Проблеми малки и големи с нашите деца

• 403 661
  • 2 568
  •   1
Отговори
# 2 010
  • Русе
 sali, псъветвай се с логопед. Това поведение може да е причинено точно защото не може да се изрази и да бъде разбран.

# 2 011
Сали, и аз мисля, че трябва да потърсите помощ ... почни от близко достъпните, посъветвай се с личния лекар, с логопед, пък те ще дадат някакво начално мнение и насока ... не знам какви ресурси имате около вас. би трябвало да можеш да се консултираш за наличните ресурси и със социалните. но е време да потърсите причината, доста време мина ...

каката как е?

# 2 012
Сали, тези дни наистина ще ти звънна, просто по празниците ми беше голям екшън

# 2 013
Здравейте моми4ета сега успях да седна на ком. Водихме преди няколко месеца малкия каде ли не на логопед ,психолог ,психиатър и вси4ките ни съветваха да го оставим на мира 4е вси4ко щяло да си дойде на мястото ,но така не се издържа ,постояно му говоря ,обяснявам и куб4ета редим,но то се задържа за малко на едно място и после е същото.Понякога играе с кака си тя винаги му огажда и го гуши,когато само каката е на градинка я търси ,по това съдя ,4е не е тя при4ина да е такъв сръдлйо.Незнам дано мине ,но до тогава се 4удя дали ще отцелея  Simple SmileВие имате ли подобни проблеми моля ви пишете как се справихте .Ве4е си мисля ,4е не ставам за родител .

# 2 014
Здравейте момичета.

Искам да ви споделя с вас следната история.

Преди 4 години леля ми осинови момиченце на 4 годинки. Тя самата  знае, че е осиновена и че леля ми не и е истинската майка. Въпреки това, тя я нарича МАМО, казва и, че я обича и че има само нея и баба и тн...

Но...преди време е имало случки да отидат някъде (на места, където преди това не са ходили) и малката да каже пред други хора, че тя вече е идвала преди тук, но с истинската си майка!!
Какво мислите за това? Сънувала ли е нещо или?

# 2 015
Venie, питах се, ако според тебе леля ти не е "истинската майка" на детето, то коя е "истинската майка"?  newsm78

# 2 016
  • у дома
venie,ще броя не до сто,а до милион  Twisted Evil

# 2 017
С риск тотално да оспамя темата, ама има много да поработи цялото общество по възприятието и нормалното отразяване на темата - осиновяване.
Аз пък да си кажа моята болка - лежим си с дъщеря ми и си гледаме Гарфийлд. И стигаме до момента в, който се заговаря за осиновяване на коте. Сцената е: семейство влиза в приюта и прави оглед на котетата за да си избере най-хубавото. Е не ми харесва използването на думата осиновяване, когато се касае до животни. Как да обясня на моето дете, че аз не съм ходила на такъв оглед, за да си избирам бебе.

# 2 018
за съжаление, в световен мащаб е същото понятие. зависи как се представя, всъщност, когато осиновяваш, не че избираш "най-хубавото" обективно, а това, което за теб е най-хубаво, т.е. с което имаш очаквания, че ще живеете хармонично, да си познаеш своето един вид Simple Smile

за оплакване след тази сцена препоръчвам "Лило и Стич", същата сцена, малката Лило осиновява "кученцето" Стич от приюта за животни, но Стич всъщност е неясно какво животно с обективно много съмнителен характер и общо взето ужасява всички, докато Лило смята, че е прекрасен и й е все тая какво същество е Simple Smile

ПП не се пенете, момичета, мисля, че съфорумеца "Venie" е от тия гастрольори, дето периодично си пробват опитите за сценарии за латино сериали в нашия форум ...

# 2 019
абе, я да ви питам, как се отнасят децата ви към т.нар. ден на щъркела? празнувате ли го? по-точно, те, децата, празнуват ли го? щото то е ясно, че за нас е празник, но дали и те го виждат така или са резервирани по-скоро?

нашият предстои другия месец, преди седмица споменах на моята, а тя ми върна едно "ми празнувайте си го вие тогава" ... снощи четох в един друг форум, че доста от децата, попораснали, всъщност не го обичат и даже предпочитат да не се говори и акцентира на този ден, защото за тях е не е бил точно празник, а ден на силен стрес пред неизвестното бъдеще, ден на шок от промяната, плюс, че им напомня, че не са били с мама и тате винаги, което за доста се явява непоносимо ...
та, искам да се сравня, аз вървя да го отменя. докато беше малка и не разбираше, ние си го отбелязвахме, но сега като е съзнателно същество наистина мисля, че не е съвсем уместно непрекъснато да й натрапвам факти, които тя очевидно предпочита да не забелязва ...

# 2 020
  • Русе
  Празнуваме деня,когато го видяхме за първи път,както и деня на щъркела. Кой отказва празници и подаръци.  Simple Smile Поне в къщи не се пропускат.

# 2 021
Чак да го празнуваме, никога не сме го празнували. Отбелязваме си го...
Моето виждане е да си празнуваме рождените дни, в крайна сметка тогава е започнал животът на децата ни, това си е техен празник.

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 16:33 от маймуна

# 2 022
  • Вън от пространство и време
Аз да си призная въобще не ми е хрумвало за такъв празник преди да вляза да чета в този форум. В първите една-две години години като наближеше периода на делото за сина ми просто си спомнях очакването и нетърпението да сме заедно. Все пак беше на 400 км от мен месец и половина след като се видяхме за първи път. За "Ден на щъркела" прочетох за първи път тук и пак не ми беше ясно кой ден е това - денят на първата среща ли, денят на делото ли, или денят, в който детето напуска дома. Някак си не ми дойде отвътре да въведа такъв празник и така и не го направихме. Може и да не е правилно, но аз така го чувствам.

Но рождените дни си ги празнуваме с всички масрафи, и то обикновено по няколко дни - както дойде.  Grinning

# 2 023
Да си призная и аз не бях чувала за ден на щъркела.От доста време обаче умувам на годишнината от идването на малката у дома дали да отидем до детския дом. От една страна  ми е притеснено, как ще го приеме, ще се зарадва ли да види възпитателките си или ще я натъжа и стресирам емоционално, от друга страна това си е над 400 километра път, април месец още си е хладно, ще се наложи да стоим на хотел и т.н. Какъв е вашия опит, посещавали ли сте домовете, където сте срещнали за първи път вашите рожби, може би е добра идея да посетим домовете, който се намирам в нашата община. Желая лека вечер на всички!

# 2 024
Личното ми мнение е, че е твърде рано да посещавате дома. Има време, ще дойде време детото самичко да го поиска, тогава...

Общи условия

Активация на акаунт