Нашето Октомврийче вече е голямо и непрестанно рита мама!

• 11 222
  • 280
  •   1
Отговори
# 45
........... При нас поканата за "кекс" ..................... и да си кажа - не ме оставя на сухо.  Embarassed

smile3516 АХ ТИ ЮДА !!!   smile3506

# 46
Е, ама какви са тези мъже дето ги имате момичета, как така ще ви броят хапките?
На мен пък все ми викат, че ям малко, че нищо не съм ядяла и т.н. А аз просто съм на периоди. Има дни, в които изобщо не ми се яде и не ям, а има такива, в които направо помитам всичко, което видя. Ама някакви забележки от сорта на това да ме пращат на пластичен хирург и т.н. досега не съм имала. )))
Не че аз не искам да отида за разни работи още от преди да забременея, ама то това на мен ми пречи, на мъжа досега не съм забелязала да не му е нещо на кеф. ))))

Иначе за килограмите, аз вече съм +7-8кг, варират, зависи доколко съм се натъпкала предишният ден. По табличката, която беше пусната тук се движа в минимума, което за мен е просто перфектно, надявам се и така да си остане. Иначе за пред лекарката ми си спестих 2кг, че иначе ще ме убие направо. )))) Тя ме е предупредила много да внимавам, пък и си е права жената, в тези жеги остава и да стана някое слонче.

# 47
Mirama , моят е същия - все ме поощрява да си хапвам повече. Като кажа, че съм преяла, умира от кеф... А то напоследък често ми се случва...  Embarassed

dobra това не трябваше ли да го споменавам???  Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 48
Здравейте и от мен
Луна аз още преди да забременея бях с нисък хемоглобин казаха ми
да пия чай от коприва има я в аптеките суха слагай и малко мед и я пий вместо
вода аз я държа в хладилника много съм доволна и много ми помага
 viodidi казаха ли каква е следващата среща на курса да не е с Чолаков
днес бях на ЖК нашия пишльо не спря да се върти доктора ми изчисли термин 31 октомври
но то един ден мисля че няма значение важно е бебчо да е добре 

# 49
здравейте майчета Hug

Гледам мъжовете сте обсъждали днеска, да вземете да ги стегнете тия дето ви броят хапките, че незнаят колко е трудно бременна да устои
С моя вчера имахме гоооляям скандал за 1 мекица да ви кажа.То малко глупаво наистина, имахме двечки - едната той си я изяде още вечерта, а другата си я оставих за закуска. И нали все нямам време, не закусих, ами търгнах на работа.Вечерта се връщам и се точа да си я изям и... няма я smile3511 А мъжа ми готви кюфтета... обаче на мен мекица ми се яде, разберете!!! И като ме напуши един рев, едни обиди, той само мига и се оправдава, мислил че няма да я ям и съм я оставила за него... Викам щях да ти я надпиша ако бях я оставила ( а на мен най-редовно ми се случва да си оставям нещо за ядене, да не го ям и то да се разваля, така никой не го изяжда в крайна сметка...) И така, чак днес ми мина, ама щото имам и подаръци - малко козметика от ЗАРА ми купил днес  smile3501

Меги - и на мен ми харесва ВИП стаята, но честно казано се чудя има ли изобщо смисъл за 2-3 дни, след като и останалите стаи не са лоши. А тези топки са адски полезни, ние дори на работа имаме такива, служат за релаксация на дупе и други части, в болниците ги дават преди разкритие, а и след раждане за да си релаксираш. Има ги по спортните магазини и не са скъпи, купи си непременно щом си я харесала

Добра - отдавна да пиша, ама все забравям... Тук никаде няма сифони по баните - само биде, тоалетна чиния и вана. Може и при вас да са искали така да направят, има си начини явно, но не ме питай как внимавам да не направя наводнение и как се подсушава след всяко къпане...

Магнезият се пие за да облекчи гладката мускулатура на матката. Тук Но-Шпа не се препоръчва ама изоообщо.При влизане в 9ти месец се спира магнезия за да се подготвите зараждането

Момичета, правиха ли ви преглед за разкритие? На мен ми правиха последния път, доста боли tantrum но важното е, че бях наред...

Моята бебка доста хълца напоследък, поне по 10 пъти дневно я улавям, при вас как е?

Ивониnewsm10 поздравления за новата тема, доста си задобряла, браво на теб!!!

Хайде отивам и аз да релаксирам малко, че доста ме болят краката в тия горещини, но не им е лесно на тях да седят на един стол цял ден  Sad

# 50
Здравейте слударани - мами!  Crazy
Пак си имаме най-цветната и красива темичка, за което едно голямо БЛАГОДАРЯ  на Ивон - справила си се блестящо както винаги!  Hug Heart Eyes
Но и вие сте се постарали да изпишете колкото се може повече за един ден.  ooooh! Аз още не мога да смогна да изчета старата тема, за което сори.  Rolling Eyes Но днес ми е много кофти ден и хич не съм в настоение.  cry cry Сутринта оперираха моята кота и сега още не се е съвзела съвсем от упойката, че с нейните 9 години това се оказа препятствие.  cry Цял ден е като парцал и едва ходи. Абе ужасна гледка  smile3518, но умишлено не искам повече да ви въвеждам в обстановката. Гледам да се държа и да не хленча много, но май не се получава.  smile3518 И едно ми е тягостно... Мъчно ми е много за животинчето, че страда, но без това нямаше как да се разминем... Но най ме мъчи чувството за вина... А бебата, милата цял ден не ме ставя на мира. Шава като за световно, с което сякаш иска да ме успокои поне малко. Айде аз отивам да ви изчета и после ще се включа пак. Много прегръдки на всички ви и на тумбаците! Hug  Kissing Heart   

# 51
  • някъде там
Здравейте!!
Държа да отбележа,че вече и аз съм на линия.Големи препятствия,но вече всичко се оправи. Компа ми се беше повредил нещо  та го преинсталираха.Редовно ще ви наблюдавам. Много ви се радвам,че пишете и ви се чудя какви идва на ума,какво да пишете. Аз все нямам какво да напиша......... Утре съм на консултация и се надявам да имам какво да разкажа.
Мама Мия, искам да те попитам дали ще ходиш при Балев пак в 32 седмица?
Лека вечер момичета Twisted Evil

# 52
Хайде пак съм аз с поредното въпросче. )))))
Да проверя дали само аз съм толкова шантава, или има и други като мен. ))))

Мами, правите ли от сега планове за възпитанието на децата ви, как ще се държите с бебето като се роди, какви занимания ще му предлагате и разни от сорта. ))))
Аз още от 1-2месеца съм решила, че ще водя бебето на плуване след като навърши 3месеца. Изчетох доста статии по въпроса, разгледах сайтове на "водни училища", както ги наричат в Англия и САЩ и т.н., намерила съм и подходящ закрит басейн в града, който почти не се посещава. ))) Та, това е първата щуротия, която съм измислила засега. ))))
Вие имате ли подобни изблици и в какво се изразяват? )))

# 53
  • някъде там
Мирама,почти съм убедена,че няма да го направш. Освен това ще е зима.....Аз с първото дете си мислех,че ще съм ужасна майка и има да яде бой за щяло и нещяло,а се оказа,че изобщо не е така. Обожавам детето си Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 54
Мирама,почти съм убедена,че няма да го направш. Освен това ще е зима.....Аз с първото дете си мислех,че ще съм ужасна майка и има да яде бой за щяло и нещяло,а се оказа,че изобщо не е така. Обожавам детето си Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

А, аз като си навия нещо на пръста и го правя. )))) Та това винаги съм си го мислела.
То ще е зима, но басейна си е топъл. ))) Пък така и аз ще имам малко време да се покисна вътре. ))))

# 55
Аз пак набързо и пак за малко, чела недочела...

Галчето, все искам да ти кажа колко ме впечатли твоето усмихнато бебче, много ми е миличко и сладко такова усмихнато... да ти е здравичко и всичко да мине по вода преди и след раждането.   bouquet

Me&Baby - и на мене ми се хареса болницата - чистичко, подредено, и евтино при това (35 лв на ден!!). Изглеждаше и новичко, което мисля, че е доста важно, абе не е много по-различно от отделението, в моята болница.

Мирама, имам една приятелка тука, води бебето на плуване, бебешка йога и прочие, но за бебето кой знае какво значение няма, по-скоро тя заради нея си, за да общува с други майки. Обикновено, целта на тези "занимания" е социални контакти, а не, че бебето нещо кой знае какво ще научи/свикне и тн.

Моят мъж никога няма да седне да ми брои хапките, много е тактичен и добър милия, но аз се тормозя за двама, няма страшно. Много добре знам, че няма да го кефя чак толкова като жена ако съм трътка с гъз, и ще си налягам парцалите като дойде времето.

за контракциите - аз имам такива ехеее от 16та седмица още, и по повече от 4 на час ми се е случвало. Разбрах, че и майка ми е била така, а и двамата с брат ми сме преносени. Контракциите са "лоши" само, когато са болезнени. Не се тъпчете с тези магнезии и глупости, напоследък има даже изследвания, че магнезият не само, че не върши работа, а и е вреден.

за желязото, ми то к'во излезе, вий всичките тука сте анемични, с нисък хемоглобин и прочие... малко странно ми се вижда това...  newsm78

# 56
Mirama,  как така не е посещаван този басейн? Малко хахава работа ми се струва това... а в БГ за всичко съм предубедена, щом не се посещава значи не се и чисти редовно... обмисли всички варианти много добре преди да тръгнеш... а и мисля, че ще ти трябва инструктор защото си има чалъми как да държиш бебето в басейна - тук такива аква-гимнастики са доста популярни. Аз за мен си съм решила зимните месеци да не рискувам...

Джена - ами хубава е болницата и уж всичко ми е безплатно, т.е. покрито от застраховката, пък ще видим дали наистина е така. Май май ще избера обща стая защото ще имам нужда отобщуване с майките да обменим малко съвети на чешки, и без друго тук малко говорят английски, а всички съвети ще са ми необходими...

Верно ли е това за магнезия??? Ужас... колко опаковки съм изпила  Confused Cry Confused Cry

# 57
Верно ли е това за магнезия??? Ужас... колко опаковки съм изпила  Confused Cry Confused Cry

Ами честно казано, тук таме ги прочетох тези работи (във и извън форума), но ти пък сега да се се шашнеш нещо  Hug... аз казвам, че май никъде освен в БГ-то не изписват магнезии за контракции, а пък нали се сещаш, че българските жени и жените от останалия свят имат една и съща анатомия.  Peace

ей тука има научно изследване за вредата на магнезиевият сулфат върху плода по време на бременност. Изследването е от 2006та година. http://www.greenjournal.org/cgi/content/full/108/4/986?maxtoshow … esourcetype=HWCIT

За но-шпа-то, от край време мисля да кажа нещо него въпрос (майка ми е фармацевт и ме просветли) - основният ефект на въпросното е обезболяващо (а не толкова мускуло релаксиращо). Най-добрата помощ срещу контракции е много вода и лежане на лявата страна. Аз лично ходя всяка вечер по 1 час активно, и постоянно ме стяга корема, но си крача като пич и контракциите минават и заминават. Чувствам се много добре след  тези разходки.

# 58
Jenna, то донякъде си е така за социалните контакти. Иначе ми се върти в главата, ще пробвам един-два пъти пък може и да се откажа дотогава. ))))

Me_and_baby, басейна не е толкова посещаван, защото е в частен хотел и е безбожно скъпа таксата за влизане там. ))) Но управителката на хотела ми е приятелка и вероятно ще се споразумеем за някаква по-прилична цена.
Иначе е перфектно поддържан и т.н.

# 59
Айде като съм почнала, да го изкарам докрая

Ето това е чат-пат превод-а на български на научното заключение (публикувано в реномирания Гинекологичен Справочник):

Cochrane изследване заключи, че магнезиевият сулфат е НЕефективен като средсво за овладяване на контракции по време на бременност. Изследването не намери никаква полза в предотвратяванет она преждевременно и много преждевременно раждане. Допълнително на това, цялостния риск от детска смъртност се оказа значително по-висок за деца, които са били "подложени на" магнезиев сулфат (относителен риск 2.8, 95% попадат в интервал 1.2-6.6). При дадената липса на полза, вероятна вреда и цена, магнезиевият сулфат не се препоръчва за използеане като средсво за овладяване на контракции по време на бременност.

текста на английски, за който иска малко по-нормален превод

... a Cochrane systematic review concluded that magnesium sulfate is ineffective as a tocolytic. The review found no benefit in preventing preterm or very preterm birth. Moreover, the risk of total pediatric mortality was significantly higher for infants exposed to magnesium sulfate (relative risk 2.8; 95% confidence interval 1.2–6.6). Given its lack of benefit, possible harms, and expense, magnesium sulfate should not be used for tocolysis...

Общи условия

Активация на акаунт