Отговори
# 210
  • някъде там
коки ,аз на ръка не съм прала и нямам намерение да го правя.Идеята е,че когато бебето е малко то не се цапа и трудно се събират дрехи за една пералня.Дреуга логика няма.По-лесно е да си ги изпереш на ръка.
Аз обаче съм друга работа....... Никога не съм се вманиачавала,чак до такава степен,за стерилност и т.н..........Абе всеки си знае Peace

# 211
Въпросче:
На ръка ли ще перете дрехите на бебето?
Ако да, защо и докога?
Аз мислих, мислих и не можах да измисля каква е идеята на прането на ръка.
Я да я разчовъркаме и тая тема Peace
Коки аз съм решила да пера с пералнята. За какво са я измислили хората. Само ще видим как ще успяваме да я напълним с тези мини дрешки.
добратя твойта баба като мойта, ама мойта вече не може сама та си седи на дупето в село с дядото.

# 212
оффф забравих  doh Тонито добре дошла при нас!

# 213
ооо, dobra, ти направо ме разби с тази баба Rolling Eyes Как един месец бе? Това е лудост!!! Аз сега никой не бих издържала толкоз време...И какви тънки сметки самоооо...
За прането на ръка. Аз на ръка перях с детски сапун. После гладене задължително и т.н.  Ами дрехите на бебето са съвсвем чисти и много мънички  и докато се съберат за една или половин пералня направо трябва да минат 10-тина дни сигурно. С памперсите дрехите си остават напълно сухи и чисти. Та за един ден един комлект дрехи да има./и то чистички/ Та сигурно няма да ги събирам по толкова време ами набързо ще ги прекарвам" с по една вода". А бебешки дрехи с други не може да се смесват в пералнята. Ако ги събирам ще ме дразнят...
Ще видим, ама решила съм много да не се престаравам този път.

# 214
  • София
Добро утро!  Hug То вече добър ден станало....

Аз пак съм си при мама тази събота и неделя, че мъжът ми замина при свекърва ми пак да помага.  Confused Нищо ново всъщност... 

И така, вчера бяхме с майка ми пак на пазар за малка шушка и пак доста неща накупихме. Mr. Green Вече мисля да се спирам, особено откъм дрешки, че много станаха. От другата седмица съвсем приключваме с ремонта, ще си извикаме фирма да измие прозорците, дограмата и щорите (че не са един и два  ooooh!) и после ще си доизчистя апартамента. След това следва прането на бебешки дрешки.  Heart Eyes Аз на ръка няма да пера, всичко в пералнята. Пък и после също няма да пера на ръка, пералнята си измерва колко са дрешките и регулира водата и т.н., така че и две тениски могат да се сложат само.

dobra - направо не ти завиждам с тази баба.  ooooh! Какви са тези несъобразителни хора???? Така да се самопоканват...и то за цял месец.  #Crazy Аз честно казано не бих издържала....

galentinass - ама и твойта свекърва е една....и като не и хареса нещо, което си купила ще те накара да го хвърлиш ли?  hahaha Детето си само една майка и тя трябва да се грижи за него.  Naughty

Стига толкова...много ми е криво днес, всеки момент мога да си ревна.... но нещо взе от всичко да ми писва...

До по-късно, много слънчево настроение ви желая.  Hug

# 215
Здравейте на всички и от мен. ))))
Аз вече традиционно си ставам към 10.30-11.30ч. )))
Отново започнаха големите жеги при нас, ужас направо. Нощеска пак спах на климатик - е, периодично го спирах, че както съм с хрема, остава и съвсем да се доразболея.

По темата за памперсите и на мен ми е много чудно как така ще се сменят само 3-4на ден при положение, че бебето пишка и ака по-често. Няма да тръгна да го държа мокро или наакано. Мисля да ги сменям след хранене, че иначе до следващото трябва да стои 2-3часа така, а хич не ми се нрави тази идея. Едва ли ако се сменят 20тина минути след ядене ще тръгне да повръща.

За прането на дрешките на ръка....нещо нямам такива намерения. Вярно е, че едва ли се цапа много в началото, но все пак трябва да си се сменят. А за мен не е проблем да пусна и 1кг пране в пералнята, особено както имам програма 30минутна, сега ще ми е идеална точно за тази цел.

dobra, ти направо ме уби с тази баба - има много луди и несъобразителни хора. Направо я отрязваш и толкова. Макар че като ти се натресе - лоша работа. Ама купуваш и билет за първият влак и я изпращаш обратно.

На новата бъдеща мама - Добре дошла! ТОва с подуването е много неприятно и е добре да си направиш едни изследвания.
На мен също ми се подуват ръцете сега, вместо краката, но не чак толкова.

Ивон, да качваш покупките. ))))) И аз иначе съм се спряла с дрешките, че много станаха, но ще видим в последствие какво ще се окаже. ))

# 216
  • някъде там
Mirama, само да питам,нали памперса е за да е сухо бебето?

Няма да тръгна да го държа мокро ...............
Щото това просто странно ми прозвуча newsm78
Излиза,че аз с малкия като съм ползвала по 3-4 памперса ,постоянно е бил мокър и наакан Whistling
Да  не казвам,че аз незнам какво е това подсечено дупе,даже щях да ви казвам да не бързате с кремовете против подсичане,ако ви се наложи ще си купите Peace

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 13:25 от илонитка

# 217
Ха добър ден и от мен!
Днеска си поспах повечко, но като станах ми излезе през носа с малкия четириног дзвер.
Дженче четох и се смях вчера с твойто пернато ама и мойта котана нещо е нетърпима последните две седмици. Изпасе букетите от именния ми ден и днеска взе да връща поръчката по терасата-издивях #2gunfire #2gunfire. Ходи по мен закача се и накрая като я грабнах-та под душа-хубаво си го върнах hahaha hahaha.
Сега спи точно като "къпана". Та голям тренинг хващам от нея
Добренаправо се изумих на твойта бабка.
Ама тя и мойта под мен живее и като се качи като се почнат едни съвети, едно чудо  #Crazyпо някое време просто й казвам да иде да се разходи Naughty
Добре дошла на новата мама  bouquet. Твойто подуване трябва да го провериш. На мен вече и ръцете взеха да ми се подуват с крачоците ама не чак да посиняват. Наистина питай и някой друг доФтор да си спокойна. Heart Eyes
Илонитка относно снимчиците на бугаските мами аз казах бе мила. Трички са само ама от сърце. Hug
Айде това е от мен засега. Хубава неделя

# 218
Въпросче:
На ръка ли ще перете дрехите на бебето?
Ако да, защо и докога?
Аз мислих, мислих и не можах да измисля каква е идеята на прането на ръка.
Я да я разчовъркаме и тая тема Peace

аз приключих с прането и гладенето, има няма 10 перални ми отидоха ooooh!
Прах в пералнята, на програма за памучни тъкани с допълнително изплакване. Само прах слагах (Персил Сензитив), никакъв ароматизатор.
Чувала съм някои мами да перат на ръка, но аз не виждам смисъл от това, особено в 9ти месец да се товариш...

Ще умра с вашите баби и свекърви, голям тормоз е да живееш или се съобразяваш с изперкали женици. Я ги отсвирете докато е време, че после с бебе хич не бива да се нервите  Peace

Тонито - добре дошла при нас и леко бременеене в последния най-вълнуващ месец Hug

Джена - да ти кажа честно, много ми е мъчно за готината торта от памперси Embarassed, аз не бих си я развалила, толкова сантиментално гледам на нещата Mr. Green

Ние заминаваме за ИКЕА, че са пуснали новата си колекция
Хубав ден на всички

# 219
  • София
Ехоооооооооооооо newsm47 седя си вече пред компа на любимия стол  smile3534

Добре де нали точно рекламират памперсите, че държали суха кожата на бебо, не съм скръндза, ама чак 10 памперса на ден  newsm12 ще видим. Значи купуваме един пакет от малките и вторият е вече от по-големите, аз за сега мисля Памперс да взема.

Галеееее, таз женичка на 75г не и се сърди, тя изкукала, просто гледай да намериш общ език с нея, викаш и да добре, а после както ти си искаш. А на старата мома да вземем да намерим мъж, та да се отървеш и от нея. married

Добра, ти си най зле милата, спасението е да те няма в къщи, когато бабето е тук и верно можеш да и купиш билет за обратно, ама със старите хора е трудно, моята баба почина и на мен ми е кофти, че не ме видя ни женена, ни с бебе, та не им се сърдете много.

Наде, стига си шетала, я впрягай дъщерята да чисти, мъжо да готви, а ти с книга в ръка на леглото. Стаята ще стане страхотна, не помня дали се изкефих писменно на тапетите, оранжево морето, оранжево небето.... не помня по-нататък. smile3525

Ивон да ти се връща тъпкано слънчевото настроение, кат ревеш само ще ти се подуят очите, я се смей, пък бебка да си мисли че има земетресение.

Тонито добре дошла при нас. Непременно направи консултация с доктор, изобщо не е нормално това което описваш, може да помогне киснене в студена вода и държане на ръцете на високо, все едно си наказана.

misholina избираш купуваш и после снимаш мебелите да им се радваме и ние.

илониткадаже и бочко ли да не взимаме?

сега да се хилите малко на мой гръб:

Вчера след като изгладих всичко на милото, събрах си багажа, подредих апартамента, изпрах на ръка последните две тениски стана два часа и аз победоносно си легнах да спя, е нищо че в три станахме да ловим самолета. Ставам аз мия очи и зъби и се чудя защо си правя тоз труд, като преди час съм правила същото, отивам да се облека, слагам аз дългия гащеризон и  smile3556 ами между краката ми мокро, мокро- познайте Цезар един час лизал гащеризона между краката ми докато е бил на спалнята  smile3511 като се развиках, като избеснях, то другият мръсен, а аз други дрехи нямам, кво гола ли да ходя, взех обух още едни гащи и нахлузих мокрия гащеризон, ама продължих да сипя пепел и жупел, диването му с диване, как му е хрумнало да лиже там, явно му е харесало, аз нали споделих, че често се подмокрям, та от там да е дошло  newsm78 ама тоз гащеризон беше пран и неносен, та съвсем съм в чуденка защо е лизало където не трябва туй мило ПСЕ.

Джена пусни снимки на маструбиращия папчо, само като погледна към перде и почвам да се хиля  smile3532

# 220
  • някъде там
Меги, не бе Бочко или Здраве можеш да си вземеш,защото те не са за подсечено дупе само. Peace
Говоря за разни по-специални кремове,от скъпи по-скъпи. Naughty

# 221
Меги, не бе Бочко или Здраве можеш да си вземеш,защото те не са за подсечено дупе само. Peace

Не ме разбирай погрешно, не съм искала да обиждам теб, или някой друг. )
Ама все не ми се вярва, че тези памперси толкова добре попиват, че да не им мокрее на дупетата на бебетата.
То и дамските превръзки уж попиват, но на мен все ми е дискомфортно - може и да не е правилна аналогията ми, ама не знам. ) Уж са на един и същ принцип.

# 222
  • София
Бебета с тампони вместо памперсииии  Joy  Joy  Joy  Joy

Дърпаш тапата и всичко накуп излиза  Joy  Joy

# 223
Ехоооо newsm68 newsm44, познайте, познайте...........имам си нет у дома smile3501!
Сега, голям кеф!

Джена, Меги.........умрях да се хильота с вашите животини, ей че разбойници брей Simple Smile

Да се включа в разискванията за пелените, в началото се сменят повечко, но много зависи от бебо. По принцип преповиването става преди храна, за да не се размята бебуна с пълно шкембенце, а и те милите повечето заспиват на мама на гърдата докато папкат и сърце не ми е давало да ги будя:) само в случай, че усетя че се е наакало бебището, то се усеща и по миризма и муцунките дето правят. Аз лично не съм оставяла, а и нямам намерение да оставя бебето с наакано дупе до следващото хранене. Но пък, ако памперса не е много мокър и не е наакан не е нужно да се сменя на всеки 2-3 часа, спокойно може да остане 4-5, ето така стават 4-5 памперсите за деня:)
И лично мой съвет е да не купувате от най-малките 2-5 кг., не задържат добре и са мноооого малки, мкупете си 3-6 кг на памперс или хъджис, пък , ако бебето се роди по-мъничко винаги можете да вземете насипно няколко 2-5 кг или малък пакет. Наистина много бързо омалятват, а 3-6 се ползватдо 3-4 месечна възраст.

На ръка аз дори бельото не си пера, та абсурд е сега бебешки дрехи да запера ръчно, а що се отнася до дезинфекция ми ...пералнята пере на 60 гр, аз на ръка с повече от 40 не мога да ги изпера. Събират си се бая неща на ден на бебо, чаршафче, хавлийка, кърпи, 2-3 гащеризона, 2-3 бодита и ей я пералнята и за 1 кг да пере, кво и пречи? То може и да не се цапа в началото много, но ако повръща...........а и не мога някак да го държа с една дреха повече от 4-5 часа, изпуска се урина от памперса или аки щото те са кашави и мокри в началото:)

# 224
  • някъде там

Не ме разбирай погрешно, не съм искала да обиждам теб, или някой друг. )
Ама все не ми се вярва, че тези памперси толкова добре попиват, че да не им мокрее на дупетата на бебетата.
То и дамските превръзки уж попиват, но на мен все ми е дискомфортно - може и да не е правилна аналогията ми, ама не знам. ) Уж са на един и същ принцип.

Мен,трудно може да ме обиди някой. Просто ти казвам нещо от опит,пък ти кощеш вярвай.Все ми е тая,кой колко памперси ще ползва.Сега,да се правим на чистофайници и да казваме ,че на 15 мин. сменяме памперса,променя ли се нещо.За толкова неща се харчат пари покрай бебоците,че .... едва ли може да си представи човек. Еми и по 10 сменяйте,аз пък ще си сменям по 3-4 и с останалите парички ще купа на другото си дете нещо Crossing Arms
 Joy Joy Joy
Оф,пере ме съчмата чесно..........

Общи условия

Активация на акаунт