"БУРГАС и морето"отвори врати, за песни и т

• 15 186
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Питах за Детска ясла №5 - отзиви и впечатления........
коя беше тя?

# 151
  • Ах, морето
Намирала се някъде зад Краставицата. Аз не съм ходила още. В понеделник трябва да отида да кажа дали ще я записвам или ще си стои в къщи зимата с бавачка. Чувала съм, че в яслата много се разболявали дечицата. От друга страна, е добре да си изграждат имунитет по този начин.  Също така в яслата ги учат на самостоятелност, а с бавачката ще си кара както си знае, ми се струва. Просто съм пред дилема и не знам какво да правя.

# 152
Момичета, здравейте
На моя много добра приятелка й трябват голямо количество красиви миди и рапани. Имате ли представа дали се продават някъде? и ако да, колко струват?
Благодаря предварително

# 153
vesi_127 аз ходих в градината зад Краставицата вече няма детска ясла там.Детската ясла е срещу Пиргос  Peace

# 154
  • Ах, морето
Аз доколкото разбрах, не е в сградата на градината, а в отделна сграда, където имало само ясла. Утре трябва да ходя да я търся.

# 155
Vesi_127, малката ходи от 3 седмици на ясла, но и аз не знам кой номер е, но мисля че е тази за която говориш. Намира се зад мърфито в градинката. Ми кво да ти кажа дали съм доволна. Приготви се отначало да ти поплачка по малко като я водиш докато се адаптира. Моята все още плачи като я оставям, но ако я води баба й не плаче. А и да плаче бързо забравя, щото се ослушвам след това на вратата и след малко вече са я заблехосали и спира да плаче. Давам й една играчко от къщи да си носи с нея. Иначе завеждащата ясла е много свясна. Отначало не й даваха да пие вода, ама им казах че тя е от жабките и сега й дават или поне не е толкова жадна като си я взимам. Преди седмица вдигна Т, която се оказа от зъбките. В петък пак беше с Т, но предния ден ние бихме вакс0ина и 0е от това. Иначе съм с нагласата, че ще боледува, ама то няма друг начин, дали сега ще почне да боледува или после на градината, това си е неизбежно. Все ще минем и през този период докато си изградим имунитет. Сестрите, или поне едната е много свясна и предразполага децата. Обикновено като я всимам и давам все се заслушвам пред вратата какво става. Тази готината сестра говори мн мило на децата и ми се струва по- така, другата е малко по серт, ама то разни хора, не може всички да са еднакви. И тая дето ти говоря готината ги гушка децата и даже като е тя Деница влиза в яслата и даже не плаче. Аз и на терасата ходя да шпионирам какво става вътре. Единият път една ме видя та ме скарстри, ама що пък да не гледам след като съм им поверила най-ценното си. Друго какво да ти кажа, мен най ми тежеше това че Деница плаче и отначало и аз с не
я плачех по цял ден на работа. Ама вече свикнахме и двете. Мисля че не е лошо детето да свиква да е самостоятелно, а не за полата на мама. А и моята е мн контактна и все компания от деца търси, тъй че убедена съм и да не го съзнава, че й харесва там. Поне аз не мога да й предложа компания от толкова деца, ако я гледа баба й. Имаше и известна нервност по едно време, което отдавам обаче на никненето на зъбите, както и Т, нали казах вече. Онзи ден като я взимах от яслата бяха на терасата, и големите деца като ме видяха и викат "Дени майка ти" и наща като хукна ще си счупи краката да бяга да ме гушне. Сигурно гледа че другите деца правят така като ги взимат родителите, щото до тогава нямаше никаква реакция като я взимах и въобще не ме отразяваше. Иначе казват че за ново дете в яслата се справя добре, преди се събуждаше на обяд, но вече си спинка и казват че си изяждала всичко, ама знам ли тя като не може да говори да сподели. Всеки месец трябва да се носят хигиенни материали от сорта на прах за пране или веро, салфетки, т.хартия или мокри кърпи, сапунче. Еднократно ти взимат 20лв при записването за нощнички и лигавчета. Това е което се сещам, ако тебе нещо др те интересува конкретно питай. В другите групи има климатици, но в наща 2ра няма.

# 156
  • Ах, морето
Бубичко, благодаря много за изчерпателния отговор. Аз отсега се просълзявам, като си представя как ще ме вика детето и ще плаче, като го оставя. Иначе знам, че там ги учат на самостоятелност.  Аз и досега си ходех на работа от време на време и бабата на мъжа ми идваше в къщи да я гледа, но не е същото като да я оставиш в ръцете на непознати хора, в непозната за нея обстановка. Пък знам ли, може и да и хареса. Утре трябва да отида да говоря с директорката.

# 157
Браво на шофьора!!!

А на това се смях с глас -
....ами те щото някои жени като спрат и трудно тръгват после, така че влезте им в положение  Laughing
  Mr. Green Joy Mr. Green

# 158
Моми4ета, както неведнъж съм споменавала тук, скоро ще си дойда в родния Бургас за доста време, а ще кацнем само 3 седмици преди 5-тия РДен на сина ми. Моля ви, кажете ми как стои въпроса с празненство в детско клуб4е. Притесненията ми са относно сроковете за резервиране на такова. Колко на брой са клубовете от този вид в Бургас? А имате ли идея колко по-рано трябва да запазя зала? Много благодаря предварително. Синът ми много иска детско парти, като тук, а тук винаги му ги правим с много деца, в детски клуб, и резервираме понякога месец по-рано.
Моля за актуална информациа, може и в ли4но съобщение. Ако трябва, да се свържа от тук с тях, като наближи. Знам ли и аз...  newsm78

# 159
  • Бургас
Кое е  бебето много близо на ул. "Конст. Величков " 61А че го чуваме когато плаче по нашия бебефон. А вие чувате ли ни?  Можем ли да направим нещо, че много силно шуми бебефона ни?

# 160
Привет бургазлийки  bouquet

Не съм писала скоро тук, но сега в магазина ме запалиха, че щяло да има профилактика на водата от утре / за Славейков май/, та да ви попитам чули ли сте нещо подобно newsm78

Мерси предварително за отговора Hug

# 161
Оооо Галя, къде се изгубихте с кака Дени???

и Ренито и тя се изгуби, и Цачи също... newsm78

Оф, аз досега спах и ми е замаено Mr. Green
Снощи ходих на концерта на Слави, баткото искаше да го водя и аз като една добра мама виснах на стадиона още в седем - и докрая без да седнем.
Ама после като се метнах на Караокето и забравих колко ме болят краката и вените, само трябваше да поръчам едно и да се пораздвижа малко
Пък то се оказа, че Мюзик Айдълите, Метинчо и тоз оня там Красито и Нелито са ги поканили на Караоке и стана една.......прибрах се по светло Embarassed 

# 162
Amelia блазе ти, че така добре си изкарала снощи, мен питаш ли ме с болно дете  Rolling Eyes
Много сте пораснали, чак и в паяк стоите, то и ние проходихме вече де  Wink

# 163

Айде и аз да почерпя

Дъщеря ми днес станала на 10 месеца  Laughing
А мама вече е в двуседмичен отпуск  Laughing

# 164
Честита месечинка на малката кукла!
Да расте усмихната и много обичана!
Heart Eyes
Айде Октомври като празнува 1 годинка и ние бъдещите майчета октомврийки да се присъединим с мали и сладки бебоченца Praynig
  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт