Мами в Италия 63

• 14 809
  • 273
  •   1
Отговори
# 150

копърът - крайъгълния камък на българо-италианските взаимоотношения  Laughing

# 151
  • някъде

Ето ви един подарък от Бг Hug
Лени, наистина ли не се говори английски в Италия #Crazy, ужас, аз на това разчитах- поне него малко го поназнайвам Sad Иначе кога да уча с този мой дребосък- по цял ден съм с него, нямам време за нищо- само вечер по това време като заспи и аз сядам за малко на компа!  typeuu

А някой да знае как стоят нещата с изкарване на детето извън държавата- тоест с пълномощните? Rolling Eyes
имам чувство че още малко и ще ми забраните да пиша тук Embarassed

# 152
  Да се докопам среднощно до лаптопа. Hug
  Цял ден сканирам,принтирам,изобщо пробвам техниката. Wink
 А вечерта бяхме разглобили лаптопа,почистихме го ,че се беше задръстил от прах вентилатора и загряваше много бързо и сменихме клавиатурата. Peace
 Сега е като нов и достойно чака да дойде новия десктоп. Wink

Моя мъж си е в отпуск цяла седмица,така че вече обмисляме маршрути. Wink
  Анджи,щерката е още в Бг до средата на септември. Peace
А вие до кога ще сте на юг? newsm78

Дидка,добре са ти казали тук английски няма да те оправи. Tired
  Честно казано чудя се на тази криза тук каква работа може да се намери,то за италианци няма да не говорим за чужденци... #Crazy
  Но зависи и какво търсите... Rolling Eyes
   За детето ще ти трябва пълномощно от бащата,трябва при нотариус в Бг да се направи или в посолството (консулството)тук. Peace
  Пусни с търсачката и ще видиш,наскоро имаше теми по този повод,а   момичетата тук не биха били полезни,когато бащата е чужденец ,нещата са различни. Peace

Билети за Бг по-евтини от 90 еуро с Майеър не съм намирала. Rolling Eyes
  Може с Уизеър да е по-малко ,но летят само до Рим. Peace

Сонче,поздрави на майчето утре! Heart Eyes Hug

Приятен остатък от вечерта и лек уикенд на всички!  bouquet

# 153
Дидка , работа има не се плаши !
Само да не си много претенциозна .
Само седни и научи езика поне за един елементарен разговор .
С времето се учи . Има и самоучители по италиански език , аз така се подготвих за идването ми тук .
А за идването на детенцето ви тук и аз не зная как стои въпроса , защото нашите деца са родени тук след моето пристигане .
Лени , не се тревожи то с времето се учат нещата за бременността .
Аз на времето разправях на майка / лека и пръст - мир на духа и /, че дори и бременна хващам автобуса и съм си при нея в София .
Но уви оказа се бая по-сложно .
Лека нощ !

# 154
  • някъде
Добро утро Hug
Не съм претенциозна, пък и няма как да съм в чужда държава! Мъжът ми в момента работи градинарство с брт си, но смята да си търси работа в строителството, защото ще е по-добре платена! А пък за жените освен чистене на къщи, миене на чинии и гледане на хора няма по-добро! Но все е по-добре заплащането от тук! Tired
Приятен ден, довечера пак  bouquet

# 155
  • Torino,IT
Добро утро..... Hug

Паоло спи като заклан и аз използвам момента да видя кой е тук....май само Дидка.Ако не си пила кафе още ето... Hugно мойто е нес със студено мляко...sorry girls.. Blush

Италианският не е труден, но като всеки език си изисква залягане, аз бях у4ила испански преди него и затова глаголните форми и изобщо спреженията като правила ми бяха ясни, у4ебниците за които говори Лени мисля 4е ще ти свършат работа за запо4неш да градиш основи.И аз по тях запо4нах! Успех!
Ние днес ще 4истим и после мисля да отидем до ЛИДЛ, искам да видя за 4ушките за които говори Лени и фетата.Ако намеря днес най накрая ще се яде миш маш...  chefЗа пръв път ще ходим там, мисля 4е и друг път май бяхме говорили за този магазин, 4е е евтино, но ка4ествени ли а стоките? Хранителните имам предвид... newsm78
Какво се прави на ферагосто, вие какво правите обикновено, питам защото Паоло не е изобщо традиционалист и сигурно ще ме изпързаля и аз ще си мисля 4е го празнувам подобаващо , а май няма да е така..
В4ера запях за падащи звезди и нито една не видях.
Приятен уикенд   bouquet

# 156
Буонджорно!   bouquet
Мерси за млекцето с кафе, вземам си веднага  Wink
Дидка и аз подкрепям за езика. Италианците, не знам, по каква причина, са много скарани с чуждите езици. Дори и да намериш някой да поназнайва английски над средното ниво, обикновено много често го говори с ужасен акцент. Аз бях започнала да го учи в университета като втори западен задължителен, но това беше съвсем недостатъчно (зависи колко искаш да го владееш), затова и по-късно се явих на едни изпити, които ти дават сертификат, валиден за цял свят и се проверяват в Италия. Може да пробваш към Италианския културен институт (към Посолството), но с дете, едва ли ще имаш време и възможност. Има и много учебници, както ти е казала Лени, новите наистина не са нещо кой знае, какво различно. да не те плаша, но тук диалектите са ужасно много, според мен граматиката им е прилично трудна, но и самите те не я владеят кой знае, колко добре. Успех ти пожелавам! С постоянство и желани ще постигнеш това, което искаш  Peace

И аз не ги разбирам, защо не ползват копър, според мен си е една от най-жизненоважните  Mr. Green подправки. На мен, например, това базилико изобщо не ми понася и все го отделям настрани.

Линдита, тук има също ЛИДЛ, но така и не сме ходили, трябва поне от любопитство да се навием. Ние най-често ходим Ошан и там има фета (гръцка, както пише  #2gunfire). В Романа маркет, която е много близко до нас я продават насипна, бях писала, че там намерих и гръцки опит за имитация на салатата Снежанка.
Падаща звезда съм виждала в Позитано  Heart Eyes Може да ви е чудно, но желанието ми се сбъдна  Sunglasses Както и двете ми желания в Галерията в Милано  Crazy
Но снощи изобщо не съм стояла да гледам. През нощта имах някакви ужасни болки отдясно, от кръста напред на корема, едва издържах.
За празнуването на Ферагосто тук ми бяха казали, че ходели на морето, ядяло се някъде там. Общо взето това, но не съм и разпитвала много. Предполагам, всяко място си има своите обичаи.
Гери, това с почистването на лаптопа е страхотно, трябва и ние да го направим. Вика ли майстор или сами?
Какви планове си правите за почивката, я раздуй  Wink

# 157
Линдита, в ЛИДЛ има нормални чушки, както и такива в буркан печени- белни. Малко имат оцет, но съвсем малко, аз правя чуден миш-маш с тях. Фета до колкото видях има 2 вида, едната е във вид на малки кутийки - НЕ я взимай, цената е ниска и има защо. Другата Фета ГАЛАПО пише на нея, има и гръцкото знаме и една овца отгоре - това е хубаво сирене, наистина. Аз купувам доста за да имам за по-дълго да не ходя до ЛИДЛ, че не ми е близо. Последно беше околко евро за 150 гр. Понякога ходя там , купувам сиренца и за 20ина евро се връщам с нещо за 'намазване' за цяла седмица  Laughing Но не купувам месо от там, не ми вдъхва доверие.
Иначе, пазарувам в A&O, където няма такива хубавини ( сирене и дълги чушки), т.е Фетата при нас е 2,35 за 125 грама, което извинявам се, не е нормално  Laughing , а чушките са с големината на къщи. та, заслужава си ЛИДЛ за някои неща определено.
В премиите пролетта имаше раклет, та нашия е отттам, много доволни сме също.

Аз днес обух обувки за пръв път от пролетта! Ужас, краката ми са отвикнали да са притиснати и сега едва пристъпвам

Тсугуми,
мечтая за това Позитано. От както преди 100 години гледах един филм и се фиксирах в това място. Трябва да отидем някой ден.

# 158
Лени, аз също съм влюбена в Позитано (и точно от един филм, казва се "Само ти"  - http://imdb.com/title/tt0110737/Heart Eyes Няма да съжаляваш изобщо, но може би през зимата е тъжно. докато бях там, непрекъснато си представях сцените от филма и се опитвах да позная, къде е сниман.

Момичета, забравих да в почерпя.  Blush Днес правим точно една година, откакто се познаваме с Давиде.

Heart Eyes

# 159
Аз от както съм тук редовно виждам падащи звезди,и се сбъдват желанията PeaceОба4е сега тук е обла4но/и студено,спах с одеало Rolling Eyes/и не вярвам да се види тези дни нещо...Освен това гледайте винаги 2-3 дни след Сан Лоренцо,защото казват ,4е има изместване,не е като преди години...
Фетата тук е по 1.50 200 гр.Аз я взимам да има за попара на дребната,за бати на филийка,за баница...рядко съм правила пълнени 4ушки със сирене/щото 4ушките са кът,нормалните/ та 4акам сега като си отида да се наям на сирене... Mr. Green
Мда,италианският не е особено труден,но е невъзможно без него.Няма да забравя като у4их италиански как вси4ки ми даваха акъл да съм го зарежела,за какво ми бил,хората английски говорели...Ама аз в Италия искам да ходя бре,как за какво ми е?Истината е,4е наистина никъде другаде не исках,и за Дубай ме увещаваха,дипломата ми даже се за4ита там,ама какво да диря сама жена...там...абе не исках и толкова Naughty
На Дидка и трябва пълномощно от мъжо,ина4 няма да я пуснат с детето на бг границата.Ако помня добре той е тук в Анцио,така 4е и полетите с Wizz и вършат работа,сестра ми пътува с малкия за 100 евро,хем отиване и връщане PeaceНо пак по рано трябва да са наясно,поне 2 месеца по рано да се вземе билета Peace
Ние на ферагосто сме обикновено вси4ки на вилата...
Деска,4естито  bouquetМного лЮбов и здраво и послушно беб4е Heart Eyes

# 160
Честита Годишнина! Само една година!!! Това е уникално  Hug

Да, за този филм говорех  Crazy

# 161
  • Torino,IT
Деси, 4естита годишнина  и от мен, нека любовта бъде винаги с вас. Praynig  bouquet
И ние празнувахме 1 година преди 12 дни....ходихме на излет...
Ве4е из4истихме , и след малко излизаме...весела събота..  bouquet

# 162
Ето 5 снимки от Позитано и Капри за тези на които им липсва.Tsuqumi,а ти понеже имаш повод за тебе е http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=161999този ресторант.Може сега,може и за 20 годишнината .И понеже некадърността е мой приоритет обеснявам на търси bellpc

Последна редакция: сб, 11 авг 2007, 14:04 от ov4eva

# 163
Овчева, трогна ме  Hug Вярно, пясъчната ивица не е като тукашната, но пък изгледите си ги бива абсолютно. влюбена съм в тези панорами и това си е  Heart Eyes "от твоите уста, в Божиите уши"  Peace

Линдита, ще добавя онзи известен цитат от Star Wars  Mr. Green "Нека силата бъде (и с вас)"   Wink

Мда, Лени, за една година я свършихме една...  Mr. Green Но не съжалявам, дори и да ни е било трудно и да ни е още трудно. Няма по-голяма проверка за нас от тази, през която минаваме.

# 164
Здравейте от мен!  Hug
Деси,честита Годишнина!  Hug  bouquet
Още много години да сте щастливи заедно!!! А на теб леко раждане и спокойно и здраво бебече!! Hug

Лаптопа го почистихме следвайки указанията от сайта на производителя.От години ползваме само марката ДЕЛЛ,не са евтини ,но съм доволна от качеството. Peace
  Добре,че беше описано какво точно да се прави,че го разглобихме почти целия ,докато се стигне до вентилатора.Целия беше пълен с прах. Peace
   Tired Ние от вчера нямаме топла вода и май до понеделник няма да има.Някаква тръба се е спукала в помещението с локалното парно и я спряха.  #Crazy
    Ферагосто ще сме няколко дни на вилата при свеки. Crazy
   А ЛИДЛ съвсем не е лош като магазин ,а и цените са доста добри,стоката е немска ,но има и много италиански марки. Peace

Лек уикенд на всички!   bouquet 

Общи условия

Активация на акаунт