Ингвинална херния -грижа за нея и за операцията

• 134 433
  • 409
  •   2
Отговори
# 75
Не ти трябва да знаеш.Ако хирурга и анестезиолога са добри и ги предупредиш за всичко от раждането на детето си до сега мисля че всичко ще е под контрол.Те ще знаят какво да очакват и ще са подготвени.Пък и упойките са по специални за такива деца.Вече има упойки от по-нов клас.Само избери утвърдени лекари.После всичко се забравя.

# 76
  • София
.Само избери утвърдени лекари.
  Peace

Разбира се, че утвърдени, макар че и това е несигурно. Ако става въпрос за анестезиолозите (да не говорим за хирурзите), то те трябва да отговарят на основно изискване - да работят САМО с деца, и то в специализирани детски хирургични клиники, в големи централни болници. Всичко останало - прекраси частни палати с безименни лечители е прах в очите.
За жалост, защото нашата детска хирургия заслужава да бъде като палат, но нали се убедихте, че държавата не й пука за нашите деца (справка криминалната хроника).

# 77
Аз ползвах услугата на Университетска болница Св.Марина Варна.Там има отделение за еднодневна хирургия което е малко/само десетина стаи/ но доста модернизирано.Общо взето останах доволна.Другите им отделения обаче са ужасни.А сектора им за алергология е под всякаква критика.

# 78
  • Сандански
Д-Р оги,аз съм майката на близнаците за които ви писах.Момиченцето сега тежи 4 500.Заведохме момченцето при хирург и се оказа че най-вероятно се касаело за фуникулоцеле със затворен вече край.Казаха че операцията не е спешна и ще го наблюдават.Какви могат да бъдат усложненията?

# 79
  • София
От фуникулоцелето не възникват последствия.
Такива деца оперираме поне на 5 кг или след 6 месечна възраст.

# 80
професор. д-р О.Бранков,изненадах се приятно и  съм  възхитен,че има такъв човек като Вас,професионалист,сърдечен и най вече благороден!!!
  аз от скоро съм татко и това е голяма радост и гордост за мен.днес съпругата ми каза,че малкия има някакво подуване в десният тестис.когато се прибрах и го съблякохме,нямаше нищо,но когато заплака,десният тестис се изду в горната част и стана твърдо.след леко пипане и преустановяване на плача пак си възвърна предишната форма.но с напипване по навътре се усеща разлика между десният и левият тестис в горната част на скротума.утре ще го водим при хирург и ще видим дали е за операция.той е малък,на 55 дни и е 4 кг.исках да Ви попитам,дали оперирате деца,който не са от София и ако да ,каква е процедурата?
 БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ!

# 81
  • София
Оперираме деца от цяла България. Дете с херния като Вашето бихме оперирали ако тя често се заклещва.
Иначе изчакваме да навършат 4 - 5 месеца и поне 5 килограма. Обаче в случай че сте от град, където няма детски хирурзи, а при едно заклещване се наложи операция, не е проблем да дойдете и по-рано. Потърсете ме сутрин та 952 21 37.

# 82
Ради,оперираха ли детенцето ти вече?

# 83
О,извини ме ради,но обърках имената.Исках да попитам Yasmina.

# 84
още не
хернията спря да се показва от миналата година не съм я виждала , някъде от октомври ,а преди излизаше често почти по 1,2 пъти на седмица и веднаха се прибираше
и гледам да отложа колкото мога да стане по- голям и да разбира малко че сега не дава да го пипна за всичко се гоним по сума ти време

# 85
  • 1st floor
Доктор Оги, аз искам да попитам за едно малко по-голямо дете Wink - съпруга ми е на 31, но днес му поставиха диагноза ингвинална херния Sad....Джи Пи -то не му е дала направление, а го е изпратила да си намери , къде да го оперират , да знае кога , за да не му  изтече направлението...
сега не знам накъде да се насочим - препоръчаха ми 5-та градска - Вие  на какво мнение сте?
искам да попитам и за тези платна , които се поставят вътре в корема - казаха ми , че стрували около 500 , в зависимост от вида имало и по-скъпи и по-евтини...винаги ли са препоръчителни и кой вид да изберем/за съжаление точно в момента не сме никак добре финасово Sad/....и последен въпрос - някаква ориентировъчна сума , колко ще излезе операцията , заедно със всички  изследвания , упойки , лекарства и т.н. ...знам , че е трудно да се каже , но нещо средно , ориентировъчно Rolling Eyes....
ПП: той е здравно осигурен

# 86
  • София
- препоръчаха ми 5-та градска -
искам да попитам и за тези платна , които се поставят вътре в корема - казаха ми , че стрували около 500 , в зависимост от вида имало и по-скъпи и по-евтини...винаги ли са препоръчителни и кой вид да изберем

В 5 градска болница (при д-р Близнашки), в Окръжна болница (проф.Пожарлиев), в "Пирогов" (д-р Борисов, д-р Филипов), също и в Александровска и във Военна се правят лапароскопски хернии. Процедурата изисква платно - може и по-евтино. Операцията е по Клинична пътека и по принцип не се заплаща. Ако обаче вие изберете определен екип, тогава в болничната каса се плаща сума, която е различна, но едва ли би надскочила 550 лева. Вие имате право да не искате определен екип, значи операцията ще се извърши от опитен, но не толкова нашумял хирург. Поне за моята хирургия всеки може да бъде сигурен, че лечението ще бъде извършено на ниво, независимо от това дали има избор на екип.

# 87
  • 1st floor
вашата хирургия не се ли занимава само с дечица?
а за тези мрежи или платна, които се поставят вътре - каква е цената? за поставянето им и за самите мрежи?
ПП:а мнението Ви за Вита херния център Praynig

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 15:33 от НеПоКоРнА

# 88
  • На един клон
Д-р Оги,скоро дъщеря ми бе оперирана от пъпна херния.Вече е с махнати конци,но пъпа беше зачервен,и доктора сложи някакво йодоподобно лекарство.Каза ни от другия ден да мием със сапун.Въпросът ми е-дали не трябва да почиствам и с някакъв антисептик?(пропуснах да попитам в кабинета).
И нещо друго се сетих-като гледам пъпа и стои някак на една равнина с корема,дали в бъдеще има шанс да се вдлъбне навътре?
И второ-колко струва избор на екип в Пирогов - една позната иска да оперира сина си (5 г.) при определен лекар?

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 16:22 от Кукимявка

# 89
  • София
Д-р Оги,скоро дъщеря ми бе оперирана от пъпна херния.Вече е с махнати конци,но пъпа беше зачервен,и доктора сложи някакво йодоподобно лекарство.Каза ни от другия ден да мием със сапун.Въпросът ми е-дали не трябва да почиствам и с някакъв антисептик?(пропуснах да попитам в кабинета).
И второ-колко струва избор на екип в Пирогов - една позната иска да оперира сина си при определен лекар?

Извинявай, че се включвам, но на моя син като му махнаха конците казаха още 1 седмица или 10 дена да не го мокрим, сложиха му една марля. Той е опериран от ингвинална херния в Пирогов. Използвам случая да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ!!!!   bouquet на д-р Оги и на колегите му! Няма некадърен или нечовечен лекар в екипа му!

Общи условия

Активация на акаунт