Нашето Октомврийче вече е голямо и непрестанно рита мама!

• 11 253
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
  • София
илонита  Joy  Joy  Joy - Най-важната ти покупка ме убииии, страхотни фибички, всичко ми харесва и чорапките с кравите и хавлииката с дидълите.
Ивон ти преди си била явно клечка, та мъжо ти да мълчи, само мен да види на какво буре съм заприличала.

ОХ с Цезар голям проблем, но сега не ми се говори, като го оправим ще разказвам, че и за мен и бебо има риск, след 10 дни се надявам само да се смея, но за сега даже не ми се мисли, та камоли да говоря.

jeni_to - честит ти пишльо- много да те слуша!  

Me_and_baby беше напръскан с нещо на Байерн, но сега е с Фронтлайн но напръскан, а вторник ще му сложа и ампулата за по-сигурно, той милия до сега само като бебе беше хапан от кърлеж, бълхите не ги познаваше, а сега му се струпа доста на главата - отврат.
Та няма начин доместос ще да е - трябва силен препарат, но мъжо чисти, аз гледам телевизия и стоя в друга стая, сега чакаме да се провотри и отиваме да спим, а цезар ще бъде затворен в хола. Забравих да ти кажа, че кайшката е супер, но моето диване има алергия и се чеше постоянно, ако му сложа каишка.

Bulechka_TS айде да свършвате с ремонта и снимки да гледаме.

# 181
Bulechka_TS айде да свършвате с ремонта и снимки да гледаме.

Абе, то и ние така искаме, даже преди почивката искахме да е готово всичко, но уви! Нещо пада мазилката на тавана точно в стаята на бебчо, ееех, ама че работа значи!!! newsm78 Но ще довършим след почивката, то все пак има време до раждането, де!!! Само живи и здрави да сме!!! Hug Може пък и така да трябва д ане бързаме много, много с детската стая, знам ли?

Хайде лека вечер, сладки сънища и до скоро!!! Цунки на всички!!!

# 182
  • Пловдив
Здравейте!
Не мога да не се похваля каква глупост сътворих днес.
Бях на зъболекар и към 20.00 ч. си тръгнах, бях с колата и спрях до близкия парк да се видя с леля ми. После такър-такър се прибрахме пеша в къщи. Парка се намира на около 500м от нас. Това става в 21.00 ч. Към 23.30 ч аз огладнявам и решавам да си
пържа картофки. И така докато си ги белех картофките в един момент се сетих, че съм си зарязала колата  до парка ooooh! Айде беж да си я прибера и в 0.00 ч благополучно сложих картофките да се пържат.
Вярно е, че съм изкуфяла от бременността, но това днес беше върха на всичко  Crazy
Илонита, много са хубави нещицата и въобще на всички, които вече активно пазаруват.
Лека нощ от мен, сладки и прохладни сънища!!!

# 183
Такааам, айде и аз да се разпиша за днеска с един дъълъг пост:

Mira_V, аз сега карам 31ва седмица и много искам да си представя как излглежда малчо в тумбака ми. Имаш ли някаква възможност да пуснеш снимчица на Пепи като новородено, много ми е любопитно как изглежда бебче родено в тези седмици. Колко беше голям като се роди? А трябваше ли да седи на "дишаща машина"? Колко време прекарахте в болницата преди да го изпишете? Ще ми е интересно, ако споделиш...  Hug

Добра, много благодрая за инфото, аз също мисля да ползвам пелените за въпросните цели, но ти доста хубаво си го обобщила, даже мисля да си запазя поста ти за референт.

Нигелла, ти наистина си станала страшно месоядно, та ти май друго не ядеш???? Аз имаше един период, в който не исках да видя плодове и зеленчуци, но слава богу отмина, макар, че месцето го любя повече от както съм бременна...

Илонита, и на мене много ми харесаха сладките дрешки, които си купила за малката си принцеска  Heart Eyes

Меги, да не си се притеснила сега с тези бълхи, нищо няма да ти стане и на тебе и на бебчо, само някой многознайко доктор те е изплашил нещо... сподели, когато поискаш, може да ти олекне и да ти разсеяме притесненията набързо   Hug

Иренка, ще се стопиш за нула време след раждането, ти си била голяма клечка преди, та затова такава се виждаш - аз съм слонче - сигурно съм вече 72-73 кг, какви кълки съм отпрала и какъв задник, не е истина.  ooooh!
И много ме съмнява, че ще сваля кой знае колко, защото мойто майче е пълничка и аз да не би нещо да почвам да заприличвам на нея  Cry

Ивонка, ти и 20кг да станеш от горе, няма да си с пълно разрешение за оплакване, докато изглеждаш толкова добре в бански  Mr. Green

за козметиката: ироничното е, че аз дето уж от "чужбина" идвам, мисля да започна да мажа бебешкото дупе с българския крем БОЧКО (много препоръчван сред чужбинските майки), а вие сте се ориентирали към чужбинската (и скъпа) козметика.  Laughing
Та както и да е де, първият месец съветите, доколкото разбрах е бебето да се къпе само с водичка, и да се маже само дупенцето. Ако нещо крем Бочко не помогне, ще купувам различни марки докато се спра на нещо, което понася на бебешката кожичка.  Според мене няма смисъл да се купува още отсега при положение, че не знаете каква реакция ще има бебчо към козметиката. Щото нали знаете, бебешкото дупе не знае дали е Мустела или Чико, а дали му понася или не  Peace

Пуснах и една тема в Бъдещи и Настоящи, раждалите мами да кажат за последствията от вагинално раждане - можете да видите, ако искате, но засега резултатите обобщени като цяло, е че каквито и последствия да е имало (разширяване, незадържане на урина и тн) са само временни.

Инак днеска при мене беше ден за почивка, събудих се към 9-10, но после пак полегнах с намерението да поспя. Добре, ама малък сладък в шкембето не е свикнал да спи през деня и голямо мръцкане му удари, че хълца, че се въртя, че скръства ръце, опъва лакти, чудо братче (а вечер само се намества с мене и заспива веднага). И аз му казах, да се спира, защото ще не ще, ще спим и явно след 30мин се примири и миряса. Та аз откъртих и чак до 14 часа така... мммм, че хубаво човек да се наспи.

Ние нали ще се прибираме само като сме на месец (живот и здраве), та снощи проучвах как се вади паспорт за бебче и се успокоих, че като се изръсим поне, ще можем да си вземем паспорта на време да си доведем бебчо в България.  newsm68

Друго какво правих... ами нищо... разходих се малко пеша из нашто село (където имаше тротоари), голяма жега, голямо чудо, като се захлади ще полегна край басейнчето да почета списание "Родители" (изрязвам си разни статии за отглеждане на бебчето, които ми се виждат интересни) и после ще си поръчам вечеря... ех, не е лошо човек да помързелува за ден два.

Айде стига дрън дрън, лека ви нощ   bouquet

# 184
Ох момичета, гонят ме пак някакви караконджули .... вижте колко е часа, а аз се събудих .... и вместо да се мятам из леглото седнах да почета. То една кашлица ме тресе втора седмица, особено нощем не спирам. Мъжо ми горкия не стига че бачка като луд, а и нощем не може да спи от мен. Ама жален не се оплаква, само ходи с подпухнали очи. Доки ми предписа TAVIPEC - някакви билкови хапове, но грам не ми помагат и се чудя вече какво да пия ....
За козметика - на лекциите на 9 Месеца промотират SEBAMED. Това пак е немско и естествено си го хвалят много. На няколко пъти раздаваха мостри, та може и да опитам .... само се чудя кой ще ми купува козметика след като се върнем с бебчо от болницата. Аз на мъжа ми вяра за това нямам ... ще му обяснявам 1 час какво да вземе, а накрая ще се върне с друго - опит в това отношение имаме бол. Тоест може да се наложи сама да купувам предварително  newsm78 и то наслуки, без да знам как ще я понесе беба. 
Да ви се "хваля" с примери. Точно преди да забременея го пратих любимия за превръзки, че на мен ми беше лошо. Той мрънка, мрънка, но отиде. Преди това му обяснявам - ще вземеш "олуиз", 4 капки от старите - син пакет. НЕ от новите розовия пакет Sensitiv, защото към тях съм алергична. Връща се нашия с розовия пакет и аз  smile3511 "Ти не ме ли слуша!". А той, ама как - и продавачката питах - тия са най-новите, нали от тях искаше!!!  После се връща от една чужбина и го инструктирам да ми купи от дюти фрито парфюм Дана Карън - зеления - стария.  Връща се с червения - новия, който смърди ужасно ... Абе мъже  smile3506 Добре че поне поисках бебе момиче и взе, че момиче го измайстори, че това да не ти е парфюм да го подариш като не ти хареса  newsm68

# 185
Аз си мислех, че само аз съм облещила очи  Shocked ама май не е така. Легнах в 12 в 1.30 заспах и в 3 без да искам си ударих устата а вчера ми излезна херпес и така ме заболя, че се събудих Сега се въртя из целия апартамент с възглавницата и нищо. Нашия татко каза че се прибира вчера и се надвам след няколко часа да е при нас май ще го дочакаме  и ще спинкаме двамцата, о забравих тримцата накъде без нашата мишолина  Joy
meggyv не се притеснявай ще мине и отмине и мъника пак ще си е обезпаразитен, едно време помня как се  проверявахме и моето куче дали не се е сдобило с некоя скачаща гостенка

# 186
Irenn и dobra 
успокоих се кат видях, че не съм единствения караконджул тук newsm78 ама кат четох при септемврийките при тях отдавна е така newsm12 товя сигурно ще е следващата фаза на бремеността-може би организма ни свиква с идеята с нощтното будуване  #Crazy ама то 1 с 1 еднаква бременост няма тъй, че някоя мама ко не я лепнало безсънието да не се шашка-само да се радва  newsm10

Jenna а така помързелувай си когат можеш-хубаво е да се пооотпуснеш на басейна със списание в ръка  newsm10
meggyv   дано скоро се оттървете от тез гадини  #2gunfire #2gunfire #2gunfire ,че горкия ЦЕЗАРИнчо     animal037

dobra абе ако се притесняваш за козметиката купи си я предварително-пък иначе таткото се старае-ама МЪЖЕ Whistling все праят друго ама за по сигурно можеш да НАПИШЕШ  smile3523  на 1 лист точно какво искаш и с тоз лист таткото марш в  някоя АПТЕКА нали там също продават козметиката-дава го на   аптекарката и получаваш ТОЧНО каквото искаш..пращай го с точни инструкции  smile3554 написани на ХАРТИЕН носител  Blush и нямаш грижи! newsm68

# 187
Добро утро и от мен! Да се присъединя и аз към ранобудните.  То не че ми се ставаше ама мъжо и бебина рано рано се разшаваха, че и не можеше и аз да не стана.  Crazy
Та добре че ме събудиха та да намина да ви почерпя навреме. Днес помъдрявам с още една годинка!  Mr. Green

Меги стискам палци Цезар бързо да се оправя и да се отървете от тези гадни.
Айде за сега бай, че днес се очертава натоварен ден.  Hug Heart Eyes

# 188
katalina     Честит рожден ден ,мила!
Пожелавам ти да си жива и здрава, на есен послушно бебече!   bigdance2  bigdance2  bigdance2 newsm59 newsm59 nbirthday nbirthday nbirthday newsm59 newsm59 newsm59  bigdance2  bigdance2  ura  ura dance

# 189
  • някъде там
katalina- честит рожден ден!!!

Нека само обич топли твоите очи,
нека слънцето огрява дните ти с лъчи,
здравето да ти е спътник всеки божи ден
и 100 години да празнуваш този ден рожден.

# 190
Честит рожден ден Каталина - само хубави неща ти пожелавам и едно лесно бързо и безпроблемно раждане октомври !!!  Hug

newsm59 newsm59 newsm59 nbirthday nbirthday nbirthday  ura newsm59  bigdance2 newsm18  Party Time newsm59 Tada newsm38 newsm59  party023 newsm59  Gift  cook  bigdance2  bigdance2  ura

# 191
 newsm18  ura newsm59  Party Time newsm18
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН КАТАЛИНА
Пожелавам ти много щастие , здраве и само хубави мигове да те следват след появата на бебешока  newsm32 и естествено един хубав и здрав бебешок  Hug   love001

# 192
Честит Рожден ден Каталина!!! newsm59

Да си жива и здрава, много лъчезарна и да гушнеш едно кротичко и сладко бебче Октомври newsm18 Tada  bigdance2

Момичета, днес много ме развеселихте  с вашите постове, защо не спите ами се мотате из къщите Tired Face, сега ви е паднало, после като се родят бебетата ще има да ги търсите тия нощи спокойните дето не ви се е спало Mr. Green

За козметиката - аз имам на ХИПП, дори пробвах от олиото върху себе си - много сладичко мирише и добре попива, детската кожа обаче си е специфична и ако не понесе, ще го измажа на мене си. Иначе може би ще взема ВЕЛЕДА, при нас е доста популярна и била изцяло натурална, без никакви рискове от алергии и т.н.

Джена - този крем Бочко знам, че беше вълшебен, всички майки са го ползвали, но до колкото знам, сега с използването на памперсите не е необходимо да мажеш всеки път дупето с крем против подсичане, защото дупетата не се зачервяват така силно, само едно олио или лосион ще ти свършат работа. И аз съм против мацането на бебето с мазила, особено първите дни... ще видя и какви съвети ще ми дадат от болницата

Меги - не се шашкай с бълхите, не вярвам да е нещо опасно, след като е бил напръскан преди това, няма страшно - сигурно е била някоя заблудена мутирала бълха, дето се е лепнала за козинката му и той се е измъчил да се чеше, ще мине и замине, важното е, че сте взели мерки. Тук много държат тревите да са окосени, дори на околовръстните пътища, пръскат против бълхи и кърлежи, а комари изобщо и нямаме, така че от 1 година се родихме направо, ама като идем на гости следващата в БГ не ми се мисли- с тия дребни кученца как ще ги опазиме...

Моята бебка се е научила много смешно да ме гъделичка.Сякаш с пръстчета опипва и ги мърда даже, от което аз понякога чак се хиля, защото е много смешно, сега ръчичките й са точно долу - дето едно време ми бяха яйчниците и явно там съм много чувствителна, та не издържам... При вас как е?

# 193
[color=red]katalina  [/size[/color]]    Честит рожден ден ,мила!   bouquet  bouquet  bouquetмного здраве, леко и безпроблемно раждане и на есен здраво и послушно бебе

# 194
  • Пловдив
Честит Рожден Ден, Каталина!!!!  newsm59

Пожелавам ти много, много здраве и късмет, най-лекото раждане и най-послушното бебе!

Jenna, за съжаление нямам снимки от тогава, защото не ни пускаках при бебчо в интензивното. Имам снимка от по-късно на 1-месечна възраст към 2 кг, но трябва да я издиря. Иначе Пепи се роди 1540 гр, 41 см и спадна до 1380 гр., нямаше инфекции и въпреки, че дробчетата му бяха затворени, след две дози сърфактант започна да диша самостоятелно още на 3-тия ден. Лекарите го наблюдаваха, защото малките бебчета понякога забравяли да дишат. Мъжът ми успя да влезне да го види още първата вечер и да ти кажа още си спомня с ужас гледката - такова малко същество, цялото в маркучи и кабели . Абе, дано да не се случва на никой, защото е голям стрес. Иначе лежа 9 дни в интензивно и после 31 дни в друга болница, за да си навакса килограмите - изписаха го 2450 гр. Така че стискайте си бебчовците поне до 36 г.с. и при най-малкия проблем тичайте в болницата!

За крема Бочко съм съгласна, че е вълшебен. Скоро Пепи го бяха ухапали комари, станаха едни такива големи фуски и аз го намазах с Бочкото - за 1 ден спаднаха, а на втория ден почти изчезнаха. Аз не можах да повярвам направо. Сега са пуснали цяла серия на Бочко - сапун, шампоан, олио. Може и тях да пробвам.

Меги, кажи какво е станало при ветеринара. Да не сте открили кърлеж?

Момичета да ви питам, има ли други като мен? От както забременях зъбите ми са в ужасно състояние и почнах да си ги правя. Аз имам висок праг на чувствителност и нямам проблем засега, но имаме съмнение за един зъб,че може да е пулпит. При това положение вариантите са два - умъртвяване с арсен или упойка за вадене на нервите. Мен от арсена ме е страх, но пък и се чудя за упойката  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт