Аплодисменти моля, ЮЛСКИ бебета в главната роля!

• 14 648
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
NaMeLeSz, добре дошла отново Simple Smile
беболинчо, всичко ще е наред и скоро ще си от другата страна на барикадата.

# 226
  • София
Добре дошла Мими,много хубава тая госпожица,пу пу пу!
Беболинчо кураж,измъчи се ти ама си заслужава,скоро ще се гушкате с бебо,стискам палци.
Аз снощи като се зачетох в недоносени и ревах,можело да изостават в развитието си спрямо другите деца,много ми е мъчно. newsm45
Лекси ние сме изцяло на АМ,яд ме е имам помощ поне сега от мъжо,ама всичко си иска женска ръка,готвене чистене,а и поработвам неможе без това.Докато имах кърма и изведнъж спря,цедих мъчих и нищо не стана.Не се оправдавам,но неможах.Ние сме на нитролон и акат като на кърма по 4-5 пъти.За сега съм доволна от АМ/марката/
На Ради немогат да му минат пъпките от претоплянето,нещо да знаете с какво да ги обработвам.

# 227
  • София
Честито на всички нови мами!
Добре дошли на Неймлес!
И успех беболинчо!   bouquet

И аз нямам търпение вече! Т.е. малко ми е объркано - хем ми се гушка бебче, хем ми се иска да си изчака последната седмица и всичко да си върви по план  Wink Тамън да минат жегите. Ние с мъжа ми едвам спим - на отворени прозорци и течение, а като се роди Ники ще ме е шубе да правя течение... Тази сутрин се събудих подута като плондир и с чувството, че са ми гърмяли цяла нощ пиратки в главата. И ужасно ме болят след ставане костите на таза и краката, ама ужасно, трудно стоя права в първите минути.
Хайде стига съм мрънкала  Laughing

# 228
Рени, и Доротея е така с яденето Simple Smile Обаче като искам да ме пусне й подпъхвам леко в устата мойто кутре, за да захапе него, иначе както дърпа досега да съм на рани.

Ce Dim, със сигурност сме били по едно и също време там, ама аз нали бях на етажа с белите бархетни нощници и... не съм те видяла. Погледнах снимките ти, ама не съм.

# 229
  • София
Гоце, опитай с кремчето на Мустела или с Бочко.

# 230
  • Sofia
Лекси, и ние де факто сме почти само на АМ. Днес вече сдадох багажа и само ще цедя и после с биберон. През нощта не съм му давала да суче и спа прекрасно - бързо заспива и не се буди. А с това "кърмене" само пищи и търси да смуче нещо. Кофтито е, че тази сутрин пак ми беше подута гърдата и изцедих 70 мл. Да ама това е инцидентно. И аз като donsyy - или да има за цяло ядене, или хич да няма. И ми писна да се наливам с лактогенни чайове и да ям ядки. Водата си я пия така или иначе, ама от другото файда не видях.

Иве, я недей така! Моя мъж е недоносен, пък нищо му няма. Аз пък съм чувала, че напротив - даже много от тях са гениални!

За акането - ние сме на НАН 1 и си ака 3-4 пъти и сега като му давам малко повечко папу почна да спи по 4 часа. Около 10 часа смених 3 памперса - само защото се наака така хубаво - тъкмо го измия и той хоп - на чистото, а не търпи да му е мръсно на гъзето.

Айде като се разхлади да се разберем за обща разходка в парка - там е определено по-хладно. Особенно както май се оказва, че повечето бебовци са на АМ - няма да е проблем храненето.

# 231
Гоце, спокойно мила, не ги чети тези форуми, съвсем добре са си Ради и Ники  Hug
Днес ми е терминът и се чувствам особено. След малко отивам на запис в Окръжна, да видим моят мързеланко какво ще го правим  Grinning
Мими, Деси е прекрасна  Hug
Елче, честито бебе!Да расте здрав и щастлив!   bouquet

Последна редакция: пт, 20 юли 2007, 11:49 от marisasav

# 232
  • София-Красна поляна
39. Имаме си вече беборани на ЮЛСКИ мамчета засмяни

//Добро утро!
Рокси аз ползвах Лансинокса и гарместана и Авент.Лансин. е най-добър струва 25лв голямата опаковка търси.Другите не ми помогнаха.
Оф стея дрехи незнам нали са недоносени и нямат регулация на температурата,ме е страх,казвайте нещо че ще откача,моля//

Гоца и аз съм с Лансинох като превантивна мярка, а от приятелка имам и Гармастан ама от миенето на гърдата може да си докарам беля на главата и не го ползвам. Ползвам от първия ден „Почистващи кърпички за кърмачки на Чико за 80бр е 8,50лв и предполагам те ме спасиха от проблема. Съдържат ланолин. За дрехите педиатърката каза денем с боди и чорапки вечер леко по-облечено. Не се притеснявай. Всички бебета нямат терморегулация.

//Здравейте! Гледам мамите с бебчовците са доста по- ранобудни от нас с коремите 
Мами, искам да ви питам в болницата кога горе долу ви дойде коластрата? През това време даваха ли на бебоците АМ? Някой показва ли как да кърмим?//
Borianna на всеки идва по различно време. Само че съквартирантката мислеше че няма а имаше. Накарай някоя акушерка да те стисне яко за да провери че дават едни гадни беберони които шуртят и бебето после не искаше да я суче, че се научи на лесното. Даже беберона на Авент не пожела когато тя изстиска и даде. Бъдете упорити, спокойни, много течности и няма да има проблеми. А ако сте в ТК като мен горещо препоръчвам ВИП стая. 30лв на ден е само, но си заслужава.

//Вече се ориентирам към електрическа помпа за кърмата, защото с тази губя по час докато се изцедя. Всъщност бебко като си хапне и си заспива, а аз оставам тепърва по час да се стискам, че те гърдите са на буци...//Рени незнам за каква марка електрическа си се замислила, но да ти кажа моя опит и на съквартирантката ми. Тя имаше на Чико за 70лв дето е и грам работа не вършеше. Малката ме цоцкаше добре и нямах нужда от моята да се цедя и дадох да ползва моята на Авент ръчна за 92 с контейнерите. Това момиче се прероди направо. Вечерта слезна и долу на електрическата на ТК и каза че Авент върши повече работа. Аз лично с нея се цокам по 15минути и съм готова. Изстисканото варира между 45-100мл. И това при условие че натискам съвсем леко а не докрай. Хич не ме боли от помпата.  Горещо ти я препоръчвам както и на всички останали мами.

//Искам да питам родилите естествено мами ползвахте ли смрадлика и/или бивацин спрей, кое ви препоръчаха от болницата и също така смрадликата в какво съотношение я варихте?//Phil трябват ти и двете за болницата. Да ти варят около 1,5 литра на ден да ти носят и си купи и Бивацина. Те там правят тоалет често, но ти след всяко пишкане се изплаквай с смрадликата и се пръскай с Бивацина като предварително разклащаш по 3 пъти максимум на ден. А за съотношението – на пакета на смрадликата пише колко вода с колко смрадлика се сварява. А като излезете от болницата казаха и компреси с реванол да си правим. Оня ден пратих леля да купи още и казаха че течния реванол го спират от производство и ще има реванолна паста.

Ох мале как ще ви изчета незнам.  ooooh!

# 233
  • София
Здравейте милички  Hug
Благодаря за милите смс-и, ние сме от вчера вкъщи и се гледкаме. Влизам за миг само да ви пусна няколко снимки и до скоро отново! Peace
Ето го и малкия принц Константин: Heart Eyes
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=155089

На коремчетата, скоро ви чакаме и вас!  Hug

# 234
Здравейте от мен и корема!
Ели,ама страхотен е Косьо-пу пу пу да не му е уроки!Какъв е хубавец! Grinning...Измъчили сте се вие двамата,но имало за какво!
Искам и аз вече един такъв малък бебок да гуша!
phil,и аз така от седмица-две с костите и стоенето права,ама давай да потраем-малко остана!
беболинчо ,леко раждане,всичко като по вода и бързо-бързо отново тук със снимки на бебо!

# 235
  • София
Нещо се шашнах, уж е горещо ,а крачетата и ръчичките на малката за студени и влажни, обадих се на лекарката и тя каза да и сложа дълго ръкавче и чорапки.Сега май вече не са й така студени.Обаче незнам дали е настинала или когато плачка е нервна и тогава и се изпотяват ръчичките и крачетата и стават по студени
Дайте мнения моля ви  newsm45 Ако съм я простудила няма да си го простя

Не се шашкай. Едва ли се е простудила в тази жега. Не я дръж на течение и.. ами, ще трябва да се опознаете взаимно. Сигурно има някаква ситуация, която не й понася... Пък не е изключено и да й е било не студено, а горещо. Да се е изпотила и от там вече да  се е преохладила. Така че внимавай и с многото дрешки... А, да. За бебетата било нормално да имат студени лапки - ама не ледени... Сложи й чорапки?..

# 236
  • София
Добре дошли на Мими и Ели   bouquet Много са ви сладки бебоците  Heart Eyes Еличка, наистина ти е било изтощително. Иначе на изписването изглеждаш страхотно (вече отпочинала) и най-щастливата мама на света  Hug
Мими, а твойта Деси много сладка с тая биба, тя колкото нея, бе.  Party
Гоце, я стига с тези черни мисли! Naughty Аз също съм родена недоносена, пък личи ли ми, а? То в такъв случай половината свят щеше да е с изостанало развитие. Я, горе главата.  bouquet
Мариска, на мен терминът ми е на 22, но това странно чувство от сега взе да ме обзема  newsm78. Дори леко граничи с депресия. Ама сега ще отида да се поохладя под душа, дано ми мине.
А за писъците докато бебетата спят, чела съм, че в началото си спомняли раждането та оттам. Прадставете си за какво е да се провираш през някакви тесни канали и после всичките тези странни, нови усещания  - голям стрес си е. Нервната система още не им е добре развита.

# 237
  • София
Има ли някой само на АМ?

Издоявам по 5-6 ml дневно, не може да се каже, че това яде. На практика си е само н а АМ. Яде хипоалергичното Friso, макар че имах една кутия Frisolac, и нея я давам също. И една голяма част отива в мивката, понеже понякога яде 120 ml, а друг път - 50 - 60... И ако се опитам да го насиля стиска устни, нищо не може да влезе. А ако въпреки това някак го прилъжа, си отмъщава с 1 гейзер мляко - по мен, по себе си, по дивана, абе, всичко става в мляко, а в тумбака остава по-малко и от преди да съм го тъпкала. И съответно, се буди пак гладен след няма и час...

# 238
Някакви вести от Беболинчо....???
Цял ден я мисля,дано всичко е наред! Praynig

# 239
Здравейте и от нас,

Искам да ви почерпя (макар и само виртуално), че днес ни е първия имен ден Simple Smile Не знам дали се празнува и черпи, ама...

Общи условия

Активация на акаунт