Криско на Лилибон вече е ангелче!

• 83 610
  • 590
  •   1
Отговори
# 285
Ми той като не е ял тия дни,няма да покаже кой знае какви килца ми се струва. Ади пиши после как сте!Дано да е качил  Praynig

# 286
 Lilibon хич ли не ще да приема нищо от шише  Sad
Защото може би е добре от време на време да му даваш освен кърмата и малко адаптирано мляко - именно заради калориите. Макар че според мен за него най-доброто си си ти и кърмата. Нека суче малкото юначе, че да има сили. А раничките в устата пооправиха ли се - третират ли се с нещо?

# 287
Lilibon,
не се страхувай, Криско е само на 2 месеца и кърмата е най-доброто за него. Най- добрия старт който можеШ да му дадеШ. Не, че смятам че не го знаеШ де:) Моето момченце съШто се роди дребно, злоядо, вливаха му кърма със сонда в стомахчето когато накрая кръвната захар показа 0,01  в болницата Cry.  Мерех го преди и след кърмене, беШе коШмар (болна за мен тема и не искам да я коментирам повче). Но до 6 месечен караШе САМО на кърма. Норвегия е "Меката" на кърмето и в болницата много ме подкрепяха да продължавам, да не се отказвам от кърмата. Почна да пълнее, чувствах, че му вливам сили така. Искам да кажа и на теб да не губиШ вяра, влизам всеки ден да прочета какво става с Криско и с теб и стискам палци. Медицината напредва с бързи крачки в наШи дни и генните технологии се развиват. Каквото няма лечение днес, Ште има утре.
 Hug

Извинете за Шт-то пак

# 288
Не оби4ам да се самоцитирам, но.....

Може ли някой да преведе от френски, моля? http://www.ebae.org/soins/soinsPrisecharge.php  пиШе подорбно как да се грижи zа новородено с ЕБ  Praynig

тва е наръ4ник как трябва да иzглеждат грижите zа новородено с ЕБ и мисля, 4е Ще е от голяма полzа на семейството. На мен ми е трудно да го преведа, понеже и двата еzика са 4ужди zа мен, но ако не се намери никой, Ели, Ще ти преведа вси4ко във Варна, поне няма да ми се налага да пиШа вси4ко  Wink
Чак сега виждам този постинг, съжалявам много. Прочетох набързо, описани са грижите етап по етап, да го превеждам ли или не, щото по-надолу видях, че Лилибон е писала, че има достатъчно информация?

# 289
  • Варна
3.500 кг. СПаднал е 400 гр от излизането ни от болница. Иначе аз не съм го оставила гладен. Като дойде време за хранене предлагам гърда, изцедено в биберон с добавено сухо мляко, само сухо мляко в биберон или нещо от изброените в пипета, докато не почне да плюе или повръща. Въпросът е, че сумата от наляното по всички начини беше малко.

Тази фирма Медела произвежда специални биберони наречени habermann feeder. ПИсах на един приятел в Англия да провери, но ако някоя от мамите ще си идва скоро от чужбина и може да ми вземе, ще е добре. Струва 23 щ.долара, но е специален за деца с разранени устички, незатворено небце и прочие. Иначе добре, че е пипетата от детския панадол, с нея се дохранваме, защото той почва, тласкан от глада, но спира доста бързо, защото явно го дразни или боли.

# 290
Lilibon, само от Англия ли могат да се закупят? В Германия дали ги има?

Излишен въпрос... Погледнах в сайта и видях. Ще се опитам да поръчам на една приятелка, която тези дни ще си идва в .bg

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 13:10 от mishelle

# 291
Toва което чета тук е, че препоръчват сонда за хранене в случай на рани в устата, поради голямата загуба на протеини и минерали. Не искам да разказвам, Штото сигурно вече всичко си изчела, но ми направи впечетление, че на няколко места  дебело е подчертано за мехурите да се пукат задължително. Сигурно знаеШ, но аз да съм казала. Ако смятаШ, че има и една троха нова информация в това, кажи, Ште чета и превеждам оШте.

# 292
  • Германия
3.500 кг. СПаднал е 400 гр от излизането ни от болница. Иначе аз не съм го оставила гладен. Като дойде време за хранене предлагам гърда, изцедено в биберон с добавено сухо мляко, само сухо мляко в биберон или нещо от изброените в пипета, докато не почне да плюе или повръща. Въпросът е, че сумата от наляното по всички начини беше малко.

Тази фирма Медела произвежда специални биберони наречени habermann feeder. ПИсах на един приятел в Англия да провери, но ако някоя от мамите ще си идва скоро от чужбина и може да ми вземе, ще е добре. Струва 23 щ.долара, но е специален за деца с разранени устички, незатворено небце и прочие. Иначе добре, че е пипетата от детския панадол, с нея се дохранваме, защото той почва, тласкан от глада, но спира доста бързо, защото явно го дразни или боли.

Лилибон, ако имаш нерви да издържиш само още 2 седмици мога да ти донеса "хранилката" на Медела. Или да рискувам да пратя по пощата Thinking

# 293
Яzък Лилибон, zаЩо не ми каzа zа тоzи продукт на Медела, можеШ утре да ти го донеса  Sad  Аптеката в момента е в обедна по4ивка, но после Ще йм се обадя, ако могат да го поръ4ат и да пристигне до утре сутринта, Ще го имаШ в други ден. Стискайте палци  Praynig

# 294
  • Германия
Яzък Лилибон, zаЩо не ми каzа zа тоzи продукт на Медела, можеШ утре да ти го донеса  Sad  Аптеката в момента е в обедна по4ивка, но после Ще йм се обадя, ако могат да го поръ4ат и да пристигне до утре сутринта, Ще го имаШ в други ден. Стискайте палци  Praynig
Аз точно за теб си мислех, ако го има моята акушерка да ти пратя, но абсурд да стигне при теб навреме, освен ако не хукнем с колата към вас newsm78

# 295
  • Варна
Пепеляшке, изчакай засега, да видим дали няма по-бърз вариант. Благодаря за предложението!

Ето, сега пак се хранихме - сука доста време, а от шишето едва изяде 30 гр кърма с добавено и сухо мляко. (първо му дадох шишето)
Ох, Таничка, ами можеше, да.

# 296
  • София
Lilibon, по повод калориите в храната, тук (http://www.debra-international.org/dload/Nutritionforbabieswitheb.pdf) има информация, която вероятно си чела, за храненето и кърменето на деца с ЕВ. Това, което се чудя е, дали посочените подходящи марки подсилени млека, както и добавки за мляко, ги има на нашия пазар и ако не, да се обърнем ли към майките, които предстои да си дойдат в БГ да донесат някои.
Цитирам:
..."If your baby's weight gain is a little slow, the dietitian may advise you to add some
extra nutrients to your expressed breast milk and / or to give him one of the
commercially-available feeds which are specially formulated to contain a higher
concentration of nutrients than regular babymilks. Examples of these include - Nutriprem (Cow & Gate), SMA Low Birthweight Formula (Wyeth), Infatrini (Nutricia) and SMA High Energy (Wyeth)."

"...If your baby needs more energy (calories), this can be provided in the form of a
specially manufactured supplement of carbohydrate and/or fat mixed with the
babymilk. The most commonly used carbohydrate supplements are called glucose
polymers
. Brand names include: Caloreen (Nestle), Polycal (Nutricia), Maxijul (Scientific Hospital Supplies) and Polycose (Abbott)."

# 297
Здравейте.
Имам агенция за преводи и искам да изразя готовността си да уредя безплатни преводи на всякакви документи или кореспонденция, която би била от полза и от помощ за малкото съкровище и смелите му родители.
Аз също съм от Варна, като Лилибон, така че могат да разчитат за това на мен.
Това са координатите ми:
Десислава Христова
0885 597782, 052 919259
e-mail: tradis@dir.bg

# 298
Току-що прочетох малко по-нагоре за някаква статия на френски. Аз владея френски, така че ако Лилибон прецени, че може да намери нещо ново в този линк веднага започвам да превеждам.

# 299
Ели, след 4ас отваря аптеката, Ще видим. По принцип бърzо полу4ават работите, лекарства поръ4ани след обяд пристигат на следваЩата сутрин в 9, така 4е не е невъzможно.

Пепи, а ти после Ще можеШ да донесеШ Ersatzsauger    Wink 

Общи условия

Активация на акаунт