истерично и вече ми треперят ръцете от нерви.

# 64
ani4kata86, и на мен ми се гади много но поне аз не повръщам. Просто не ям за да ми е добре също съм свалила около 2 кг. И на мен ми изписаха деган но по цял ден спа и го спрях. Доки каза ако мога да пия по 6 глътки бира сутрин помагало но аз не успях още по зле ми става. Пробвай каквото казват момичета фанти работи. Аз почнах да пия Ред бул за да живна малко иначе нямам сили и да вървя. Да се надяваме че това ще мине до 3 месец Simple Smile

# 65
ani4kata86, внимавай да не се обезводниш, иначе ако не ядеш или свалиш килограми не е такъв проблем. Пий по малко течности на често. Освен това организма губи соли, не само вода, когато повръщаш много, т.к. може да ти трябва и нещо допълнително да пиеш ако продължи дълго. Някои жени ги прибират в болница на системи ако не задържат вода в продължение на няколко дена (не знам колко точно). Обади се пак на доктора си ако не станеш по-добре, но за бебето не се тревожи.

На мен тази бременност хич не ми се гади (в сравнение с предишната Sick), но се надявам да съм просто късметлийка този път.

ПС. Момичета, какво е но-шпа? чувам го често тук.

# 66
Здравейте.Как сте?
Аз да се оплача  цяла седмица имам расройство и драйфам а и много ми се спи. Чуствам се като пребита котка. С Боби никога не бях повръщала а сега с тая бремееност незнам какво стана.

# 67
Здравейте мили мами  Hug Hug Hug

това с гаденето и повръщането е отвратително... и аз съм така...от най малката миризма и тичам...моя док каза че въобще не е хубаво да се повръща защото се обезводнява организма, и ако има повръщане по вече от 12 часа - те вкарват в болница на системи. Аз се опитвам да не повръщам и да ям много много малко но на често. Активия в ягоди си намерих и май от нея не ми става така зле - ама месо не мога да погледна, а знам че трябва да се яде балансирано от всички групи храни.

Вие вземате ли някакви витамини за бременни? Мамите за втори път, може ли да помогнат - кога е време за първите изследвания и каква е процедурата, с направленията, т.н.

Благодаря и приятен следобяд  bouquet

# 68
  • София
След 12-та седмица записват в женска консултация с направление от личния лекар. Тогава почват да правят и първите изследвания кръв, урина. Ако нямаш изследвана кръвна група и резус фактор, може да си го направиш ще трябва.
За балансираното хранене по книгите уж пише че в периода на гаденето не е задължително.

# 69
New Valia, това с антибиотика наистина е ужасно мила. Но не мисля, че трябва да се притесняваш, все пак и там хората са професионалисти и си знаят работата. За черните мисли си ги избий от главата, ние сме с теб и ти стискаме палци  Hug
ани4ката86, чудесно те разбираме как се чувстваш с това  Sick Аз бях така три, четири дена и направо ми идваше да легна и никога да не стана. Другите мами са прави, гледай да не се обезводниш, свалянето на килограми на този етап не е проблем. Пробвай с компоти, при мен помогна, особенно полезен е този от кайсия.
Аз последните два дена се чувствам по-добре и се моля положението да се задържи така Praynig
Сега пък ме тормози друго нещо - станала съм СУПЕР чувствителна и цивря от най-малкото. Просто да не ви разправям колко сълзи пролях тея дни Cry
Хайде чао от мен засега и хубав ден  bouquet

# 70
Май този топлик ще ни умори!Аз днес съм сравнително добре!Издържах юнашки на пътуването,и сега си почивам!!!Приятен ден на всички newsm51

# 71
Аз пък съм станала чувствителна и раздразнителна едновременно.Горкият ми съпруг-ще трябва да ме търпи,но нали е за хубаво:))
Не ми се гади,дано да е така и занапред,но пък така ми се доспива следобед,че никаво кафе не ми помага.
За записването при лекар ,работещ с НЗОК мисля,че трябва са се мине първо през личния лекар за направление и с него се записваш при гинеколог,който да води ЖК-то.(можеш обаче да си я водиш и при джи-пи-то)Първите изследвания могат да пуснат веднага след установяване на бременността-пълна кръвна картина,кръвна група,за хепатит,васерман и т.н.Искайте да ви пуснат и изледване за токсоплазмоза(има 2 вида-за антитела,създадени от прекарана токсоплазмоза и за антитела,показващи наличието на заболяването в момента)

# 72
Димито,виждам,че си в 5г.с.кога ходихте на лекар?

# 73
Благодаря на Димито и Миа   bouquet чета тук по разни чужди сайтове че колкото по рано се пунат първите изследвания толкова по добре, особено тези за хепатит, рубеола и токсиплазмоза.  newsm78 та реших да попитам и вас, които вече сте минали по този път веднъж.

# 74
Е няма да си кривя душата, вече се чувствам по-добре и не ми се повръща толкова. Решила съм да пия витамините и фолиевата п преди лягане, явно от тях така идиотски ми се е гадело. А антибиотика е изписан за 7 дни, но ще го пия пет, тъй като още след първия ден се п очувствах  по-добре. Тук има една служба Mother risk, откъдето дават информация за лекарствата, които могат да се приемат по време на бременност. Казаха, че това е единствения антибиотик, който дават на бременни, на основата на пеницилин е.
Имам познат доктор българин в Торонто, който има две деца и казва, че тук откъм антибиотици е по-добре, имам предвид за децата, защото за всяко специфично заболяване, антибиотика го правят, а не е готов. Та моя познат казва, че са много по-слаби, но бият точно в целта, което ги прави по-безвредни и щадящи за децата.
Някой ще ми каже ли до кой месец се пие фолиевата?
А относно гаденето - предписа ми Diclectin, незнам дали го има в Бг, но е само за гадене и само при бременност. Казват, че е супер ефикасен, струва към 180 долара. Аз ако се задържа така, няма да го взимам, но ако се върне предишното положение - определено го взимам, защото е непоносимоооо.
Приятно рупане на кисели краставички!!!  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт