Криско на Лилибон вече е ангелче!

• 83 673
  • 590
  •   1
Отговори
# 180
  • София
аз мисля да ходим да протестираме. това е безумно.

Ако е минал законният срок за вземане на решение, това може и да даде резултати newsm78 Дали действително да не мислим в тая насока? Ако се изсипят 100-200 майки с деца + репортери Thinking

# 181
Ако децата са непълнолетни парите се теглят от двамата родители без проблем и без съдебно решение,правила съм го много пъти,но ако единия родител реши да тегли няма да може.

# 182
Ако децата са непълнолетни парите се теглят от двамата родители без проблем и без съдебно решение,правила съм го много пъти,но ако единия родител реши да тегли няма да може.
Незнам защо пишеш това newsm78,но когато аз исках да направя сметка за детето си заради лечение в чужбина и стигнахме до това ,за колко време ще мога да ги изтегля,ми беше обяснено ,че ще ми трябва разрешение от съдя изпълнител.Даже си има такъв някъде на Дондуков май беше и разрешението излиза за около два дни Peace

# 183
Незнам защо пишеш това newsm78,но когато аз исках да направя сметка за детето си заради лечение в чужбина и стигнахме до това ,за колко време ще мога да ги изтегля,ми беше обяснено ,че ще ми трябва разрешение от съдя изпълнител.Даже си има такъв някъде на Дондуков май беше и разрешението излиза за около два дни Peace
Написах го заради коментара по-нагоре,може би сметка за детето заради лечение в чужбина да изисква разрешение от съдя изпълнител,но аз мисля че говорехме за обикновенна сметка ,нещо като детски влог.

# 184
Понеже стана въпрос за банкови сметки...

Тази, по която досега превеждаме пари за Криско, доколкото разбрах, е сметка на мама Лилибон - дебитната й карта, на която се превеждат сумите й за майчинство. Тя не се ли води сметка на физическо лице, тоест не е фирмена, не е бизнессметка?

Озадачих се от твърдението, че ще се налагат данъци. Означава ли това, че всеки спестител частно лице  също ще плаща данъци върху това, което му е в сметката?

Моля някой банков служител да обясни.

# 185
Предвид това което писах по горе,в моя случай имах три седмици да събера парите и да заминем,трябваха ми 10000 евро,тогава дадох сметката на съпруга ми,тъй като моята е от соц.грижи-помощи за дете с увреждане+детски,реших че е по добре да е на мъжа ми,после когато ги теглихме нямаше никакви данъци и удръжки,просто питаха за произхода на парите,ние казахме дарение за детето ни за лечение,това беше Peace

# 186
Във връзка с обсъждане на облагането на сумите, които е получила Лилибон по сметката, си мисля, че по - скоро се касае за Раздел III от Закона за местните данъци и такси:

"Данък при придобиване на имущества по дарение и по възмезден начин

Чл. 44. (1) Обект на облагане с данък са имуществата, придобити по дарение, както и недвижимите имоти, ограничените вещни права върху тях и моторните превозни средства, придобити по възмезден начин.
(2) Подлежат на облагане с данък в размер на данък дарение и безвъзмездно придобитите по друг начин имущества, както и погасените чрез опрощаване задължения.
.....................................
Чл. 47. (1) При дарение на имущество, както и в случаите по чл. 44, ал. 2 данъкът се начислява върху оценката на прехвърляното имущество в размер на:

в) (изм. - ДВ, бр. 106 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) 5 на сто - при дарение между лица извън посочените в буква "б".

От друга страна в следващия член са изключенията:

Чл. 48. (1) Освобождават се от данък:
....................................
2. (изм. - ДВ, бр. 106 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) даренията за лечение на български граждани, както и на технически помощни средства за хора с увреждания;
3. (изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) даренията с хуманитарна цел на лица с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто и социално слаби граждани;

и освен това сроковете са:

(3) При безвъзмездно придобиване на имущество, без случаите по ал. 2, лицата, получили имущество, подават декларация за облагането му с данък и заплащат данъка в двумесечен срок от получаването му.

Моля някой юрист да се включи.....въпреки че не това е важното в момента!

# 187
И аз мога да сложа банер на сайта на магазина ни.Може би и на още един.Нека някой на лични ми обясни какво трябва да направя.

# 188
Да но трябва да има ТЕЛК newsm78, човек с увреждане има право да бъде даряван,това пише и в бланките на данъчните деклараций и точно с ТЕЛК се доказва това,но в случая на Криско..................та той няма три месеца,сигурно има друго,може би се доказва с епикриза за заболяването му,то е достатъчно рядко ,че да се захванат за нещо Sad,така си мисля............

# 189
Аз също мисля, че няма да имат проблеми  Peace А пък и не е сега времето да мислят за това...

# 190

Ако е минал законният срок за вземане на решение, това може и да даде резултати newsm78 Дали действително да не мислим в тая насока? Ако се изсипят 100-200 майки с деца + репортери Thinking

о да. ще има ефект. само дет не знам как се организира протест.. трябва да се обяви в общината... някой да има опит?

# 191
  • под шипковия храст
Аз също мисля, че няма да имат проблеми  Peace А пък и не е сега времето да мислят за това...
само казвам, че трябва да се провери, за да няма проблеми след това и предполагам, че ние ще можем да я свършим тази работа, те си имат достатъчно грижи...

а по този повод е въпросната петиция, извинете ме, че се повтарям, но мисля, че е важно и е добре всички да я видят и е желателно да я подпишат и разпространят  Peace http://www.bgpetition.com/detsko-zdraveopazvane/index.html учудвам се, колко бавно се събират подписите Thinking

# 192

о да. ще има ефект. само дет не знам как се организира протест.. трябва да се обяви в общината... някой да има опит?

Аз имам опит. Ще го споделя, когато му дойде времето Laughing
Мисля, че първо трябва много внимателно да се обсъди подобна проява.
Да се обсъди  с родителите на Криско.
Просто се страхувам да не навредим...

# 193

Аз имам опит. Ще го споделя, когато му дойде времето Laughing
Мисля, че първо трябва много внимателно да се обсъди подобна проява.
Да се обсъди  с родителите на Криско.
Просто се страхувам да не навредим...

то не иде реч само за Криско... за съжаление. това е масова практика.

а петицията съм я подписала:)

# 194
Петицията и аз съм я подписала, бавно върви, т.к. е сложна процедурата.
Междудругото, вече не може да се гласува за конкурса, и тъй като гледам ....наш Криско е победител Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт