Проблеми малки и големи с нашите деца

• 403 368
  • 2 568
  •   1
Отговори
# 2 220
Сина ми си смуче палеца само преди заспиване, но ми се струва че предните горни зъбки започват да се изкривяват, опитвах разни варианти, но имам чувството че това дори го нахъсва повече Confused Преди седмица имаше хрема, и това бяха единствените няколко дни в които го правеше по-рядко, но пък се будеше от факта че носа му е запушен и не може да смуче....

# 2 221
Ех, това смукане на пръстче!... Simple Smile
Нека ви разкажа за нашия проблем в тази връзка. Нашата госпожица смучеше палче преди заспиване, но аз по този повод винаги казвах, че ми е все едно, че не се притеснявам... Не съм правила никакви опити да я отказвам, да влияя на този "навик" или каквото и да било там... Но колко огромна беше радостта ми, когато в един момент тя просто СПРЯ да слага пръстчето в устата преди заспиване! Ей така, без никакъв натиск. Бях много щастлива Simple Smile, всяка вечер я гледах, как заспива, мушкайки ръчички под възглавницата, или как си чопли пръстчетата нещо, но твърдо не ги лапа... На няколко пъти ме засърбяваха ръцете да ви пиша, да ви се похваля, но исках да мине повече време... Единственото различно, което бяхме сторили е, че събрахме нейната кошарка с нашата спалня (за тази цел махнахме едната решетка) и така спяхме заедно, но тя все пак си беше в нейното легалце... Мислех, че на това се дължи отказа от смучене на палче. Но!... Еееех, това "но"... Simple Smile След два месеца отказ тя постепенно отново започна да смуче пръстчето, при това много настървено. Сега палчето е почти по цяла нощ в устата.  Sad Нищо различно не се е случвало - нито в нашия живот и ежедневие, нито в нейния... Поне видимо... Разказах на педиатърката и тя беше изненадана, как така детето е започнало отново да смуче пръстче... Охх...  ooooh!

# 2 222
  • у дома
Чандра,да не е на градина?
Аз съм писала как моята бяс почна да го смуче нон-стоп,като тръгна.
Днес сме на зъболекар,ще правим 2 кариеса.стискайте палци.Дано не е като мен л..о,че аз съм с фобия от зъболекарите

# 2 223
Джиджи, ние бяхме над 2 месеца в България (през лятото) и след като се върнахме, тя ходи цял месец и половина на градинка без да смуче пръстче за заспиване и изведнъж, незнайно защо, се сети отново за палчето...

И като казах "палче"...  Laughing Стискаме палци за зъболякаря! На нашето поколение фобията май ни я създаваха в училище (джаснатите) зъболекари... Сега е друго - не ги оставят да ги боли децата и често зъболекарите/зъболекарките са едни такива милички, внимателни, усмихнати и предразполагащи... Simple Smile Ама ние пак си стискаме палчета... Simple Smile

# 2 224
въпреки липсата на очевидна причина, в смисъл липса на промяна съществена в ежедневието, не знаеш на нея какво й е в главата ... може нещо в градината да е станало, може нещо на улицата да е видяла, може нещо да й се е сторило, може да има лоши сънища ... пък и стреса засипва малко с ехо, след време ... та може и да е от това, че пак е на градина след двата месеца в България ... през очите на децата светът изглежда по друг начин, не като реалния свят, който ние виждаме. жалко, че няма как да обясни сама още Sad ще трябва да се успокоявате на общо основание, по всички фронтове ...

ПП моята никога не е имала афинитет към палците, но пък за успокояване си смуче едно бебешко одеало ... и продължава, на пет и половина. от време на време си го носи в предучилищната за следобедното "отпускане" (щото те не спят, само релаксират 20 минути) ... в някои периоди по-настървено го диша, в други е достатъчно, че й е под ръка, но господ да ми е на помощ, ако това одеало се разпадне или изчезне Simple Smile друг мерител на стреса при нас е все още епизодичното скърцане със зъби - все по-епизодично от преди, но се появява от време на време ... а около две и нещо до три и нещо беше често явление. един от факторите, убедена съм, беше градината и преживяванията й там (иначе прекрасно място, по всички стандарти, много "детелюбиво"), защото видимо намаля, когато я оставих вкъщи ... друг фактор беше като цяло генералната промяна за всички ни - най-малко четири жилища смени в периода от година и половина до три ...

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 17:33 от Vella M.

# 2 225
Около рождения се ден ли започна да го смуче пак? Големият вече заспива без пръст в устата, но като заспи и в съня си го лапва.

# 2 226
Благодаря за мненията!:)

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 15:12 от Chandra_Den

# 2 227
Здравейте Simple Smile
Нашето семейство има нов член от близо 2 седмици. Така като чета смученето на палец явно при всички деца го има ,и при нас. Зъбките вече ни растат на криво ( тя е на 1.1г) Това не ме плаши много, все някога ще спре, после ще поработим с логопед ако се наложи, това което ме притеснява е , че много често я намирам да си удря главата в мрежата на кошарата целеустремено. Дали ще го израсте?

# 2 228
Marise, първо честита радост в къщата Ви. Сигурно ще го израсте, всички деца от институции в началото го правят, при някои бързо отминава, при други по-дълго продължава.
Когато моята малка кукла дойде в дома ни, беше на 1,4. Първата нощ аз не мигнах, защото цяла нощ удряше главата си в таблата на креватчето. На следващата вечер реших, че това не може да бъде така, реших, че това го прави от някаква подсъзнателна тревога, липса на нещо. И какво и е липсвало година и половина? - обич, нежност, ласки. Не съм специалист, но майчиния инстинкт ме водеше. Втората вечер, преди да я сложа в креватчето я гушнах, попях и малко песнички, заспа усмихната в ръцете ми и когато я сложих в креватчето - нямаше клатене и удряне на главичката.  И си създадохме една хубава традиция - вечер преди лягане си имаме едни 30-тина минути за нас-гушкане, пеене, глезотене (сега вече като порасна малко ни се промени - сега си разказваме какво е научила в детската, какви бели са направили - в общи линии, в натовареното ни ежедневие си остана времето на споделяне и контактуване)
А и пръстчетата ги отучихме постепенно. Ама детето от скоро е при вас, едно по едно напасвайте нещата е моят съвет.

# 2 229
 manja_66, Благодаря за отговорът. Поуспокоих се.  bouquet

# 2 230
  • София
Marise, първо честита радост в къщата Ви. Сигурно ще го израсте, всички деца от институции в началото го правят, при някои бързо отминава, при други по-дълго продължава.
не всички  Peace

# 2 231
  • Вън от пространство и време
Май е характерно преди всичко за децата осиновени до около 2-годишна възраст - преди да са проходили стабилно. Госпожицата го правеше точно някъде до прохождането, после остана само поклащането наляво-надясно и смукането на палеца, което още не е преодоляно на 100 % при нас.

# 2 232
 Моята госпожица смучеше показалеца и средния пръст на дясната си ръка. Как успяваше да ги лапне  двата и да диша свободно през носа не знам. Отучи се за половин година като лепях лейкопласт на всеки от пръстите и тока докато трайно не се отказа. Първоначално си го отлепяше сама и ги смучеше, но с постоянство се справихме.

# 2 233
И аз бих споделила за смученето на пръстчето.Моята дъщеря влезе в дома ни на една година и един ден, като палецът на лявата или дясната ръчичка й беше постоянно в устата, чак й се бяха деформирали. Аз постъпих доста радикално и малко жестоко,като взех един горчив гел от аптеката/препоръчан ми от педиатърката/и за много кратко време този проблем беше преодолян...По отношение на блъскането на главичката в леглото, това при нас не го е имало, но приспиването на ръце, с песнички и приказки беше задължително, иначе не заспиваше!

# 2 234
И аз купих  такъв гел, но тя взе че свикна с вкуса Joy
Ще пробвам с лейкопласт.
Ние имаме забавено двигателно  развитие с около 5 , 6 месеца. В момента отговаря на 7 месечно бебе и работим с кинезитерапевт всеки ден.  Ще навакса след няколко месеца, а до тогава мама трябва да се въоръжи с търпение.

Общи условия

Активация на акаунт