Жегата ни нас мори, но ОКТОМВРИЙЧЕ ни крепи

• 14 170
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Честит рожден ден на Зайче-мече.
 Laughing
Иаз мислех да раждам в Правителствена болница ама все още не съм се записала на консултации там.Май имам още малко време да си помисля.

# 76
Здравейте на всички бъдещи мами октомврийки !!
И аз не съм писала от много отдавна ,но редовно Ви чета !
На всички рожедннички ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ! И аз днес съм една от тях  Embarassed!
Пожелавам на всички през откомври здрави и красиви бебчета , днес като ми се обаждат приятели и роднини само това приемам като пожелания  Laughing Laughing
Танини , браво , ти си близнаци в 24 седмица бая големички са , направо ти се радвам много!
Аз съм с едно бебче в 27 седмица и ме съмнява да сме се добрали и  до 900гр. а  в твоята седмица докртора ни измери 666гр Rolling Eyes
Момичета искам да питам вас едно нещо, което много ме притеснява от известно време , като си пуснах урина и имам повишени левкоцити , седимент - нямам , но все пак ; левкоцитите предполагат някакъв проблем според мен !
Моят лекар обаче смята ,че са нормални и да не им обръщам внимание!!Да не говорим че вече втори път ми взимат секрет и не ми излиза нищо , а аз си имам течение и леко парене от време на време !!Казват ми , че нищо ми няма , а мен ме е много страх да нямам някоя бактерии или нещо друго, защото са много опасни и могат да спукат мехура и да изтече водата на бебчето  #Cussing out
Вече почвам да си мисля, че си втълпявам , че имам проблем , а  всъщност да нямам , ама много ме е страх да родя преждвременно заради немърливост на някой лекар , че после ще трбява да ги   #2gunfire #2gunfire

# 77
честито Зайче и мече!!! [/color] Голяма да пораснеш   Hug ама само на коремче! И едно здраво бебче да те радва наесен   bouquet

Честито Вярката
  bouquet ! Вече си в отбора на госпожите! Е как е - разказвай  Grinning
Имаме си още мами разбрали какви ще са мушмороците им! Май двата лагера моми-девойки се изравняват а?
Я да ви попитам аз две нещица. Преди две седмици ми беше паднал хемоглобинеца на 93 и ми предписаха ампули TOT`Hema  - 2 пъти на ден по една за 10 дена. Изпих ги, но не можах вчера да се вредя при доки и ми записа час чааак за другия четвъртък. Та се чудя да взема ли още от тях, да пия ли, кво да правя. Майка ми ме съветва да не ги спирам, щото анемия не се лекува за 10 дена.... а аз не знам сега к`во  newsm78
Другото е за лекцията на списание 9 Месеца днес. Имаше такова задръстване по трасето, че пристигнах в 10:30 тъкмо като свършваше.... да не говорим, че обърках автобуса, а накрая някак като на магия .... той зави и стигнах ..... И аз не разбрах как стана  защото изобщо не ползвам градски транспорт и не знам кое на къде е Mr. Green Та ако някоя мама е била и е водила записки  може ли да преразкаже с няколко думи, че темата е много важна - скрининг на новороденото. Чух само последните думи, че това не се правило, онова не се правило, а било важно. Е мамицата им на тия от Здравната каса - как се еб***т с новородените  #2gunfire Жената на лекцията каза, че в други държави правели по-голям кръг от изследвания на бебетата, а при нас само ако си ги поискаш и съответно платиш.

# 78
Здравейте сладурани
благодаря на всички за пожеланията
Мими123 честит рожден и на теб!
Пожелавам ти най-вече здраве и много хубави емоции покрай бебчето!
А за излседванията, левкоцити + парене на мен ми говори за цистит. т.е. възпаление на пикочния мехур или каналите, просто от опит ме навеждат на тази мисъл резултатите ти, лошото е че се лекува с антибиотици и колкото по-рано толкова по добре, ти казала ли си че имаш и парене? Най добре се консултирай и с друг лекар защото не е за подценяване ако се окаже така. Дано все пак няма нищо  Hug
Вярката, Jutoo супер е че сте разбрали вече за бебоците, а аз на свои ред ви оцветих прилежно  Mr. Green

# 79
И  аз така си мисля , ама незнам , днес си пуснах стерилна урина , въпреки , че според лекарят  ми нямало нужда !Ако е цистит , ще излязат бактерии , аз бая време преди да забременя се борих с тия гадини  #Cussing out #Cussing out
Знам ,че в кръвта на бременните е нормално да има повишени левкоцити и утайка , но в урината продължавам да си мисля , че не  е добре да има левкоцити !  Sad

# 80
Здравейте мамчета!Зайче и мече честит рожден ден! newsm59Голяма да порастнеш и ти и твоята бубка!   Gift  party023
Mimeto_iv и на вашия тати честито!да е жив и здрав и много да ви слуша!
dobra да ти кажа аз знам че поне месец трябва да се пие желязото а после поддържаща терапия ама и аз мойто го пих 15дена и вече от седмица съм го спряла........несериозна работа ама като знам каква борба се почва със запека !!!!!
Мамите от Варненската среща - много сте хубави!Ама никоя от вас не е снимала моренцето  smile3518
tanini сигурно сте много сладка гледка с каката!Представям си я колко е щастлива и миличка с теб и бебоците! Айде пускай снимки да видим тумбачето как се развива!

# 81
  • София
mimi123 , Зайче и мече  ЧЕСТИТ ВИ РОЖДЕН ДЕН И НА ДВЕЧКИТЕ, ДА СТЕ ВИНАГИ УСМИХНАТИ, ДА ВИ СЛУШАТ В КЪЩИ И МНОГО ЗДРАВЕ, А НА ЕСЕН НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ БЕБОЦИ   bouquet   bouquet   bouquet

Mimeto_iv ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ ТАТКОТО И МНОГО ПАРИЧКИ ДА НОСИ И МНОГО ДА СИ ВИ ОБИЧКА   bouquet   bouquet   bouquet

mimi123 консултирай се с още един доктор, стискам палци всичко да е само внушение.
dobra не се ядосвай на безумието в нашата страна, все си мисля че по някой критерии сме по-добре от други страни, но това за изследванията и аз съм го чувала, но нашата бедна държава има пари за колите на депутатите, но за за бременни няма, за лекари за учители и за кого ли друг също няма.

Jenna с чистенето напълно те разбирам, голям зор, аз имам една идейка да си наема жена да идва веднъж седмично да чисти и  глади, че това второто го ненавиждам, препоръчват ми едно момиче, което го правило за 20лв. та сигурно ще я пробвам, иначе съвсем ще изкукам с бебе и куче и мързел, таткото и той като мен, обича да разхвърля, мрази да чисти, добре че обича да готви и прави невероятни вкуснотийки. Та тя като чисти веднъж на седмицата, аз мога другите два пъти да минавам само с прахосмокачка и да си подреждам. поне това обичам да правя да подреждам.

Надеееее да си пиеш желязото  Naughty  запека трябва да му се намери цаката, овесени ядки, плодове на гладно, нес кафе на гладно с плодовете, но без захар, пробвай всичко което си чувала, все едно нещо ще помогне, при мен помогнаха овесените ядки.

Jutoo честит ти юнак   bouquet
viarkata честита ти принцеска   bouquet

# 82
Здравейте момичета. ))))
Аз нямам с какво да се похваля, по цял ден нищо интересно, чувствам се добре, а и лекарката ме успокои, че всички изследвания са ми ок та скоро няма да търча до някоя лаборатория да си правя нови.
Иначе вече направо нямам търпение, само броя колко месеца остават, направо съм се побъркала. ))))
Иначе да ви питам, вашите родители или мъже вярват ли на разни глупости от сорта на това как бебето не трябва да се извежда до 40дена (то все едно умрял) и всякакви такива глупости.
Че мен много ме дразнят такива изказвания, особено това за извеждането на бебето.
Едни приятели имат вече бебе на почти 1месец и още не са го извеждали на разходка, направо ужас.

# 83
Естествено, че ходихме на разходка много по-рано; то има и значение времето как е. Мариана беше пролетно бебе, не беше много топло още, но излизахме да се поразтъпчем. Ама трябва да се внимава: да не е слънце, да не е вятър, кърмене навън не си е работа в началото докато не си му хванал цаката (а те честичко похапват)...Та имаш по най-много половин-един час време... Tired

В интерес на истината, бебчетата наистина много се променят след първия месец/40-те дни: дотогава са като едни малки мишки, ядат и спят, а и аз не знаех къде се намирам. Като че ли изведнъж след това бебката се ококори, аз станах по-уверена, влязохме си в ритъм - и бяхме за показване и двете  Simple Smile

От тази гледна точка: тълпи посетители и гости не ти трябват; а и не искаш да ти надничат в количката всякакви по улиците. Та по-леко с планирането на дълги пътешествия и напрегната програма...

# 84
Привет сладурки!!! Ето една моя снимка с коремчето!!! Днешна е!!! Wink

# 85
Крайно време е майй да се появя отново. От работа и мързелуване не остава време за нета. Тази вечер съм самичка и най после се вредих за компа. Нищоооо ....  Mr. Green ще наваксвам. От 15-ти съм си пуснала молбата за отпуска а с доки съм говорила вече болнични да ми пусне по рано, че то вече не се издържа в офиса ама няма да ви занимавам с това. Мамита не знам как сте с болежките в кръста и гърба ама аз едвам седдя. Все гледам да полегна. Ама така ще е.

Виждам и рожденички си имаме днес. Честит им рождден ден! Много здраве и най пухкавите бебешори им пожелавам!!!   bouquet

# 86
  • La casa de Mickey Mouse
Bulechka_TS супер си и много сладко корем4е си имаш
за 4истенето и на мен ми е трудни4ко, а за голямото пренарейдане 4акам да дойде мама да ми помогне 4е много местене и вдигане на тежко Ще пада, а нали съм сами4ка, мъжо го няма
40дни няма да стоим само затворени тогава при нас е около 20/25 градуса 4е и пове4е, но Ще изкарвам предимно в градината на блока (огромен самостоятелен парк само за живееЩите в блока) и на терасата ( по голяма е от самия ми апартамент) и то от гледна то4ка 4е испанците са много лубопитни и нахални и поне в на4алото не искам всеки да го пипа и ма4ка малкото 4ове4е (това е запазено право само за мен и таткото)
аз желязо пия от 4 месец и това е до раждането без прекъсвания и такива неЩа

# 87
  • София
Bulechka_TS   страшна си и много сладка и щастлива.А до сега кьорава снимка не ни беше пуснала, или греша  newsm78
Кръст боли и от неправилна стойка, за сега да чукна на дърво не ме е болял, освен 3-ти месец, но тогава са се размествали кокалите, та затова било.
Обаче какъв плексит ме мъчи просто не е истина, а не мога да отида на лечебен масаж, как да се пльосна по корем за да ми намачкат гърба, та си трая. Крачетата мен ме болят, не могат да носят туловището ми, ще взема накрая да стана дюстабан и с два номера по-голями ходила  Shocked
Ех не се стърпях и аз да орева орталъка  Mr. Green
ANETT обожавам големите тераси, но си нямам почти никаква, едната си я затворихме, много прашно и мръсно, а другата си беше по проект зимна градина и то затворена, но прозорците са ми отгоре до долу, та ще ги отварям и ще се препичаме на октомврийското слънце с бебка.
Mirama ако аз съм в кондиция мисля след двадесетия ден да почна да я извеждам по малко, хич не ме интересуват тез 45 дни, но то зависи от времето, от самото бебче и от мамата, то първия ден само на балкона за 5мин, после за 10 после за 20 и т.н.

АМА НА ПОСЛЕДЪК СТЕ МИ СТАНАЛИ ЕДНИ МЪРЗЕЛИВИ ОКТОМВРИЙКИ, да не ви остави човек за една седмица- а вие вместо да ме карате сега да чета поне две теми сте изписали само някакви си 6 странички, е бива ли така, ще ни отпадне епитетът бърборани  Joy

# 88
Bulechka_TS супер си и много сладко корем4е си имаш

Bulechka_TS   страшна си и много сладка и щастлива.А до сега кьорава снимка не ни беше пуснала, или греша  newsm78

Не бях ви пускала, защото нямах снимчица!!! Wink

За чистенето на мен милото много ми помага!!!

# 89
Мерси на всички за пожеланията ! Дано Ви се връщат ! Simple Smile))
Момичета вие забелязали сте , когато има по голям шум как бебоците в корема се раздвижват!Ние се нанесохме скоро в ново жилище и постоянно нещо се разбива и пробива и малкият ми бебчо веднага почва да рита усилено .Даже сега моят мъж реши да пусне една прахосмукчка, и малкият бебешор веднага пак подкочи и рита доста силно ,а честно да си кажа той не е от най -буйните . Simple Smile
Явно има нещо вярно , че 27 седмица слуха им е напълно развит  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт