Криско на Лилибон вече е ангелче!

• 83 638
  • 590
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Копирам отговора, който получих преди време от Фрайбург. Изпратих запитване за възможността за лечение при тях още в началото на темата Пратих отговора и на Лилибон на ЛС, но тя беше избрала варианта Англия.
Моля, майчета, които сте ло-близки до нея питайте дали да продължим кореспонденцията  или се насочват към Америката.
Ето и отговора

On behalf of the EB-Center at the Department of Dermatology, University
of Freiburg, I will answer your mail.

Please help us by answering our following questions: Are you sure, that
the newborn suffers from epidermolysis bullosa dystrophica? Did you
already make an antigen-mapping or electron microscopy for diagnostics?
Do you find other affected family members? Does consanguinity exist?

Please let us know if you are interested in performing an
antigen-mapping, which is an essential diagnostic tool to find the
subtype of eb (simplex, junctionalis, dystophica)? We can perform it for
you; the price is 900-1000 ? per diagnostic sample. We need a skin
biopsy of the edge of a new blister (not older than 12 hours). If it is
a very small blister, the biopsy can include the whole blister or the
margin of a bigger blister, so we can analyze the area between "normal"
skin and blistering area with a variety of antigen-markers.

Kind regards,

Dr. Marie-Luise Preil

--
Epidermolysis bullosa-Center(EB-Center)
Department of Dermatology
University Medical Center
Hauptstr. 7, D-79104 Freiburg
eb-zentrum@uniklinik-freiburg.de
Tel. 0761 270-6614
Fax  0761 270-6791

http://www.uniklinik-freiburg.de/dermatologie
http://www.netzwerk-eb.de

Това е чудесно!!!
Според мен е повече от добре, да се провери и тази възможност!
Май все още няма реален избор .........
Търси се най-доброто и обнадеждаващо място.

Нека все пак да имаме готовност с вариантите,
а семейството естествено да избере!!!
Дано има избор  Praynig Praynig Praynig

# 91
  • София
Мога да помогна с преводи от испански, както и ако трябва да се звъни до Испания.  Hug
 Praynig

Последна редакция: сб, 04 авг 2007, 09:29 от Мила-мама

# 92
Момичета,

има ли някой възможност да извади от постовете списък с имената на потребителите и с какво могат да помогнат- преводи, контакти в чужбина, сега едно момиче предлагаше да направят специална медицинска кожа....? Проблемът е, че нещо може да се пропусне и родителите на Криско да не разберат за това.
Направено е. Заслугата е на Екатерина! След обяд ще го пусна на първа страница на темата. Peace

# 93
Днес на детския празник по случай ССК групата на кърмещите майки в Стара Загора събрахме скромната сума от 70 лева, която ще преведем по сметката в понеделник, благодаря на всички че откликнаха на предложението- дано Криско скоро може да бъде нагушен от мама и тати. Лилибон, успех и кураж да преодоляваш болката и мъката.   Praynig

# 94
  • София
Започнах да пиша отговор на клиниката във Фрайбургр но се сетих, че имаше мами от там. Дали не са се свръзали вече с докторите там?

# 95
Моми4ета, аz съм германка  Blush , ако искате да се свържа с клиниката във Фрайбург или друга клиника в Германия, само каzвайте  Peace 

Друго неЩо, една клиника в Европа (ЕС) има предимството, 4е може би НЗОК Ще поеме раzходите zа ле4ението, а и пътят не е толкова дълъг  Peace

# 96
  • София
Мами, целувки от Ели за всички вас!!!

Таткото на Криско е осъществил контакт с три клиники.
От всяка една НЕ препоръчват транспортиране на бебчо, за момента.
За състоянието на малкия бонбон писах в другата тема.
Тук искам да пейстна едно предложение

Мъжът ми се занимава с обработка на кожи и зная от него, че има специални медицински кожи, които се употребяват при залежаване на болни хора, за да не стават рани, при бебенца и т.н. Аз лично отгледах бебетат си с такива кожи през зимата и имам такива чувалчета. Ако Ели има нужда от нещо такова или друга кожа, изобщо каквото трябва, нека да ми пише някой на лични, за да обработим кожа, специално за нуждите на Криско и да я пратим във Варна!

Мачо,
както и вчера написах - идеята е страхотна!!!  Hug Hug Hug
Казах на Лилибон - ако наистина можете да помогнете - правете!!!
Ако е много скъпо - ще помогнем всички тук!!!

До скоро   bouquet

# 97
  • София
Пак съм аз  Embarassed Embarassed Embarassed

Влизам за да изкажа благодарността си на Ма4о и семейството и!!!
Кожата е готова и ще бъде изпратена или занесена в понеделник-подарък от тях!!!

Ма4о,
приеми хиляди благодарности и от Ели!!!
   bouquet  bouquet  bouquet

Просто нямам думи - страхотни сте всички!!!

# 98
Момичета,

има ли някой възможност да извади от постовете списък с имената на потребителите и с какво могат да помогнат- преводи, контакти в чужбина, сега едно момиче предлагаше да направят специална медицинска кожа....? Проблемът е, че нещо може да се пропусне и родителите на Криско да не разберат за това.
Направено е. Заслугата е на Екатерина! След обяд ще го пусна на първа страница на темата. Peace
Преводи от/на английски език правя всякакви и веднага. Само казвайте.

# 99
Незнам дали сте публикували вече този линк,но и нямам много време да чета.Ето един сайт ,подържан от родители на деца болни от ЕB.

http://www.ebinfoworld.com/children.htm

# 100
Поздравления за Ма4о!!! Hug

# 101
Ма4о, поздравления! Чудесна работа!
 Незнам защо, но всички вие, мами готови да помогнат, ме подсещате за едно любимо мое стихотворение. Ето и откъса от него:

....И всякоя възраст, класа, пол, занятье

зимаше участье в това предприятье;

богатий с парите, сюрмахът с трудът,

момите с иглата, учений с умът.....

# 102
Цитат на: Polq в неделя, 05 август 2007, 14:27
Имам едно предложение, но незнам дали ще е възможно осъществяването му. Бащата на Криско каза, че проблемът е, че няма кой да окаже компетентна помощ на Криско, та предложението ми е да търсим медицинско сестра, която да е в помощ и която е запозната със болестта, ще събираме пари и ще й плащаме. Аз поемам ангажимента да осигуря безплатна квартира на сестрата.
Дано мъникът да се подобри по-бързо!

Идеята е страхотна! Аз точно с това намерение влизам в темата! Мисля, че сред нас все трябва да има медицинско лице, което да помогне или пък някой, който има познат и така. Не мога да си представя каква физическа умора са насъбрали тези родители и наистина трябва някой, който да им помага, а нашите парички все ще стигнат и за това  Wink!
Момичета, прекланям се не само пред силата на тези мама и татко, но и пред задружността ни в опита си да бъдем полезни    bouquet

# 103
Имам едно предложение, но незнам дали ще е възможно осъществяването му. Бащата на Криско каза, че проблемът е, че няма кой да окаже компетентна помощ на Криско, та предложението ми е да търсим медицинско сестра, която да е в помощ и която е запозната със болестта, ще събираме пари и ще й плащаме. Аз поемам ангажимента да осигуря безплатна квартира на сестрата.
Дано мъникът да се подобри по-бързо!

Аз знам че в Терапевтична болница в бебешка реанимация  (ДОРИЛ май беше) има много кадърни сестри, действително много хубаво си работят. Докторите също са много готини, въобще едно отделение за хвалене само ... затова още като чух, че влизат в болница дадох съвет там да отидат... така и не разбрах къде са...

МИСЪЛТА МИ Е, че могат от там да поговорят с някоя сестра - дежурствата им са 24 работи и мисля че 24 ч. почива, все ще има време да мине и да превърже Криско, а и желание със сигурност... Могат директно със страшата да поговорят - тя да им каже към коя сестра да се обърнат. Страшата е също много много добра медицинскта сестра и страхотен човек...

Ако обаче са ги пратили в Окръжна... за там отзивите са полярни... Те сами казаха, че една сестра се е наела да им помага - да помолят нея - да поговорят за пари... От човешка гледна точка мисля, че би трябвало да се съгласи...

Моля ви не подценявайте помощта, която могат да получат в БГ, докато дойде време да пътуват - тук си има добри специалисти, може да не са опитни, но младите сестри ако се запознаят, ако поровят в нет-а и съберат инфо как и какво да правят съм сигурна, че ще окажат адекватна помощ. Имаше момичета в Америка - разпитайте как стои въпоса там с обслужването на бебе болно от ЕВ, знам че има специализирани медицински портали - в болниците ги ползват, където задаваш въпрос и ти се отговаря, дават съвет, напътствие... въобще полезна информация ...

Не можем тук да очакваме чудеса от медицинските работници, котио се сблъскват с тази болест за пръв път, толкова е рядка... В чужбина да бяха - щеше да е същото - за всичко си има специалисти ... Не знам как стои въпроса с болницата в Плевен - дали някоя мед. сестра от там не би се навила да дойде и въобще какъв опит имат....

# 104
здравейте момичета,
дали съм шокирана или просто не разбрах,но в крайна сметка съм доста объркана.Може ли някой компетентен да ми обясни ( може и на лични) какво точно е заболяването на Криско,как и има ли лечение,за пращането на каква кожа става въпрос........ох много се обърках,вие сте давали някакви линкове и мнения ,ама като не разбирам много английски и пак се обърках.
Искам много да помогна .....помогнете ми ,за да помогна  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт