Октомврийски мами под жегата събрани!

• 12 666
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
Аз нали се похвалих, че ми пристигнаха нещата от ЛаРедут, но съм се прецакала с един долен чаршаф. ))))
Та сега се чудя дали от него да не направя комплектче за бебето. Ще трябва да премеря и да видя какво ще стане. ))))
Само да ви кажа, че и Френските чаршафи са същите боклуци като тези при нас. )))
Е, имам предвид, че аз имах някакви огромни очаквания, а то - ами най-обикновен чаршаф. ))))

А я да ви попитам - вие зимата на какво отопление ще гледате бебето.
При мен е климатик - досега не сме имали проблеми с това поне за нас възрастните, едва ли на бебето ще се отрази по някакъв начин.

# 31
Мирама ние в спалнята нямаме климатик, но ще вземем печка или радиатор и мисля, че ще е достатъчно, защото стаята е малка.
Относно подуването на краката мога да ти кажа, че в един момент съм вървяла и съм усещала все едно има желе вътре, направо кожата е опъната до край и виждам само как се тресе.
Сега когато вече не седя по цял ден в офиса на стола, а полежавам и ходя се оправят. Тежестта си казва думата.

# 32
Ние ще сме с парно за сефте в живота ми. Мисля да дам шанс на топлофикация поне докато бебето е съвсем малко, а после ще видим за по-нататък.

# 33
Ние ще сме с парно за сефте в живота ми. Мисля да дам шанс на топлофикация поне докато бебето е съвсем малко, а после ще видим за по-нататък.

Ами парното си е хубаво нещо, ние до преди 2години карахме на него. Само имай предвид, че много изсушава въздуха. Можеш да си вземеш овлажнител, или най-простото, което можеш да правиш в стаята на бебето е да слагаш мокра хавлиена кърпа на радиатора. )Но започнаха страшно да ни надуват сметките, спряхме го, сложихме климатици и миналата зима с тях се отоплявахме.

# 34
Да се запиша и аз в новата темичка...  Wink
Джена стискам палци всичко да е наред с бебчо  fingerscrossed  fingerscrossed  fingerscrossed
JAZZNIA ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!!  bdbaloni  hbday  happy bd  baloni
Много леко и безпроблемно раждане и после най - послушното бебче...  smile3522

Относно отоплението, ние ще сложим печка в стаята на бебо, предполагам че ще е достатъчна, защото стаята е много мъничка...

# 35
http://www.campa.fr/pages/cosmos_cla.php?sousgamme=c3d
ние сме с такъв инфрачервен (лъчист) радиатор само че марката е Апплимо. Много са икономични, не изсушават въздуха и отопляват равномерно цялата стая. Търся инфо на български да пусна ама нещо не откривам.

# 36
Каталина, супер е радиатора. ))))

А за подуването на краката, моите се подуваха по едно време някъде около седмица и след това пак спряха. Не знам на какво се дължеше, не съм си променяла храненето, не приемам никакви лекарства.
Сега са добре, нямам проблем, надявам се да продължи да е така.
Иначе киселини понякога имам, добре че не е всеки ден. Много е гадно.

# 37

Здарвейте, мами в жегите!
Много се вълнувах за медиците ни. Това за мен е добрата новина.
Jenna, мисля че притесненията са ти напразни.Ти нали никога не си се чувствала болна. Тези ваши лекари там не могат ли поне малко да ви щадят или всичко е , за да ви изтеглят здравната застраховка. Това, което ти е казала  Карина е вярно.
Ивон май питаше за имена: На мен ,много ми харесва ЕЛИНА ! Стахотно е.
Момичета, разгледах другите отчетни теми по повод на имената и ми прави впечатление, че от родените през 2007-ма, във всяка тема има по десетина Виктории, петнайсет Мартиновци, Александровци и Викторовци И по 7-8 Борисовци.  Не знам каква е тази епидемия...
Чудно ми е дали и при нас ще я има тази статистика, защото до сега колкото пъти сме
споделяли идеи за имена, тези никой не ги е споменавал.

И ние с мъжът ми харесваме името Виктория-красиво е и с хубаво значение, но наистина тук във Варна почти всяко 3-то момиченце се казва Вики, та затова се насочихме към други имена с "В" Ами то старшно банално....
За сега сме се спряли на ВЕЛИНА- има славянски корен и означава велика. Така че и детето ще си има имен ден. Инай-вайното не е често срещано. И ще и викаме Вили.
Оооо, много жега днес Rolling Eyes отивам на климатик.....

# 38
Здравейте и от мен в днешния рекордно горещ ден...

Дженна, няма да се притесняваш - всички сме под офанзива и Бебчо ще е супер здрав мъж. (Чак ми е трудно да пиша със стиснати палци)   Heart Eyes

И за мен беше огромна изненада пристигането на медицинските сестри. И като рукнаха едни сълзи... Ама то - от радост! Wink

Джазина, честит рожден ден!   bouquet   bouquet   bouquet

Днес обещавам да съм послушна - няма да мия прозорци  Mr. Green
Ходих да се постригвам сутринта и сега седя вкъщи на ... топло  Joy  Joy  Joy

# 39
Много се радвам за медиците ни!!!!!!!!!!!!!!!

Jenna, всичко ще бъде наред, мила, ще видиш.  Hug   Това което Карина ти е казала /цитата/ и аз съм го чувала. /имах притеснения относно токсоплазмоза/
  _venera името е страхотно,а дали има и мъжки еквивалент?  Mr. Green В смисъл Велин - как ви звучи ???

Ние още не сме се спряли на име, просто имаме големи спорове по въпроса и тотално различни вкусове!  Shocked 
Аз държа да не е много популярно и да може лесно да се чете и произнася извън Бг. Мъжа ми държеше да е кръстен на баща му, и отхвърляше всички мои предложения и накрая се скарахме жестоко, защото аз още преди да забременея му бях обяснила, че не харесвам децата да са кръстени на родителите на някой от двамата, просто защото вярвам че така наследяваш определен кармичен материал и определяш посока /дълго е за обясняване/
А пък и името не ми харесва. На моя баща името му е сто пъти по-яко  Mr. Green  Joy Joy
Както и да е. Изоставихме темата за известно време, но отскоро той започна да подхвърля някакви имена...та от всичко дотук останаха:  Дарин /мъжо нещо много не му се кефи/, Самуил /много ми е популярно/ и Габриел /много Габита момиченца/ 

Иначе ние сме с парно, докато ни стане апартамента.

Мирама  култови дрешки, особено двете блузки на някоя от последните снимки бяха..!!!! Влюбих се направо :0)

На който му се гледат още  снимки на количката - направих пълно ревю на всички варианти Simple Smile  В Големите покупки са.

# 40
Nigella, мерси много. ))) И материите им са супер. ))) Да ви кажа, ако сте се чудили досега поръчвайте си, хубави са нещата. ))
Иначе за имената, нормално е да се скарате с мъжа, ама гледай да не обръщаш много внимание. )))

# 41
Nidella _venera името е страхотно,а дали има и мъжки еквивалент?  Mr. Green В смисъл Велин - как ви звучи ???

Има  мъжко име- Велин. Има един журналист Велин Пасков  Laughing

Nidella колкичката е супер. Изглежда супер конфортна и подвижна. Честито и докрая здрава да си  я ползвате!

От изброените имена ДАРИН ми харесва !

# 42
Jazznia ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ ПОЛУЧИШ НАЙ ХУБАВИЯ ПОДАРЪК ПРЕЗ ОКТОМВРИ
Джена стискаме палци разбира се  Hug дано няма място за пристенение все пак ... изследванията все пак не дават категоричен резутат а само някаква вероятно, а и изслдването е на границата така е е твърдо положително.   bouquet

А аз да си призная че и аз сутринта като чух за медиците че се прибират и аз ревнах а тъкмо бях на вратата да тръгвам на работа и не можех да се успокоя толкова време, и сега като се сетя и ми се насълзяват очите.
Гледам статистика си водите, ето ме мен : 180/92/27 г.с май никой не е обявявал толкова кг  Embarassed забременях 80 кг но съм се навила да ги свалям упорито след раждането
За имената аз си бях харесала име то Никола още преди да се познаваме с мъжа ми а сега по случайност свекъра ми е Никола и така.. май с един куршум два заека - хем аз ще се кефя хем свекъра ще си мисли че е кръстено на него  Rolling Eyes
Другия вариант ако бебо закъснее 2-3 дни и се роди на Димитров ден ми се иска да е Димитър и в този случай ще се казва като баща си ама няма да е кръстен на него   Mr. Green
За всички които се колебаят - мислете хубаво и решете ако трябва в последния момент но изберете най хубавото и най подходящото име.

За отоплението ние ще сме на парно - камина с водна риза, мисля ще ще ни е добре, знам че се изсушава въздуха но ще го овлажняваме, но поне пък няма да сме зависи от тока и сметките

Олеее голяяямааа жега бе хораааа

# 43
Здравейте и от мен. Не съм писала скоро, но реших и аз да се включа в статистиката.

Първо ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на мама Jazznia. Пожелавам то весел празник и малко пухкаво бебче на есен. newsm59  Tada

В началото на бременността бях около 52кг, сега съм 165см/67кг/28г.с.; вече се усещам доста тежка, появиха ми се разширени вени на единия крак и изглеждам като тюлен. Днес бяхме при доки и той каза, че бебчо е около 1600гр., на мен ми се сториха доста, но той каза, че бил само около 400гр над средното. Леле колко ли голям ще стане докрая Simple Smile
Относно името ние с таткото решихме да се казва Сашко (Сашо), на името на баща му.

А вие как се справяте в тази горещина, моето кръвно е ниско и не смея да си подам носа навън преди да се разхлади. Направо нямам търпение да свърши това лято.

За отоплението ние ще разчитаме на топлофикация, а при нужда ще стопляме допълнително.

# 44
Здравейте на всички в този яко горещ ден !!  bouquet
Да ви се оплача моят работодател ме е излъгал , разбрах го вчера ! Бяхме се разбрали да ми вдигне осигуровките на 800 лв , а се оказа ,че е не го е направил и сега ще  взимам колкото една циганка - мин майчинство Cry! Поне да беше казал , че няма да го направи , щях да си търся други начини за осигуряване ,а аз им вярвах и те така ме прецакаха ! Работя за тях две години , и то високо специлизирана работа за Арабските страни ! Направо не мога да повярвам и с голяма наглост ме попитаха дали ще се върна при тях като родя   #2gunfire #Cussing out #Cussing out! Ще стане на кукуво лято нещастниците гадни !!
Няма повече да се ядовам , даже и си поревах вчера ! Проблема е ,че разчитах на тези пари , а мъжа ми само ме успокоява , че ще справим и без тях !
Искам да питам някой ходил ли е на Училището за родители в Тина Киркова ! Аз смятам да взема да се запиша , има и един безплатен преглед на 3Д апарат та се чудя дали да ходя ! Вие на какво мнение сте ?!?
Да се отчета и аз за портокола 178см/74кг/30г.а.Ама започнах от 65 малко вповечко , аз се чувствам добре на 60-62 , така че ще има яко сваляне  Rolling EyesЧестно казано мен не толкова ме е е страх от кг , колкото от стриите които могат да се получат при рязко качване , че кг се свалят ама онези грозотии нямат махане !

Общи условия

Активация на акаунт