Октомврийското мъниче с мама към морето тича!

• 12 016
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
hrisigyurova, хареса ми как ни викаш "бухтички"  Joy, ама сега ще ме караш да си правя довечера, че ми се приядоха  Joy

misholina, не давай такива революционни идеи, че скоро ще взема верно да чукна 100 кила...
С това ядене направо няма спирачка, не знам как ще се влиза пак във форма...  newsm78
Добре, че не знам как се правят точно бухтички, а за палачинки примерно много ме мързи да вися един час на крака и да ги въртя.  Mr. Green

# 256
Mirama за съжаление няма да стане с един транспорт, от автогарата ще трябва да хванеш трамвай №1 или №7 за една/две спирки /зависи от къде ще го хванеш/ и да слезеш на Лъвов мост. После от спирката на автобусите на бул. Сливница трябва да хванеш автобус за една спирка и да слезеш на Сточна гара /само че попитай кои номера автобуси спират на Сточна, защото аз не помня/. Там като слезеш от автобуса точно срещу теб се намира една голяма сграда със стъклена фасада - това е "Агенция митници" - та значи на гърба на главния вход на Агенцията се намира уличката и съответно МЦ "Фемина". Дано съм била полезна  Hug Hug Hug

Лек ден тумбаланки  Party Hug

# 257
Мерси много дами, отказахте ме от градският транспорт (аз не че го обичам) тогава си взимам такси. )))
Просто мислех ако е близо пеш да се поразходя, че се схващам след 2.30ч в автобуса, ама няма да стане. ))))
Иначе за такситата - знам с кои да се возя. )))))

# 258
  • София
hrisigyurova - и аз да се включа към коментарите за бухтичките...прочетох го и ми се напълни устата със слюнка... Rolling Eyes И както все не мога да измисля какво да ям.... да видим кое ще се окаже по-силно тази вечер ... апетитът или мързелът ми.... Laughing

# 259
Ох, днес сигурно ще ви писне от мен, но съм на работа, нямам кой знае колко работа (то и във фирмите-партньори хората са все в отпуски), а и в тези жеги тотално, ама много ме мързи и се чудя как да убивам времето.
Апропо, има ли някакви лекции за бъдещи майки в София и в след-работно време? Че има или няма работа, аз съм си на пост в офиса до 5h всеки ден... Иначе не че днес не ми се ходеше до Мол-а в 10 сутринта, ама...

И още един въпрос относно бъдещи бебешки покупки.
Аз се оказах леко суеверна и не смея да купя нищичко преди раждането, но това не значи, че всеки ден не си се представям как изкупувам магазините за бебешки дрешки, играчки и аксесоари.  Joy Та сега сериозно съм се замислила за количката и май най си струва човек да си купи от онези 3-в-1, които са хем лятна, хем зимна количка, хем столче за кола. Та дилемата ми е, да се изръсваме ли с баснословната сума от 1000 лв за такава количка марка Чико с презюмпцията, че ще е най-качествена, издръжлива и лесна за управление или да си взема някое от по-евтинките "ментета". Какво ще кажете?

# 260
Та сега сериозно съм се замислила за количката и май най си струва човек да си купи от онези 3-в-1, които са хем лятна, хем зимна количка, хем столче за кола. Та дилемата ми е, да се изръсваме ли с баснословната сума от 1000 лв за такава количка марка Чико с презюмпцията, че ще е най-качествена, издръжлива и лесна за управление или да си взема някое от по-евтинките "ментета". Какво ще кажете?

Моя приятелка е с количка Чико Трио и е много доволна. Каза, че количката е супер. МИналата година е дала 1200лв за нея.
Те и сега вървят горе-долу толкова. Но може да поразгледаш и други варианти. А най-добре е да ти е удобна на теб и да е лека.

# 261
Здравейте, тумбаланки!
Много отдавна не съм се включвала, но правим  ремонт, който явно ще продължи още поне месец! Няма да ви казвам какъв ужас е!!!
Иначе успях да отида два пъти на плаж - задължително след 17ч./ в големите горещини/. Много беше приятно и хладно. Препоръчвам на всички мами, които ще ходят на море да се излагат на слънце сутрин рано - до 10ч. и вечер късно - след 16ч. Така няма да навредят нито на себе си, нито на бебето. Освен това ще се насладят пълноценно на морето.

gabi, малко късно се намесвам, но четох някъде, че по време на бременност е важен приема на йодирана сол,защото йодът помага за умственото развитие на бебето.

Светле[/i], поздравления! Радвам се, че всичко е минало както трябва. Леко бременеене!

Мечтание, подкрепям Маграт, че всеки свестен лекар не би ти отказал болнични, особено в това време. Аз съм в болнични от самото начало на бременността /имах кървене/ и ми ги дава гинеколожката, която ми води картона. Личната лекарка ми е издадала само едно направление за установяване на бременност и с него отидох на преглед при същата гинеколожка. Отделно съм ходила и при друг гинеколог за паралелна консултация, който също ми е предлагал болнични без да го моля - аз също съм на 38г., при това той не работи със здравната каса! Моят съвет е да си смениш лекаря - не бих разчитала на такъв, още повече, че тепърва ни предстоят най-трудните месеци!

silverarrow , забавлявам се с твоите килограми! Когато се теглиш, не трябва да забравяш, че освен твоето тегло, нараства и теглото на твоето бебе!!!
Аз пък се притеснявам, че този месец не съм качила нито грам - не искам бебето ми да е недоносено. ЯМ през 2 часа, но само плодове и зеленчуци. Друго не мога да хапна!

Боже-е! Докато ви изчета, сте изписали още 2 страници!

# 262
Аз съм ужасно суеверна и ме е страх да купя каквото и да било .Таткото ще се справи с покупките за бебето , но се притеснявам ,че докато съм в болницата няма да успее да се справи прането и гладенето ( едва го примолих да му покажа как се пуска миялната , а за пералнята не ще  и да чуе , че било много сложно !!! Rolling Eyes)
Обаче като му казах "дай поне едно комплектече за изписване и едни чаршафки да купим , за да си ги подготвя" , се бие в гърдите ,че щял да се справи перфектно  newsm78 !За съжеление нямаме баби и дядовци тука за да разчитмае на тях .
Бе ше се справим някак , няма къде да ходиме :0
А тази количка , не е ли млако скъпичка, тя колкото една кола на старо  Joy
Моя близка си купи количка Бертони , със отделно столче за кола  за около 600 лв , и доста лекичка.Мисля  , че другите 600 лв , може да ги оползотворим за по-полезни неща за бебето !

# 263
И на мен ми се струват множко 1,000 лв (то даже са 1,200), затова попитах. А причината да се чудя за тази количка е, че предполагам, че ако иначе си купя 3-те неща поотделно, може и да ми излезе по-скъпо даже, а и няма да са комплект.
А ако Чико-то е направено функционално и качествено и двата вида колички са наистина добри, а не леко претупани заради 3-в-1, може и да е по-добре...

# 264
Ивон, мерси много хубаво си го описала за стерилната урина! Още утре отивам!

# 265
  • Банкя
leni01 - добре дошла, сега ще те включа в списъка.

Може ли и мен да ме включиш в списъка  Praynig

От петък знам, че ще е момченце  Simple Smile , и на момиченце щях да се радвам много ( може би дори повече Wink )

Иначе термина ми е на 02.10.

Предварително благодаря  bouquet

Иначе по темата...

И на мен ми се вижда доста сумичката за количката, но ако е практична и 3 в 1, може и да си струва. Чувала съм обаче, че на Чико не им се върти дръжката, тоест бебето с лице или обратно... На мен това ми се вижда важно и затова може би няма да си взема Чико. Но честно казано още не съм се оглеждала за колички.
Иначе и аз съм малко суеверна и още не съм решила дали да взимам нещо предварително  newsm78 или да оставя всичко на таткото и на кума, който е татко от 5 месеца и минал по този път..

# 266
Здравейте момичета! Днес е доста топличко, но в работата имаме климатик и ни е приятно  Laughing
Mirama на теб нещо лентичката май не ти е вярна, аз реших да си правя моя, загледах се по твоята, но ми се стори, че ще си бременна много дълго newsm78
Относно количките, ние решихме да изчакаме, защото и без това ще е студено и няма от първия ден да се литнем да излизаме, та май ще си я избирам след като пупчо се роди.  Heart Eyes Пазарувате ли си дрешки от сега? Аз се чудя, дали не сме малко големички, та незнам и колко ще се родим..... #Crazy

# 267

silverarrow , забавлявам се с твоите килограми! Когато се теглиш, не трябва да забравяш, че освен твоето тегло, нараства и теглото на твоето бебе!!!
Аз пък се притеснявам, че този месец не съм качила нито грам - не искам бебето ми да е недоносено. ЯМ през 2 часа, но само плодове и зеленчуци. Друго не мога да хапна!

Аз пък съм наддала само 3 килограма. В 23 седмица и 2 дни съм. Това стръва ли ви се много малко? Confused

Лени

# 268
Ми тази на Bertoni , която видях е 2 в едно до колкото можах да видя .Е нямаше кош за новородено , но количката можеше да се използва и за новородени , иначе имаше отделно столче , като такова за кола .Едва ли качество може да се сравни с Чико , ама все пак е 600 лв ( не , че и 600 са малко Simple Smile)
Ама все пак преди всичко , трябва да е удобна  , ама не ни е ли далече малко да мислим за колички .Аз гледам само креватчета по магазините , още ми се струва , че има много време до количката .
Честито Аxi за момченцето , и аз съм с момченце и го чакам два дена след теб.Незанм обаче защо , но много съм се притиснила , че няма да избутам до края в тия жеги .Дано поне остискаме до 9 месец  Praynig Praynig

# 269

От петък знам, че ще е момченце  Simple Smile , и на момиченце щях да се радвам много ( може би дори повече Wink )

[/quote]

Добре дошла. Аз също съм много нова тук.  Embarassed Честито! и моето е момче.

Общи условия

Активация на акаунт