Октомврийската дружина не се предава и вече над сто мами наброява

• 14 407
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте майчета!
Като гледам колко сте изписали - леле Hug
Ей увеличава се броя на момченцата, нашите моми ако трябва да избират, голям избор ще имат Joy
Добре дошли на новите мами Hug Hug Hug За раждането мога да кажа, че и двата пъти беше естествено, без упойки - разбира се преди това те слагат на система, за да се съкрати времето. Но това не е обезболяване, и имам по три шева, наистина шевовете като че ли болят повече от самото раждане. Като че ли повече ме е страх да си мисля за упойката, наистина дори и рискът да ти се случи нещо да е малък, ами ако този 1 си ти. Според мен тези, които се отказват да имат второ дете само заради болката по време на раждане направо се изхвърлят. Всичко се забравя с времето. А пък и като си гушнеш бебенцето, напълно си забравил тази болка. Просто трябва да си наложиш да не мислиш за нея, а зо това как остава все по-малко време докато се срещнете с бебо baby_neutral
За изследванията за токсоплазмоза мога да кажа, че се правят от ХЕИ, аз си правих по време на първата бременност, защото имах котка. Просто от страх, никой не те кара, мисля, че са задължителни след спонтанни аборти.
И аз засега не бързам с покупките, купих само едно розово гащеризонче, когато разбрах, че ще имам момиче, за да го покажа нао бабите след прегледа, те бяха сигурни, че ще е момче hahaha
А иначе във Варна много си харесах една количка на Cangaroo - много хубав червен цвят. Надявам се и в Бургас да ми хареса нещо, за да не се налага да я мъкна чак оттук.  Чао засега   bouquet

# 196
  • The O.C.
Здравейте и от мен! Добре дошли на новите мами tsvetentse, hrisigyurova, dazka, petia78   bouquet  bouquet  bouquet
 Аз дълго време не съм писала,само ви чета.Около мен нищо ново.Не смея нищо да кажа за пола на бебчо защото не било сигурно.Уж е мома, но не ме оцветявайте още.Дано към 20.06 на прегледа да са сигурни вече ,че и аз да напазарувам.
 Неве и аз съм си харесала количка на Cangaroo,триколка.Ходихме в хиполенд в Търново да я гледаме но  я нямаха в наличност,и за да не излезем без нищо купихме стол за кола на баткото до 36кг. Ние нали все сме на път го връзвахме с колана на колата но сега с бебето и двамата ще са в столчета.
 През празниците ходихме на гости на свеки и ходихме за риба,такава жега беше чак съм изгоряла и се беля.Добре че не слънчасах.
 За протокола аз съм от Троян/май не съм го писала до сега/ и ще раждам в нашата болница.Доктора ми е д-р Добрев.
  Честит празник на всички дечица,да са ни живи и здрави![/size] Поздрави на всички!Приятна почивка!

# 197
  • София
meggyv - Дано, дано сме от тези, при които няма болка и раждат бързо.  Hug

Карина- преди да започнем с бебеправенето си правих изследване за токсоплазмоза. Правих я в лаборатория Лора, мисля че и в Цибалаб не би трябвало да имат проблем. Странно ми се струва, че така те разкарват.  newsm78  Оказа се, че нямам имунитет т.е. не съм я прекарвала. Така че малко безсмислено май беше при положение, че имунитет няма как да си изградя. Според мен е най-добре да се направи при някакви симптоми и то доколкото знам в първия триместър е опасна, после не толкова.

# 198
  • София
Забравих да попитам - илонита - какво става с теб? надявам се тази депресия да се е изпраила вече, ако не е идвай при нас да се справим с нея.  Hug

И маргат да се обади и аз се присъединявам към Меги:))) Искаме отчет как са с бебока...Simple Smile))

# 199
Мдаа, токсоплазмоза и аз си правих, във всяка лаборатория  "Бодимед" и "Биомед"  също правят. 

Аз също да ви се отчета - днес бях на ФМ , и ето го пича

Също днес бях на "Училище за родители" в Тина Киркова, беше доста интересно, обясняваха подробно за видовете раждане, упойки, кога да отидем в болницата и т.н. После може да задаваш въпроси, колкото си щеш  Laughing След това ни разведоха из болницата и видяхме стаите, родилното, виповете и дори видяхме едно току-що родено бебче как го пренесоха да го измият  Hug
По въпроса за цените - megyv нали ти се интересуваше:
   Избор на лекар - 500лв, упойката е безплатна, ако я пожелаеш.
   Можеш да раждаш в самостоятелна родилна Вип зала - 100лв.
   Присъствие на таткото-100лв.  До тук общо 700.
   Двойна вип стая за след раждането - 30лв на ден - прилични стаи с телевизор и хладилник + възможност за свиждане  по всяко време.
Обикновените стаи ми се  видяха доста по-малки и неуютни / доколкото може да кажеш уютно за държавна болница  Crazy/

Клиниката на Мазнейкова естествено изглежда 100 пъти по-добре,по-уютна и по-гостоприемна  Simple Smile но аз се отказах от там по две причини.
1. През нощта там няма сформиран екип, който да посрещне раждаща жена. Когато отидеш, преглеждат те и след това започват да събират екипа. Може би това не е толкова много време за първескиня, при която нещата стават бавно, но все пак това мен лично ме притеснява. Ако не дай си боже нещо се обърка, искам да съм сигурна, че наоколо има лекар.
2. По финансови причини. Предпочитам да купя повече неща за малкия сладур, отколкото лукса в частната клиника.

Двете причини взети заедно ме насочиха към Тина Киркова.

Надявам се да съм била полезна с инфото   Hug

# 200
Nigella честито пишле и на теб!И той е фотогеничен и застанал точно като за снимка!

# 201
Здравейте на всички..незнам как да кача снимки там където са вашите..ама всички вече са заключени..моля да ми кажете как да го направя,.....и честит празник на всички бебоци smile3522 smile3522 smile3522

# 202
  • София
Niqella, моля те дай повече информация за това училище за бременни в Тина Киркова.Кога се провежда, заплаща ли се и такива неща.
Ле ле,тия цени направо ме разбиват ooooh!.В Майчин дом гледах един ценоразпис-за избор на екип-100лв., за упойка-100лв.
Относно упойките и аз съм склонна да я използвам.
Момичета,как се насочвате къде да раждате?Кое определя вашия избор?

# 203
  • някъде там
Ивон, благодаря ти PeaceТук съм вече напълно във форма. Към момента гадинката ме изостави. Тези дни обаче в детската градина имахме разни концерти .......та много се умарям. Редовно ви чета, да си призная обаче,нещо ме домързява да пиша Embarassed
Чудя се,дали да не обащая,че утре ще качи снимки с моите покупки newsm78 Wink.......мда,може би така ще стане.
Относно раждането, първия път без упойка и нормално.... е спор няма боли си ама....няма начин.Сега имайки предвид,че има вероятност да е секцие,просто се моля да е нормално. Не искам никакви операции.  Когато ходих на ФМ доц. Балев ми каза,че е нико прикрепена,но не предлежи,което много ме зарадва. Имам шанс да се вдигне още Praynig За упойка към момента не съм мислила,защото ме е страх от такива.Смятам да си раждам в държавна болница, без да си плащам за избор на лекар.Живот и здраве има време,ще му мисля.... могат много неща да се променят. Peace
Хайде стига толкова,че много се разписах.........

# 204
Здравейте момичета Hug

По въпроса за секцио или нормално раждане - предпочитам нормално, защото секциото си е коремна операция и риска от сраствания си е направо на лице, а второ детенце задължително се ражда пак със секцио, един вид - щом си решила под ножа първия път, втория нямаш шанс за поправка...
За епидуралната все още незнам newsm78, тук са привърженици на нормалното раждане без упойки, но съм сигурна че ако ме заболи много няма да се чувствам в кондиция и способна да реагирам точно както се иска от мен, така че май по-добре с епидурална. Опита на лекарите с тези упойки е дългогодишен и смятам, че няма опастност от "грешки", просто стискам палци всички да родим по най-хубавия и запомнящ се начин и да гушнем нашите бебоци в пълно съзнание и на върха на щастието си Hug

Помпата за кърма ни трябва в началото след раждането, защото при майките с първо раждане каналите са все още запушени и с помощта на помпата се прочистват за да потече по-лесно да суче бебето. Освен това, при последния ми разговор с наскоро родила мама - бебето й има трудности да суче от гърдата, защото пуска малко и то губи търпение или заспива недонасукало се, та тя се изцежда,събира я и му я дава с биберон и той супер доволен героя baby_neutral
Аз си купих такава, която е с вакум помпа, а млякото се изцежда направо в шишенце, казват, че те били най-удобни за използване

Щях да забравя - Альона, ако много ти се подуват краката и не спадат от студен душ или 30 мин стояне вдигнати нагоре - веднага тичай на лекар, това е знак за наличие на албумин в кръвта, измери си кръвното и яж чесън за да спадне или си потопи краката в топла вода - това помага много бързо. Всичко ще е наред, вдигнало ти се е кръвното от горещините сигурно Peace

Момичета, изчезвам да ви видя новите снимки и после се гътвам уморена, а на вас ви желая една спокойна вечер и да нахраните коремчетата, да не чувам за диети Naughty

# 205
Marsa тел - 9202029, вътр. 238 - можеш да се запишеш, безплатно е. Също имаш един безплатен видеозон. Провежда се всеки петък от 11 часа /стая 121/. Питат те кога ти е термина и ти казват кога да отидеш. Повечето мами май бяха в по-напреднала бременност от мен, ама мойта лекарка /която работи в Т.Киркова/ ме изпрати сега.

Иначе и аз определено предпочитам норамално раждане пред секцио, стискам палци да не ми излезе някой херпес преди това..  Praynig  За епидуралката - склонна съм , ама де да знам колко ще боли?   newsm78 

# 206
В Майчин дом гледах един ценоразпис-за избор на екип-100лв., за упойка-100лв.

Не съм чула някой да си е избрал екип наистина за 100лв. Ако някой ме обори ще се радвам. Като лежах в МД, мами дето бяха ветеранки ми казаха, че този ценоразпис  е мит. Там примерно пишело присъствие на бащата - 30лв, но моята съквартирантка като тръгна да ражда изобщо не пуснаха мъжа и, а една от акушерките подхвърли "като имаш 100-тина излишни лева, за да зяпа мъжа ти - дай ги." Момичето, за което говоря беше подготвило 1000лв за секцио при един от доайените в МД. При все това не и обърнаха ВИП внимание и докато и направят секциото минаха 16 часа след изтичането на водите - време в което се изредиха 5-6 лекаря да я бърникат докато дойде "нейния" лекар. Затова аз съм доста против МД ....

# 207
  • София
Niqella,благодаря ти за информацията.Другата седмица ще звънна да видим какво ще кажат, че ми е мерак да го посещавам.
Те май всички ценоразписи в болниците са фиктивни.Давайте съвети за избора на лекар или болница за раждането.

# 208
Здравейте мамчета, то писали писали направо  Crazy
Добре дошли на новите мами и леко бременеене с нас  Hug
Относно теста за токсоплазмоза, на мен още като отидох да се запиша на ЖК и веднага ми го пуснаха с другите изследвания. Аз преди имах много слаб имунитет и вдигах температура и ми правиха какви ли не изследвания и накрая се оказа че е от токсоплазмозата титъра не ми беше висок ама като ми беше слаб организма и така реагираше, но не се плашете момичета аз първо бях претърпяла 2 операции за половин година и аз си имам и алергия от кучета от няколко години. Аз си имах куче като дете, и като съм била в пубертета организма ми е реагирал и съм  получила алергия. Но сега изследването ми беше добре  Praynig Сега след шарката пак ще ги накарам да ми пуснат за токсоплазмоза изследване, че вече от всичко искам да се застраховам.
Момичета аз ли останах единствената която нищо не е купила за бебето  Rolling Eyes не си мислете, че и мен не ме сърбят ръцете ама дали от суеверие се си мисля да изчакам поне още малко.
Айде лягаме си с мишко сега вие да спите леко и спокойно и утре по спокойно с  писането  Joy, че Меги пак нова тема трябва да пуска за 2-3 дена и нова тема

# 209
  • София
Наде, сега прочетох пак темата - та ти си ме питала къде съм ходила на преглед. и то на шеста страничка, та поне да ти отговоря - по-добре късно отколкото никога  Mr. Green  ходих на преглед при моя си доктор в частния му кабинет, тези едномесечните прегледи, на него си вярвам и него си слушам и пак само заради него ще си плащам като поп на Мазнейкова, не че толкова ми се иска, ама си държа на доктора.

Irenn аз още нищо не съм купила, просто само съм разглеждала, а пък искам да видя какво има при мама и при свекито, да не взимам неща който вече услужливо са ми купили. А те двете нямат просто спирка  ooooh! само ми обясняват какво имали вече купено и то не за бебка, а отдавна, но тъй като вече същесттвувала бебка - всичко оставало за нея  Whistling  Whistling ако си мислят че им вярвам  Joy  Joy та със сигурност ще се ходи по магазините, но хич не искам да се затрупвам с бебешки дрешки.

Niqella благодаря ти за цените   bouquet - ох и моя доктор, ако вземе че напусне Мазнейкова по-евтино ще ми излезне, ама това са мечтиииии.

илонита браво   bouquet   bouquet - ама не се преуморявай  Naughty

Borinka влизаш в някой албум - от дясно срещу първата снимка пише добави снимки в албум - цъкваш отгоре - сега трябва да я прикачиш снимката - цъкваш върху бутон Browse и намираш къде в твоя компютър е снимката, после пишеш име на снимката, можеш и описание да добавиш и отиваш най-отдолу на страницата и цъкваш бутон Добави и готово.
Дано съм обяснила що годе, че хич ме няма в обясненията  Embarassed

МОМИЧЕТА, АКО СЪМ ИЗПУСНАЛА НЕЩО ДА ЗАПИША НА ПЪРВАТА СТРАНИЧКА КАЗВАЙТЕ ДА ГО НАПРАВЯ, ЧЕ МАЛКО СЕ ОМЕШАХ

Общи условия

Активация на акаунт