Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 8

  • 38 178
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 4 392


КорНиШонка, прелестна е!  bouquet
Трябва да ми забранят да влизам тук. Blush Дебелея, само като гледам.. Confused

# 61
  • Мнения: 5 873


КорНиШонка, прелестна е!  bouquet
Трябва да ми забранят да влизам тук. Blush Дебелея, само като гледам.. Confused

подкрепям с две ръце. Hug

# 62
  • Мнения: 7 144
Корнишонка, разкошна е  Hug!

# 63
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ето:

Торта "Виена"

Блат:
6 яйца
1 ч.ч. захар
5 с.л. галета
3 с.л. какао
1 1/2 ч.ч. смлени орехи
щипка сода бикарбонат
щипка канела

Яйцата се разбиват със захарта. Към тях се прибавят смесените сухи съставки. Изпича се блат и се реже на две.

Първият блат се сиропира с компот от вишни или захарен сироп / с вишневия компот е много по-хубаво./
Отгоре се маже разбита сметана, разпределя се сладко от вишни /може и череши/, втория блат, също се сиропира.
Тортата се намазва цялата с разбита сметана. Отстрани се посипва с орехи, а по края се шприцоват рози от сметана. В центъра се излива желиран вишнев сок, нареждат се вишните от компота.


Това е. Става сравнително бързо, а е много вкусна Peace.
Надявам се да ви хареса.

# 64
  • Мнения: 624
Момичета,имам въпрос към всички,които са правили Шоколадовата торта с рула на Лео!
Когато разбивата заквасената сметана с течния шоколад,как добавяте желатина/за да не се пресича/?
Ще започна тортата утре,но съхранявам шоколада и сметаната в хладилник,да не ми изиграе лоша шега.
Благодаря Ви,предварително  bouquet

# 65
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Когато разбивата заквасената сметана с течния шоколад,как добавяте желатина/за да не се пресича/?
Ами изливам го направо в крема и разбърквам добре, за да го поеме.
Никога не ми се е пресичал...

# 66
  • Мнения: 5 873

Благодаря за рецептата.  bouquetПри първа възможност ще направя тортата.

# 67
  • Мнения: 1 698
Корнишонка, прекрасна е тортата. Как направи цветята отгоре, страшно ми харесаха?

# 68
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
ЧерешОвка, Зори, Ванчето, mimes благодаря ви момичета   bouquet
Т@ня и на мен никога не ми се е пресичал. Аз разтварям желатина в малко вода да набъбне (както си е по указанията но с по-малко вода) и после в микоровълнова на размразяване да се разтвори. Често го изпускам и става горещ  Embarassed, ама го мятам в крема и доразбивам за да се омеси добре и съм нямала инциденти. Ще стане не се притеснявай  Hug
mimes цветенцата всъщност са направени от кръгчета. Ползвах различни по големина кръгове - най-големия ми е гърлото на една чаша  Mr. Green. Значи оригинално кръгчето се прегъва на две да стане полукръг и после свиваш двата края така, че да се оформи сгъвката добре с една издатинка по средата а от двете й страни да има вдлъбнатинка, но на мен ми беше по-лесно просто да хвана кръгчето и да го сбръчкам така, че да се оформи нещо и после го посмачквах от единия крах за да се заступори формата. Незнам дали ти стана ясно, но предполагам, че като се вгледаш в снимката и прочетеш писаниците ми ще успееш да схванеш основната идея. Ако все пак не стане ясно свиркай, ще пробвам да снимам как става.   bouquet

# 69
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
След тез прекрасни торти не смея да си покажа творенията.
Но срам не срам ей ги на торта за детско парти
торта за роднински ден и още един изглед

# 70
  • Мнения: 624
Момичета,благодаря за отговорите  bouquet
Пак имам въпрос Embarassed- как се прави пандишпанов блат?
Не мога да намеря рецепта Embarassed

# 71
  • Мнения: 10 846
Момичета,благодаря за отговорите  bouquet
Пак имам въпрос Embarassed- как се прави пандишпанов блат?
Не мога да намеря рецепта Embarassed

Заповядай!!!
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2879.html

# 72
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
Корнишонка , много нежна торта   bouquet  bouquet
Мими , тортите са ти онтово прекрасни , замъка много ме кефи  и аз скоро може да се пробвам на един  Laughing

# 73
  • Мнения: 972
Корнишонка, много нежна торта - копирам си идейката  Mr. Green
Mimes - много са ти хубави тортите. Замъка е много идеен.
Аз вчера правих торта по нова рецепта. Блатовете са с маково семе, а крема е с кондензирано мляко.
Ето снимка и разрез

# 74
  • Мнения: 1 698
wel, изглежда много добре, а на вкус как беше?

Мимито, тортите са страхотни. А замъка е прелестен.

Общи условия

Активация на акаунт