Отчет на набор 2003 - 7

• 13 056
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, наборчета Simple Smile
Аз бях няколко дни в Свищов, взех си последните изпити и днес ми е ден за отдих и релакс в къщи.
И естествено бързам да ви се оплача... Румен ходи с огромно нежелание на градина. Вчере сутринта се е разревал, все едно е за първи ден там. Днес аз го водих и пак му се насълзиха очичките. Много криво ми стана Sad  Не знам как ще изкараме още три месеца в тези сборни групи. По голямата част от приятелчетата му не ходят, защото и на тях не им хареса в сборната група и явно има кой да ги гледа. А ние като нямаме вариант, ще си мъчим детето Sad

Шани и Лого5ка, бързо да ви се оправят дечицата Hug
В момента има много гаден вирус. Свекърва ми лежа с пневмония в болницата, племенникът си я изкара в къщи, аз също на крак. Румен се размина само със сополи и кашлица, уж го пресякохме.

Пеперуна, за Несебър са ти казали вече. Като цяло цените са нормални, може би леко завишени на места. Е, има и заведения с доста завишени цени, но те си личат от далече Grinning Като цяло, ще ти излезе, колкото и в София, ако се храните цял ден на вън.

Ние ще сме си цяло лято в Бургас. Който идва насам, да се обажда. Може да си спретнем една форумска среща на морето Simple Smile

# 211
Аааааах говорете ми за дрехи  smile3511
Аз даже мислех тема да пускам, но пък може вие да ми дадете съвет. Моя проблем с обличането на Стела вече много сериозен става. Сутрин приготвям 2 комплекта дрехи, за да избере. Обаче се почва ... това не е розово, това не мога да го събличам /което не е вярно/, това няма джобове, не може светло розова пола с тъмнорозова блуза, това съм го обличала вече, трябва да е ново  #Crazy Това последното като чуя вече ми идва да и нарежа всичките дрехи.
Уточнявам - Стела е много разбрано дете, с разумни обяснения постигам всичко с нея. Но не и това  Tired Всъщност на 3-4 дреха се стига до решение какво да облече, ама много нерви ми коства  ooooh! И вече това, че трябвало да е необличана дреха беше върха  Laughing Единия път ми вика "А не, това съм го обличала", после помисли и вика "Аааа може, аз го обличах като ходихме в морската градина, на детската не съм го носила"  Shocked
Та така ... помагайте. Не ми е инатливо детето иначе, обаче откъде такъв кокон бе  ooooh!

# 212
Като ви слушах проблемите с дрехите и се успокоявах, че аз не съм в кюпа, но.....до вчера Grinning.  От вчера някакви претенции се прокрадват - искам с тия панталони - добре, но днес като исках пак да му ги сложа - аааа, не искам други.  Пък и за тениската разправии.  Много ми е странно, досега не е имал отношение към дрехите.
Борим нощния памперс. Досега аз водех в резултата, но нощес се напика 2 пъти. Е, няма да се предавам де!
Преди година нямах никакви проблеми с яденето - ядеше всичко и колкото му дам. Но сега вече е мъкаааааа! В детската уж бил си ял всичко - и като го питам какво е имало - ми, имаше месо с картофи, ама аз това не го ям..... и така. Вкъщи го насилвам да се храни, кога успешно, кога не.  Гледам поне едно ядене дневно да има качествено, в останалото време колкото-толкова.
И вчера ново 20 - нашата селска детска градина винаги е работила и юли и почива само август. Сега са решили, че ще се почива и юли и имало сборни групи в съседното населено място. Е, няма да го пращам, но вкъщи ще се побъркаме взаимно. #Crazy

# 213
От 20 дни съм махнала памперса, да уточня, че миналото лято беше без нощен памперс, но като застудя почна да се напикава всяка вечер и сложих пак.
Всяка вечер се напикава, в началото я будех и понякога на сутринта е суха, друг път пак напикана, спрях да я будя, но откакто махнах памперса, почна да спи много неспокойно, сънува кошмари, реве по цяла нощ, явно се притеснява да не се напикае, и все стиска с ръка, напрово голям стрес, горката Tired
Шани, especially for you Heart Eyes

# 214
Явно така ще е с памперса - ще пера до полуда! Но явно и Косето спи по-неспокойно - нощес особено като се напика 2 пъти - буди се и ме буди и мен - мамо, пак съм се опикал! Иначе го вдигам да пишка нощем, обикновено около 1-2 часа, но нощес в 1 вече бе напикан. А някои деца толкова лесно го махат - момиченцето на братовчедка ми - и то е наборче - сигурно от 2 години вече не се напикава нощем. Има някакви изключения веднъж на 2-3 месеца, но това си е нищо. И трябва да сложа найлонче, ама нещо не намирам такова дето да шумка по-малко, че всички сме в една стая и ще се будим дружно на всяко негово обръщане. А да не ви разправям как спи - има легло персон и половина и цяла нощ го обикаля Joy.

# 215
Калин трета нощ подред се събужда със сух памперс ... Party
Сутринта се разрева защо съм го облякла с потник, той искал тениска с ръкави-свенливец  Mr. Green

Шани, бързо оздравяване  Peace

# 216
  • Русе
Шани,бързо оздравяване!
Алекс няма никакви претенции относно обличането.Въобще не го интересува с какво е.Сигурно като порасне ще ми го върне тъпкано   #Crazy
Относно яденето -проблем!Всичко друго но не и ядене.Бомбони до насита,Киндер и дъвки. ooooh!
За плодове и зеленчуци няма проблем.Всеки ден яде по една червена чушка(което е супер) и една ябълка.
Засега ходи с желание на градина но незнам как ще е като сменят градината(в нашата ще правят ремонт) newsm78
И аз да се похваля за нощния памперс.За две седмици само две нощи го е ползвал.Но не мисля да го махам засега.Когато сам пожелае.
  bouquet ,набори!

# 217
Махнах памперса когато ста на 2 - изведнъж, нямаше нощен и т.н. От тогава не се е напикавал никога.
Днес на градината пак е ял само "филия". Писна ми вече с това неядене. С хиляди уговрки го накарах да вечря малко пиле. Правих се на маймуна - измислях състезания само, за да хапне малко...Байгън!

# 218

Днес на градината пак е ял само "филия". Писна ми вече с това неядене. С хиляди уговрки го накарах да вечря малко пиле. Правих се на маймуна - измислях състезания само, за да хапне малко...Байгън!
При нас положението е същото Tired

# 219
  • София
И при нас. Той яде само солети с подправки и филия с пастет. А за вечеря манджа с мляко / картофено пюре или крем супа/. Плодове и зеленчуци не хапва, сок не пие, само вода. Докога???

# 220
  • София
Мммм, като ви чета, направо чукам на дърво. Иво (пу-пу-пу) не ми създава особени ядове с храненето. Предпочита супи и готвени манджи (но от тези тип "детска кухня", само че продуктите са нарязани на по-едри парченца, иначе-специално сготвени за него). На едно ядене изяжда супа+"второ", едното от които е постно, другото-с месо (обикновено).
Има някои неща, които не обича-леща, зелен фасул, грах, спанак-но пък всичко друго яде с желание.
Е, по-щастлива ще съм, ако не трябва да готвя специално за него, а яде от нашите неща, но важното е, че не ми отказва храна.

Днес баба му като го везла от градината е изял: 1 банан, картофи яхния с 2 филии хляб Shocked, суха паста, 3 бисквити, 1 чаша айрян и си е поискал Нескуик (от този на кафевите топчета) без мляко. При това ядене бях убедена, че няма да вечеря. Но не-изяде едно бурканче тиквички с ориз и моркови и 1 бурканче картофи яхния+ 1 филия хляб. После си дояде и Нескуика, който беше останал от следобяда.  ooooh!

То верно, че не се спира, че тича като отвързан, че е вир вода, че сили няма да гледа.... но има живи свидетели, че е по-скоро гърчав, отколкото ящен (на вид).

Та, както стана дума: пу-пу-пу. Дано така да го кара.

# 221
Днес баба му като го везла от градината е изял: 1 банан, картофи яхния с 2 филии хляб Shocked, суха паста, 3 бисквити, 1 чаша айрян и си е поискал Нескуик (от този на кафевите топчета) без мляко. При това ядене бях убедена, че няма да вечеря. Но не-изяде едно бурканче тиквички с ориз и моркови и 1 бурканче картофи яхния+ 1 филия хляб. После си дояде и Нескуика, който беше останал от следобяда.  ooooh!
майкоо ooooh!
обясни, моля те, как и кога му готвиш само за него, че и по две манджи, стана ми интересно
аз карам Габи да яде от нашето ядене, само ако съвсем не го обича, правя нещо за нея, сандвич, филия с пастет, пържени картофи
може би, ако и готвя манджи ще яде, рядкото пъти, когато съм готвела е ядяла много
но аз за нас едва имам време да готвя всеки ден след работа, а пък ако трябва и за нея още едно-две яденета newsm78

# 222
  • София
Верно е, аз съм от живите свидетели  Joy Joy Joy Ивчо на Vivi е абсолютно в границите на нормалното и по- скоро към слабото. Браво за апетита.

# 223
  • София
 Vivi, това дето си го написла е седмичното меню на нашият ooooh!
Да ти е жив и здрав малчугана!

Нашият нощес се събудил и ревал половин час без причина, накрая като се убедил, че всички са се събудили и са стояли до леглото да го питат "защо реве" - съобщил - "баба ме плесна". Ей, страхотен актьор, направо нямам думи(нашите се притеснили хората, а той да си измисля, те не му се карат, а да го ударят...). Явно сега първата седмица при баба и дядо ще има глезотии без граници ooooh!

# 224
  • София
обясни, моля те, как и кога му готвиш само за него, че и по две манджи, стана ми интересно

Веднага уточнявам-изобщо не готвя всеки ден. Не съм родена за герой.  Crazy
Събота или неделя запрятам ръкави и готвя по 2 или 3 яденета (супи и "основни"). Затварям ги в бурканчета от пюрета по един метод, който навремето Шани (Господ здраве да й дава!) ми го каза. Горещата супа/манджа, още докато ври на котлона, сипвам в бурканчето, слагам капачката, обръщам и след като капачката хлътне (и яденето се охлади) държа в хладилника докато Иво го изяде. Правя по 7-8-10 бурканчета от едно и също нещо (колкото излезе). Така винаги имам поне 5-6 различни неща за ядене в хладилника. Като намалеят до 2 вида, пак спредвам един готварски следобяд-на двата котлона варя 2 различни неща-и така. Дойде ли време за ядене, само притоплям в микровълновата.
Иначе и аз не си го представям това с готвенето след работа.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт