Октомврийското мъниче с мама към морето тича!

• 12 022
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте Simple Smile

Благодаря за съветите за дрешки, днес ще мина през МОЛ-а след работа  Heart Eyes
А от ХИТ не съм се сещала да пазарувам дрехи ...  newsm78
Мирама, благодаря и на теб, ама аз в Дика и Дафне влизам в последния им размер (48) в небременно състояние ... сега е абсурд.
Освен това в Дафнето на Графа не стъпвам откакто една продавачка на моето "Добър ден!" ми отговори: "Ооо, такива големи размери въобще не предлагаме" - беше лятото точно след като се роди Мартин (после мъжа ми ми я взе оттам тая рокля, дето си я бях харесала, оказа се, че съм баш за техния 48, но аз им бях обидена и оттогава не ги ползвам   Crossing Arms) Друго Дафне не знам, ама и да знам, все тая  Simple Smile
Иначе съм ЗА нормални дрехи, повечето бременни такива са като чували - в Брюксел имаше разпродажба в един МОЛ на бременни дрехи - роклички по 20 - 25 евро, мерих три, и трите бяха с кройка на бъчва точно  Sad Тукашните повечето са същите или безумно скъпи... Оф, ще му мисля  Simple Smile

Мечтание, аз ходя на частен лекар (не по ЗК). За болнични ти трябва само картона (от личната лекарка, ако нямаш, си купваш нов и й го носиш за печат) и после всеки гинеколог може да ти издаде болнични. Независимо дали работи със ЗК. Позлвала съм го, та съм сигурна. Е, трябва да си платиш болничния де, струва 10 - 15 лв. После, за по - дълъг болничен (мисля че от 10 дни), както са ти обяснили момичетата, има комисии и прочие... Смени си доктора  Peace

Меги, голям сладур е Цезар  Simple Smile

На тези, които са в ремонт - искрено ви съчувствам, особено ако живеете в ремонтните условия. Пожелавам на всички бързо приключване  Simple Smile

Стриите ги боря с крема на Дева, редуван с бебешко олио - засега съм много доволна, дано това поне спася  Praynig

# 241
Здравейте и от мен, аз ползвам крема на Мустела и съм доволна, а отделно ми подариха масажно олио на Икаров и крем против стрии на Галеник. Този на Икаров е като Олио и мирише гадно, но пък хубаво омазнява. НАй ми харесва на Галеник, най - хубаво миришеи най - хубаво попива.
Момичета, нужен ми е съвет. Вчера пуснах изследвания - стандартните + токсоплазмоза, токсикоза и рубеола. Последните 3 ще станат до края на седмицата, а на първите, като зяло показателите са в референтни стойности, но ме безпоко и че в уринния анализ имам следи от белтък, а на урина седимент пише:3-4 левкоцита, много епителни клетки, бактерии. Останалите показатели са в норма.
Говорих с Док по телефона, той ми каза че не са обезпокоителни и след 1 месец да ги повторя. А пък Док от утре е в чужбина и ще го замества друга лекарка.
Моята колежка пък ме наплаши че бактериите и следа от белтък в урината не било хич хубаво и ми препоръча да ходя при личната лекарка и да ми назначи още изследвания.
Чудя се какво да правя. Ако има медицински лица или от опит.... подсказвайте.
Аз ходя на частно на ЖК. СЕга се сетих че личната не ми е давала талон за ЖК, мога да и искам, ама при кой - друг лекар да ходя............. Sad

# 242
Здравейте на всички ,
Отдавна не съм се включвала , ама защото на работа не е много удобно , обаче от вчера съм си у нас, че е невероятна жега и много ми пада кръвно , та чак се замайвам !
Ама да си седиш в къщи без работа е ужас , а имаме още  3 месец  Rolling Eyes, незнам как ще издържа , за капак днес няма и кабелна телевизия!
Габи и аз вчера си пуснах изслведвания на кръв и урина и ми излезнахаха повишени левкоцити в кръвта и такива в урината , мен лично малко ме притеснява !
Аз давам винаги стерилна урина , а не на място за да съм сигурна , че пробата няма да се замърси , ако не си и я  взела от  вас, по подходящият начин , ще  ти препоръчам да провториш излседването.Виж  за  белтъка , до колкото знам не е хубаво , пудуваш ли се ?
Ама все пак си трябва лекарско мнение , въпреки че всеки казва различно , аз вече  да си призная на никой няма вяра  Sad.Аз  дълго време се обрих с  е-коли и доста често давах урина , но трбява да се  разберат какви са бактериите , прави се стерилна урина с антибиограма.
Изолират какви са точно бактериите и кои антибитоци ги морят и се пият за да се унищожат , иначе ако не се лекуват са много опасни за бъбреците.
Но винаги при такива находки ИЗЛСЕДВАНИЯТА СЕ ПОВТАРЯТ  И В  ДРУГА ЛАБОРАТОРИЯ, че много грешат лабораториите!
Още не съм звъняла на моят лекар  да видим какво ще каже за моите повишени левкоцити , надявам се да са нормални !
Каква е тази токсикоза и за какво си я правила !?? Питам просто от любопитство

# 243
Момичета и аз вчера си пусках изследване с стерилна урина и взимам си излсдването от лабораторията и умната ми глава забравих да питам как са и дали са добри на мен ми пише на Седимент "Фосфати" А на Белтък "л.оп." и нищо друго. Вечерта говорих с лекаря ми и той каза, че няма страшно не са били идеални но не са и лоши но за бактерии нищо не ми пише на излсдването може би нямам или не са гледали за бактерии newsm78

# 244
И на мен ми се подуват крачетата (само крачетата - ръчичиките не са ми мръднали), но още не съм си пуснала изследвания! Чудех се дали някой не знае, какво ще рече албумин (белтък) в урината и какво от това, че е там?!

# 245
  • София
gabi - да те успокоя, че и аз преди месец имх същите показатели в урината. За това на следващата сутрин си пуснах и стерилна урина и нямаше проблем.  Peace Ако те притеснява все пак мини и си пусни една стерилна урина сама, за да си по-спокойна.  А за белтъка - мойта свекърва е лекарка и каза, че е възможно понякога бъбреците да "изпускат" по-малко, и да има следи в урината. Но, докато са следи само няма проблеми.

leni01 - добре дошла, сега ще те включа в списъка.

dobra - аз се оглеждах на лекцията на 9 месеца, но ето защо не ви видях.  Grinning Разкажи как е била лекцията в МОЛ-а, много е неприятно, че са по едно и също време. Аз обаче тази лекцията хич не я изслушах, защото бях с едно много симпатично момиче от августовските бъдещи мами, с което се запознахме миналия път и само... blahblah blahblah Mr. Green Но пък и лекторката под носа нещо си говореше. Следващия четвъртък обаче пак ще съм на лекцията, този път е на Кракра, така че, който реши да ходи да се обажда.

Irenn - л.оп означава следи от белтък и както се оказва всичко го имаме, така че не се притеснявай за това.  Hug

# 246
Mimi123, токсоплазмозата е инфекция, предавана от животни. Аз имам костенурки, но я пускам за успокоение ,/ надявам се/, защото едни познати си загубиха бебето заради токсоплазмоза,
Ивон, как се пуска стерилната урина, трябва ли да е първа и да я нося от вкъщи, или в лабораторията на място да кажа че искам стерилна урина?

Инак краката и на мен ми се подуват, ама непознавам някоя бременна, дето да не и се подуват в тия жеги!

# 247
Здравейте мами,

аз тъкмо се прибирам, навън е адска жега - направо ужас.
В четвъртък съм във Фемина та да питам софиянки. )))) Как се стига от централна автогара до там. ) Адреса е улица Дунав №47, това е пресечка на Св. св. Кирил и Методий.
За по-ясно ето линка. ))))
http://www.mcfemina.com/contact.php
Ако някой може да ме упъти ще съм много благодарна. )
Транспорт или нещо такова. А ако може пеша, да не се блъскам по трамваите ще е направо супер. )

# 248
Добро утро и от мен, мамита!
Това за болничните ми звучи ужасно. Angry До сега не съм чувала да искат пари на бременна, за да й дадат болничен, но явно е практика.  bash Не е изключено и тук да е така. Но винаги има решение - Мечтание, щом така стоят нещата сменяй лекаря и толкова.
Нашият тати замина за два дни по работа и сега съм сама  Weary, но приятелките винаги са насреща, няма да скучая.   lalalala
Меги, вашият Цезар е сладур и половина. Как само не ви го е върнал като ви се изтръска от водата под носа?  Mr. Green Иначе и моята рошла вкъщи изглежда по подобен начин след баня - като мишка става и мирише на мокра кокошка.  newsm62
leni01, добре дошла при нас!  wavey  bouquet 
Към мамите от Варна в четвъртък от 9 и 30 в клуб Олимпик на ул. "Славянска" № 1-3-5 /отбелязано е в бистро Палацо, но аз нещо не мога да се сетя, кое точно е заведението/ ще има с "9 месеца на училище" с тема "Уроци по кърмене". Аз мисля да отида, така че ако има и други мами проявяващи интерес може да се видим и там. Чух от моя близка за училището, а и се сетих че в последния брой на "9 месеца" имаше публикувани дните и в кой град каква ще е лекцията. А за срещичката кажете къде и кога и се уговаряме.   

# 249
  • София
gabi - стерилната урина трябва да е първата сутрешна урина, измиваш се първо, после отиваш да пишкаш и средна струя трябва. Иначе мини през някоя аптека, продават  стерилни контейнерчета за стерилна урина и си купи едно. После направо носиш контейнерчето с урината в лабораторията и готово.  Grinning

Mirama - то е близко горе-долу от автогарата до Фемина, но сега да си помисля как ще е най-удобно да стигнеш.  Thinking За пеша - струва ми се, че ще е малко дългичко, пък и каквито са жеги въобще не е препоръчително. Иначе с градския транспорт....там на близко има спирка, но на автобуси, които не минават през гарата. За съжаление не съм сигурна, кой ще е най-удачния вариант. Май ще е най-добре с такси - разстоянието наистина не е много, пък и ще е най-удобно.  Peace

# 250
Цитат на: mamma mia link=topic=200209.msg4308577#msg4308577
[i
leni01[/i], добре дошла при нас!  wavey  bouquet 

О, много благодаря Grinning и на Ивон за хубавото посрещане.

Между другото и аз ходих на (първата ми лекарка), която ме гледаше и тя ми искаше 15 лв. за болничен. Направо се вбесих и се преместих при друга. Много лошо впечетление ми направи това.

# 251
здравеите и от мен бухтички
аз отдавна не сам писала но вече ще спирам работа и нямах много време
относно болничните аэ сега ще вземам болничен но ми каэа счетоводителката ми каза че освен сега до майчинството трябва да и представям болнични и още 10 месеца след влиэането си в майчинство тоест от август эащото по новия эакон теэи 10 месеца се водят като пред родилен и след родилен период и се изплащат като болничен
вие энаете ли эа това

# 252
Завиждам ви, че само за летни рокли говорите  Simple Smile Аз съм с изцяло нов гардероб вече; трябваха ми доста неща за работа, ризи, прилични поли и панталони, рокли. Нося си моите сака, обаче, само не ги закопчавам.

Някои по-горе се оплакваше от киселините: не се мъчете със сода бикарбонат, и странни рецепти - вземете си антацидни таблетки от аптеката, има поне няколко вида. Калциеви таблетки са, ментовки или плодови, хрускат се, и минава веднага.

hrisigyurova, хареса ми как ни викаш "бухтички"  Joy, ама сега ще ме караш да си правя довечера, че ми се приядоха  Joy

# 253
В четвъртък съм във Фемина та да питам софиянки. )))) Как се стига от централна автогара до там. ) Адреса е улица Дунав №47, това е пресечка на Св. св. Кирил и Методий.
За по-ясно ето линка. )))) http://www.mcfemina.com/contact.php
Ако някой може да ме упъти ще съм много благодарна. )
Транспорт или нещо такова. А ако може пеша, да не се блъскам по трамваите ще е направо супер. )

Мила, забрави за пеша, особено при 30 градуса. То е много близко до Сточна, а не до Централна гара.
Хубавото е, че като за София обаче не се води и чак далеч, така че определено таксито е най-добрият вариант.
По моя преценка повече от 3 лв макс. не би трябвало да ти вземат.
Ако можеш, гледай таксито да е от фирма 9 1280 (всякакви коли, но с голям червен надпис на предния капак и отсртани), ОК Супертранс (все големи коли с голям син надпис ОК) или 9 1263, че тук е пълно с "копърки".

# 254
здравеите и от мен бухтички
аз отдавна не сам писала но вече ще спирам работа и нямах много време
относно болничните аэ сега ще вземам болничен но ми каэа счетоводителката ми каза че освен сега до майчинството трябва да и представям болнични и още 10 месеца след влиэането си в майчинство тоест от август эащото по новия эакон теэи 10 месеца се водят като пред родилен и след родилен период и се изплащат като болничен
вие энаете ли эа това

На мен нашата счетоводителка не ми е казала такова нещо. Просто ми сметна колко ще получавам първите 9 месеца. Дали е пропуснала да ми каже за болничните?  newsm78

Лени

Общи условия

Активация на акаунт