АВГУСТИНЧЕ рита мама бясно, май че взе да му е тяснo!

• 11 293
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Гита, отново темата е страхотна   bouquet Исках да те питам тези кърпички за гърди за  какво точно се ползват?

Вместо да се миеш всеки път. Специално за болницата ми се струва по-удобно с кърпички.

Тъкмо се чудех как още никой не е измислил такива кърпички! Разбира се, че ще са много удобни. И аз ще потърся да си купя   bouquet

Ирра, надявам се всичко да се оправи по най-добрия начин за теб!

# 76
  • Враца
Мерси за топлото посрещане   bouquet Радвам се че не сте ме забравили  Heart Eyes

# 77
  • Ланкър, планините Овнерог
Добро ви утро и от мен!

Кафенцето ще го пропусна, че не ми се иска пак да имам сърцетуп.

За имената....Констанца не е на никого. Сърдити няма, пък и да има, си траят. Това си е лично наша работа. Сега за втория брой аз предложих на мъжо да е на майка му, т.е. свеки. Тя заслужава. Първия път направо ни беше забранила да  е на нея-не си харесвала името, а и на мен не ми идваше нищо на ум. Тя се казва Емилия. Е, сега ще ме прощава, ама ще е на нея и то, защото аз искам, а не защото така трябва. Ако е момче все пак-няма да е на никого. А и майка ми е Елена, та поне първата буквичка ще е и на нея.

# 78
Добре дошли на позачезналите мами Hug

Гита -от днес тръгвам да издирвам тази помпа ,защото твърдо съм решила този път да кърмя -коластра имам и дано и кърма по-нататък

Днес тук е по -хладно и се диша ,после съм на ЖК и ще дам отчет.

Ирра -подозренията ми се оказаха вярни .Обкръжението на мъжа също е важно за вашето спокойно съжителство .Около мен имаше и има много примери за "приятели "/мъже/.Дано твоят си изясни навреме приоритетите в живота /много хубаво го е написала Пиванов/.

Лек ден за сега и продължавам да се моля за Димианки Praynig

# 79
Добро утро и от мен!

Гита Ог, на кумувете детето е кръстено на свекървата - тя е Елена, а детето е Емили. Много ми харесва това име.
Аз пък съм голям инат и тъй като не спряха да ми натякват (познайте от на кой страната) роднините на тоя да го кръстя или на оня, съм решила, че или ще е на баща ми и мъжа ми - Жоро (не Георги) или Крис (на никой). За сега май-вероятно е Крис. Ей тия хора сега не могат да мирясат ви казвам. И на нас ни казаха, че е хубаво да се кръсти на дядото (по бащина линия), но  Naughty може да забравят за случая. Изобщо не ме интересува кой ще се сърди. Знам, че съм много дръзка, но това ми е първото дете и си е мое и аз ще решавам как да се казва (след като мъжа ми няма претенции - разбира се  Laughing ). Още повече се нервирам, че майка ми баща ми не ми се месят, а се меси най-много бабата на мъжа ми. И понеже е претърпяла инсулт сега за всичко и се угажда и мисли, че и при мен ще мине номера, ама не  Naughty

# 80
Добро утро мами!  Hug

Тук е облачно и е ужасен студ, но днес поне май няма да вали. Побърка се това време, от 33 на 10 градуса сутринта  Rolling Eyes

Гита, майка ми се казва Емилия и н амен ми харесва това име. Брат ми например е решил, живот и здраве, в бъдеще като има дете, ако е дъщеря да бъде Емма  Crazy На мен също ми харесва това име и беще също в списъка ми с имена за момиченца, но като фаворити имахме съвсем други в крайна сметка, такива, които ни харесват.
Майка ми за мен е мислила име Силвиа и разни други подобни. После, докато се лежала в родилното чула една майка да вика детето си- Соня, Соня и решила- ето това ще бъде  Crazy

Името, което сега сме измислили за нашето дете, не съвпада с ничие. Баща ми дори се шегува, че вътре имало бувкичките на всички  Grinning Като четох някои мнения, си предствих как свекърите и нашите се карат за имената в родилното  Laughing Първо, че и двете фамилии си траят, тъй като знаят как мислим по въпроса ние и най-малкото нещо, което искам е някои акъл да ми дава  Wink И после, никак няма да се разберат. Майка ми знае малко италиански,  свекървата и представа си няма от българския език- та поне нен могат да се карат, дискутират, обсъждат. За всички чакат мен, преводачката, а пък тя тая работа мнго субективна  Laughing Сега мъжо пак се е амбицирал да учи, ама тя тази работа не става така бързо. Живот и здраве покрай детето ще го научи, както става в много случаи. Ама аз и нямам претенции, той е този, който все мрънка, че иска да учи български и се оплаква, че не съм го била учила.

По принцип казват / Баба Ванга май го беше казала/, че ако деттео се кръсти на някого, то взема неговата карма- и доброто, и лошото. Но пък, ако на някой му харесва тази традиция, по - трудно ще е за него да не я спази, отколкото да я последва.

Тази помпа, доколкото знам, се произвежда в Полша, където правят и голяма част от производството на Авент. Тук обаче никъде не съм я виждала и онлайн не я предлагат  Tired

# 81
elissee все по-малко място имат и все по плавни им стават движенията...важното е, че го усещаш  Peace А за ехографа каквото и да ни казват, докато излезе 100% няма  Mr. Green но пък 3Д си е добър повод да си видиш дребосъчето  Hug
Ирра съжалявам  Sad Аз не мога да се начудя тия хора мозък нямат ли  newsm78 Той не разбира ли, че така стресира освен теб и собственото си дете  ooooh! Къде бля досега и как пък изведнъж им хрумва, че видиш ли вече не обичат някого... Вече няколко познати имам с абсолютно един и същи сценарий бременни или току що родили...ами не мога да го разбера това нещо честно  Crossing Arms От друга страна може наистина да е страх от раждането, но ако има друга жена в живота му ...може би пък наистина да е по-добре да си започнете на чисто и на разстояние  Thinking

Марсиди
честито на колежката! Да и е живо и здраво детенцето!
Сонита много ти е сладко и оформено коремчето  Heart Eyes

За прилошаването аз миналата бременност на два пъти се строполих в едни магазини  Embarassed Беше ми супер неудобно... Сега да чукам някъде не ми се е случвало и дано не се случи, че ще се притесня и за Елито...Гледам да имам течности със себе си като излизам...

Лора честито момиченце  Heart Eyes Ехографите често дават грешки не се тревожи.
Сирена добре дошла  Hug
Бобченка, а не може ли те да ви дойдат нагости  newsm78 Ако решиш да идваш насам свиркай по разходки ще сме  Heart Eyes
Серклаж по това време вече не...само в по-ранни месеци. Сега вече приемат, че може и да се роди и в някои случаи дори е по-безопасно за бебето.
Само какви хубави имена сте измислили! А аз още не съм...мислех, че съм но вече съм много разколебана и сега пак едни притеснения едно мъдрене ще пада  ooooh!  При нас трагедията с имената е голяма...особено от страна на баща ми(той още не може да преживее факта, че няма син, който да продължи името му  ooooh!), но аз още с първата бременност отрязах всички и им казах, че децата няма да кръщаваме на никой. Понатъжиха се, ама го преживяха. И моите и на мъжа ми родителите са разведени и на когото и да реша да го кръстя ще има сърдити, така че каквото си харесаме, това ще е  Mr. Green
Ани честито! Радвам се, че ще я отворят навреме, че и кумата ми там ще ражда! Браво за прегледа всичко ще е наред ще видиш!
Хари наскоро те мярнах в някаква тема и се позачудих къде изчезна Heart Eyes

# 82
Добро утро ,момичета!Тази нощ пак не можах да спя, ходя като сомнамбул из къщи smile3511 и следобед сигурно пак ще си доспивам. А по повод, че  пак няма свободни часове тази седмица, пратих мъжо при гинеколожката да ми види изследванията newsm62 и сега чакам да ми каже резултатите, аз мисля че са добри, но все пак  newsm10.
А да ви се похваля и аз, май снощи и предната вечер ми е текла малко коластра, само от едната цицка  newsm12, не съм много сигурна защото се мажа с Garmastan от две седмици, ама май е тва.
ОК аз трябва вече днес да поработя, но ще ви чета и се надявам да няма повече лоши новини.Ирра  newsm10, ще се справиш мила

# 83
  • Пазарджик
Здравейте мами  Hug

Вчера цял ден ви чета - нали ме нямаше от четвъртък още  Grinning
Ама хич не ми харесва миналата темичка - такива тъжни неща в нея има. Никакви такива повече - саааамо положителни неща на всички да ни се случват  Hug
Мариетка, бързо възстановяване на мъжлето и бързо, бързо да забравите неприятната случка. Коментарите за културата на движение в България просто ще ги пропусна ...
Димианки, стискай краката още 2 месеца, ей! Изпращаме ти много усмивки и положителни мисли  Hug И те чакаме съвсем скоро тук при нас, че ни липсваш   bouquet
Ирра, мила, нищо не мога да ти кажа, освен че сме с теб и те подкрепяме. Една огрооооомна прегрътка за теб  Hug За антибиотика ЗИНАТ май ти беше питала - той е много силен, пък да го пиеш 20 дена  Shocked, нещо не ми вдъхва доверие това да ти кажа. По-добра алтернатива на Зината е Панцеф - аз него го пих, 5 дена. Но задължително с доктор консултация. И много е важно правилната антибиограма - да се изследа с подходящи за бременни антибиотици, като започнеш с Аугментин, че той е най-лек.

Радвам се, че всичко с Миленка се нарежда добре.
Добре дошли на новите мами   bouquet
Ние сме добре, ритаме много, коремът расте с часове почти. Края на седмицата влизаме в 8-ми месец  Shocked, кога мина това време просто не мога да си обясня. Направо нямам време за нииищо  ooooh! Сигурно ще пиша пак чак в другата темичка (Гита Ог и Боби - възхищавам ви се на вдъхновението, темичките са коя от коя по-хубави), че време не остава  Tired Но ще си ви чета и ако мога да помогна за нещо ще пиша. Иначе съм с вас и ви изпращам мнооооооого мноооооого усмивки  Hug И от бебонито имате много поздрави   bouquet

# 84
Добро утро и от мен!Много ви се радвам на всички,супер активни сте и изписвате толкова бързо страничките!
Искам да ви благодаря за топлото посрещане още веднъж!Поздрави за страхотната тема на МАЙСТОРКАТА и мерси,че вече съм вмъкната и аз вътре!
Ирра,много тъжно ми стана като прочетох какво те е сполетяло,но бъди силна,ще се справиш.Такъв човек не те заслужава,нито заслужава да има семейство!Хубаво си направила,че си се прибрала в Пловдив!С теб съм и ти желая всичко да се нареди по най-добрия за теб и бебо начин!
Относно имената ние с мъжо се споразумяхме да е с буквата на неговите родители /те са с еднакви букви/,но само това!А живот и здраве второто ще е на нашите,а третото на който си искаме!!!
НаДимянки,желая по-бързо възстановяване и да устискат с бебо до август!
Желая на всички ви приятен  и хубав ден!

# 85
  • София
Здравейте мами. Хайде и аз да си резервирам една палмичка в новата темичка. Страшна и така ми се доходи на моренце, ама ще е догодина с беболинка, надявам се. Simple Smile
Добре дошла, Сирена - приятни мигове с нас.
Относно имената - аз на теория съм кръстена и на двамата си дядовци. По някакво съвпадение и двамата се казват - Илия. Е, пак казвам само на теория, щото де факто съм кръстена на една песен, която и двамата са харесали. В нея се е пеело нещо то сорта на: "На Илонка забрадка се вее, на Илонка очите горят..." и се е разказвало за историята на български войник, влюбил се в унгарка по време на някаква война. Е, буквичката "И" прави много щастливи и двете роди и никога не е имало сърдити. Wink Сега, моето дете съм казала, че няма да бъде кръстено на никого и май за сега се приема това безропотно. Е, аз още не съм се спряла на име окончателно -имам няколко варианта, ама май в последния момент като си видя бебчо ще реша кое име и отива най-вече. А според мен името на човека определя донякъде характера му - имам предвид значението му и за това трябва да носи позитивно послание.
И сега малко да ви се оплача. Аз пък вчере преживях един малък ужас на път за вкъщи. Понеже колата ми беше на ремонт и се движих с маршрутки, на връщане към къщи попаднах на един изверг дето само не ни изби по пътя. Влезе във всички възможни дупки и така друсаше и караше като на рали, че направо щях да повърна и умра от страх. Като спря едва съм слязла с разтреперени крачета и като се разревах. Такъв рев му хвърлих - толкова се бях изплашила за бебка да не и се случило нещо от това друсане. Цяла вечер съм стояла на тръни, то милото се беше уплашило толкова много и се беше спотаило и не ме риткаше. Слава Богу някъде към един през нощта се успокои и почна да се мърда и да рита и съм заспала. Повече никога няма да се кача на такова чудо - маршрутка.  Naughty А този направо е за съд - няма ли кой да не им дава книжки на такива. Да возят хората като картофи.  Crossing Arms
Ох, оплаках ви се. Днес съм вече спокойна. Бебка от сутринта е супер активна - даже ме риташе по мехура, ама аз за първи път не и се сърдех, че рита точно там.  Simple Smile Слава Богу, че всичко мина само с изхабени нерви от моя страна и без отрицателни последици.
Хайде, усмихнат ден от мен на всички и само положителни емоции.

# 86
момичета, знаете ли дали направлението за раждане може да се издаде от АГ, който не работи със ЗК? моето джипи ми каза, че трябва да ми се издаде от този, който ми следи бременността /но аз ходя и на държавно, и на частно/. смятах да се прехвърлям при джипито на държавно, но тя ми каза, ме не можело  Thinking притеснява ме, че тази при която ходя на държавно /едно че не ми харесва/, иска да раждам нормално. а аз съм с показания за секцио заради очите. също - мога ли аз да си избера как да раждам и ако избера секцио, ще трябва ли да плащам допълнително нещо?

# 87
момичета, знаете ли дали направлението за раждане може да се издаде от АГ, който не работи със ЗК? моето джипи ми каза, че трябва да ми се издаде от този, който ми следи бременността /но аз ходя и на държавно, и на частно/. смятах да се прехвърлям при джипито на държавно, но тя ми каза, ме не можело  Thinking притеснява ме, че тази при която ходя на държавно /едно че не ми харесва/, иска да раждам нормално. а аз съм с показания за секцио заради очите. също - мога ли аз да си избера как да раждам и ако избера секцио, ще трябва ли да плащам допълнително нещо?
Мисля че само от гинеколога, който работи със ЗК, може да ти издаде направление. Аз така заради тъпите болнични трябваше да отида при друг док, въпреки че тая на часно беше супер готина мацка, и аз знам че при джипито не може.

# 88
Ето малко снимки от бала на брат ми, който беше в събота. Времето беше супер и за това и аз и майка в къщи сме с едни дрехи, но после се наложи да се " порасъблечем " и навън сме с други.

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2984431
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2996197
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2996198
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2996200
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2996202
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2996205
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2996260
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2996262
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2996264 - брат ми
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2996266 - брат ми и приятелката му
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2996268

Приятно гледане!  Hug

# 89

Аз пък мисля, че може понеже аз ходя само на частно и той не работи със ЗК и го попитах да отида ли при някой само за да ме води за може да ми се издаде болничния и той ми каза, че не трябва. Т.е. моят лекар, който не работи със ЗК ще ми издаде болничния следващия месец. Предполагам с направлението за раждане е същото. А то не се ли издава от личния лекар?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт