Мами в Италия 63

• 14 806
  • 273
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мами Hug
Ние сме добре,разтем с пълна пара.В4ера ходихме на педиатър.Габи ве4е тежи 4,500кг и е дълъг 60см.Утре правим един месец.
Как само лети времето ooooh!
Той е голяма е скица и си умираме от смях с него Party.За втори път напишка педиатърката. Mr. Green

Ов4ева върна ми много красиви спомени от Позитано и от цялата костиера Малфитана с твоите снимки Hug
За щастие ходим 4есто там, понеже мъжът ми обзавежда доста хотели там,и така съ4етаваме полезното с приятното Peace

# 166
Здравейте !!!

Как сте?

Цугуми, честита годишнина! Любов..любов...мнооого любов желая на теб и Давиде.  Two Hearts

Ники, нали е супер да си имаш бебе?? А да видиш като стане на 3 4 месеца, какво шоу настъпва. Нацелувай го малкия юнак  Hug

Гер4о, на 24ти би трябвало да се върнем. Да не би и вие да планувате почивка на юг? Ако да, хайде да организираме едно виждане  Sunglasses

Лени, днес ли е барбекюто?? Сигурна съм, че гостите ще останат очаровани cook  Весело изкарване и наздраве на компанията  newsm24

Италинке, кога пътувате?? Всички ли отивате?  Simple Smile

Приятна вечер на всички  Peace

# 167
  • някъде
Честита годишнина на Цугуми! Да се обичате и разбирате още дълги, дълги години!  bouquet
Ник, както е казала Анджиар наистина после е голямото шоу, а пък като стане на годинка ела да видиш за какво става въпрос Crazy
На мен не ми се отварят снимките Tired
Италина, само на бг границата ли ще ми трябва пълномощното и и на двата езика ли трябва да е преведено? Rolling Eyes
Да ви кажа- докато малкият спа следобеден сън отворих речника и останах приятно изненадана, че италианският има общо както с българският, така и с английският! Не мисля, че ще имам време да го уча както трябва, но поне ще понауча някоя и друга дума, пък живот и здраве ако отидем там ще го уча както се казва "от извора" Peace
Никовете ви на италиански ли означават нещо, защото са ми малко трудни Thinking

# 168
Дидка,за влизане в която и да е държава не се иска пълномощно, то е за напускане и излизане от страната.Така че ти трябва само на български. Peace

Ето тук има копие на декларацията в часта "деца"
http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 86&Itemid=154
а самия документ е тук
http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 67&Itemid=135
  Декларация за пътуване на деца с придружител (MS Word документ, 26 KB)

Естествено трябва да махнеш единия родител,пиши само данните на мъжа ти ,ако ти ще пътуваш с детето и промени греда от Лондон,на където ще го заверявате. Wink

Ако мъжа ти няма да се връща до Бг ,трябва да го завери в посолството в Рим. Peace
 newsm78 Гледам обаче,че пише в посолството да се носи и акт за раждане на детето и декларацията в 2 екземпляра. Tired

Последна редакция: нд, 12 авг 2007, 09:43 от Astrea

# 169
Анджи,пътуваме на 18.Вси4ки HugБез ку4ето и костренурките Mr. GreenОбратно на 5ти.О4аквайте вклЮ4ване от там,другата събота по това време...
До колкото знам и аз декларацията е само на български,само нашите я искат,не са търсили предния път акт за раждане,но имам,и без това ще мъкна вси4ки документи...А е добре да имаш 2ри екземпляр,фотокопие,за да им оставиш него,ина4е ще ти приберат оригинала и после пак....нов Rolling Eyes
Боже,вижте какво намерих #Crazy newsm78
/за бозата,умряхме да се хилим с моя син,и казах наФабио ще ,това ще пие там..../
http://www.caymag.com/index.php/2007/01/

Последна редакция: сб, 11 авг 2007, 22:03 от Italina

# 170
Здравейте,

имам питане как е времето обикновено в края на октомври в Рим. Имате ли представа  Crazy
питам да не е ужасно студено ??

Благодаря Ви за отговорите и sorry, че ви се намесвам в темата

# 171
Само дето незнам някоя италианка да се навие да пие боза  Joy

Дидке, моят ник произлиза от ANiGIanlucaARcucci  Laughing

Приспах Маттео, след малко отивам и мен си да приспивам.

Аййде лека нощ

Hug

# 172
Здравейте и от мен,тези дни най-накрая успях да ползвам малко нет.
Ние сме на море ,обаче съм толкова пребита от всякъде че вече нямам търпение да се приберем обратно в сивото Пиемонте.Теодор тотално си преобърна режима и е жив ужас.Будим се съвсем рано и по цял ден се бъхтим.Вечер,естествено сме си в дупката,не излизаме,защото Тедо заспива в 8 и край на предаването.Вечер е голям студ,така че...даже си мисля че почва да се разболява,защото нещо дъха му е кофти,да видим дали няма да ни изненада.Да направи сефтето на морето.Пътуването беше жив ад.До Наполи тутто ок,след наполи 4 часа див рев,ама рев ,рев....два дни го държа,беше адски кисел и нервен,не искам да си спомням.Изникна ни още един зъб,междувременно.На плажа изобщо не мога да разбера как трябва да постъпвам-рано сутрин е такъв студ,след 10 пък направо не се диша от жега и трябва да си тръгваме.С две думи едно огромно сбатименто ди балле куесто анно. Whistling

# 173
Добър вечер !
Минавам на бързичко да се отчета за днес .
Днес го ударихме отново на обиколки по магазините и на дребен пазар в Икеа .
Харесах едно детско легло да видим кога ще изврънкам мъжо да го купим .
Деси , Честита ви годишнина ! Пожелавам ви много здраве , любов и семейно щастие !  bouquet
Вчера  т.е. нощес мъж ми води сестра ми в една дискотека близо до града ни , та се прибраха към 2:30 .
Аз се разсъних и си легнах чак в 4 , но това са подробности .
Фатима , ми се пробва да говори тия дни и ми е много смешна .
Лека нощ и от мен , че едва гледам !
П.П.
Албертини , много се радвам на включването ти !
Пробвай се да му даваш пресен сок на Теодор от портокал и лимон с мед .
Честито ви зъбче !

# 174
Добро утро! Hug

Кафенце от мен. Wink

Ани,няма да слизаме на юг,ще сме при свеки на вилата покрай Ферагосто.
Влади,честито зъбче на Теди!
 Wink Тони и аз го четох някъде това за бозата,според мен явно някой преводач не е схванал точно за какво става дума,понеже бозата увеличава кърмата,а оттам и бюста,но на кърмещите мами. Laughing

Между другото ето къде търсят бг работници,че и заплащането е далеч по-добро от това тук . Wink

Глад за български работници в ЕС, информира Монитор.
В Кипър български строителен работник припечелва близо 1 700 евро на месец.

В Европа има недостиг на български работници. Десетки страни-членки на ЕС масово търсят работна ръка от България, съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново. Нашенците са предпочитани заради по-ниското заплащане, което получават в сравнение с местните служители. Условията са изгодни и за съгражданите ни, тъй като печелят в пъти повече от това, което биха заработили у нас.

Към момента Кипър бие всички рекорди по търсене на работна ръка от нашата страна. 391 са свободните работни места за българи в съседната държава. 220 ковачи на желязо се търсят само в Ларнака, където започва ремонт на международното летище, а месечното възнаграждение е 940 кипърски лири, които се равняват на повече от 1 500 евро. Другите най-предпочитани в страната на маслините и узото са строителите, които взимат близо 1 700 евро и готвачите, чиято заплата е около 800 евро. Кипърци издирват и университетски преподаватели с перфектен английски, като не уточняват бройка, но обещават месечно възнаграждение в размер между 2 000 и 2 700 евро. На острова българска сервитьорка заработва по 1 300 евро с бакшишите. За повечето работни места се изисква владеене на английски или гръцки език.

Чехия също напира за наши труженици. Към момента за там се търсят 284 души, предимно заварчици, електротехници и шофьори със заплата между 600 и 900 евро.

http://news.ibox.bg/pressreview/id_1511991879

И пак да дам линк към статията за проучването на списание "Еспрессо" за "условията"при които работят емигрантите тук. Tired

http://www.bulgarianpost.com/story-read-6645.php

Лека неделя.  bouquet

# 175
Ха добро утро Hug
Анджи,те ако схванат как ще напращят може и да се прежалят hahaha, bombsНали са болни по темата #CrazyЩе пла4ат и ще гълтат/те на едно реалити о4и ядоха,4е това ли ще ги стрестне.....
Бунни,как така ужасно студено бе,девойко,недей така,аз нали за това съм тук да си карам старините на топло и без сняг Mr. GreenТук предната зима я изкарахме само по якета,тази и да не е такава,октомври си е само хладни4ко Peace
Влади,4естито ви зъб4е Heart Eyes

# 176
Леле, Влади....  Sad А ви чака и обратния път. Как беше Теодор в колата!? Спирахте ли начесто?

Даниелка, ние във вторник или сряда сме в Икеа, че ми трябват някои неща за къщата на свекър ми, постелки за баня, а искам и от щанда за платове да взема някои неща, че имам идеи ( но не мога да шия, хаха).

Ние снощи с нашето гости до нощите, сега пия кафе. Оф, тия италианци са много кекав народ да ви кажа. Снощи спиадини правихме, картофи и салата. И те донесоха сладолед ( аман от това клише). Имаше и бира, разбира се, може ли барбекю без бира. Те пък без фернет не ги брой. Както си му е реда маджата свърши в първите 8 минути, и после до сто часа говорилня. И как се прекъсват!!!! По някое време в градината решиха, че ще гледат за падащи звезди (  Shocked, времето нуволозо, и всеки самолет мислят за НЛО). В 100 часа на мен ми се допива Бакарди Брийзър, единия изпадна в див ентусиазъм, искаше да види какво е , че не бил виждал. Та, имах само една бутилчица и я разделих на три за всички незнаещи ( в резултат за мен нямаше, но нали съм домакиня). 10 мин след това тоя като почна да се превива! Оооо, какво направи с мен... сигурно няма да стъпи повече  Laughing
Както и да е - беше горе-долу приятна вечер, но аз като цяло не помня какво и кога ядох, но помня, че хвърчах, мъжа ми се чувстваше гост и помагаше само при изрично викане. После докато приберем, накрая си легнахме и Д.  " Еее, аморе, много хубаво така гости" . Ми хубаво, ама аз къде бях в цялата работа. На всичко отгоре като реша да кажа нещо, тъкмо почна и ме прекъснат. Което си е в реда на нещата, защото и те самите се прекъсват, една тема не се задържа повече от 10 секунди. Та, тържествено реших, че гостите са хубаво нещо и догодина ако съм на кеф  можем да повторим
Сега като измия 3 планини чинии не знам какво ще реша  Mr. Green

Апък ние утре изневиделица ще имаме български гости! Братовчедите ми , които в момента са с мотор и палатка някъде из южна Италия ще минат оттук утре вечер на път за Австрия. Та, утре вечер ще видя нормални хора  Joy

# 177
На мен пък току що ми се обади леля ми от Ботсвана и каза, че другия месец ще дойде тук на гости Grinning

# 178
Ние вчера чистихме долния етаж.
Днес следва горния етаж. Уф.
Симоне, ако му се дават точни и последователни инструкции, помага много ефективно. Laughing
Прахосмукачката и Суифер са негови задачи.

# 179
и дамиано работи по точни и ясни инструкции, но аз искам по-напреднало поведение - сам да се сеща.
много ли искам, кажете ми  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт