Проблеми малки и големи с нашите деца

• 403 424
  • 2 568
  •   1
Отговори
# 2 205
  • на път

Тези нашите двамата не случайно са си аверчета  Simple Smile

Laughing Laughing Laughing Laughing
Щото са диванета и бандити и са на един акъл ... ако не си "счупят главите" по пътя ще са много щастливи големи хора, но и на двамата им харесва да правят нещата по най-трудния за тях и всички около тях хора.
Ужасно ми е мъчно като я гледам Мая всеки ден - на каква цена иска да изпъкне и да дирижира всичко в живота си. Пишем букви вечер и докато ги пише пак маймунясва, макар че се справя добре и с желание. Горките госпожи ....

# 2 206
  • София
Дано не ви прозвуча екстремистки #Crazy, но за мен споделянето открито е начин да си живея живота нормално - да не се крия, да не крия бъдещата си дъщеря, дай Боже и две...да не крия нищо нито от децата, нито от хората.
малко ти е детето, чакай да стане на 6-7 и ще си говорим пак  Wink
Ужасно ми е мъчно като я гледам Мая всеки ден - на каква цена иска да изпъкне и да дирижира всичко в живота си. Пишем букви вечер и докато ги пише пак маймунясва, макар че се справя добре и с желание. Горките госпожи ....
кви букви, бре - моето отказва категорично да учи буквите, ама то и брат му докато не тръгна в първи клас беше същия  ooooh!

# 2 207
  • Русе
 Розмариня, моето е на 9 и сме си все така. Всичко си казваме и не сме имали проблеми. Но децата са различни и ситуациите също. Дано си останем все така.

# 2 208
Защо бе, Дзвер... От теб зависи. Направете го като игра... Мога да ти дам една хитра идея, ако е запалена по компютърните игри, филмчета и песнички.

"Мамо, пусни ми за Пипи" - тя.
"Имам работа, пусни си го сама" - аз
 #Crazy #Crazy #Crazy - тя
"Не могааааа" - тя.
"Който иска Пипи, ще си го пусне сам."

Избърсваш ръцете, които току що си измила от чистенето, готвенето и т.н.

И тя си пуска Пипи сама с твоя помощ, разбира се. Laughing

Зная още хиляда хитрини как да накарам дъщеря си да учи.

Embarassed

# 2 209
  • София
е, Бобкас, това с компютъра отдавна сме го усвоили, както и буквенка и цифренка, смята много добре с 1, 2 и  3, брои напред и наобратно /естествено, когато иска/, сама си поръчва играчки от амазон /което ми напомня, че трябва да си изтрия номера на картата от там, че туку виж сме останали без стотинка/  Mr. Green, обаче да пише и да учи буквите, как правят думата отказва категорично - ни на игра, ни на майтап, иначе играем с една игра с букви - има два реда за редене на буквите - отгоре аз й пиша нещо, тя отдолу го повтаря, но е механично. Пробваме да учим началните букви на думите - врабче започва с "в", не се получава, та ще чакаме малко  Wink

# 2 210
Здравейте момичета! Simple Smile Малчо упорито отказва да спре да си цока палчето преди заспиване baby_neutral Пробвах с биберон, но не проявява интерес. Споделете как сте решили този проблем ако сте се сблъсквали с него, естествено Sunglasses

# 2 211
Здравейте момичета! Simple Smile Малчо упорито отказва да спре да си цока палчето преди заспиване baby_neutral Пробвах с биберон, но не проявява интерес. Споделете как сте решили този проблем ако сте се сблъсквали с него, естествено Sunglasses

Не се притенявай ! Hug
Моята дъщеря също си смучеше палеца преди заспиване , но се отказа сама към 5-6 години .
Биберон не искаше !

# 2 212
  • София

Не се притенявай ! Hug
Моята дъщеря също си смучеше палеца преди заспиване , но се отказа сама към 5-6 години .
Биберон не искаше !
притеснявай се - моя син си е смукал палеца до близо 3 г. възраст, когато дойде у нас и го отучихме - сега е с крива захапка, неправилно преглъщане и още сума ти стоматологични проблеми  Peace

за деформирания палец няма и да говоря, защото това е козметичен проблем само

# 2 213
Това ме притеснява, да не си изкриви зъбките Sad а вие как се справихте?

# 2 214
  • София
моя син беше голям - първо пробвахме горчив лак, не помогна, после - лепене на пръстчето - без ефект, след това - ръкавички - отново без ефект, накрая много говорене и спря, но беше около 3-тата година и тогава обожаваше баща си и беше готов за него и в огъня да влезе /нали до този момент мъж в живота му не беше имало/. За вашата възраст аз бих пробвала поне за начало да вадя пръстчето от устата след като заспи, после да се опитам да намеря заместител - някаква играчка, дори себе си бих предложила - в смисъл - да ми държи ръката, пръста, косата и т.н. само и само да спре това смучене... не знам от колко време сте заедно - това също има значение - ако е от скоро, бих му дала на детето поне месец преди да започна  Peace

# 2 215
Моята дъщеря няма никаква деформация , но тя смучеше само преди да заспи . Peace

# 2 216
  • у дома
Ох,болната ми тема-моята до преди да почне ДГ го смучеше преди заспиване,от тогава всяка свободна минута,какво ли не пробвах,безсилна съм вече Sad

# 2 217
  • v. turnovo
И ние имаме проблем с пръста.Смуче го само като заспива,пробвала съм да го вадя от устата,но силата с която го връща обратно е невероятна.Не мога да го заместя с милване и т.н,тъй като той не иска приспиване,само като е сам в стаята си заспива.Вярно ,че е малък още,но ми се иска вече да престане.Съмнявам се ,че горчив лак или лепенка ще имат някакъв ефект Sad

# 2 218
На една мама от форума детето точно с този лак се отказа , но то и през деня смучеше .

# 2 219
Привет и от мен момичета! Нека да споделя и аз. След като се взехме на 6 г. нашата мома си смучеше пръста до миналата година само вечер преди да заспи, по време на сън. Сутрин преди да стане я заварвам пак с палец в уста. Говорили сме много по въпроса и детето само прецени да си слага вечер ръкавички - е опитахме няколко пъти. Но сега мога да заявя, че проблема го няма. Просто отшумя. Трябва търпение! Сега сме 3-ти клас! Миналата година си споделила в класа че е осиновена. Разбрах го от една майка. Реакция от страна на децата не е имало /като отрицание/. Децата я приемат напълно нормално. Много е борбена. Има нашата подкрепа на 100%.
За писане и учене няма да говорим, не ни се учи, но пък всичко с времето си.

Общи условия

Активация на акаунт