Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на хиперактивност и дефицит на вниманието?
Къде мога да диагностицирам хиперактивност в София?
Какви са препоръките и методите за управление на хиперактивност и дефицит на вниманието?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на хиперактивност и дефицит на вниманието?
-
Къде мога да диагностицирам хиперактивност в София?
-
Какви са препоръките и методите за управление на хиперактивност и дефицит на вниманието?
Работата с деца с хиперактивност и дефицит на вниманието трябва да започне в ранна възраст, преди 6-7 години, за по-добри резултати. Важно е да се работи с ресурсен учител и специалисти, а при необходимост и с медикаменти. Някои методи за управление включват стриктна диета, игрови подход към храненето, споразумение с детето да опитва нови храни, работа с ресурсен учител и в някои случаи медикаментозно лечение.
-
Каква е клиничната картина и диагностичните критерии на хиперактивността според МКБ-10?
-
Какви са основните характеристики на хиперкинетичните разстройства според МКБ-10?
. Отделно определено отказва да каже, как се казва, въпреки че знае много добре. Някой може ли да ми даде някакво обяснение, моля.
Обещавам да си направя специална папка с твоите публикации, за да ми бъдат под ръка при необходимост, защото при всеки прочит откривам, че има неща които не съм доразбрала при предишния.
Чудех се снощи, докато превеждах текста, дали да не пропусна тази част с "разкъсаните лични истории", но в крайна сметка реших да оставя всичко по начина, по който авторката го е написала.