Аплодисменти моля, ЮЛСКИ бебета в главната роля!

• 14 652
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Добре дошла, juzefina  Hug И честита принцеска  bouquet
Момичета, днес си поговорихме доста с Елпет. Тя е добре, има коластра и се хранят с малкия Косьо. Той бил много спокойно бебче - пу, пу! Е, чух му гласчето де, ама май беше гладничък. Ели праща на всички ви много поздрави. Надява се в четвъртък да ги изпишат. Доволна е от двойния Вип, Ицо е почти през цялото време при нея и много й помага.
sandcastle, и аз да ти отговоря. При първото си раждане бях 1 седмица с 3 см разкритие и точеща се тапа. Накрая ми предизвикаха раждането.

# 91
Момичета,не знам дали са ви показвали това,но за всеки случай...

Става въпрос за това, че Милупа
изземва обратно млякото си, защото в
него са намерени вредни съставки. Това
беше скандал в Германия преди две седмици.
В млеката на Милупа и на Бебивита откриват
вредни за бебоците работи. Ако сте купили
някоя от тези опаковки с дата на трайност 23.02.08
(Mindesthaltbarkeitsdatum 23.02.08), може да я върнете
в търговската мрежа.
Пише, че е опасно предимно за преждевременно родени
и за новородени между 4 и 8 седмици, щото имат слаба имунна система.
Симптомите се появяват след 2-3 дни
Само продуктите с тази дата на трайност са опасни!

Превод - С любезното съдействие на Лиска!
Цитат
Преведох някои от нещата, които може би ви интересуват:

"Фридрихсдорф, 11.06.2007 - При рутинна проверка в опаковка „Милумил 1 начално мляко” са открити следи от нежелателна бактерия (Enterobacter sakazakii). При коректно приложение на продукта (съгласно упътването върху опаковката) тази бактерия не представлява опасност за здравето. От съображения за сигурност Милупа иззема адаптираното мляко за кърмачета „Милумил 1 начално мляко” с дата на годност 23.02.08.
Клиенти, които са закупили „Милумил 1” с посочения срок на годност, могат да го заменят в магазина. (но това може би важи само за Германия)
(даден е и горещ телефон в Германия, както и имейл-адрес)

Опасен ли е продуктът?
Ако продуктът се приготвя съгласно препоръките върху опаковката, е сигурен. В случай, че храната не се приготвя съобразно предписанието, може да има риск за здравето. Опасна е бактерията, но дори и в този малко вероятен случай, само за недоносени и новородени през първите 4 до 8 седмици, особено ако те са със слаба имунна система.

Колко време трае, докато се появят симптоми у моето дете?
По правило симптомите на евентуално заболяване се показват още след 2-3 дни. Ако употребявате храната по-отдавна, не съществува риск от заболяване с инфекцията на Enterobakter sakazakii.

Засегнати ли са и други продукти на Милупа?
Не. Засегнат е само „Милумил 1” със срок на годност 23.02.2008."

# 92
  • София
 sandcastle,аз съм с разкритие от 7 месец от 3 см. и не съм родила Simple Smile но не знам до колко може да стане по голямо и да си ходя така newsm78 ПОнеже имам разкритие всяка седмица доктора ме бърка Rolling Eyes Неприятно но каза,че трябва да го следи!
Лека и спокойна нощ на всички! На раждащите всичко да мине възможно най -леко!  Praynig

# 93
Добро утро  Hug. Ние още сме си 2 в 1
Поне тази нощ успях да се наспя. Снощи бях заспала още в 8 и 15  ooooh! После мъжо като си дойде се поразсъних и към 10 пак в леглото.. и до сега  Mr. Green
Много се радвам като гледам колко бебоци са се появили  Heart Eyes Много да радват щастливите си родители   bouquet
Желая хубав и спокоен ден на всички  Hug

# 94
Добро утро  Grinning
Честито на новите мами   bouquet
много неприятна е тази история с АМ на милупа - дано да няма последствия за бебчетата  Praynig

# 95
  • sf

вчера  wwesie е родила бебе Николета 3240гр, 50см

# 96
Добро утро и от нас - и ние все още 2 в 1  Wink
Ей много нови бебоци  Laughing
Честито на всички нови майчета   bouquet Hug
Днес май ще се мре от жега  sweating
От сега ми е тегаво  Tired
Ще мия няколко пъти банята днес  Mr. Green

# 97
  • USA
Честито на Веси! Нека малката Николета е много здраво и весело дете!   bouquet

По въпроса с кърменето ми е интересно какви храни избягвате. На мен ми казаха от нищо да не се ограничавам с изкл. на алкохол и кофеин (не пуша). Педиатърът ме посъветва да избягвам храни от семейство зелеви и общо взето това са ограниченията при мен.

А по колко време кърмите? Аз съм на схема - 10 мин на едната гърда, и после да другата - колкото поеме  Laughing като редувам гърдите. Отначало го държах по 20-30 мин, но лекаря ми каза, че за 7-10 мин си изсуква каквото може и така реших да мина на тази схема.

Последна редакция: ср, 18 юли 2007, 09:58 от Winx

# 98
  • sf
аз кърмя по 10-15мин. понякога давам само едната, а друг път и двете, ама и дохранвам. само през нощта е ная кърмене, ама май не му стига , щото ме прави дива и щастлива. а от другата седмица май ще махам 7мото ядене.

днес реших да остана и сутринта вкъщи, ама тоя нема заспиване- реве и се тръшка, аман вече.

и тия лохии ме побъркват- съвсем малко са, само колкото да цапат и да трябва да нося тия  гадости в тая жега
айде стига съм се оплкавала, после пак

# 99
Честито на новите мами, да са им живи и здрави бебоците и всичко да е наред!!!   bouquet
Рокси, ти колко време след като разбра, че имаш разкритие, роди? В смисъл, че може да си ходиш и така, без да се почва раждането веднага!  newsm78
 Аз днес на консултацията леко се разочаровах. Моя док само чу тоновете със слушалката, подписах си листа и това беше. На вас как ви протичат посещенията вече на финала?!
Бях разказвала вече за моето раждане, та за да не съм досадна ще повторя накратко Hug: сутринта станах без да чувствам нищо особено, обиколихме половин София с колата и към 11 отидох на лекар, защото вече преносвах с един ден. Лекарката ме прегледа и каза че съм с 4 см разкритие, да си отивам у дома да се боря с клизмата и в 14:30 да съм в болницата. Послушно изпълних каквото трябваше и когато ме прегледа в болницата към 3 без 15 имах 6 см разкритие. Това всичкото без да имам ни една контракция ( или поне нищо не чувствах) и нищо особено. Вярно, тапата ми падаше на пресекулки, но това беше от цяла седмица. ПРи прегледа ми изтекоха водите ( без да ми пукат мехура с онея странни инструменти) и в 18 10 родих след система с окситоцин през последния час. Контракциите почнах да ги усещам след 16 00 часа, а болезнени станаха в последния час- час и половина преди раждането.

Честито на новите мами!

Ние тази нощ пак пропуснахме едно хранене- ядохме в 12 и после в 6 сутринта. А сега спи на дивана в хола и не ще да е завит- хем му е топло на човека, хем ме е страх да не настине. Оставила съм само един прозорец отворен. Спим ето така: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3470481

Донси, пак ли тея калинки да му се не види Mr. Green Аз пък не стига дето в жегата се мъча с превръзки, ами и ходя напред назад със силиконовите колектори в сутиена- сещай се за мене и си казвай че има и по зле Whistling
Winx, аз избягвам алкохол, кафе, газирано и фъстъци. Всичко останало ям умерено, абе в общи линии ям каквото и колкото ядях докато бях бременна. Шоколада в големи количества можел да превъзбуди бебето, но аз и без това съм дебела и не ми се полага шоколад в големи количества Mr. Green Знам че не е хубаво да се прекалява и да се тъпчеш с разни неща, дето уж увеличавали кърмата, особено ако нямаш проблеми. Иначе съм се наслушала на съвети - то не бяха бози, жито и не знам какви буламачи още.

# 100
ЧЕСТИТО НА МАМИТЕ ОТ ТОЗИ БЕБЕВАЛЕЖ
Мами, как издържат бебоците ви?
А вие пупи?
Мойте лохии са много гадни на цвят. И отрих някаква бучка точно до разреза.

# 101
  • sf
ужас е в жегата. моя е само по боди потник и пак му е топло.
и все в мен седи, та още по-жега си правим  #Crazy

# 102
Между другото видях че коментирате за кърменето- от едната или от двете гърди. Четох в Кърмаческия някаква статия че кърмата си променяла състава- в началото на кърменето била по водна, а накрая ставала по хранителна, затова било дбре на едно кърмене да се дава едната гърда, докато може. Ама как се разбира докога може ( т.е. докога има мляко) хал хабер си нямам.
Ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0

# 103
  • София
Леле, Рокси, ма вие вече си имате гривнички на крачетата  Heart Eyes
Като ви гледам бебоците какви са бузанчовци вече ми идва да ги  Hug

# 104
Добър ден мами, бебчовчи и коремки.
И на лекциите така ни го бяха обяснили,както казва Рокси,  че първо излиза водната фракция, а после мастната, и че бебо трябва да яде по 10-15 мин, а не да виси с часове на гърдите. Според мен самото бебе си знае колко да изяде.
При мен е много странно от едната гърда яде 10 мин, а от другата половин - един час, тя е със силиконово зърно, защото имам раничка и си мисля че малко я използва като залъгалка  newsm78
Ще видя като махна силикона, дали ще се отрегулира

Общи условия

Активация на акаунт